СКУПШТИНСКА КАФАНА 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не могу да разумеју ситоацију ни шта је кафана.
Како објаснити следећу ситуацију некоим странцу и зашто је то тако.
Пре прилчног броја година. у једној Београдској кафани за један сто су сели Ч
Љубивоје Ршумовић
Брана Црнчевић
Раша Попов
Момо Капор

сала је почела да се пуни аутоматски великом брзином, а газда кфане је позвао главног кнобара, и реко му да мора одмах да донесе све што ови гости траже и то дупо и да му не падне на памет да било шта наплати... Ајд сад ти објасни неком странцу, Немцу. зашто и како.

Расипници, који споро једу морбидна јела, у хаотично (али, парадоксално, уређеном) растегнутом времену и амбијенту, претећег источњачког понашања... :cool::lol:

Интересантно је колико се, из њихове перцепције нас, заправо види ко су и какви су - они. Туга...

Расипници, који споро једу морбидна јела, у хаотично (али, парадоксално, уређеном) растегнутом времену и амбијенту, претећег источњачког понашања... :cool::lol:

Интересантно је колико се, из њихове перцепције нас, заправо види ко су и какви су - они. Туга...
Ma sere taj za morbina jela , pa ti škembići se jedu u i u Italiji , SAD , Nemačkoj , Francuskoj ,UK , a i pečeni prasići sa ražnja isto tako imaš po celom zapadu , pogotovo na Iberijskom poluostrvu , SAD , Francuskoj , Latinskoj americi , o Aziji da i ne pričam , nije to nikakva naša specifičnost nepoznata na zapadu .Kao što ni kafane nisu isto nešto posebno i nevidjeno , u UK imaš pabove , Bistroe u Francuskoj , tapas barove u Španiji , pivnice u srednjoj Evropi,barovi u SAD i tu se isto ljudi ljudi druže , medjusobno poznaju , uživaju , piju , kao i u kafanama na Balkanu ,jedino što tamo više rade i imaju manje vremena pa je zato to ipak redje nego ovde gde su u pola 12 pre podne pune sve bašte i kafići po gradovima .

Poslednja izmena:
Не могу да разумеју ситоацију ни шта је кафана.
Како објаснити следећу ситуацију некоим странцу и зашто је то тако.
Пре прилчног броја година. у једној Београдској кафани за један сто су сели Ч
Љубивоје Ршумовић
Брана Црнчевић
Раша Попов
Момо Капор

сала је почела да се пуни аутоматски великом брзином, а газда кфане је позвао главног кнобара, и реко му да мора одмах да донесе све што ови гости траже и то дупо и да му не падне на памет да било шта наплати... Ајд сад ти објасни неком странцу, Немцу. зашто и како.

a ti mislis da su srbi izmislili boemstvo? :D

mislis da u nemackoj ne postoje krcme i pivnice gde se okupljaju boemi? i mislis da ih niko ne cascava? o kako se varas...:D

Ma sere taj za morbina jela , pa ti škembići se jedu u i u Italiji , SAD , Nemačkoj , Francuskoj ,UK , a i pečeni prasići sa ražnja isto tako imaš po celom zapadu , pogotovo na Iberijskom poluostrvu , SAD , Francuskoj , Latinskoj americi , o Aziji da i ne pričam , nije to nikakva naša specifičnost nepoznata na zapšadu .Kao što ni kafane nisu isto nešto posebno i nevidjeno , u UK imaš pabove , Bistroe u Francuskoj , tapas barove u Španiji , pivnice u srednjoj Evropi,barovi u SAD i tu se isto ljudi ljudi druže , medjusobno poznaju , uživaju , piju , kao i u kafanama na Balkanu ,jedino što tamo više rade i imaju manje vremena pa je zato to ipak redje nego ovde gde su u pola 12 pre podne pune sve bašte i kafići po gradovima .

Небитно, он је само пренео своје опште неразумевање и страх од "руба Европе" на кафану. Да је писао и о било чему другом српском, опет би нашао исте (претеће) "симптоме".

a ti mislis da su srbi izmislili boemstvo? :D

mislis da u nemackoj ne postoje krcme i pivnice gde se okupljaju boemi? i mislis da ih niko ne cascava? o kako se varas...:D

Не мислим, наравно. Но мислим да смо ми склони. А склони смо и да умремо од меланхолије. Колко нам таконешто је већ ређе у западној Европи. С друге стране, наравно да и они имају своје начине и своје облике... Ја знам за то,јер сам живео неко време на Западу. Добро, немци некако најмање. Шкоти највише. Тако је бар то мени изгледало. А најбоља прасећа ребра, у свом животу,јео сам у Монтреалу. Но има нешто специфично код нас. Можа и у Русији. то не бих знао. Има та једна црта, коју сам само овде осетио... а пробаћу да је опишем касније,кад успавам жену.

Ysp7rng.jpg

Dobro jutro, jel' neko gladan? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back