СКУПШТИНСКА КАФАНА 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Asirski kralj, Asurnasirpal II, hvalisao se svojim postupanjem prema onima koji su mu se suprotstavljali:
Podigao sam stub nasuprot njegovim gradskim vratima, odrao sam kožu svim poglavarima koji su se pobunili i prekrio stub njihovim kožama; neke sam zazidao u stub, neke sam na stubu nabio na kolac... i odsekao sam ruke i noge službenicima, kraljevskim službenicima koji su se pobunili... Mnoge zarobljenike sam spalio, a mnoge sam doveo žive kao zarobljenike.“ Kada su arheolozi vršili iskopavanja, u asirskim kraljevskim palatama su pronašli zidove s prikazima jezivog mučenja kojim su bili kažnjavani zarobljenici.

to naravno francuzima nije smetalo da jovanku orleanku na kraju proglase sveticom... jes da je proshlo 400 godina u medjuvremenu, al shta ima veze...

Nije to nista, hriscani u svetu i dalje slave paganina Konstantina, koga je pred smrt krstio arijevac, tj. clan svojevremeno najopasnije hriscanske sekte koja je prkosila mejnstrim hriscanstvu.

A Tiranina Justinijana i dalje slave.

I nikada nece prestati da ih slave.

Bilo kako bilo, Francuska je apeks, Himalaji ljudske civilizacije.

Sve je smesno u odnosu na Francusku.

Kolevku demokratije, ljudskih prava, humanosti, digniteta, slobode stampe, veroispovesti, okupljanja i svega ostalog.

- - - - - - - - - -

to naravno francuzima nije smetalo da jovanku orleanku na kraju proglase sveticom... jes da je proshlo 400 godina u medjuvremenu, al shta ima veze...

pa Jean D'Arc i jeste svetica, i majka nacije.

Kolevku demokratije, ljudskih prava, humanosti, digniteta, slobode stampe, veroispovesti, okupljanja i svega ostalog.

Jeste, Francuska je bila uzor za Evropu. Bizmark i njegovi su za njih bili kao nekulturni seljacici, koji jesu fizicki bili jaci, ali koji bulje u kulturu koju nemaju. Nesto kao Stari Rimljani u Staru Grcku.

- - - - - - - - - -

pa Jean D'Arc i jeste svetica, i majka nacije.

pricham o licemerju, jer su je linchovali oni koji je 400 godina kasnije proglashavaju sveticom... crkva...

- - - - - - - - - -

Jeste, Francuska je bila uzor za Evropu. Bizmark i njegovi su za njih bili kao nekulturni seljacici, koji jesu fizicki bili jaci, ali koji bulje u kulturu koju nemaju. Nesto kao Stari Rimljani u Staru Grcku.

bizmark seljachic? smeilkojipadaunesvest...

kako ne biju kad imash na onoj temi o ubici bojovica shta su uradili s onim opachicem shto su ga hapsili...

ма свугде то има само што неки боље заташкавају

ја сам за то да се врати пендречење на сред улице, сад се свако мало пијано гомно курчевише по граду, лупа по излозима, по саобраћајним знацима, контејнере шутирају и изврћу смеће на сред улице
па тај да попије један пендрек не би му више падало напамет да се хулиганише што има у бешици 2 литра пива из пластике
то је оно ситно:D

Tako je.

Nemci jesu imali misice, ali su uspeli da pogode poentu koju je Francuska pogodila jos 1789 (doduse, uz neke znacajne promasaje posle, npr Vladavina Terora), tek 1945.

Zamisli bre da neke 1875. u Parizu imas pravo da pricas sta hoces, razmisljas kako hoces i delas kako hoces.

To svetlo koje je sijalo iz Francuske, da budem patetican, je obasjalo cak i Obrenovicevsku Srbijicu, pa je zato Srbija bila mnogo bolje mesto za zivot pre 150 godina nego sad.

Poslednja izmena:
pricham o licemerju, jer su je linchovali oni koji je 400 godina kasnije proglashavaju sveticom... crkva...

- - - - - - - - - -

bizmark seljachic? smeilkojipadaunesvest...

Lincovali su je Englezi, koristeci neku svoju crkvu koja je tada bila katolicka jos uvek. Svakako je ne bi lincovala francuska inkvizicija, nego je to uradila engleska, iz nacionalistickih-taktickih, ne verskih razloga.

Lincovali su je Englezi, koristeci neku svoju crkvu koja je tada bila katolicka jos uvek. Svakako je ne bi lincovala francuska inkvizicija, nego je to uradila engleska, iz nacionalistickih-taktickih, ne verskih razloga.

katolichka crkva je linchovala... i katolichka crkva je proglasila sveticom...

- - - - - - - - - -

hehe, shta ima kod tebe nevesta? :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back