СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazi, karta za avion košta 300 maraka, a prosečna plata u Jugoslaviji je 370 maraka.

Međutim potrebno je 390 maraka da se poplaćaju mesečne obaveze kao što su stan i hrana.

To znači da prosečnom SR Jugoslovenu ostaje tačno 0 dolara za Putešestvija.

Zato treba skinuti kapu, telegraf i telefon, onima koji su uspeli da odu u Lihtenštajn.

Pitam se samo koga je gušter izlevatio za 300 maraka, jer on to ne može zaraditi ni u SRJ niti u Lihtenštajnu.
Nego reci ti meni jago jesi li ti zaradila 200 maraka da platiš taj Vindovs? :lol:

Pitam se samo koga je gušter izlevatio za 300 maraka, jer on to ne može zaraditi ni u SRJ niti u Lihtenštajnu.
Nego reci ti meni jago jesi li ti zaradila 200 maraka da platiš taj Vindovs? :lol:
Ne, ja uvek koristim besplatnu verziju softvera, jer time povećavam svoj platni bilans.

Možda je Nosferatu__2 prihvatio moj savet da počne trgovati forex opcijama, i tako postao multi-hiljadar.

Jaz između nas bogatih i siromašnih se sve više produbljuje, što je dobro.

Ne, ja uvek koristim besplatnu verziju softvera, jer time povećavam svoj platni bilans.

Možda je Nosferatu__2 prihvatio moj savet da počne trgovati forex opcijama, i tako postao multi-hiljadar.

:hahaha:
Sve što ti i debilko zaradite ja vam dam duplo! Legalno naravno, a ne "besplatno"! :lol:
Taj jaz što prave svetski oligarsi i lopovi, će biti zatrpan preko njih, pre ili kasnije. ;)

Сањала сам реч 'виделник', у мом сну то је, логично :lol:, значило 'онај који види' - сведок?
После сам потражила по нету и једино што сам нашла је то да су Помаци тако звали прозор у кући у селу, који је био мали тако да се види напоље али споља се не види унутра. Али, мислим да сан није хтео то да ми поручи.
Има ли неко неку идеју/знање шта би то још могло да значи?
Илке, шта кажу Чеси, Словаци, Пољаци (не могу да се сетим где си тачно), има ли неког значења код њих?
А можда на руском?
А можда и на српском, али ми значење измиче?
Помагајте. :)

Сањала сам реч 'виделник', у мом сну то је, логично :lol:, значило 'онај који види' - сведок?
После сам потражила по нету и једино што сам нашла је то да су Помаци тако звали прозор у кући у селу, који је био мали тако да се види напоље али споља се не види унутра. Али, мислим да сан није хтео то да ми поручи.
Илке, шта кажу Чеси, Словаци, Пољаци (не могу да се сетим где си тачно), има ли неког значења код њих?
А можда на руском?

Живот ћеш завршити зазидана у високој кули, само са малим прозорчетом на који ће ти слетати птичице... ’бар дан Сурка.. :)

А можда на руском?

Код мене у кући је то светионик. Питај мене, знам све језике и у Србији сам их научио.

Живот ћеш завршити зазидана у високој кули, само са малим прозорчетом на који ће ти слетати птичице... ’бар дан Сурка.. :)

Пупупу, далеко било! :lol:

'Бар дан. :)

- - - - - - - - - -

Код мене у кући је то светионик. Питај мене, знам све језике и у Србији сам их научио.

Како то мислиш? На ком језику?

А можда на руском?

Сан ти је предодредио победу на хрватском конкурсу за нову реч у њиховом дијалекту који теже да претворе у језик

Зато одмах смисли шта би тај термин којег си сањала могао да им значи и конкуриши.

Побеђујеш сигурно :)

Сан ти је предодредио победу на хрватском конкурсу за нову реч у њиховом дијалекту који теже да претворе у језик

Зато одмах смисли шта би тај термин којег си сањала могао да им значи и конкуриши.

Побеђујеш сигурно :)

:rtfm::lol:

Не бих победила, име ми је исувише српско. :lol:

Пупупу, далеко било! :lol:

'Бар дан. :)

- - - - - - - - - -

Како то мислиш? На ком језику?

На нашем. Читао сам то у старим књигама у једном манастиру. Постављани су светионици на планине и узвишења и кад неки освајач иде стражари пале један по један и дижу узбуну тако да војска и народ могу да се утврде и припреме за одбрану.

Другари, идем у Лихетнштајн следећег викенда.

Шта да спакујем? Шта да поручим тим непријатељима отачаства?

Вадуз је једна улица. Замак је горе на стенама, али seine durchlaucht не прима госте.

Мени је - пре доста година - било лепше у суседном Фелдкирху. У брдима је један бижу замак, тад ресторан, са перфектним ризлингом, бечким шницлама, и конзомеом... али ко зна да ли и даље постоје.

Поручи им да их јеб'о папо римски пиргави и да све то има и боље у нас.

- - - - - - - - - -

Е да, и химбергајст... пробај химбергајст, ако нуде.

Мада химбергајст је боље пробати зими, са лепом девојком којој је нос црвен од зиме.

На нашем. Читао сам то у старим књигама у једном манастиру. Постављани су светионици на планине и узвишења и кад неки освајач иде стражари пале један по један и дижу узбуну тако да војска и народ могу да се утврде и припреме за одбрану.

Уф, то не звучи на добро.

У ком манастиру је то било?

Да ли је могуће да у сну ископаш реч из 'колективне свести' (или како се већ зове)?

Можда пре - 'колективног сећања'.

Poslednja izmena:

То је ромејски начин узбуњивања. Требало је свега осам сати да вест стигне од Антиохије до Цариграда.

Уф, то не звучи на добро.

У ком манастиру је то било?

Да ли је могуће да у сну ископаш реч из 'колективне свести' (или како се већ зове)?

http://manastirbesenovo.org/

Зашто не би било могуће? Јесте све теже и теже јер се губи веза са природом. На пример, оде се у шетњу на Дивчибаре и размишља се да ли ће нас изести вуци, медведи и змије док постављамо слику на инстаграм.

Odčegaš platiš kaznu kad ti stigne zbog krađe te fotogrtafije koja ja zaštićena? Moraćeš puno podva Evra da se naradiš.

- - - - - - - - - -

Samo nek pusti brke da se mi vitezovi popnemo i oslobodimo je. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

:rtfm::lol:

Не бих победила, име ми је исувише српско. :lol:

Jorgovanka? :eek:

- - - - - - - - - -

Вадуз је једна улица. Замак је горе на стенама, али seine durchlaucht не прима госте.

Мени је - пре доста година - било лепше у суседном Фелдкирху. У брдима је један бижу замак, тад ресторан, са перфектним ризлингом, бечким шницлама, и конзомеом... али ко зна да ли и даље постоје.

Поручи им да их јеб'о папо римски пиргави и да све то има и боље у нас.

- - - - - - - - - -

Е да, и химбергајст... пробај химбергајст, ако нуде.

Мада химбергајст је боље пробати зими, са лепом девојком којој је нос црвен од зиме.

Nek traži paprike u pavlaci, zanima me kakava im je. :lol:

- - - - - - - - - -

Opet si gledao Povratak kralja? :lol:

Voleti drugog čoveka znači i razumeti ga, a svakako i – opraštati mu. Nije, doduše, lako voleti čoveka onakvog kakav jeste, ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo već i da ga zavolimo upravo onakvog kakav jeste, podstaći ćemo ga da bude onakav kakav može da bude.

Пусти Рифера, не зна за границу. Ја се не обазирем на њега кад почне да се спрда с нечим где спрдњи нема места.

Пусти Рифера, не зна за границу. Ја се не обазирем на њега кад почне да се спрда с нечим где спрдњи нема места.

Uživaj i sanjaj. :lol:

- - - - - - - - - -

Voleti drugog čoveka znači i razumeti ga, a svakako i – opraštati mu. Nije, doduše, lako voleti čoveka onakvog kakav jeste, ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo već i da ga zavolimo upravo onakvog kakav jeste, podstaći ćemo ga da bude onakav kakav može da bude.

:cmok:

Rifete vataj maglu. Evo te traži Jaga. :sad2:

11870921_10207600179191973_1615090011271149014_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back