Djeco da vam pricam sve vam dzaba! Da prostite, nije mi bilo ovolko dugo jer mi je pretijo raskid sa Milunkom! Nakon 123 godine braka resila baba da se preseli u grad i da nosi neke mjau mjau ili miju miju ili kako god cipele sa nekim siljcima na peti sto stikle zovu, i da pije kavu sa nekim drugaricama i da ogovaraju muskarce. Vid'la neku seriu "Keks i grad" pa se pomamila k'o luda! Kaze da se kaje sto je osmoro djece rodila, i sto to nije urad'la jos 1919. Al' eto, napusti vam mene baba i ode u gradove da zivi.
I ja zvao djecu upomoc, i odveli me onu u onaj, Pul and Medjed, i neku Zuru, i neku Besh'ku (da mi je neko prico da cu se u Besh'ci oblacit, ubijo bise). I doterele ti mene moje bele pcele pa sam pevo babi serenatu podprozorom pa su dosili i vodili me u neku psihijatrijsku kliniku dje su me cerali da lezim par dana. Da sam im rek'o pravo godiste zadrzali bi me zauvek. I puste ti oni mene djeco, a baba se dozove pameti pa me doceka miris satarasa i praseceg pecenja kad sam ukucu uso. Vrnula se baba i sve mi skuvala ruckove s oni siljci, stikli, stiljci, kak se god zove.
I sad se opet volemo a ja sam budzuk bacijo na smetliste kraj potoka da se baba opet ne pomami za onom Sarom sa konjskom facom, da prostite djeco.