- Poruka
- 201.834
Ti si em mator em senilan.![]()
Jesam, štos' ljubomoran? Oš ti pozajmim malo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si em mator em senilan.![]()

Naravno da to razumem i to je normalna pojava. Ali svi oni koji nemaju decu, imaju neki bag, dal' u glavi il' u telu, nije bitno. Zanm iz najbližeg okružanje, ne od jednog takvog para.
cekaj malo kamicak...sta ako Boze detetova majka odjednom odluci da napusti tebe i dete? sta bi onda?
nemaju nikakav bag, roditeljski istinkt nije kod svakoga razvijen...nismo zivotinje vec umna bica...

Чек' мало...Ima, znam takve dobro, imam ih u bliskom okruženju. I znam dobro da nije sve u redu.

Jesam, štos' ljubomoran? Oš ti pozajmim malo![]()

Koja gomila palanackog bullshita od strane nekih forumasa, ja sam konsterniran.

Чек' мало...
Свако има право на избор.
Постоје људи који кад схвате да им партнер/партнерка не могу имати деце, изађу из те заједнице и траже нову особу зарад потомства. И ок, те особе имају очито јак нагон за продужењем врсте.
Међутим, постоје и они који остану у заједници и проведу цео живот заједно без деце.
Зашто би нешто морало да не буде уреду?
С друге стране, маса је идиота који имају децу.
Рифкице, није све црно-бело.![]()
Nemaš dovoljno ni za sebe a hoćeš da razdaješ.![]()

Nisam ja napisao da je loše nemati decu, ali da takve osobe imaju neki problem, to stoji. Možda ga ti ne vidiš, ali on postoji. Vide ga oni najbliži.
To ti je Refke u najboljem izdanju...Pazi, on provaljuje nesrecu kod supruznika bez dece, ali uopste ne provaljuje masu brakova sa decom gde ista sluze da ispune prazninu jer supruznici nemaju nikakav odnos. I to kao nije nesreca, jer imaju igracke, decu, na koje ce da usmere svoje emocije![]()
Svi imaju neki problem, ne foliraj se Refke.

Nige pomenuo nisam budale koje maltretiraju decu ili supružnika. Malo si se zaleteo?
Nige pomenuo nisam budale koje maltretiraju decu ili supružnika. Malo si se zaleteo?
- - - - - - - - - -
Neki i previše, crni kami.![]()

Ne mislim na maltretiranje i ostale patologije, mislim na obicne i normalne ljude koji nisu srecni u braku, koji su usamljeni kao i svi mi, i kojima deca sluze kao nekakav odbrambeni mehanizam.
znaci oni smeju i mogu da nemaju decu, a kad neko normalan ne zeli dete onda ima neki bag...![]()
uplices se ko pile u kucine...pusti te zilotske mantre...
otkud ti pravo da za nekoga ko ne zeli dete kazes da ima neki poremecaj?
poremeceni su oni koji ih imaju a losi su roditelji...njih treba sterilisati pre nego postanu polno zreli...

ko upropasti ovu divnu kafanu tako depresivnom temom kao sto su deca

Ovo nikad ne moze da mi dosadi
p.s.
Reefer, nisi u pravu.
Ustvari, posmatras zivot i tudje izbore iz svog ugla, to je subjektivan stav.
Nije istina da oni koji ne zele decu nisu zdravi i srecni.

Pravo? Zar mi treba neko "pravo" da kažem da je neko meni drag i blizak sa problemom, koji se vidi? Idi seci meso za satarš, pusti ti ovakve rasprave.
- - - - - - - - - -
Odoh zaradio sam dosta danas, vreme je za odmor.![]()
ih....
znas kad ujitru ustanes i ne vidis makar tri minuta koliko ti se spava. onda dok solis kafu i spremas dorucak kao u a la kart restoranu, pokusavas da probudis i njih. a oni se naravno vec za stolom posvadjaju oko gluposti. pa vozi, odvozi, dovozi, uradi domaci, vezi pertle, obrisi nos, ko te gleda, sta je bilo u skoli, rucak, sve isto kao pre podne, treninzi, aktivnosti, vecera.
i slomljena srca. i male tajne. i lektira koju sam ja nekada citala. i prva razocaranja. i prve radosti jer mu se nasmesila ona mala iz sestog dva (a on je cetvrti). i prva simpatija i to bas onaj mali iz razreda kome je i ona simpa. i osmesi. poljupci za laku noc. i ono kad svi spavamo u istom krevetu pa se satima kikocemo dok ne zaspimo.
deca su sve samo ne depresivna. nekad odlepim, najezim se kad na tv-u cujem mama. a kad ostanem sama u cetiri zida pogled mi luta po ramovima gde su njihove slike.
to je nesto sto ti menja zivot iz korena, sve tvoje navike, sve tvoje planove, sve, sve bas mora da se prilagodi njima. to je nesto najsavrsenije sto sam ja ikada postigla - jedna princeza i jedan princ. moja deca, moje dve najvece ljubavi, moja dva najveca uspeha i moja dva najbolja druga.
oni zbog kojih zaplacem kad me iznerviraju, oni zbog kojih imam energiju za tri muskarca, oni koji su tu da mi vrate osmeh na lice kad sam najtuznija (e sad sve to obrnuto i za njih vazi haha).
i idemo zajedno, guramo da i od njih budu ljudi sutra. ucimo jedni druge da zivot nije fer i da nikad nista nece moci da promeni moju ljubav prema njima. nikad nista. to su nam neki najbitniji postulati.
a meni je frka majke mi. ne znam sta me sve ceka, kroz skolovanje, pubertet, odrastanje. ma gde da bi ne bude frka, vidis gde zivimo bre u filmu koji kao da je rezirao tarantino a glavni glumci su grandovi pevaci.
tu ne mozes biti depresivan, mozda psihotican hihi
u svakom slucaju, kapiram ljude koji ne zele decu. cekaj ako ne zele, nisu spremni, sta ce im deca. nije to neki modni detalj ili stvar koju sutra negde mozes da vratis ako ti ne odgovara. jer ti koji su ih nekako primorano rodili, odgojice ih u pogresnom smeru, jer deca ne mogu sama sebe da usmeravaju i vaspitavaju.
a ja, kad bih mogla sve ponovo, opet bih. puta dva![]()
![]()

Kod Refketa mi se svidja to sto, ma koliko njegovi stavovi i osecanja meni bili tupkavi, ne zadrzavaju ga neki tupavi socijalni odnosi i pravila da ih otvoreno iznosi, ja bas volim ljude koji sude, jer sam i sam takav![]()