SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja realno realno... sudžuk je bolji u raškoj oblasti nego u federaciji
priznali sami federalni članovi

ne mora se više uBosnu po dobar burek...
u Novom Sadu momci sa Kosova prave burek od vojvodjanskog brašna
e to je kombinacija...
mogu Bosanci slobodno da dodju da probaju taj iz Novog Sada

ovo po Beogradu - ne valja ništa ali stoka sve jede

u beogradu eventualno neki goranac moze da pravi dobar burek, ili bosanac...:D srbi su zna se, zaduženi za gibanicu. ?.

ljubavi, te kore se ne peku, to je pita savijaca :lol:
umesis testo, ostavis u frizu preko noci, sutradan razvuces, filujes i napravis pitu. nist jednostavnije :)

to je pita

kore se prave od tegljenog testa..seku kvadrati i peku na plotni i da ne bi bili kao kartoni stavi se na njih mokra krpa...to su kore za pite i gibu

a pravi burek .. male jufkice se rastegle u palačinku koja se obilno namaže izradjenom mašću .pa tako 10 palačinki
svaku rastežeš što tanje( ako umeš onako u vazduhu da je tegliš još bolje)..pa se takva savija - preklapa ( na pomašćenom Hastalu)nekoliko puta i to je onda jedna kora
odmah se redja u okrugao pleh i filuje svaka druga kora..to je pravi burek..a može i prazan da se peće... u jeeee al sam majstor( :hahaha: na rečima...pravio mi je stručnjak
u kući pa sam samo bečila oči kako to vrti u luftu) :)

ma . ič ne fali ni ovom sa got. korama

Poslednja izmena:
to je pita

kore se prave od tegljenog testa..seku kvadrati i peku na plotni i da ne bi bili kao kartoni stavi se na njih mokra krpa...to su kore za pite i gibu

a pravi burek .. male jufkice se rastegle u palačinku koja se obilno namaže izradjenom mašću .pa tako 10 palačinki
svaku rastežeš što tanje( ako umeš onako u vazduhu da je tegliš još bolje)..pa se takva savija - preklapa ( na pomašćenom Hastalu)nekoliko puta i to je onda jedna kora
odmah se redja u okrugao pleh i filuje svaka druga kora..to je pravi burek..a može i prazan da se peće... u jeeee al sam majstor( :hahaha: na rečima...pravio mi je stručnjak

ja i kolpitu pravim tako sto umesim te male jufkice pa ih razvijam oklagijom, nikad ne pecem kore na plotni...

evo kako otprilike izgleda...

9789-kolpita_zoom.jpg

to je pita

ne pecem bre nista. razvijem testo na stolu, ispod podmetnem carsaf koji se koristi samo za pite pobrasnjen naravno, nafilujem, smotam, uvijem u tepsiju i pecem. nema plotne :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back