Skupštinska kafana 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BOZIC_zps4d613554.jpg

Vaistinu se rodi :cmok2:

Šta kazati na današnji dan a ne ponoviti ono osnovno. Više od pola veka odnarođenosti učinilo je da se ne vidimo, ne čujemo, ne osećamo i ne saosećamo međusobno.
Upropastili smo sve što smo mogli da upropastimo satravši za sobom sve ono što su pokolenja stvarala kako materajlno tako i ono nematerijalno čovečno.
Izguibili smo tlo pod nogama u neslozi i svađi ne shvatajući da time polako ali sigurno gubimo i sami sebe.
Nova godina je i nova nada, rođenje Hristovo je nova nada, nada da ćemo napokon postati svesni svoga propadanja i zbiti redove i levi i desni, i prvi i drugi i svi koliko nas god ima i tako stati na put propasti koja nam sledi ukoliko se napokon ne saberemo.

Poslednja izmena:
Mir Božiji-Hristos se rodi, dragi forumaši...

Vaistinu se rodi!

Šta kazati na današnji dan a ne ponoviti ono osnovno. Više od pola veka odnarođenosti učinilo je da se ne vidimo, ne čujemo, ne osećamo i ne saosećamo međusobno.
Upropastili smo sve što smo mogli da upropastimo satravši za sobom sve ono što su pokolenja stvarala kako materajlno tako i ono nematerijalno čovečno.
Izguibili smo tlo pod nogama u neslozi i svađi ne shvatajući da time polako ali sigurno gubimo i sami sebe.
Nova godina je i nova nada, rođenje Hristovo je nova nada, nada da ćemo napokon postati svesni svoga propadanja i zbiti redove i levi i desni, i prvi i drugi i svi koliko nas god ima i tako stati na put propasti koja nam sledi ukoliko se napokon ne saberemo.

Bravo zeb..mudro precizno i dobronamerno...divno! :)

Mir Božiji Hristos se rodi.

:cmok2:

Šta ima kod Vas za ručak ?

Prijavljujem supu, sarmu, prase, pekarski krompir i after all that reforma torta ugljeni hidatri death z:lol:

ja jedem samo ćevape i salatu od rendane cvekle+šargarepa+čičoka+celer...a ostali planinare od supe preko suvih punjenih paprika..dom kobaja krmetine
ruske salate..baklave i bajadere s makom :)

Jel dobijate ove dizelaške Božićne sms poruke z:D

Evo jedne koju slobodno možete da pošaljete dragim prijateljima.

Nek ti Božić donese, mnogo zdravlja, para sreće,
Kolo sreće nek se okreće, neka gore slavske sveće.

Nek ti nos bude uvek dignut
Kano mehur ponositi
Ukućani neka budi
Vazda siti, razboriti.

O prokleta Penelopo,
Zašto ćutiš, šta li slutiš?

Dal vizije struje iščekuje Bog?
Kašalj i galama,
Nepokretni starac.
To je slika koju slikar stvara.

Ti se lepa žena od stotinu kila
Ne zapitaš nikad što si nekad bila.

Dig se nano, natoči mi svega
Evo iz daljine vidim ide Brega.

Ide trkom Brega, evo ga i Čola.
U mraku se čuje službena motorola.

To je milicija naša vredna,radna i nikad gladna.
Štite Bregu od dužnika, zavidnika i krvnika.

Neka Božić da tebi kaplju vrelog dima,
Jednu teglu suhe šljive, čisto da se ima.

Kad upališ bateriju u mraku
Neće biti nikog da te vidi
A onda ćeš i ti polako
Put konačišta poći s mirom.

Neka ova sveta grana
U tvom domu sreću nosi.

Nek ti dragi Šabanine
Sreću tvoju tuga kosi.

Vetar brzi nek ti vazduh na zdravlje sad utekne.
I kad pile prineseš ustima,
Znaćeš onda sreću da dosegneš.
Malo salate da potegneš!
I rujnoga vina da zaliješ.

Iz pepela ćeš mudro skočit
I obnažit svoje drage kosti.

Poslednja izmena:
Šta ima kod Vas za ručak ?

Prijavljujem supu, sarmu, prase, pekarski krompir i after all that reforma torta ugljeni hidatri death z:lol:

Ja imo jagnje špikovano sa slaninom i belim lukom u maslinovom ulju i ruzmarinu,ispod krompir , mlada luka ,ruska ,ostalo nekih jagnjećih sarmi i telećeg gulaša od juče ...nisam mogao sve da ispratim jer su izbijali maligani od sinoćneg paljenja badnjaka .... ja tek sada kad su prošli ovi svci praznici počinjem da postim z:D
Mada imam i jednog bahatog Svetog Stefana kod komšije gde se rakija pije ko voda ,na normu , a rana je uvek fina obilna ,masna i ljuta .z:cry:

Ja imo jagnje špikovano sa slaninom i belim lukom u maslinovom ulju i ruzmarinu,ispod krompir , mlada luka ,ruska ,ostalo nekih jagnjećih sarmi i telećeg gulaša od juče ...nisam mogao sve da ispratim jer su izbijali maligani od sinoćneg paljenja badnjaka .... ja tek sada kad su prošli ovi svci praznici počinjem da postim z:D
Mada imam i jednog bahatog Svetog Stefana kod komšije gde se rakija pije ko voda ,na normu , a rana je uvek fina obilna ,masna i ljuta .z:cry:

To je neki dođoš iz Bosne k'o da gledam... :)

Meni naše mitološko biće - pragnje došlo glave. Morao sam nakon ručka da odspavam, nebi li ga svario. Uz pomoć domaćeg Cabernet-a.

meni prase doslo glave, jagnjetinu ne jedem...iako se trudim da prvih dana po prestanku posta ne preteram ovog puta nisam mogla da odolim...badnje vece smo proveli sa nasim ljudima u hamburgu u SPC-u, a danas smo u svojoj kuci ugostili prijatelje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back