Skupštinska kafana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle, predavanje protiv pušenja namenjeno Medved-u bg i svim ostalim forumskim pušačima. Počećemo od ugrožavanja: Stvar je u tome što mi, nepušači ni na koji način ne ugrožavamo našim nepušenjem vas pušače a vi pušači nas ugrožavate i bukvalno TRUJETE duvanskim dimom. Pušač svojim otrovnim duvanskim dimom truje nepušača koji sedi pored njega. A što bi ja trpeo i udisao tvoj duvanski dim ? Ti ako ćeš da truješ sebe, truj se slobodno ali nemoj da truješ i mene !

Činjenica je da pušenje ubija, činjenica je da u duvanskom dimu i nikotinu ima mnooooooooogo otrovnih, kancerogenih i uopšte supstanci koje su štetne po zdravlje. Činjenica je takođe da nepušači trpe teror pušača zato što su pušači ti koji nam zagađuju vazduh i životnu sredinu duvanskim dimom.

Dakle, ti svesno UBIJAŠ sebe tako što pušiš i znaš da ćeš kad-tad morati da prestaneš da pušiš a što pre prestaneš to je bolje za tebe i tvoje zdravlje. A ja znam da kad bi počeo da pušim da bi pre ili kasnije morao da prestanem pa upravo iz gore navedenih razloga tj. u cilju očuvanja sopstvenog zdravlja nikada neću ni da počinjem da pušim jer bi to bila potpuno nezrela, nezdrava i besmislena odluka ! A videćeš za jedno 10-15 godina ako nastaviš da pušiš kako će da ti izgledaju pluća na rentdgenu ili nekom drugom snimku tj. koliko će u sebi da imaju crnila, prosto katrana i koliko će da budu zagađena ako već nisu. Pa koliko je ljudi samo umrlo kao direktna posledica toga što su pušili 20-30-40 godina ili ceo život ? Pazi, pušenje ti je dupla šteta, em trošiš pare, em gubiš zdravlje a nemaš AMA BAŠ NIKAKVU KORIST od te je*ene cigarete ! A zabluda je da cigareta smiruje i opušta jer je naučno dokazano da nikotin stimuliše rad centralnog nervnog sistema i tako još više podstiče i povećava nervozu.

I zabrana pušenja nije nikakva diskriminacija pušača, ta zabrana je u interesu tvog zdravlja i zdravog života i da ćeš se jednog dana kajati što si uopšte i počinjala da pušiš samo gledaj da ti tad ne bude kasno. Znam mnoge koji od kada su prestali da puše se fenomenalno i mnogo zdravije i svežije osećaju i jednostavno su od tog dana znatno poboljšali kvalitet svog života. I pitaj takve ljude šta danas misle o cigaretama ? A i sama ćeš se uveriti u to kad jednog lepog dana prestaneš da pušiš i da se gušiš i truješ.

A ajde mi kaži kakve koristi imaš od toga što pušiš ! Nemaš nikakvu korist, samo štetu a posmatraj to ovako: Cigarete su sve skuplje i skuplje i fabrike duvana i uopšte duvanska industrija i država kroz poreze se bogate sve više na tvoj i račun drugih pušača a ti propadaš sve više, truješ se polako ali sigurno, uništavaš sebe, svoj život i svoje zdravlje i uvek si na gubitku. A oni profitiraju tako što te truju i ubijaju ! Pa šta će ti to u životu ? A samo da znaš da je čak i u fabrikama cigareta, u proizvodnim pogonima zabranjeno pušenje, valjda da se ne bi ometao proces proizvodnje, tako nešto.

Dalje, pušenje je štetno i u kolima jer smanjuje koncentraciju u toku vožnje i ja stvarno ne razumem te ljude što puše u toku vožnje i što su toliko zavisni od cigareta da ne mogu da izdrže da stignu gde su krenuli nego moraju da zapale i u autu. Pa zar ne primerćujete da je to teška zavisnost od cigareta i duvana ?

Ipak je drugo kad se puši u prostoriji ili na otvorenom mada ni to ne podržavam ali pušiti u kolima je stvarno besmisleno iz prostog razloga što je prostor manji, ima manje vazduha, manje kiseonika i naravno više se gušiš i truješ a pogotovo zimi ili kad su ti zatvoreni prozori. Pušenje u kolima je čist dokaz zavisnosti od pušenja.

Pušenje truje, pušenje ubija i sve što vi pušači pričate su samo izgovori i opravdanja ! Vi lažete sebe sve vreme u vezi pušenja i ti vaši izgovori vam neće očuvati zdravlje, sprečiti trovanje i gušenje i gubitak ogromnog novca-naprotiv ! Gubitak zdravlja i para može sprečiti samo momentalni prestanak pušenja a ne nekakvi lažni izgovori i opravdanja !

I svi oni koji zabranjuju pušenje sve više i više u celoj Evropi i svetu nisu blesavi što to rade. Oni su shvatili da je pušenje veoma štetno po zdravlje stanovništva, da mnogo ljudi oboljeva i umire od karcinoma pluća upravo zbog pušenja, videli su da država ima mnogo velike troškove da plaća lečenje i odvikavanje od pušenja kod svih tih ljudi i rešili su da to saseku.

Takođe je naučno dokazano da je veoma veoma štetno po zdravlje udruženo konzumiranje kafe i cigareta tj. zajedničko dejstvo kofeina i nikotina. Štetno je ne samo za pluća i druge disajne organe već i za organizam uopšte. Kažu da nije toliko opasno kada se te stvari konzumiraju pojedinačno a pogotovo kafa u ograničenim količinama ali istovremeno korišćenje kafe i cigare je smrt a to mnogi rade i u zabludi su jer je to velika greška. Naime mnogi ne mogu da popiju kafu bez cigare ili da popuše cigaru bez kafe a ne znaju koliko je to opasno i štetno po zdravlje. I to su dokazali naučnici sa nekog instituta iz Nemačke ili Austrije, nisam siguran ali mislim da je Nemačka u pitanju. Znači raspitajte se u "stručnim krugovima" i uverićete se da je ovo što ti pričam tačno i da je istovremeno konzumiranje kafe i cigarete previše štetno po zdravlje !

Osim svega ovoga, pušenje štetno deluje i na kožu, smanjuje oksigenaciju tkiva i organa tj. snabdevanje krvi i organa kiseonikom, smanjuje i otežava cirkulaciju krvi, loše utiče na pamćenje, može da poveća pritisak i u svakom slučaju, dugoročno gledano, povećava opasnost od moždanog i srčanog udara. Takođe, statistike govore da su 90 od 100 obolelih od karcinoma pluća upravo pušači !

Zbog svega ovoga nije ni čudo što se svuda u svetu pa čak i u Turskoj pušenje sve više zabranjuje i bukvalno ukida i imao bih još samo jednu poruku za sve pušače koji truju i ubijaju sebe i ljude u svojoj okolini:

NE PUŠI-PUŠENJE UBIJA !!!

E tako, ovo je bilo besplatno predavanje koje sam obećao medi a koje je namenjeno i Laciju, Kyo, Jeki, Ademu i svim ostalim pušačima na ovom forumu. Aj u zdravlje i lepo pajkite, bez duvanskog dima, naravno ! :lol:

Poslednja izmena:
217FE1EA148CA256A2314AB7F97C0.jpg

Иване, Срби не пуше, они су давно попушили. Иначе, са твојим текстом би се сложио сваки пушач и не пушач. Проблем није тако једноставне природе...

Иване, Срби не пуше, они су давно попушили. Иначе, са твојим текстом би се сложио сваки пушач и не пушач. Проблем није тако једноставне природе...

A u čemu je problem onda ? Zašto se i dalje sponzoriše (kupovinom tj. plaćanjem cigareta i državnim subvencijama) duvanska industrija ? Zašto i dalje pušači PLAĆAJU svoje trovanje, gušenje i postepeno ubijanje fabrikama duvana ?

Dakle, hteo bih da mi pušači u kafani ARGUMENTOVANO odgovore na ovo gore što sam napisao i imao bih samo jedno pitanje za njih:

NAVEDITE MI SAMO JEDNU KORIST KOJU IMATE OD PUŠENJA !

:bye:

Na klinici za plućne bolesti , kad sam davno išao jednom drugaru u posetu, u hodniku na stepeništu
je bio jedan transparent na kome je pisalo :

Žene, nemojte pušiti, ako budete pušile nećete imati decu !

Sasvim logično, jel da ? :hahaha:

A u čemu je problem onda ? Zašto se i dalje sponzoriše (kupovinom tj. plaćanjem cigareta i državnim subvencijama) duvanska industrija ? Zašto i dalje pušači PLAĆAJU svoje trovanje, gušenje i postepeno ubijanje fabrikama duvana ?

Dakle, hteo bih da mi pušači u kafani ARGUMENTOVANO odgovore na ovo gore što sam napisao i imao bih samo jedno pitanje za njih:

NAVEDITE MI SAMO JEDNU KORIST KOJU IMATE OD PUŠENJA !

:bye:

evo ga odlican razlog

zato sto onog momenta kad upalim cigaretu svi kojima smeta duvanski dim a skloni su da me maltretiraju pricama o stettnosti duvanskom dima...odmah izadju iz prostorije i ostave me na miru da zavrsim i kafu i cigaretu dobro jutro:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back