Slavica Maksić - Daj šta daš

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.900
Razni su razlozi za zbližavanje ljudi, a muka spada među najjače. Još kad taj neko rešava vašu nevolju, eto prijateljstva za ceo život.
Kako ja češće posećujem zubara nego normalne žene frizera, dotični gospodin je moj veliki prijatelj. Godinama razmenjujemo sve bitno što nam se dešava.
Skoro je saznao da mi je izašla knjiga, a meni se činilo najprirodnijim da mu je poklonim. Nema veze što se radi o kreativnosti u obrazovanju.

Preduzimljiv čovek, čija deca idu u osnovnu školu, proceni da će biti korisnije da knjigu prosledi nekom od prosvetnih radnika.
Izbor je pao na učiteljicu kojoj je njegov mlađi sin prva generacija đaka. Za godinu dana koliko je sa njima radila, učiteljica je proglašena za nastavnika godine u školi.
Mlada i zainteresovana, prava osoba za štivo u ponudi. Na scenu stupa supruga mog prijatelja koja pošalje učiteljici fotografiju knjige sa pristupnim pitanjem
o tome da li bi joj mogla biti zanimljiva. Stiže odgovor koji nas je probudio.

Nagrađena učiteljica uzvraća pitanjem: „Da li vi mislite da ja ne radim dobro svoj posao?“

Tako moja knjiga ostade u ordinaciji da je listaju pacijenti različitih zanimanja, dok čekaju da dođu na red. Njima je ionako svejedno šta će čitati.
Samo da im odvrati misli od onog što sledi. Nisu sve nade izgubljene. Možda jednog dana učiteljicu zaboli zub.
 

Back
Top