скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E koji su Bosanci ovi Krstini Bosanci..

Ja postavim temu UMRO ROKFELER a oni baš tu obrišu...
Alo bre... sve ostale teme mogu da postoje samo dok ovi sa parama finansiraju te vaše nazovi teme
A jedan od njih eto, otišo...
Pazite kad će vam bude sledeća budžetska plata...

- - - - - - - - - -

Jutub plaća mnogo manje, reda veličina 1 evro za 100,000 pregleda.

klikni ovde - 32 miliona pregleda

:tajna:

aleksandar-vucic-tanjug-Tanja-Valic.jpg

Баш размишљам колико различитих ликова и фрикова куцка овде.
Човек непрестано поставља овакве снимке.
У чему је фора? :lol:

немам појма. једном сам се зјб., досадио више са тим и реко' ај да видим.
после нисам хтела ни на Пингвинов државни пос'о :lol:

Govna drzavno parazitsk mi redovno naplacuju PDV+ carinu.

Banda lopovska, otimacka i reketaska.

Vrlo sam blizu da nemam ni prijateljske odnose sa ovima koji rade u drzavnoj sluzbi.

sta ce ti s njima prijateljski odnosi
ne javljam se ni rodjenima
al postoji razlika za stalno i na odredjeno
za ove na odredjeno jos i ima nade jer gaje prezir prema ovima sto su za stalno
al samo zato sto oni nisu za stalno ybg...

Gde nam je Poznavalac stvari?

Da se nije upokojio? :sad2:

Jako mi nedostaje, kao cir ispod ledja....
da znas da mi nije svejedno sto ga nema
nesto sam ga zaebavo za prehranu a mozda i nije bilo za zaebanciju...

- - - - - - - - - -

хвала Перо :D

иначе, тај дан Срби зову Младенци. то је први дан пролећа, који је (као и код већине индоевропских народа) уједно и Нова година.

nije valjda?
ostara se...
jel ima neki sveze pecen mladozenja da mu se cestita? ili jos bolje,mladica:mrgreen:

Baš sreTan? Ah da, ti si iz one varošice pored Beograda. :mrgreen:

Руска ћирилица нема ћ, момче из Центра Србије. :mrgreen:

хвала Перо :D

иначе, тај дан Срби зову Младенци. то је први дан пролећа, који је (као и код већине индоевропских народа) уједно и Нова година.

21.3. ВЕСНИН ДАН

„Богиња, која би се са сигурношћу могла ставити у пантеон словенских богова и богиња, јесте Весна. Весна је богиња која представља ведро годишње доба, а ово својство њезино даје и објашњава нам и само њено име. Етимологију имена богиње Весне даје нам Крек на тај начин, што име њезино доводи у везу са староиндијском речју – вас – што значи бити јасан, светао, светлост. Весна тј. "светло или годишње доба, које доноси светлост (ведрину)," може се упоредити и са ст. инд. – Vasanta – које у авести гласи: vanri; у ст. перс: vahara; у новоперс: bahar; у грчком йар; у лат: ver место verer, veser пролеће; у ст. норд: vbr, у лит: vasarа што значи лето. Називи пролећа код разних народа и у разним језицима налазе своје јединство у корену: – vas. – Према свему овоме, изгледа да је Весна била богиња пролећа.“
Васиљев, С. Словенска митологија. Београд: Србобран, 1928.

На Веснин дан, као и на Јарилов, формиране су поворке девојака или деце које су изводиле обредне игре, певајући песме за плодност, здравље и напредак, намењене укућанима чије куће би обилазиле. Пошто је дан после равнодневнице био сматран почетком пролећа, а самим тим и летњег периода, поворке су називане „летничари“. О томе нам сведочи „Српски митолошки речник":
„Деца у поворци називају се летничари, летничарке. Они успут скупљају треске (обично сухо храстово грање), па када уђу у кућу, пошто честитају срећан летник за много година здраво и весело, баце треске на ватру и благосиљају: да се рађају мушка деца и телад, женска јагњад, итд. Домаћица их дарује лешницима, орасима и медом који је тога дана извађен из кошнице. Пази се да у кућу прво уђе мушко дете ако се кући желе мушка деца, или женско дете ако су кући потребна женска деца. Учесници гледају да тога дана спазе птицу, да би били лаки као птица, али и да имају новаца у џепу, да би се множили, зарађивали. О летнику се у кућу уноси дренова гранчица, са које свако чељаде узме пупољак и прогута као причест. Пази се на првог посетиоца овога дана, од кога зависи домаћа срећа у новој години. На дан летника бирао се или потврђивао сеоски старешина.“

Због тога иде неки позитиван тон.

Ал оће овог маруна петицу. :lol:

- - - - - - - - - -

аха, значи тако се зове срећна невеста :lol:

па где бре да се жени усред поста. и још у пролеће. а знате шта се каже за пролећне младе :mrgreen:

Врбопуц? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back