Skupštinska kafana 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не вређај Порторико и Порториканце! :lol:

Албанија је само једна! (то мајка само једном рађа :lol:) А и ово што праве другу Албанију на српској територији, могу само о мачков репић да окаче.
Албанце у Албанију !

Не вређај Порторико и Порториканце! :lol:

Албанија је само једна! (то мајка само једном рађа :lol:) А и ово што праве другу Албанију на српској територији, могу само о мачков репић да окаче.

Verovali ili ne, ja sam skoro bio u Albaniji, i jako sam se prijatno iznenadio. Treba odbaciti predrasude u slucaju Republike Albanije (ne mislim na Albance sa Kosova i Makedonije), jeste da je to izlizani klise, ali ovi iz Albanije se veoma razlikuju.

Tirana je jedan brzo rastuci grad od pola miliona ljudi, veoma skroman doduse, unisten socijalistickom arhitekturom, ali sa dosta lepih starih zgrada. Gradom dominira masivna pravoslavna crkva u kojoj su mosti Sv, Jovana Vladimira.

Ljudi su dosta skromni, ali pristojni i lepo obuceni. Sve je nekako sporo i bez zurbe (sindrom istocne Evrope). Nisam video nijednu pokrivenu zenu.

To je zato sto su u Albaniji jaki ateizam, ima puno hriscana, a u sklopu islama neki benigni pravci, kao Sufizam. Cak je i Sunizam "ukrocen", u dzamiji se ne kleci vec stoji, nema poligamije i zene se ne primoravaju na pokrivanje glave. To sve zahvaljujuci kralju Zogi.

Sve u svemu, veoma pozitivna impresija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back