SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma kako nije? one prelepe gradjevine iz zlatnog doba kraljevine, neoklasicizam, fasade koje imaju svoju pricu, ulice koje imaju zivot danju i nocu, prozori, izlozi, sum lisca na oktobarskom vetru... i da, volim ga :heart2:

Beogradska ulica i sve ostale na Vračaru, iste kao pre 60 godina. Da, ima ulepšanih fasada raznim vulgarnim grafitima. To je tačno. Ima i po koji trotoar prepravljen u parking za gospodara imenom Auto. Nije važno što pešak ne može tim trotoarom da hoda. Sve je to divno videti. Zaboli te srce koliko je lepo. :sad2:

Beogradska ulica i sve ostale na Vračaru, iste kao pre 60 godina. Da, ima ulepšanih fasada raznim vulgarnim grafitima. To je tačno. Ima i po koji trotoar prepravljen u parking za gospodara imenom Auto. Nije važno što pešak ne može timtrotoarom da hoda. Sve je to divno videti. Zaboli te srce koliko je lepo. :sad2:

nedostaje mi ruski car. jeste da preobozavam hranu iz vapiana, ali nije zasluzio rus tako... secas se onih stolica sa udobnim jastucima, pa one baste ususkane iza ograde od cveca, pa onda zasednes i dok pijes caj blejis ko prolazi. i nikad i nikako da ti bude dosadno :)

- - - - - - - - - -

i zemun naravno. tamo parkiram na keju i kako izadjem iz auta osetim miris reke. ma nema lepseg mirisa i reke nigde ne mirisu kao nase. :lol:

Čarli, ti gledaš ono ružno u našem gradu, Milica i ja ono lepo. Činjenica je da svaki grad ima svetle i tamne strane, ali ga mi volimo zbog tog svetlog dela, sitnica poput mirisa pečenog kestenja koje je napisala Milica.

Milice, taj deo keja u Zemunu je baš pored kanalizacije koja se izliva, mislim baš tu gde naiđeš i parkiraš. Nije baš da lepo miriše, ali već dalje je druga priča. lepa mesta uz reku, naročito ona koja imaju deo zelenila između staze i reke, baštu u kojoj uživaš u kafi ili ribljoj čorbi. A najbolje je što imam izbor, desno - Dunav, levo Sava pa ko šta voli. A oba keja sređena i zelena.

Čarli, ti gledaš ono ružno u našem gradu, Milica i ja ono lepo. Činjenica je da svaki grad ima svetle i tamne strane, ali ga mi volimo zbog tog svetlog dela, sitnica poput mirisa pečenog kestenja koje je napisala Milica.

Beograd se nikada nije voleo zbog fasada i lepih zdanja. Beograd se voli iznutra , nikako spolja. Ta slika ne unosi radost u srce. Beograd je ružan, star, pocepan i oronuo. Više crn nego siv a beo nije. I jedino ga krasi miris kestenja, kuvanog kukuruza, lepinje sa kajmakom, pljeskavica i ćevapčica. A danas Beograd nije ni kap starog Beograda. :ok:

Ovo je Slavija koju znam pre nego je izgradjen hotel. Kuće levo zajedno sa bioskopom su ne promenjene i dan danas, verujem. :ok:

slavijaprerusenja.jpg

Milice, taj deo keja u Zemunu je baš pored kanalizacije koja se izliva, mislim baš tu gde naiđeš i parkiraš. Nije baš da lepo miriše, ali već dalje je druga priča. lepa mesta uz reku, naročito ona koja imaju deo zelenila između staze i reke, baštu u kojoj uživaš u kafi ili ribljoj čorbi. A najbolje je što imam izbor, desno - Dunav, levo Sava pa ko šta voli. A oba keja sređena i zelena.
najn. parkiram na keju kod edb :lol:
Beograd se nikada nije voleo zbog fasada i lepih zdanja. Beograd se voli iznutra , nikako spolja. Ta slika ne unosi radost u srce. Beograd je ružan, star, pocepan i oronuo. Više crn nego siv a beo nije. I jedino ga krasi miris kestenja, kuvanog kukuruza, lepinje sa kajmakom, pljeskavica i ćevapčica. A danas Beograd nije ni kap starog Beograda. :ok:
ma svaka ta fasada ima pricu. nije to samo fasada pa ti sad gledas nesto spolja i vidis je crnu i prljavu, oronulu. ona ima pricu, istoriju. nekada se sa tog balkona smeskala neka mackica svom vereniku koji je setkao kroz kralja petra po trideset puta ne bi li je video. nekad je kroz taj polupani prozor neko dete gledalo grad i zamisljalo kako ce jednog dana biti gradski arhitekta i ciniti ga jos lepsim. nekada su kroz te zelene zastore majke virile i cekale sinove... sta znam, volim ga spolja, iznutra, svaku ciglu i kocku kaldrme, svaki krov i ulaz.
isti je carli. samo smo mi drugaciji. on je sad grad nekih novih klinaca, dodjosa i stranaca. uvek je tako bilo ;)

Carli

tu gde kamera gleda levo od hotela je sada parking, a na mestu na kome stoji kamera to se ne vidi na slici taj prostor e tu su sklepani standovi onako ko na buvljaku i prodaju se knjige i neke dzidza bidze. ruglo.

sacekaj malo sad cu da ti pokazem mapirano ima samo malo sacekaj

Još gora je ona grdosija od stakla, betona i metala peko puta, nizbrdo ka železničkoj stanici. Jedna od najružnijih građevina u starom gradom, sramota za onoga ko je uzeo pare za dozvolu.

- - - - - - - - - -

Milco, ja ugovorih brdo poslova sa strancima, a ko će da radi... di znam. :hahaha:

https://www.google.rs/maps/@44.8025...ata=!3m4!1e1!3m2!1sSuBPSttC2mM8g2toWNpiLA!2e0

Carli evo ti na google street view pomeraj misem i klikces po podlozi videces x da se kamera pomeri i mozes misem da rotiras sve u krug da osmotris...mozes i beogradskom da se kreces da vidis gore svoju kucu ako te zanima, ovo je mapirano proslog leta koliko mi se cini

edit novembar 2013e

- - - - - - - - - -

Još gora je ona grdosija od stakla, betona i metala peko puta, nizbrdo ka železničkoj stanici. Jedna od najružnijih građevina u starom gradom, sramota za onoga ko je uzeo pare za dozvolu.

- - - - - - - - - -

Milco, ja ugovorih brdo poslova sa strancima, a ko će da radi... di znam. :hahaha:

narodna banka srbije

- - - - - - - - - -

nbs. da... ja se i dalje pitam koji kreten je dozvolio da se tako nesto sagradi u centru... ali dobro, sta je tu je...
ps daj oglas - on trazi nju :lol:

Svaka kuća i taraba imaju svoju priču. Ne volimo mi te fasade zbog tajni koje nose, niti uzdahe koje pamte oronuli prozori i terase. Ni jedan grad na svetu na njega ne liči. A organizovao bih PARADU protiv Beograda na vodi. Onaj Vučić je neiživljeno derište koje ništa na svetu ne ceni, ponajmenje srce i tradiciju. Dajte Paradu protiv pretvaranja Beoigrada u svevidjenu sliku svih svetskih metropola. Prag, Beč, Budimpešta.......oni čuvaju svoj imidž. Samo neki dodjoš pokušava da pretvori Beograd u beton. :sad2:

https://www.google.rs/maps/@44.8025...ata=!3m4!1e1!3m2!1sSuBPSttC2mM8g2toWNpiLA!2e0

Carli evo ti na google street view pomeraj misem i klikces po podlozi videces x da se kamera pomeri i mozes misem da rotiras sve u krug da osmotris...mozes i beogradskom da se kreces da vidis gore svoju kucu ako te zanima, ovo je mapirano proslog leta koliko mi se cini

edit novembar 2013e

- - - - - - - - - -

narodna banka srbije
Ne uspevam da šetam kamerom po ulici. Ušao sam u Beogradsku ali od Pravnog nadole a taj deo nisam nikad voleo. :sad2:

Svaka kuća i taraba imaju svoju priču. Ne volimo mi te fasade zbog tajni koje nose, niti uzdahe koje pamte oronuli prozori i terase. Ni jedan grad na svetu na njega ne liči. A organizovao bih PARADU protiv Beograda na vodi. Onaj Vučić je neiživljeno derište koje ništa na svetu ne ceni, ponajmenje srce i tradiciju. Dajte Paradu protiv pretvaranja Beoigrada u svevidjenu sliku svih svetskih metropola. Prag, Beč, Budimpešta.......oni čuvaju svoj imidž. Samo neki dodjoš pokušava da pretvori Beograd u beton. :sad2:
ma kakav beograd na vodi... nista od toga.
pa mladjan dinkic
najn. ta zgrada je zapoceta u eri pre mladjana. ja je se secam jos dok sam isla u srednju, gledala je iz tramvaja kako raste.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back