скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam srpsko. A ne pada mi na pamet da odustanem od bilo čega što može da mi donese korist.
Isto tako su Izraelci mogli da potroše par desetina milijardi dolara i desetak godina da naprave svoje podmornice i top za svoje tenkove, ali su kupili i podmornice i top od Nemačke. Treba biti pragmatičan.

Тројно држављанство? Нисам знала да је то могуће.

- - - - - - - - - -

Ако се зарати, на коју ћеш страну? :lol:

Другим речима, пази да ти та корист не дође главе. :mrgreen:

uvek se setim malte kad je poceo rat ovde i klinca koji je zbriso od mobilizacije i prvog dana u valeti ga izbo nozem jedan pijani maltezanin... ludilo posebne vrste jer maltezani ne piju i svi su ko oblomovi

- - - - - - - - - -

Aли, ниси ми одговорио коју сад корист имаш од хрватског држављанства?

Или си, чисто, колекционар држављанстава? :lol:

vecina srba iz hrvatske praktikuju taj vid kolekcionarstva jer nekad mozes imati koristi

uvek se setim malte kad je poceo rat ovde i klinca koji je zbriso od mobilizacije i prvog dana u valeti ga izbo nozem jedan pijani maltezanin... ludilo posebne vrste jer maltezani ne piju i svi su ko oblomovi

- - - - - - - - - -

vecina srba iz hrvatske praktikuju taj vid kolekcionarstva jer nekad mozes imati koristi

И, шта би се, конкретно, догодило ако би Србија и хрватска опет заратиле? Ко би их звао, коме би се одазвали?

- - - - - - - - - -

Sad nikakvu, ali, neć' se baci.:mrgreen:

Али, онда је баш безвезе што ти, као хрватски држављанин, у Србији пљујеш по хрватској и хрватима...
Ако одеш у хрватску, да ли и тамо пљујеш по Србији и Србима?

Poslednja izmena:
И, шта би се, конкретно, догодило ако би Србија и хрватска опет заратиле? Ко би их звао, коме би се одазвали?

Ja se ne bih odazvao nikome. Džada. Dosta sam ja ratovao, a ionako su svi ratovi ovde bili namešteni. Primer: pad Krajine. Drugi primer iz mog iskustva: u patroli oko Srbice 1998. naiđemo na UČK rov, betoniran, sa zemunicom od armiranog betona, i sa skladištem municije, isto tako od armiranog betona, ukopanog 6 metara pod zemljom. Kako je moguće da niko od silnih službi nije primetio kopanje rovova, donošenje cementa, buku mešalica, velike grupe ljudi koji grade taj rov i skladište? Ergo: za sve se to znalo i bilo je dozvoljeno. Još ergo: jednom su me navukli, drugi put neće.

U stvari, NATO je ovde gazda, i nema rata između NATO članica.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Али, онда је баш безвезе што ти, као хрватски држављанин, у Србији пљујеш по хрватској и хрватима...

Ne, ne pljujem.

surka nije pitanje srbije ili hrvatske vec potencijalne mogucnosti da dodjes do kazablanke... jel jevrejima nesto pomoglo sto su imali zlato? promilu njih mozda ali taj promil je bio prirodno talentovan da se snadje i bez zlata...nije poenta u drzavljanstvu vec osecaju kada se sranje sprema pa na vreme ga izbegnes... kad pocne slaba ti uteha soshke zlato i svilene bube

Ja se ne bih odazvao nikome. Džada. Dosta sam ja ratovao, a ionako su svi ratovi ovde bili namešteni. Primer: pad Krajine. Drugi primer iz mog iskustva: u patroli oko Srbice 1998. naiđemo na UČK rov, betoniran, sa zemunicom od armiranog betona, i sa skladištem municije, isto tako od armiranog betona, ukopanog 6 metara pod zemljom. Kako je moguće da niko od silnih službi nije primetio kopanje rovova, donošenje cementa, buku mešalica, velike grupe ljudi koji grade taj rov i skladište? Ergo: za sve se to znalo i bilo je dozvoljeno. Još ergo: jednom su me navukli, drugi put neće.

U stvari, NATO je ovde gazda, i nema rata između NATO članica.

- - - - - - - - - -

Ne, ne pljujem.

Хехе, то се најбоље види на примеру Грчке и Турске. :mrgreen:

А што се тиче држављанства, ја лично никад не бих узела држављанство оне земље где су ме шиканирали, малтретирали и нападали, ма колику 'корист' мислила да могу да имам. Приде што хрвати имају и превише српске крви на својим рукама, тако да - далеко им лепа кућа.
А обашка и то што се 'седење на две столице' увек извргне на пад с обе.

Но, добро, не размишљамо и не осећамо сви исто...

surka nije pitanje srbije ili hrvatske vec potencijalne mogucnosti da dodjes do kazablanke... jel jevrejima nesto pomoglo sto su imali zlato? promilu njih mozda ali taj promil je bio prirodno talentovan da se snadje i bez zlata...nije poenta u drzavljanstvu vec osecaju kada se sranje sprema pa na vreme ga izbegnes... kad pocne slaba ti uteha soshke zlato i svilene bube

Баш је питање Србије и хрватске, нема мира међу нама. Потенцијал 'дешавања срања' је већи него негде другде. Значи, ако почне неки рат, а у њега буду увучене обе земље, ми сигурно нећемо бити на истој страни, и где, онда, остаје тим 'способњаковићима' да избегну? У Казабланку? :lol:

Баш је питање Србије и хрватске, нема мира међу нама. Потенцијал 'дешавања срања' је већи него негде другде. Значи, ако почне неки рат, а у њега буду увучене обе земље, ми сигурно нећемо бити на истој страни, и где, онда, остаје тим 'способњаковићима' да избегну? У Казабланку? :lol:

pasosi srb i cro mogu da ti olaksaju neke ekonomske nedoumice i ustede kintu tu i tamo kao i nerviranje po salterima za vize dozvole i sl. sranja...sve istalo je q jer ako krene sranje bas ti koji imaju dva drzavljanstva ce imati duplo veca sranja od obe drzave... moralnost tog cina je druga prica sli treba razumeti da srbi iz kroacije sutra ako ovde bude propast bez trunke stida ima da idu u drzavu za koju znaju da je genicidna i licemerno se prave naivni ko da ne znaju gde su dosli...ne znam, ja ne bi mogao... neku drzavu van ovih nasih vukojebina da ali da pobegnem odande ovde je pljujem a sutra se vratim ko da nista nije bilo za to treba imati stomak i klanjati se ne sv petki bafometu ili darvinu vec najogavnijem delu sebe... srecom nisu svi takvi... slicna situacija ako ne i gora je sa srbima sa kosova

Poslednja izmena:
Сур нагледао сам се свега од наших "честитих" и "поштених" Срба тако да узимање држављанства у сврху налажења посла и борбе за егзистенцију није уопште на мојој листи најгорих српских "недјела".У рату обично исплива све оно најбоље и оно најгоре.Лично сам гледао како се шлепери хране-хуманитарна помоћ за народ и војнике пребацује у приватне продавнице и продаје тој истој сиротињи.Ратни профитери а све велике србенде обично су се богатили на српској муци док су Срби гинули на првој линији и после рата(већ увелико богати) добијали најбоље позиције за посао(мирнодобски услови).После су запошљавали своју дјецу и тако се зачарани круг србовања наставио.Исто тако сам гледао невјероватно примјере патриотизма,повратак из Њемачке,Аустрије, доборовољна пријава у рат и на крају погибија.Е сад ти види како ту бити паметан,иако вјерујем у космичку правду ипак горак окус у устима се тешко испире и питање је како бих сада реаговао не неки нови рат јер су далеко боље прошли они који су се склонили.Прва година после рата гледали смо на њих као издајнике и с презиром када су се појавили први пут ,5 година после рата тај презир је полако прешао у дивљење и накнадну памет а ријеч издајник забрањена,10 година после рата сви ти што су се склонили на вријеме имају приватни бизнис,неки се вратили и лако купили посао,куће,аута боли глава.15 година од рата сви који су ратовали се називају националистима и глупацима,ратни војни инвалиди на ивици егзистенције,сви који имају везе с ратом су фуј и кака.20 година од рата шта то бијеше рат?

Koliko god se ovde busali nas i Rusa 300 milijona, NATO je ovde gazda. Neće biti rata, ovde je ratom postignuto šta se htelo i kraj priče. Kad su Grčka i Turska ratovale, ne sećam se? Mogli su da zarate zbog Kipra, pa nisu, jer gazda ne dozvoljava.

Kazablanka je lep grad. Ima mnogo lepih gradova po svetu.:D

pasosi srb i cro mogu da ti olaksaju neke ekonomske nedoumice i ustede kintu tu i tamo kao i nerviranje po salterima za vize dozvole i sl. sranja...sve istalo je q jer ako krene sranje vas ti koji imaju dva drzavljanstva ce imati duplo veca sranja id obe drzave... moralnost tog cina je druga prica sli treva razumeti da srbi iz kroacije sutra ako kvde bude propast bez trunke stida ins da idu u drzavu za koju znaju da je genicidna i licemerno da se prave naivni ko da ne znaju gde su dosli...ne znam ha ne bi mogao... neku drzavu van ovih nasih vukojebina da ali da pobegnem odande ovde je pljujem a sutra se vratim ko da nista nije bilo za to treba imati stomak i klanjati se ne sv petki bafometu ili darvinu vec najogavnijem delu sebe... srecom nisu svi takvi... slicna situacija ako ne i gora je sa srbima sa kosova

Управо то. Зато сам и писала Муертеру о томе, сматрајући да му је хрватско држављанство не само баласт, него и (и прошло и будуће) бреме. Чак и поред тога што има Италију као 'излаз'.

А иначе, интересантно ми је да сви они који су избегли из хрватске, чим је иста почела да издаје 'путовнице' за своје бивше грађане, одмах су потрчали да си прибаве једну. Још интереаснтније ми је кад их чујем да причају како је у хрватској 'боље ово и оно' а у Србији не ваља ништа (а притом су овде добили одређене бенефиције), и како би се, колико сутра, вратили да живе тамо. Притом не пропуштају да у Србији подрже антисрпске елементе. То је моменат кад ми се 'прелије чаша', те питам: 'Па што се не вратиш тамо? И зашто си и одлазио кад ти било толико лепо?' :evil:
На крају испада да они који су пропатили од хрвата немају више никакав проблем с њима, за разлику од нас који нисмо имали директног страдања од хрватског усташтва. :eek:

pasosi srb i cro mogu da ti olaksaju neke ekonomske nedoumice i ustede kintu tu i tamo kao i nerviranje po salterima za vize dozvole i sl. sranja...sve istalo je q jer ako krene sranje bas ti koji imaju dva drzavljanstva ce imati duplo veca sranja od obe drzave... moralnost tog cina je druga prica sli treba razumeti da srbi iz kroacije sutra ako ovde bude propast bez trunke stida ima da idu u drzavu za koju znaju da je genicidna i licemerno se prave naivni ko da ne znaju gde su dosli...ne znam, ja ne bi mogao... neku drzavu van ovih nasih vukojebina da ali da pobegnem odande ovde je pljujem a sutra se vratim ko da nista nije bilo za to treba imati stomak i klanjati se ne sv petki bafometu ili darvinu vec najogavnijem delu sebe... srecom nisu svi takvi... slicna situacija ako ne i gora je sa srbima sa kosova

Ajmo ovako, konkretno: da li bi ti da ti se sin zove Miloš i pogine u nekom ratu ili da se zove Hans i bude živ i zdrav?

Ajmo ovako, konkretno: da li bi ti da ti se sin zove Miloš i pogine u nekom ratu ili da se zove Hans i bude živ i zdrav?

kako god da se zove moje je kao roditelja da mu nacrtam sta je za njega ispravno ako je nesiguran... a deca, imas ih znas kakva su ako nesto utuve u glavu dzaba prica... tako da se opet vracamo na pitanje sta je sudjeno kome od nas... i to tkanje nema veze sa religijom

Koliko god se ovde busali nas i Rusa 300 milijona, NATO je ovde gazda. Neće biti rata, ovde je ratom postignuto šta se htelo i kraj priče. Kad su Grčka i Turska ratovale, ne sećam se? Mogli su da zarate zbog Kipra, pa nisu, jer gazda ne dozvoljava.

Kazablanka je lep grad. Ima mnogo lepih gradova po svetu.:D

Мало, мало, па Турска провоцира Грчку надлетањем војним авионима. То се дешава у миру и демократији, сад замисли шта би било да почне неко срање. Осим тога, сав тај 'мир и демократија' су привид, неке ствари нису решене и нису завршене, и то тиња иако се моћници труде да 'промене свест'. Све што тиња, прети да се разбукти, а што се више пригушује то ствара додатно гориво, које ће ватру, кад избије, да претвори у пожар. А свет се мења, и врло скоро тај привид (мира и демократије) неће бити довољан.

- - - - - - - - - -

Значи, Милош ће да погине зато што је Милош, а Ханс неће зато што је Ханс? :lol:

a milos rasporio murata ko svinju... i opet ce ako zatreba

- - - - - - - - - -

biti srbin je verovanje... neki to nikad nece nauciti

Милош је јунаштвом уцртао себи пут у историју и на небеса, а Ханс... па, Ханс баш и није јунаштвом, он у историји ост'о забележен као нациста и окупатор... а још је и погинуо. Бедак. :lol:

Милош је јунаштвом уцртао себи пут у историју и на небеса, а Ханс... па, Ханс баш и није јунаштвом, он у историји ост'о забележен као нациста и окупатор... а још је и погинуо. Бедак. :lol:

Odakle to detinjasto verovanje da je vojnik koji je ubio glavnokomandujućeg neprijateljske vojske zaradio sebi raj?:lol:

Hans je ostao zabeležen kao proizvođač Mercedesa i BMW-a, okupacije se više niko ne seća, pogotovo u Srbalja koji su prvom prilikom pohrlili na gajstarbajterisanje u mrsku okupatorsku Njemačku.:lol: U bratsku Rusiju ni motkom nisu mogli da ih oćeraju.:hahaha:

Poslednja izmena:
Odakle to detinjasto verovanje da je vojnik koji je ubio glavnokomandujućeg neprijateljske vojske zaradio sebi raj?:lol:

Није то, тек, тамо неки 'главнокомандујући непријатељске војске'. Отоманско царство је било велика сила, па још и друге вере. А ето, мали Милош из неке небитне вукојебине, стаде на пут тој сили неверника, скративши је за 'главнокомандујућег'. :)
И, нисам рекла рај, него небеса - као појам вечне славе.

- - - - - - - - - -

Сурка сви који су живели у Хр имају држављанство, посебно млађи јер су од старта имали све бенефиције што се запада тиче. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back