Betty
Elita
- Poruka
- 21.481
VIDIM 8)
I ponosim se vama
I ponosim se vama

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Betty:( What's up?![]()
)
Po kom principu birate prijatelje?
Po tome da imaju nešto što vi nemate, ili po tome da vam je presek skupova oveći?
Da li su vam interesantniji ljudi koji više ili manje odudaraju od vas (osobine ličnosti), šta je važnije, šta čini vezu dvoje ljudi, prijateljsku i inu?
Betty:da, vila ravijojla rekla "da su dobri ljudi" - važno![]()
i Gazda " da se razumemo", to je to
mada...ja skoro sa svakim mogu da nađem zajednički jezik :? Mislim, mogu da pričam i "imam teme"....ne znam....
![]()
Razumevanje je važno, i podrška.
Ne podnosim, suštinski ne podnosim, nepristojne ljude :x
I ja mogu sa svakim da pricam, i mene isto nerviraju nepristojni ljudi, nevaspitani...
Prijateljstvo mora da se neguje, isto kao i zena, inace nista od "lepote"
Betty:...A jel se družite s kolegama, s komšijama i sl?![]()
SINDI:jel ja, jel ja![]()
![]()
![]()
draga moja soso:wink:

Betty:( What's up?![]()
)
Po tome da imaju nešto što vi nemate, ili po tome da vam je presek skupova oveći?
Da li su vam interesantniji ljudi koji više ili manje odudaraju od vas (osobine ličnosti), šta je važnije, šta čini vezu dvoje ljudi, prijateljsku i inu?
Pa obicno se druzim sa ljudima sa kojim imam zajednicka interesovanja. To je i normalno, jer drugacije se nebi ni sreli. Sto je veci skup interesovanja koji osoba ima, to je presek skupova veci. QQ..jos kada se sprijateljite sa prijateljem, vaseg prijatelja...Betty:( What's up?![]()
)

pikax:DruzimO se, naravno :razz:
Pravih prijatelja je malo, kod mene su to uglavnom prijatelji iz detinjstva ( tu spadaju i komsije ), ali imam i par sa fakulteta.
Druzim se sa razlicitim ljudima, a mogu opusteno da komuniciram sa skoro svima ( priroda mog posla ). Brbljivica sam. ( samo malo :razz: ) Najvise volim da sam u drustvu opustenih, vedrih, osecajnih i talentovanih ljudi. ( ko ne voli ? )

pikax:Nije mi jasan koncept ne-biranja prijatelja. Kako se to oni SAMI namecu ?
Cak i da se sami izdvajaju iz mase ljudi koje srecete ili ste sretali ( ili cete sresti ), ipak ih vi birate za prijatelje. Svejedno zasto !!
Biranje - izdvajanje iz mase ( ne mogu da vam svi ljudi budu prijatelji ). Zasto vam ta rec smeta ?
selekcija = biranje ( odabir )
djeluje kao da iz mase izaberemo nekoga...a u stvarnosti to nije tako... birati nekako podrazumijeva da unaprijed razmisljas o izboru,kao ovaj ce mi biti prijatelj,a ovaj ne...
nadam se da sam bila dovoljno jasna...
Betty:izabrati - dozvoliti da budete bliski i postanete prijatelji, nije valjda da situacija sve nameće?
to ne može svako kome se oće, jel da, nego onaj koga ti odabereš, jel?

Betty:izabrati - dozvoliti da budete bliski i postanete prijatelji, nije valjda da situacija sve nameće?
to ne može svako kome se oće, jel da, nego onaj koga ti odabereš, jel?
,jer niko ti ne postaje prijatelj odjednom,nego se to vremenom iskristalise...a kako,zasto, ne znas ni sam...
u stvari znas,ali uvidis tek posle neke vremenske distance zasto ti je bas ta osoba prijatelj,a ne neko drugi...znaci,ne izaberes ga prvo,pa ti postane prijatelj...vec ti postane prijatelj,a posle vidis zasto si ga izabrao...
e ako me sad ne razumijete...

HeBePoBaTaH_:Pitanje je, valjda, sa kakvim ljudima se družimo, a ne kako biramo prijatelje.
Prijatelji su kategorija srodnika.
Prijatelje sam stekao u detinjstvu i ranoj mladosti - kraj, osnovna škola i gimnazija.
Sa fakulteta imam samo jednog bliskog super drugara, ne prijatelja
Nije to bio izbor.
Reč je o podeli zajedničkog identiteta, a kada to delite sa ljudima, plus istovetnu osetljivost i osećajnost, pa sazrevanje, slično porodično okruženje ... tu se ljudi najbolje prepoznaju i odvajaju, jer se razumeju i nije to samo prost osećaj empatije, to je sve...
Ne vrede divizije i bataljoni ljudi naokolo, treba kao kralj Lir imati samo 100 odabranih vitetzova kad se kreće u rat. U miru broj znatnom manji.
A za druženje
Volim da se družim sa različitim ljudima.
Potpuno ih sludim kad ih sastavim, nikako ne mogu jedni sa drugima ni pet minuta. Neko može da bude doktorant Bečke tehnike, a da mi uopšte ne bude zanimljiv za druženje.
Družim se i sa komšijama, imamo par na spratu, posećujemo se jednom nedeljom. Dragi ljudi, a i isto smo godište.