скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marsi, nemoćan si jer stalno pišeš neistine i ne znaš kako da se izvučeš iz laži.
Inače, moji su imali i TV i auto pre nego što sam se ja rodio. I to vrhunski auto za to vreme. A ti se sad pitaj odakle im to.

dakle

cenjene profesije u SFRJ

LEKAR
UCITELJ
PROFESOR

danas
lopovi
lopovi
poljiticari

i daj si vec jednom utuvi u glavu

SFRJ , = 95 SREDNJEG STALEZA, 2-3 PROCENTA , BOGATIH

OSTATAK , SIROMASNIH.

DANAS PO STATISTIKAMA KOJI se daju

95 posto SIROMASNIH

I 5 POSTO ultra bogati.

i tvoj otac kao i mnogi drugi , narocito sa onima koji su i radili van , i slali doznake novcane u SFRJ , SU I IMALI DOBRA KOLA I pravili kuce.

mentalitet na balkanu , pokazuje u nekim krajevima podizanja grobnica kao SISTIJSKA KAPELA.

PRAVLJENJE MEGALONSKIH KUCA ...

NO , NIKAKO DA MI ODGOVORIS I DA RECIMO POGLEDAS 9 MESECI RANIJE , BILO JE RESTRIKCIJE.
I DA KAZES , UH , MAJKUMU PA OVAJ NESTRUCNJAK PO PITANJU I NATALITETA , ZNA NESTO.

dakle

cenjene profesije u SFRJ

LEKAR
UCITELJ
PROFESOR

danas
lopovi
lopovi
poljiticari

i daj si vec jednom utuvi u glavu

SFRJ , = 95 SREDNJEG STALEZA, 2-3 PROCENTA , BOGATIH

OSTATAK , SIROMASNIH.

DANAS PO STATISTIKAMA KOJI se daju

95 posto SIROMASNIH

I 5 POSTO ultra bogati.

i tvoj otac kao i mnogi drugi , narocito sa onima koji su i radili van , i slali doznake novcane u SFRJ , SU I IMALI DOBRA KOLA I pravili kuce.

mentalitet na balkanu , pokazuje u nekim krajevima podizanja grobnica kao SISTIJSKA KAPELA.

PRAVLJENJE MEGALONSKIH KUCA ...

NO , NIKAKO DA MI ODGOVORIS I DA RECIMO POGLEDAS 9 MESECI RANIJE , BILO JE RESTRIKCIJE.
I DA KAZES , UH , MAJKUMU PA OVAJ NESTRUCNJAK PO PITANJU I NATALITETA , ZNA NESTO.

Niko od njih nije mogao da bude tri meseca na odmoru.
Idemo dalje.

Niko od njih nije mogao da bude tri meseca na odmoru.
Idemo dalje.

ajde , da cujem , a nikako ne citas sa razumevanjem.

decu imas , pa pitaj ih.......

veruj mi dobit ces odgovor.

od tri navedene cenjene profesije dve su i koristili beneficije , vise ili manje.

A tek , oniiijeeehhhha , koji su se i zvali , a i ne znam zasto STRUCNI SARADNICI...samo radili 6 sati.

a gde su oni isli da se strucnjace i sa kim.

- - - - - - - - - -

Vi'š kako se sećaš ;)

ma , normalno da znam ali ne znam zasto neces da priznas da si Ti produkt SFRJ i da je i tvoj CACA koristio ta sistem i za DRUSTVO , KAO I ZA LICNE POTREBE SVOJE PORODICE.

tocka i tacka

Ni jedan profesor ili učitelj nije imao odmor od tri meseca, kao ni neki lekar.

u ono vreme , skolski raspust je bio 20 JUNA u medjuvremenu i sednice razrednih ,veca, nastavnickih veca i podela knjizica.

pocetak skolske godine je pocinjao pocetkom septembra,

i hajde sad izracunaj , dakl je nastavno osoblje , bilo u skoli u letnjem periodu.

pre promena , zimski raspust je pokrivao period od Januar Februar.

u medju vremenu

za skolsku decu su se i organizovala letovanja od po 21 dan , dal Ti mozda rec BULJARICE ista kaze.

i jos nesto , pokazatelj je bio , koje su profesije tada bile cenjene a ne i po pitanju godisnjih odmora.

na FAKSU

posle JUNSKIH ISPITA.... slobodni PROFE sve do ispitnih rokova.

mislim , to je bilo , ono u moje vreme a danas, DIPLOME , O ZAVRSETKU I DOKTORIRANJU I NEDJELJOM fakulteti rade.

lako je vama , kazem ja , mnogo je vama lepo u svetlu kapitalistickoga naprednoga drustva.

nama , u onom mracnom diktatorskom vremenu , nama je tesko bilo , EJ , ici na predavanja , pa posle UCENJE i UCENJE , pa onda polaganje ispita , ponekad i njih troje sa onim mrkim pogledima ..

uhh, oma nam je serce padalo u pete.

i ono resetanje i resetanje sa pod pitanjima.

ne , VI STE SRETNICI .

E sad , nis bre , od tvojega kompa.

ajde polako , neki profeori , koji su imali osmake , raspustali su se 20 MAJA, neki , tipa , nikoj strucnjaka , su , vec od pocetka JUNA , organizovali letovanja za vas, meni je stvarno zao , sto tebe tvoja mati je drzala u svili i kadifi , pa ti i nije dala da ides sa drugom decom.

elem , JUN

JULI

AVGUST

I SAMO DA ZNAS , KAK JE TO TEZAK I ODGOVORAN RAD , RAD SA DECOM.

sta se sve moralo organizovati.

ma , jok , to sve prelazi tvoju mastu i sta mastu .

znanje.

i da, pored dnevnica , za rad , bilo je i redovan LICNI DOHODAK.

I JEL SI IKADA BORAVIO , U BULJARICAMA...

Dal , mozes da zamislis da kompozicija od 12 vagona , poseban , voz puuuuun decinje , za BAR.

pa dal mozes da shvatis koja je to bilo i logistica , prebaciti , toliki broj ucenika-mucenika , pa...za njihovu zabavu , hranu.

a jos pride , sve to i pre polaska i dolaska ucenika-mucenika.

ono , odes , boravis , zezas se , jedes , pijes i tak....

isprobas kako kuvarice spremaju hranu i ...

kazem ti Ja - bese mi tezak zivot , u onom mraku

eto , danas retko ko i da ide na more, i sta ce tamo , to vise nije vase more , a nekada , sve je je ono bilo moje.

- - - - - - - - - -

Marsi, pozdravio te kami uz poznatu rečenicu!

- - - - - - - - - -

a ba , sto mu nijesi da, nes malo vise zelenoga.

vis , doso , potrosio to i malo kb i nema ga.

daj pomozi nemoj da si takav skrtac.

jos nije dosao do spoznaju o ROBI i nacinu raspodele ROBE.

a i niti o prvobitnoj akumulacije kapitala i nacin sticanja.
:rotf:[/QUOTE]

- - - - - - - - - -

ma nikako da napisem da ROMA vodi

Prvi znak da je robusnost jugoslovenske ekonomje bila iluzija pojavio se odmah posle Titove smrti. Osamdesete godine bile su obeležene odlaganjem početka vraćanja spoljnog duga Jugoslavije zbog finansijske nemoći privrede. Jugoslavija je 1991. godinu dočekala sa oko 20 milijardi dolara duga. Prethodno joj je Međunarodni monetarni fond umanjio ukupna potraživanja za 1.8 milijardi jer zemlja jednostavno nije imala sredstava za vraćanje ni kamata, a kamoli glavnice. Šta je ovom stanju prethodilo? Prethodilo mu je nekoliko decenija izgradnje ekonomije čija je struktura bila takva da joj je opstanak zavisio baš od stalnog povećanja spoljnog duga – ekonomije zavisnika.

Činjenica da je jugoslovenska ekonomija provela najmanje dvadeset godina pod tempom rasta duga od preko 17% godišnje, sugeriše da se i struktura te ekonomije formirala na taj način da je dalji opstanak ekonomije zavisio od budućeg uvećanja duga.

Ako pogledamo ukupan jugoslovenski trgovinski deficit tokom sedamdesetih godina prošlog veka, uviđamo da on ubrzano raste između 1970. i 1980. Štaviše, taj deficit raste čak i brže od jugoslovenskog spoljnog duga. Jedan deo te razlike bio je pokriven doznakama jugoslovenskih emigranata. Na primer, ukupne doznake emigranata su 1971. iznosile 1.3 milijarde dolara, a 1972. 2.1 milijardu. Ipak, ni priliv strane valute kroz spoljne kredite i doznake emigranata nije bio dovoljan da pokrije sav trgovinski deficit i spreči odliv strane valute iz Jugoslavije.

Možda je vreme da revidiramo svoja uverenja o „herojskim uspesima” bivše nam domovine i priznamo da je, uprkos neprestanom rastu priliva stranih sredstava u vidu kredita bez pokrića, deviznih doznaka milionske dijaspore i politički motivisane američke ekonomske pomoći, jugoslovenska ekonomija beležila skroman rast. Ali, čak je i taj skromni rast bio neodrživ bez kontinuirane strane pomoći. Ono što se dogodilo osamdesetih i devedesetih, samo je otkrivanje stvarnog stanja jugoslovenske ekonomje. Kao kad hronični alkoholičar mora da se suoči sa realnošću svoje zavisnosti, tako smo se i mi, kad-tad, morali suočiti za realnošću nemoći jugoslovenske ekonomije da funkcioniše bez spoljnog dopinga.

itd., itd, itd....

http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje-neminovnog-kraha/

Poslednja izmena:
Marsi, jesi li ti završio osnovnu školu?
Kalendar.jpg

Da li je dva i još malo manje od pola meseca manje od tri meseca? :fdlan:

A većina profesora i nastavnika rade i preko leta, naročito oni koji imaju popravne ispite, gde su sednice?

аман марси па ти има да умреш за оном државом :lol

Рифкета не узимам за озбиљно. мора тако, ако сам добро скапирала. дете је привилегованог од ЈНА;)

барвече

ma POSTOVANJE MLADA DAMO.

JOK ovo je samo mali podsetnik , decinji ,kak se nekad dobro jelo.

Prvi znak da je robusnost jugoslovenske ekonomje bila iluzija pojavio se odmah posle Titove smrti. Osamdesete godine bile su obeležene odlaganjem početka vraćanja spoljnog duga Jugoslavije zbog finansijske nemoći privrede. Jugoslavija je 1991. godinu dočekala sa oko 20 milijardi dolara duga. Prethodno joj je Međunarodni monetarni fond umanjio ukupna potraživanja za 1.8 milijardi3 jer zemlja jednostavno nije imala sredstava za vraćanje ni kamata, a kamoli glavnice. Šta je ovom stanju prethodilo? Prethodilo mu je nekoliko decenija izgradnje ekonomije čija je struktura bila takva da joj je opstanak zavisio baš od stalnog povećanja spoljnog duga – ekonomije zavisnika.

Činjenica da je jugoslovenska ekonomija provela najmanje dvadeset godina pod tempom rasta duga od preko 17% godišnje, sugeriše da se i struktura te ekonomije formirala na taj način da je dalji opstanak ekonomije zavisio od budućeg uvećanja duga.

Ako pogledamo ukupan jugoslovenski trgovinski deficit tokom sedamdesetih godina prošlog veka, uviđamo da on ubrzano raste između 1970. i 1980. Štaviše, taj deficit raste čak i brže od jugoslovenskog spoljnog duga. Jedan deo te razlike bio je pokriven doznakama jugoslovenskih emigranata. Na primer, ukupne doznake emigranata su 1971. iznosile 1.3 milijarde dolara, a 1972. 2.1 milijardu.5 Ipak, ni priliv strane valute kroz spoljne kredite i doznake emigranata nije bio dovoljan da pokrije sav trgovinski deficit i spreči odliv strane valute iz Jugoslavije.

Možda je vreme da revidiramo svoja uverenja o „herojskim uspesima” bivše nam domovine i priznamo da je, uprkos neprestanom rastu priliva stranih sredstava u vidu kredita bez pokrića, deviznih doznaka milionske dijaspore i politički motivisane američke ekonomske pomoći, jugoslovenska ekonomija beležila skroman rast. Ali, čak je i taj skromni rast bio neodrživ bez kontinuirane strane pomoći. Ono što se dogodilo osamdesetih i devedesetih, samo je otkrivanje stvarnog stanja jugoslovenske ekonomje. Kao kad hronični alkoholičar mora da se suoči sa realnošću svoje zavisnosti, tako smo se i mi, kad-tad, morali suočiti za realnošću nemoći jugoslovenske ekonomije da funkcioniše bez spoljnog dopinga.

itd., itd, itd....

http://katalaksija.com/2014/02/24/ekonomija-titove-jugoslavije-odlaganje-neminovnog-kraha/

знало се то и док је он био жив.
није ни чудо да је све пукло.
нема директора,а да није оставио споменик фабрику где јој место није.
запослених преко сваке мере, а ништа није радило пуним капацитетом, или велика већина.
и такоц, било је лепо, ал није могло да траје :lol:

Marsi, jesi li ti završio osnovnu školu?
Pogledajte prilog 430304

Da li je dva i još malo manje od pola meseca manje od tri meseca? :fdlan:

A većina profesora i nastavnika rade i preko leta, naročito oni koji imaju popravne ispite, gde su sednice?

ih , bre.

racunaj , za SEPT JOS 5 DANA.

TO MU DOJDE do onoga sto smo govorili o 2i pol meseca.

i jos nesto.

DOKAZANO JE DA SE PRIMALA LOVA.

A I NE CITAS PAZLJIVO , MORA DA TE JE POCEVSI OD UCETELJICE I KASNIJE , ZBOG NE POSLUSNOSTI , STAVLJALI U ONU KLUPU.

i citas li i dal mozes da razumes , kak je marsovac , uzivaaaaaaaaaaa.

i da je jos te i pre, raspusta , isaaaaaaa i iprobavaaaaaaaa i uzivaaaaaa.

da bi i drugi uzivali.

ajde cuti tu i bidni kapitaljist u SEBIJI a ja cu i dalje da sam *********-kapitaljisticka ovde.

a tek sto cu za par godina da i imam i SERBSKU PEMZIJICU

I JOS NESTO radite , bre i placajte poreze i prireze i doprinose, jer , oklen cu JA da dobijam pare.

i jos ce mi SERBIJA SLAT U DEVIZAMA.

знало се то и док је он био жив.
није ни чудо да је све пукло.
нема директора,а да није оставио споменик фабрику где јој место није.
запослених преко сваке мере, а ништа није радило пуним капацитетом, или велика већина.
и такоц, било је лепо, ал није могло да траје :lol:

JOOOJ STO VOLEM , ONE KOJI IZVALACE , SAMO ONO STO I NJIMA ODGOVARA.
tko hoce da se lepo raspita doci ce do podatka da je SFRJ , IMALA PORED DUGOVA , KOJE SU MENI POZNATE I DA JE vlada ante markovica , uspela da i smanji i to drasticno a i da ostavi 10 milijarde dolara.

i majkumu , sve bese vestacko tamo , bas kao sto ste u brakove usli prirodno sa bratom i sestrom ili najblizim rodjakom ili

upssss , bese to ipak zajednica suprotnih polova i nije se moglo uci u rodoskrvljenje.

danas , bre sve mozete. sem da normalno zivite.

a , ne , ne , danas VI bolje zivite ,

i hmmm, okrenite se i pogledajte tu oko vas...koliko njih uziva blagodate kapitaljistickoga robovlasnickoga drustva...vaseg.

Da, a da računam za septembar tamo nege kraj meseca?
Ne, to mu dođe na 2,5 meseca, kaoliko sam ja napisao da sam bio na moru jer sam imao kod koga da odem I to od prvog dana raspusta do prvog dana nove školske godine. Zaposleni nije mogo ni dva meseca da bude na moru, sve da je imao kod koga da ide. Recimo moji roditelji koji nisu mogli ni mesec dana da skupe ni u ludilu. Zato sam ja išao sam, a vraćao se sa njima. Marsi, nije teško da napišeš da si se preračunao, ili još poštenije da si lagao kako bi posao u SFRJ pokazao kao nešto dobro. Ne, raditi i živeti u SFRJ ja za većinu bilo sranje. Odeš na more u nekom stojadinu i gledaš Nemce u mečkama i bembarama. Baš divno. Ustvari ti i nisi mogao d aih vidiš, nisu oni zalazili u te vaše kampove.

Naravno da nije kad je Marsovac radio 6 časova dnevno i to samo 8 meseci. :hahaha:
Liki, kuvaš li štagod lepo da dođem?

e sad , to je bilo zvanicno vreme , no , sav rad na istrazivanju problematike , rada u naucnim institucijama , sastanaka , putovanja, pisanja , diktiranja, predavanja.

se nije racunalo i tada, osim dnevnica za seminare i putovanja , bila nam je isti LD.

I UHHH, JOOOJ , KAKO SU ME ISKORISTILI TE KOMUNJARE.

UAAAA KOMUNJARE.

pa Ja sam im bio rob i sta ce mi sve te plakete , sve te diplome ,

a cekaj malo , pa samo zbog toga i takvoga rada...

KANADA.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back