SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Иначе, ја имам проблема са својим Хришћанством ових дана, па сам у једној Деистичкој фази која би могла да потраје и трајно.

Наиме, имам неке недоумице на које нико неће конкретно и задовољавајуће да ми одговори, па сам ставио организовану религију на стенд бај.
A, zašto ne direktno ateizam?

Ja imam neke probleme sa ateistima, jer oni u 99% slučajeva ne veruju u Radical Life Extension.

Nego lupaju nešto tipa: "Baš mi je drago što će se biljke hraniti mojom lešinom, kao što se ja danas hranim biljkama."

па хришћанство је левица по дефиницији.

ти си левичар, а какав ћеш префикс ставити испред те одреднице, то није нарочито важно. левичар си зато што се противиш организованим струкурама и системима, била то црква, држава, војска или било шта. просто си левичар.

A onda komunisti nisu levicari, jer je poenta njihovog sistema uspostavljanje diktature radnicke klase i tezak centralizam i organizovan sistem u ekonomiji?

па хришћанство је левица по дефиницији.

ти си левичар, а какав ћеш префикс ставити испред те одреднице, то није нарочито важно. левичар си зато што се противиш организованим струкурама и системима, била то црква, држава, војска или било шта. просто си левичар.

Рекао бих да то значи да је пре ближи идејама анархизма.

А анархиста има и левих и десних.

Само што крајње леви анархисти верују у демонтирање система у корист комуне, а крајње десни у корист индивидуе.

Идеја да су анархисти само леви потиче због тога што су они историјски били више експонирани.

Али колега Ками није анархиста јер ипак није за укидање државе и свих институција, па бих рекао да је либертаријанац.

- - - - - - - - - -

A, zašto ne direktno ateizam?

Ja imam neke probleme sa ateistima, jer oni u 99% slučajeva ne veruju u Radical Life Extension.

Nego lupaju nešto tipa: "Baš mi je drago što će se biljke hraniti mojom lešinom, kao što se ja danas hranim biljkama."

Не јер ми је тај атеизам превише празан и хладан.

Верујем да постоји Бог, само имам нека неслагања са начином на који Га мејнстрим религије презентују.

p053299.jpg

Другови и другарице, топло препоручујем.

Волим и ја вас.

A onda komunisti nisu levicari, jer je poenta njihovog sistema uspostavljanje diktature radnicke klase i tezak centralizam i organizovan sistem u ekonomiji?

ствар са комунистима је у томе да они нису остварили свој иделошки циљ - бескласно друштво и одумирање државе (тј. система). сматрали су да треба употребити полуге власти и ојачати их да би се друштво кроз диктатуру увело у пројектовану будућност. наравно, то је била утопија. грешка је што комунисте сматрају екстремном левицом, а они то нису. екстрамна левица су анархисти.

Ја кад сам негде у другом граду редовно улазим како у Православне, тако и у Католичке цркве, као и џамије и синагоге. Понекад поседим ако затекнем да је служба у току, немам проблема са тим.

Не јер ми је тај атеизам превише празан и хладан.

Верујем да постоји Бог, само имам нека неслагања са начином на који Га мејнстрим религије презентују.
Da, ateisti veruju samo u naučna saznanja.

Međutim po teoriji Toma Kembela, postoji Larger Consciousness System, koji se razdelio na mnogo particija.

Naša lična svest ("Individuated Unit of Consciousness") predstavlja deo LCS-a, i zato neki imaju utisak da "bog" postoji.

Ја кад сам негде у другом граду редовно улазим како у Православне, тако и у Католичке цркве, као и џамије и синагоге. Понекад поседим ако затекнем да је служба у току, немам проблема са тим.

Да, и ја исто тако.

Рекао бих да то значи да је пре ближи идејама анархизма.

А анархиста има и левих и десних.

Само што крајње леви анархисти верују у демонтирање система у корист комуне, а крајње десни у корист индивидуе.

Идеја да су анархисти само леви потиче због тога што су они историјски били више експонирани.

Али колега Ками није анархиста јер ипак није за укидање државе и свих институција, па бих рекао да је либертаријанац.

нема левих и десних анархиста. анархисти су сви леви.
и каки либертаријанци. то је само ново име за нову левицу.

Иначе, ја имам проблема са својим Хришћанством ових дана, па сам у једној Деистичкој фази која би могла да потраје и трајно.

Наиме, имам неке недоумице на које нико неће конкретно и задовољавајуће да ми одговори, па сам ставио организовану религију на стенд бај.

Сумња је кључан део вере сваког мислећег човека.

Одсуство сумње и отворен антагонизам ка сумњи су одлике фанатика, за које сам у историјском уџбенику за младе могулске, дакле исламске, племиће прочитао да "се од таквих неразумних људи треба склањати, не уделити им милост нашега присуства, не поделити са њима мисли, јер су због овако или онако протумачене речи спремни да насрну чак и на господина."

нема левих и десних анархиста. анархисти су сви леви.
и каки либертаријанци. то је само ново име за нову левицу.

Не, левица воли државне фабрике и порезе од 28%.

А либертаријанци су супротно од тога.

Пазите, проблем и збрка је настала због тога што су савремени левичари приграбили либерализам у друштвеним питањима у склопу својих популистичких политика.

Онда су економски либерали почели да се друже са друштвеним конзервативцима да би изједначили тај еквилибријум, па зато данас имамо Рон Пола и Франоса Оланда као две супротне тачке политичког спектрума.

To je izrazeno narocito u Americi, gde su levicari oteli pojam 'liberal', a pri tome su im pomogli i zatucani konzervativci.

To je toliko izrazeno, da su cak i mnogi liberali preuzeli tu matricu, pa koriste takve termine.

Npr. Ovo- Ovde covek genijalno prica, samo sto kod njega pojam 'konzervativac' po meni treba da bude 'liberal', a pojam 'liberal' treba da bude 'socijalista':

Inace, Fridman se uvek ljutio kada su ga nazivali konzervativcem, govorio je da on nije konzervativac vec liberal u onom izvornom smislu te reci. Tako da, taj problem je najizrazeniji u americkoj jezickoj praksi. On je sve vidljiviji i u srpskoj jezickoj praksi, jer poslednjih 15 godina masa srpskih konzervi, sovinista i ostalih pajsera namecu taj pojam 'liberal' nekakvim ljudima koji su sve samo nisu oni izvorni liberali.

Сумња је кључан део вере сваког мислећег човека.

Одсуство сумње и отворен антагонизам ка сумњи су одлике фанатика, за које сам у историјском уџбенику за младе могулске, дакле исламске, племиће прочитао да "се од таквих неразумних људи треба склањати, не уделити им милост нашега присуства, не поделити са њима мисли, јер су због овако или онако протумачене речи спремни да насрну чак и на господина."

Да, то је веома добра поента.

Сматрам да нам дар свести није дат да бисмо га потискивали.

Не, левица воли државне фабрике и порезе од 28%.

А либертаријанци су супротно од тога.

смешно је левицу сводити само на меру економске политике. левица је цео један поглед на свет. и унутар леве идеје постоје различите опције и струје.

ствар са комунистима је у томе да они нису остварили свој иделошки циљ - бескласно друштво и одумирање државе (тј. система). сматрали су да треба употребити полуге власти и ојачати их да би се друштво кроз диктатуру увело у пројектовану будућност. наравно, то је била утопија. грешка је што комунисте сматрају екстремном левицом, а они то нису. екстрамна левица су анархисти.

Другари, мислим да носфију и камију поклањате превише пажње. Ок је то што се неким колегиницама буди матерински инстикт те подсвесно покушавају да их заштите и дају им љубави и пажње за којом тако очајно трагају и пате. Бесмислено је и објашањавати им шта је то Хришћанство и његову поруку љубави јер немају капацитет да схвате, тј. не знају шта је исправна љубав. Зато молим вас да их бар у кафани одхебете кад су већ сваку тему испод загадили својим инфатилним крицима. Имајте поуштоувања за нас који смо строги родитељи и не трпимо сека персе. Поуштујте Сербску традицију и баците их у ватру, па ако се прекале и са њих спадне сва прљавштина , доубро дошли, а ако изгоре сами су криви за своје сиромаштво.

Није се правилно приступило моралној изградњи новог човека.

Другари, мислим да носфију и камију поклањате превише пажње. Ок је то што се неким колегиницама буди матерински инстикт те подсвесно покушавају да их заштите и дају им љубави и пажње за којом тако очајно трагају и пате. Бесмислено је и објашањавати им шта је то Хришћанство и његову поруку љубави јер немају капацитет да схвате, тј. не знају шта је исправна љубав. Зато молим вас да их бар у кафани одхебете кад су већ сваку тему испод загадили својим инфатилним крицима. Имајте поуштоувања за нас који смо строги родитељи и не трпимо сека персе. Поуштујте Сербску традицију и баците их у ватру, па ако се прекале и са њих спадне сва прљавштина , доубро дошли, а ако изгоре сами су криви за своје сиромаштво.

Marko, Marko!!! :sad2:

Zar bi ti ostavio dvoje pasa lutalica a da im ne baciš bar kosku ako imaš? Da ih udomiš i utopliš ako imaš gde? Da ih maziš i paziš kako ne bi ujedali oko sebe kad god vide čovaka? Ti sad hoćeš da ih ignorišeš i time oteraš iz sela? Jadna ova dva psa. :sad2:

Diktatura proleterijata je jako bitna stvar u Marksovoj dijalektici, njihov odnos prema sili je slican fasistickom, a dalji koraci u njegovoj dijalektici su prica za malu decu, potpuna besmislica, jer je nemoguce uspostaviti takvo drustvo instrumentima sile i vlasti, i tu je Bakunjin bio u pravu, i bio je mudriji covek od Marksa. Da su njegove ideje u okviru levice preovladale, mozda bi levica danas bila nesto drugo. Ali nisu, Marks je kum levice danas, i on je najekstremniji levicar, ideal kome sustinski teze svi levicari. Anarhisti i Bakunjin mu dodju kao neka vrsta autsajdera u levici.

Razlika izmedju Bakunjinovih anarhista i anarho-liberala je u sustinskom razlikovanju nosilaca svojine, razlika je u posedovanju. Levi Anarhisti i Anarho-liberali su isti jer se protive sili kao dominantom instrumentu u drustvu, i naglasak stavljaju na slobodu. Kod levih anarhista naglasak nije na slobodi privatne svojine, privatna svojina je za njih deo problema, kod liberalnih jeste nagladsak na privatnoj svojini, ona je za njih deo resenja.

U svakom slucaju, to sto se protivim sili i nasilju drzave i drustva, i sto mi je najveca vrednost sloboda, ne moze nikako da bude moralno lose, pa ma kako me sada ti nazivao.

Poslednja izmena:
Ne, nisu liberalni anarhisti levicari, postoji razlika medju njima, ali nije to ni bitno sada, naravno da su mi anarhisti koji su levicari blizi od fasista, i to su jedini levicari kojio su mi simpaticni. I normalno za liberale je da im anrhisti koji su levicari budu blizi od fasista. Merilo levice je odnos prema ekonomiji, i prema svojini.

Odnos prema Crkvi nije nikakav sustinski pokazatelj levicarenja.

Ja nikada necu podrzati organizovanu religiju, koja gusi individualne slobode na svakom koraku.

To me ne cini levicarom.

Ками, ти си савршен пример за ентропију и Други закон термодинамике.
Видно ти недостаје енергије! z:lol:
Па би заобилазно да решаваш ствари...баш као анархисти.

Marko, Marko!!! :sad2:

Zar bi ti ostavio dvoje pasa lutalica a da im ne baciš bar kosku ako imaš? Da ih udomiš i utopliš ako imaš gde? Da ih maziš i paziš kako ne bi ujedali oko sebe kad god vide čovaka? Ti sad hoćeš da ih ignorišeš i time oteraš iz sela? Jadna ova dva psa. :sad2:

Ово су уштројени пси, лају ту бзвзе и троше храну. Још да их пустим у двориште ил недајБоже кућу па да погане где стигну? Ма ајте молим вас, еутаназија је понекад сасвим прихватљиво решење.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back