tu tu tu
Buduća legenda
- Poruka
- 45.209
A mogao sam i ja neko ministarstvo zakaciti...no dobro, nista sad![]()
bice i za tebe posto si crnogorac onda si ministar za lenjost i nerad

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A mogao sam i ja neko ministarstvo zakaciti...no dobro, nista sad![]()

bice i za tebe posto si crnogorac onda si ministar za lenjost i nerad![]()
![]()

Jok bre
Ne ispunjavam nacionalni kriterijum![]()

Nemoj da si na kraj srca ...Samo sam "nepravilno" "namontirao" u "pravilno"
![]()

Jel mogu ja da bidnem ministar za neveru i mlacenje prazne slame
![]()

ako je ovo tacno,ja bih pre zatrazio da se ispita zasto je njegova slika tamo??? ko je taj koji je odgovoran za tako sto...
Ali je FAKTIČKI njegova vlada delovala rasistički. A nije slao, jer Nemci nisu tražil. Da su tražili, činio bi to kao bela lala, ili bi se povukao. To je vaš konstantni problem s prihvatanjem one proste činjenice da Nedić ama baš ništa nije mogao da uradi mimo Nemaca. A iz te činjenice proizilazi sve ostalo, što vi, u vašoj mitomanski iskrivljenoj svesti o sopstvenoj istoriji niste u stanju da pojmite.
Po koji put: Nedićeve lične dobre namere, i, načelno, ispravan stav u pogledu Britanaca, i, uopšte, ideje da treba "furati po srpstvu", nestale su, i bile pretvorene u svoju suprotnost surovom realnošću nemačke okupacije, njihovog amtisrpstva i antislovenstva, kao dela nacističke ideologije, i prakse.
ne znam pitaj Sakala :???:
Valjda zbog mecki![]()

Dačić zatražio da se iz Vlade ukloni portret Milana Nedića
Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, zatražio je u četvrtak da se portret Milana Nedića, predsednika vlade u okupiranoj Srbiji tokom Drugog svetskog rata, ukloni iz zgrade Vlade.
U Vladi je tom prilikom rečeno da se portret nalazi u Istorijskoj sali u zgradi Vlade u kojoj su izloženi portreti svih predsednika vlada - od prote Mateje Nenadovića, koji je 1805. godine bio na čelu Praviteljstvujuščeg sovjeta, do Vojislava Koštunice, premijera od 2004. do 2008. godine.
Ivica Dačić, koji je i potpredsednik Vlade, u četvrtak se, govoreći o zabrani neonacističkog skupa, osvrnuo na Nedićev portret.
Na pitanje novinara zašto ga zabrinjava slika Milana Nedića u zgradi Vlade, Dačić je odgovorio da ga ne zabrinjava, ali da je tražio da ona bude skinuta.
"Ne zabrinjava me, ali ne možete vi sada zabranom demonstracija lečiti fašizam i antifašizam, nego je to posledica onoga sto se dešavalo u proteklim godinama u Srbiji", naveo je Dačić, i dodao da je Milan Nedić bio predsednik vlade u vreme Adolfa Hitlera.
U generalnom sekretarijatu, u čijoj je nadležnosti Istorijska sala, rečeno je, međutim, da nije podnet zahtev za uklanjanje portreta Milana Nedića.
Mislim da bi najbolje bilo da se niko nije prihvatio. (Nije Džoni bez veze pevao "Poljska nije nikad dala kvislinga"9 S okupatorom i krvnikom sopstvenog naroda, onim ko hoće da te sasvim satre u principu, ne bi trebalo sarađivati. Ako i postoje neke "poštede", one su samo privremene, odgađanje. Zna se šta su nacisti planirali u kasnijoj budućnosti za Slovene. Naravno, uvek je lakše nama govoriti s istorijske distance, ali, ne zaboravimo i primere, tadašnjih intelektualaca, (Đurić) koji su odbili bilo kakvu saradnju. A opet, uopšte nije lako u konkretnim okolnostima odlučivati. "Ko uzme kajaće se, ko ne uzme...". Nije mi teško da zamislim kako je Nedić iskreno verovao da će ipak moći bar malo poboljšati srpski položaj. Ali, kazala sam već, objektivne okolnosti i razvoj događaja pokazali su da to u praksi nije moguće.
A, opet, posebnu "boju" svemu daje i što je Nedić na kraju žrtva komunaca. To na neki način krivi onu osnovnu sliku o njemu, daje mu oreol žrtve i mučenika. (On je to subjektivno i bio, ali objektivno nije). A, da je ovde ostao predratni režim, Nedić bi prošao otprilike kao Peten u Francuskoj, dakle slično, ali s manje dramatike i tragike, koju donosi ta nasilna, nametnuta nam promena režima.
predlazem sebe za ministra moderature i administrature na forumu, pa kad se Boris snasao kao psiholog i za ministra i za predsednika, i ja cu da se snadjem tu nesto usput![]()

tkacio: grrrr...