СКУПШТИНСКА КАФАНА 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da odolim

121fs725372.gif

pogodi ko sam :lol:

Могу свакакви ужаси код нас да се чују .., ја нисам ни у школи била нека штреберка за граматику,
а чини ми се и да јесам, питање је колико би се данас тога сећала. Моја ћерка је недавно побеђивала
на неким силним такмичењима и стално ме нешто исправља ..

Међутим, кад ми је нешто остало у ушима, парају ми се исте кад чујем разлику .. :)

Ја се сећам, иако нисам била штреберка. :)

Елем, патим то к'о да је било данас кад је бабо Атиф... не, пардон :mrgreen: кад нам је наставница Српскохрватског (тада) рекла да је у српском језику нагласак на првом слогу. Онда смо ми тражили примере где, једноставно, не може да буде на првом слогу, и нађосмо 'парадајз'. Но, она је и даље тврдила да је 'парадајз' неправилно, а правилно - 'парадајз'. Наравно да то никад нисмо усвојили. :lol:

- - - - - - - - - -

Наслонио сам се на комоду чекајући кафу и порушио сам неке регистраторе који ту нису требали да буду. Кренуо да их 'ватам и набијем прст у комоду. Скоро ми испадне телефон и ја као да га уштопујем ногом, шутнем га још више. :lol:

:lol:

Ничим изазван :lol:

Ја се сећам, иако нисам била штреберка. :)

Елем, патим то к'о да је било данас кад је бабо Атиф... не, пардон :mrgreen: кад нам је наставница Српскохрватског (тада) рекла да је у српском језику нагласак на првом слогу. Онда смо ми тражили примере где, једноставно, не може да буде на првом слогу, и нађосмо 'парадајз'. Но, она је и даље тврдила да је 'парадајз' неправилно, а правилно - 'парадајз'. Наравно да то никад нисмо усвојили. :lol:

Александар или Александар ?

Александар или Александар ?

Као и парадајз. :lol: Можда је, стварно, правилно прво али ја навикла на друго.

П.С. Алексинац или Алексинац? Ааандрић или Андрић? (дуго или кратко 'а')
У Београду или у Београду? У Земуну или у Земуну?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back