СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne svi, samo oni koji poštuju naš narod, istoriju i tradiciju i naravno, veru. Ne mora sve zajedno, bar nešto od toga. Ali ima i za pokondirene tikve tamo dosta, recimo američke krofnice, danski vafli...

- - - - - - - - - -

Е, па, Риферчићу, прокоцк'о си шансу. Не знаш да се цењкаш, а знам да си заинтересован. :lol:

Зато ћу ја сад да урадим оно што се ради и у капитализму у оваквим случајевима - јавно ћу да изнесем идеју. Па се ти сад утркуј са осталим инвеститорима. :p:lol:

Trenutno smo na 12%. ;)

Ne svi, samo oni koji poštuju naš narod, istoriju i tradiciju i naravno, veru. Ne mora sve zajedno, bar nešto od toga. Ali ima i za pokondirene tikve tamo dosta, recimo američke krofnice, danski vafli...

- - - - - - - - - -

Trenutno smo na 12%. ;)
A jel ova prisvojna zamenica namerno ovako plasirana ili i ti ne razlikujes kada je nas, a kada svoj?
Koga sa strane boli uvo za nasu tradiciju, a narocito veru?

Шалу на страну, Соко Бања је стварно лепо место. Налазим да је лепа зато што је комунисти нису посебно украшавали својим брутализмом, него је задржала предратни дух.

Али када ти Рифер нешто презентује, просто мораш да не волиш то место јер има јако иритирајући стајлинг приче.

Можда бих волео Нови Београд да га он не брани лудачким жаром блоковског локалпатриотизма?

А можда и не бих.

- - - - - - - - - -
Ma jos su braca Grim u(s)tvrdila da je to ( ne znam kako se kod nas zove, stizu godine, gubi se memorija pamcenja)
franacki specijalitet ( Nürnberg i okolina), ima i u Danskoj nekih kolacica, ali se diljem sveta to i zove dansko pecivo.
A da , setih se, kod nas su to danas galete.
I cuvene napolitanke spadaju tu, a i oblande su iz te price. Najcuvenije oblande su bas iz Karlsbada;)

Trenutno smo na 12%. ;)
A jel ova prisvojna zamenica namerno ovako plasirana ili i ti ne razlikujes kada je nas, a kada svoj?

Нажалост, следећег викенда идем у Лихтенштајн и мораћу да прокоцкам прилику да једем данске вафле у Соко Граду.

Али ОБЕЋАВАМ! Чим дођем кући, идем у Соко Језеро.

Na tvoju žalost, Soko Grad već nekoliko godina nema stavnike, teško ćeš tamo dobiti danske vafle. :sad2:

- - - - - - - - - -

Sa koje strane Rajka? :lol:

- - - - - - - - - -

Шалу на страну, Соко Бања је стварно лепо место. Налазим да је лепа зато што је комунисти нису посебно украшавали својим брутализмом, него је задржала предратни дух.

Али када ти Рифер нешто презентује, просто мораш да не волиш то место јер има јако иритирајући стајлинг приче.

Можда бих волео Нови Београд да га он не брани лудачким жаром блоковског локалпатриотизма?

А можда и не бих.

Pile malo, samo si malko ljubomoran. :cmok:

Na tvoju žalost, Soko Grad već nekoliko godina nema stavnike, teško ćeš tamo dobiti danske vafle. :sad2:

- - - - - - - - - -

Sa koje strane Rajka? :lol:
Pa Gamzigradska Banja, Crni Vrh, Rtanj pa tako sve do Dunava.
Za mene su to najlepsi predeli na svetu, ali sam ja malo ramisljala zasto svako od nas smatra neki svoj "predeo" najlepsim na svetu i stalno se trudi da ga negde
pronalazi. Rodejni smo i odrasli smo tu i valjda ostane tako da je to ensto najlspese. Ja recimo nikada, ali stvarno nikada ne bih mogla da zivim u recimo Vojvodini,
Slavoniji, Madjarskoj, ali ni tamo gde su planine 2000 metara visoke pa nikada ne vidis sunce.
Cak bih se usudila da kazem da ti predeli, priroda, reka, okolina gde smo odrasli nama udara neki stambilj za vjek i vjekovma

Suspended Coffees

At Suspended Coffees, we restore faith, by highlighting the simple acts of kindness happening all around us, and encouraging others to do the same.
It’s about more than the Coffee.

Кафа 'на чекању'. Признајем, идеја није моја, али још нико се тога није досетио у Србији.:hvala: Питам се зашто? :think:
Дакле, уђеш у кафић и, осим своје, платиш још једну (или више) кафу. И тако уради већина гостију. Наравно, кафић има ознаку 'Кафа (или чај) на чекању'.
Сад је идеална шанса да се отвори неки такав кафић у близини места где се окупљају азиланти. Тако би и људи који желе да помогну азилантима добили прилику да им и помогну, уз кафицу да дају и коју цигару (колега Победоносцев ће бити поносан на мене!), а уз цигару иде и која реч охрабрења. Истовремено, азиланти не би имали осећај милостиње, а и власник кафића би добро зарадио. Три муве једним ударцем!
Аутоматски би требало размислити и о ланцу ресторана 'Ручак на чекању'.
Касније, кад оду азиланти, ту су још увек домаћи бескућници, а увек има људи сажаљива срца, спремних да помогну.
Да си био паметан, Риферчићу, власник тог кафића и ланца ресторана био би ти, а сад ко зна ко ће на циљ стићи први...

Za Refa:)
Ducic o gradu svoje mladosti ( Mostar):

celog zivota osecamo potrebu da se iz daleka vracamo ovamo i trazimo ponesto
od samog sebe.. Kada nam je dvadeset godina nijedna stvar ne izgleda
starija od nas niti mislimo da nas moze nadziveti Lepota mladosti je zapravo carobna
zbog svojih zabluda. Sreca mladosti se sastoji u tome sto verujemo u neverovatno
i sto ne znamo za nemoguce..

A kada ostarimo nas grad nam izgleda kao mladi ljubavnik koji nas je ostavio,
pobegao sa drugom zenom, iz ludosti promenio religiju i zbog koje je iz inata
zaboravio i svoj maternji jezik..

Lutam ulicama u nadi da cu bar za momenat da cujem smeh one mladosti
koja je verovala u vecnost..

Nista teze nego realno govoriti o gradu u kome je protekla nasa prva mladost
ili govoriti o devojci kojoj smo dali svoj prvi poljubac.. I nas grad prve mladosti
i svi ti ludi poljupci prvih ljubavnih ushicenja, nemaju niceg sa realnim svetom,
niti icega zajednickog sa ostalim dobima zivota.. Taj grad je tvrdjava u oblacima
u kojoj zive fantazije , ali nam se upravo tu dogodila i prva sreca i prva nesreca
i prva zabluda.

Ivo Andric je obozavao Soko banju, bio njen stalni gost, Nusic takodje. Postoji i njegov spomenik.

Kad se vec "elita" hvali da nesto zna, onda treba i da zna pre nego sto "opljune" banju ili nekog ko je bio tamo.

Inace je to banja za disajne bolesti, astmu, a najvise za odvikavanje od cigareta.

I nije cudo sto ej za Novu godiinu prepuna Rusa kao nijedna nasa banja.

...Ali valjda je tudje .... sladje od bilo cega naseg.

Добро колега, али како је успео третман? Како артритис, како... не знам шта се тамо лечи, јајници, кожне болести?

Mislim da je tamo neka bolnica za vas sa odvratnom navikom da uvlačite dim u pluća.

- - - - - - - - - -

Кафа 'на чекању'. Признајем, идеја није моја, али још нико се тога није досетио у Србији.:hvala: Питам се зашто? :think:
Дакле, уђеш у кафић и, осим своје, платиш још једну (или више) кафу. И тако уради већина гостију. Наравно, кафић има ознаку 'Кафа (или чај) на чекању'.
Сад је идеална шанса да се отвори неки такав кафић у близини места где се окупљају азиланти. Тако би и људи који желе да помогну азилантима добили прилику да им и помогну, уз кафицу да дају и коју цигару (колега Победоносцев ће бити поносан на мене!), а уз цигару иде и која реч охрабрења. Истовремено, азиланти не би имали осећај милостиње, а и власник кафића би добро зарадио. Три муве једним ударцем!
Касније, кад оду азиланти, ту су још увек домаћи бескућници, а увек има људи сажаљива срца, спремних да помогну.
Да си био паметан, Риферчићу, власник тог кафића и ланца ресторана био би ти, а сад ко зна ко ће на циљ стићи први...

Uh dobro je, da sam znao kakva je "ideja", tražio bih ti da mi platiš 15% unapred.

- - - - - - - - - -

Ivo Andric je obozavao Soko banju, bio njen stalni gost, Nusic takodje. Postoji i njegov spomenik.

Kad se vec "elita" hvali da nesto zna, onda treba i da zna pre nego sto "opljune" banju ili nekog ko je bio tamo.

Inace je to banja za disajne bolesti, astmu, a najvise za odvikavanje od cigareta.

I nije cudo sto ej za Novu godiinu prepuna Rusa kao nijedna nasa banja.

...Ali valjda je tudje .... sladje od bilo cega naseg.

Kerky draga,, napisah ja da je nekima tuđe go*vno miršljavije.

Ја бих могла да држим ресторан али производњу колача али кафић, никад у животу.:lol:

Ћекај бона.

Шта значи на чекању? Попијеш једну кафу, платиш две, и после тебе може да дође било ко и каже 'дај једну џабе кафу' или шта?

Баш тако. Само што се не каже 'џабе кафа', него 'кафа на чекању'. Или, 'резервисана кафа', како год.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back