СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma kakve bre drzavne Poste, pa one su vam jedan od najklasicnijih primera zasto je kapitalizam dobar, a drzavno mesanje i vlasnistvo je krsh.

Da su drzavne Poste super, danas FedEx ne bi bio to sto jeste.

Drzavne Poste, sa sve Krkobabicima na celu, koja smejurija...

- - - - - - - - - -

Sreća pa u Hirošimi niko nije umro od radijacije, ni prvog dana, ni godinama kasnije.

To je moja poenta, bravo Refke.

Sreća pa u Hirošimi niko nije umro od radijacije, ni prvog dana, ni godinama kasnije.

sigurno si pročitao ovu foru sa onih levih sajtova:gde nit autora nit kontakta:
"The bombs dropped on Japan were detonated high up in the air so the radioactive fireball did not touch the ground. This dramatically reduced the radioactive fallout. However, the U.S. didn’t do this out of consideration, rather, it just happened to be the ideal height to maximize the destruction of the structures within the city. Today, Hiroshima and Nagasaki’s radiation levels match the world average background radiation of 0.87 mSv/a."

a sad nadji šta se radjalo usled radijacije, da ne postavljam ovde...
Zanči RADIJACIJA JE RADIJACIJA SAMO AKO PADNE NA ZEMLJU A AKO JE U VAZDUHU TO VAM JE LUTRIJA
Vrlo interesantno poimanje prirode... Darvin da pozavidi...

- - - - - - - - - -

Ma kakve bre drzavne Poste, pa one su vam jedan od najklasicnijih primera zasto je kapitalizam dobar, a drzavno mesanje i vlasnistvo je krsh.

Ronald Regan i Margaret Tačer su prekinuli proces privatizacije over the night kada su videli da je pohlepa preovladala
a da su usluge postale skuplje, kvaitet isti.

Dokaz?
Domaće Privatne Službe su osnovane od alavih budžetskih gmazova,
ne plaćaju radnike ali traže neke uslove rada pod kojim sami nikada nisu radili pa nemaju osećaj
što dovodi do totalnog demoralisanja istih i odnosa prema poslu.
Usluga još gora.

To je moja poenta, bravo Refke.
Ne to je propaganda koju nemam pojma zašto si ti prozvan da širiš - Amerikanci bi da umanje svoje zločine
Nisi izašo iz svoje selendre a znaš gde je Hirošima...

Poslednja izmena:

Fedex je međunarodna firma. Koliko košta dostava pošiljke preko fedexa a koliko preko pošte? Ovi prvi su mnoogo skuplji. Pošte propadaju jer ih jednostavno gazi vrijeme.

batsusesonar.jpg

- jel buraz, jel si ti čuo da forumaši Krstarice znaju da mi uopšte ne vidimo?
- iebala ih američka propaganda
- aj da uključimo sonar
- a koj će ti po danu, trošimo baterije...

- - - - - - - - - -

Fedex je međunarodna firma. Koliko košta dostava pošiljke preko fedexa a koliko preko pošte? Ovi prvi su mnoogo skuplji. Pošte propadaju jer ih jednostavno gazi vrijeme.

da, gazi ih vrjeme a PDF format će u potpunosti zamijeniti tiskane knjige
a kompjutorizacija će ubrzati rad i smanjiti količinu hartije
Baba Kurana

A koliko putuje paket kada ga posaljes preko Poste?

Ja sam jednom cekao neki paket iz Nemacke 2 nedelje, plus mi naplatili PDV.

Drug je morao da ide cak i u Nis u carinu, jer mu je paket bio tezak 7+ kg, pa istrosis i benzin, i platis naplatnu rampu na Doljevcu za njihove drzavno-parazitske gluposti.

Svaki put kada mi salju nesto preko ovih privatnih kurirskih sluzbi, to je super, a preko Poste, moram da se molim Bogu da se ne zagubi negde izmedju.

Drug je morao da ide cak i u Nis u carinu, jer mu je paket bio tezak 7+ kg, pa istrosis i benzin, i platis naplatnu rampu na Doljevcu za njihove drzavno-parazitske gluposti.

Sistem taksi se lako menja,
ako u socijalizmu plaćaš na mostu, veruj da ćeš u kapitalizmu plaćati na ćupriji

Prvo se vikalo kako je gas jeftiniji od običnog goriva, pa je poskupeo jedno 100 puta tako da razlika više i nije tako dramatična.
Više je stvar filinga...

Inače kompjutori NISU SMANJILI količinu hartije i NISU DOPRINELI očuvanju prirode.
Hartija se brže razloži od kompjutora koji se prosto mora bacati na 4 godine iako mu ništa ne fali...

Ronald Regan i Margaret Tačer su prekinuli proces privatizacije over the night kada su videli da je pohlepa preovladala
a da su usluge postale skuplje, kvaitet isti.

Dokaz?
Domaće Privatne Službe su osnovane od alavih budžetskih gmazova,
ne plaćaju radnike ali traže neke uslove rada pod kojim sami nikada nisu radili pa nemaju osećaj
što dovodi do totalnog demoralisanja istih i odnosa prema poslu.
Usluga još gora.
.

Nije tacno da je usluga jos gora.

Domaci postari- pa to je dno dna. Imam jednog komsiju koji je postar, to je dno dna covek.

Moj postar koji je zaduzen za nasu ulicu. ne zna niko ni kako izgleda, i boli ga krac.

U stanju je da cuva pismo kod sebe i 3 dana, i tek onda da ga stavi u sanduce, jer ga mrzi da svakog dana obilazi.

Dok sa tim kuririma iz kurirskih Sluzbi, APSOLUTNO NIKAD nisam imao problema.

Sad, mozda da ih koristim vise javio bi se neki problem, ali ni priblizno u tolikom procentu kao sa moronima iz Poste.

Moroni iz Poste su samo i jedino moroni, nista vise od toga.

Nije tacno da je usluga jos gora.

Domaci postari- pa to je dno dna. Imam jednog komsiju koji je postar, to je dno dna covek.

Moj postar ovde u ulici, ne zna niko ni kako izgleda, i boli ga *****.

Dok sa tim kuririma iz kurirskih Sluzbi, APSOLUTNO NIKAD nisam imao problema.

Sad, mozda da ih koristim vise javio bi se neki problem, ali ni priblizno u tolikom procentu kao sa moronima iz Poste.

Moroni iz Poste su samo i jedino moroni, nista vise od toga.

Nije tačno ovo što pišeš.

Ponašanje zaposlenih je stvar kućnog vaspitanja i opšte socijalizacije te obrazovanja kao i samoodgovornosti.

Ali to što su Ronald Regan i Maragret Tačer prvo sproveli (po ko zna čijem savetu) pa uideli da su stavili djoku u fioku
je ono što bi ti nama trebalo da objasniš

Sistem taksi se lako menja,
ako u socijalizmu plaćaš na mostu, veruj da ćeš u kapitalizmu plaćati na ćupriji

Prvo se vikalo kako je gas jeftiniji od običnog goriva, pa je poskupeo jedno 100 puta tako da razlika više i nije tako dramatična.
Više je stvar filinga...

Inače kompjutori NISU SMANJILI količinu hartije i NISU DOPRINELI očuvanju prirode.
Hartija se brže razloži od kompjutora koji se prosto mora bacati na 4 godine iako mu ništa ne fali...

Za poskupljenje benzina i gasa obrati se Vucicu, penzosima i profesorima, koji povecavaju akcize na isti.

Sto se tice kompova i zagadjivanja prirode- Ne znam sta da ti radim Irone... Mislim, Civilizacije, to je borba protiv prirode, ti idi da se uclanis u neku naturalisticku sektu, ili tako nesto.

Za poskupljenje benzina i gasa obrati se Vucicu, penzosima i profesorima, koji povecavaju akcize na isti.

Sto se tice kompova i zagadjivanja prirode- Ne znam sta da ti radim Irone... Mislim, Civilizacije, to je borba protiv prirode, ti idi da se uclanis u neku naturalisticku sektu, ili tako nesto.

Eto vidiš kako si pametan?

Možemo mi da ukinemo one putarine, najmanji problem za državu...
Samo roknemo akcize na gorivo pa ti putuj bez putarine...
Ali time gubimo profit od stranih prevoznika jer će natočiti kod sebe...

ili plaćaš na mostu ili na ćupriji...
tako da ne lupaj više logike prvog reda, taksa postoji i postijaće uvek
Sad dal će se naplaćivati ovako ili onako nije tvoj problem, sem što može da posluži za prejeftinu propagandu

Nije tačno ovo što pišeš.

Ponašanje zaposlenih je stvar kućnog vaspitanja i opšte socijalizacije te obrazovanja.

Ali to što su Ronald Regan i Maragret Tačer prvo sproveli (po ko zna čijem savetu) pa uideli da su stavili djoku u fioku
je ono što bi ti nama trebalo da objasniš

Kurir u privatnoj kurirskoj Sluzbi nikada ne bi mogao da kod sebe drzi paket 3 dana, jer ga mrzi da obilazi taj deo grada, kao sto to postari po Srbiji redovno rade, ma kakvo da im je kucno vaspitanje i pristojnost.

Isto tako, vecina njih uopste i ne ide na vrata gradjanima, vec samo imaju odnose sa Postanskim sanducetom. Cak i kada si kuci, on ce da ti ubaci u sanduce da nisi kuci kada je on bio tu, i da moras da ides u lokalnu Postu da podignes paket.

I sta onda koj krac postari danas uopste i postoje, nije mi jasno?:dontunderstand:

Софке, не рече ми ти данас, а ја не стигох да те поново питам јер ме изнервирао овај Ками :rtfm::lol:, јел' ДУ стварно може да утиче и на појаву дијабатеса, или не? Чисто да проверим веродостојност оног чланка што га споменух данас.

Не знам за то, заиста.

Kurir u privatnoj kurirskoj Sluzbi nikada ne bi mogao da kod sebe drzi paket 3 dana, jer ga mrzi da obilazi taj deo grada, kao sto to postari po Srbiji redovno rade, ma kakvo da im je kucno vaspitanje i pristojnost.

Isto tako, vecina njih uopste i ne ide na vrata gradjanima, vec samo imaju odnose sa Postanskim sanducetom. Cak i kada si kuci, on ce da ti ubaci u sanduce da nisi kuci kada je on bio tu, i da moras da ides u lokalnu Postu da podignes paket.

I sta onda koj krac postari danas uopste i postoje, nije mi jasno?:dontunderstand:

Čoveče ne lupaj gluposti.

Imaš sistem praćenja dostave poslatog paketa preko pošte ili poštanske posebne pošiljke.
Pa to je za par sati prošlo put izmedju gradova obadjeno u toku noći i sutradan doneto primaocu.

Postoje vrleti i zabiti gde pošta nije tako dramatična pa se šalje jednom nedeljno A TU DA PROSTIŠ NEMA PRIVATNIKA

Svaki put kada mi salju nesto preko ovih privatnih kurirskih sluzbi, to je super, a preko Poste, moram da se molim Bogu da se ne zagubi negde izmedju.

Sporija jeste. To je tačno. Ali sam ja slao pakete preko njih ( mada unutar Srbije ) i nije bilo problema.

A sto se tice privatizacije nekih ''prirodnih monopola', posto ovi valjda raspodelu pisama tretiraju slicno kao to- ne mozes ti DECENIJAMA , CAK I VEKOVIMA da radis to skroz na drzavnom nivou, time unistavajuci i zagadjujuci svaki atom te delatnosti, i onda jednog dana dodjes i kazes- E, sada ce to da se privatizuje. Ne moze da se privatizuje-Eto, lepo sam vam rekao da ne moze sve da se privatizuje, i da mora nesto da bude drzavno.'

Mislim, to je smesno. To je kao da dodjes sada i kazes- E, lepo sam vam reko da ne mozete da ukinete PIO Fond!!!

Besmislica.

Sporija jeste. To je tačno. Ali sam ja slao pakete preko njih ( mada unutar Srbije ) i nije bilo problema.

Sporija je samo u vrletima i zabitima jer se paketi šalju jednom nedeljno A TU NEMA PRIVATNIKA.
Inače unutar Srbije lete paketi samo tako.

Arogancija i bezobrazluk privatnih službi je preko svake mere.
čuvena rečenica od Call Cetra "Vi ste jedini koji se žali u našem istorijatu rada" je fantastična!

Toliko fantastična da smo na kuporpdajnom sajtu glasli za kvalitet usluge po firmama
I PTT SRBIJA vodi sa skoro 80% glasova

Glasovi NSIU NAMEŠTENI jer ih daju članovi

Čoveče ne lupaj gluposti.

Imaš sistem praćenja dostave poslatog paketa preko pošte ili poštanske posebne pošiljke.
Pa to je za par sati prošlo put izmedju gradova obadjeno u toku noći i sutradan doneto primaocu.

Postoje vrleti i zabiti gde pošta nije tako dramatična pa se šalje jednom nedeljno A TU DA PROSTIŠ NEMA PRIVATNIKA

Kurir iz privatne kurirske Sluzbe ti donese brze paket.

Jer postara u Posti boli krac da ti zvoni na vrata, cak i kada si tu, pa ti ostavi papirce da podignes paket u lokalnoj posti, sutradan od 7 ujutru.

Mislim, ti ovde mozes da pricas SF price Irone, ja redovno imam problema sa mojim postarom, razmisljao sam jednom cak i da cucim ispod terase da ga nahvatam.

A sto se tice privatizacije nekih ''prirodnih monopola', posto ovi valjda raspodelu pisama tretiraju slicno kao to- ne mozes ti DECENIJAMA , CAK I VEKOVIMA da radis to skroz na drzavnom nivou, time unistavajuci i zagadjujuci svaki atom te delatnosti, i onda jednog dana dodjes i kazes- E, sada ce to da se privatizuje. Ne moze da se privatizuje-Eto, lepo sam vam rekao da ne moze sve da se privatizuje, i da mora nesto da bude drzavno.'

Mislim, to je smesno. To je kao da dodjes sada i kazes- E, lepo sam vam reko da ne mozete da ukinete PIO Fond!!!

Besmislica.

Pa zašto onda tako slabo u tom kapialističkom svetu?
Šta je to što žulja celu stvar?

Jer postara u Posti boli krac da ti zvoni na vrata, cak i kada si tu, pa ti ostavi papirce da podignes paket u lokalnoj posti, sutradan od 7 ujutru.

Mislim, ti ovde mozes da pricas SF price Irone, ja redovno imam problema sa mojim postarom, razmisljao sam jednom cak i da cucim ispod terase da ga nahvatam.

Lupaš gluposti.

http://www.postexpress.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/track-and-trace.asp

http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp

Pa zašto onda tako slabo u tom kapialističkom svetu?
Šta je to što žulja celu stvar?

Drzava. Drzava je izgradila celokupnu infrastrukturu, drzava je izgradila nepisana pravila poslovanja, drzava kontrolise sve, cak i kada se tebi cini da ne kontrolise sve.

Da nije bilo drzave pre vek i po, gradjani iz vukojebina bi se danas super organizovali oko te razmene pisama i puteva, ili bi napustali vukojebine i formirali neka funkcionalnija mesta.

Taj komunjarski princip da je sve uvek isto, i da ti MORAS da imas selo na vrhu cuke, i da je strasno sto to selo vremenom postaje starije i nestaje, ostavi za svoja Sabrana Dela, mozda budes neki De Balzak 21-og veka.

Meni je se desilo par puta da me ne zateknu kući. Ali pošiljka se može podići već od 16h isti dan. I postoji jedna bitna razlika između poštara i privatnih dostava. Poštar radi samo lokalno u svom reonu. I ima da raznese ko zna koliko pošiljki. Normalno da ne može da čeka 10 minuta da mu otvoriš. Privatna dostava raznosi u više gradova. I zato i zove da vidi jesi li kući.

Drzava. Drzava je izgradila celokupnu infrastrukturu, drzava je izgradila nepisana pravila poslovanja, drzava kontrolise sve, cak i kada se tebi cini da ne kontrolise sve.

Da nije bilo drzave pre vek i po, gradjani iz vukojebina bi se danas super organizovali oko te razmene pisama i puteva, ili bi napustali vukojebine i formirali neka funkcionalnija mesta.

Taj komunjarski princip da je sve uvek isto, i da ti MORAS da imas selo na vrhu cuke, i da je strasno sto to selo vremenom postaje starije i nestaje, ostavi za svoja Sabrana Dela, mozda budes neki De Balzak 21-og veka.

To je proces industrijalizacije ako nisi znao.
Sasvim druga stvar je što ovde imamo mentalitet a tamo disciplinu.
Šta misliš koliko bi se izgradila Njemačka da su im u pomoć došli 6. lička i 4. krajiška?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back