Skuplje cigarete i gorivo, veći porez na imovinu...

Poredjenje registracija vozila u Svedskoj:

Porezi u Svedskoj -

BMW 335iA M-Sport '07 - 220e

Mercedes ML 500 (306hk+Aut+GPS+4WD) '06 - 350e

Mercedes C 180 Kompressor Sport Edition '05 - 170e

BMW 328i '99 - 180e

Lexus RX 400h Executive '06 - 170e

Volvo S80 2.9 Business '01 - 200e

ispada da je registracija u svedskoj 5-10 puta jeftinija nego u srbiji.

srbija zemlja apsurda - porezi veci nego u svedskoj plate ko u africi

al sta vredi ovo sto si naveo , kad ce se uvek naci neka budala koja ce reci "ma treba da stave 5000 evra registraciju automobila"

evo recimo ovaj BMW 335i ima motor od 3000 kubika i registracija tog vozila kosta u Svedskoj 220 evra . U Srbiji kosta 155.000 dinara sto je nekih 1650 evra ili 7.5 puta vise!

Samo porez na upotrebu vozila je u Srbiji 7.5 puta veci nego u Svedskoj ako uporedimo na ovaj model.

A plate u svedskoj prosek 3000 evra a u srbiji prosek 300 evra.

to znaci da ako uporedimo prema prihodima srpski porezi na "luksuz" su jedno 75 puta veci nego svedski porezi na "luksuz"

ja prelazim godisnje oko 30.000 km .

potrosnja mi je oko 11-12 litara kombinovano na 100 km benzina a plina je znaci 13-14

benzin ce posle ovih mera da kosta 95 dinara po litru. Ovde kod mene na Kosovu plin kosta 26 dinara litar

Znaci usteda je 70 dinara po litri.

Ako trosis 12 litara kombinovano na 100 km a prelazis 30.000 godisnje to je potrosnja od 3600 litara goriva godisnje.

Ako gorivo kupujem sa tadicevim porezima po ceni od 95 dinara za litar moracu da platim to zadovoljstvo 342.000 dinara

A ako kupujem gorivo tj plin na Kosovu po ceni od 26 dinara za litar platicu za isto to zadovoljstvo 93.600 dinara

Usteda je znaci 250.000 dinara

Za razliku u ceni mogu sebe da castim sa odlaskom na more DVA PUT GODISNJE
:super:

:think:

koja bre drzava?

pa ja placam godinama sve zive poreze izigravam lojalnog gradjanina , i sta na kraju imam od toga?

i ja da placam poreze da bi oni imali za svoje dnevnice, rezije, bonuse, svalerke, ljubavnice, reprezentacije i izdrkavanja po svetu?

razmisljam sad gde bi mogao da potrosim ovu razliku od 250.000 ustedjenih na gorivu neplacenjem tadicevih haraca u ovoj godini .....

sta predlazes ? aruba? barbados? bali? bahami? dominikana? kopakabana? kuba? akapulko? mauricijus? maldivi? sejseli? sarm el sheik? tahiti ? haiti?

:roll:

Poslednja izmena:
Poredjenje registracija vozila u Svedskoj:

ispada da je registracija u svedskoj 5-10 puta jeftinija nego u srbiji.

srbija zemlja apsurda - porezi veci nego u svedskoj plate ko u africi

al sta vredi ovo sto si naveo , kad ce se uvek naci neka budala koja ce reci "ma treba da stave 5000 evra registraciju automobila"

evo recimo ovaj BMW 335i ima motor od 3000 kubika i registracija tog vozila kosta u Svedskoj 220 evra . U Srbiji kosta 155.000 dinara sto je nekih 1650 evra ili 7.5 puta vise!

Samo porez na upotrebu vozila je u Srbiji 7.5 puta veci nego u Svedskoj ako uporedimo na ovaj model.

A plate u svedskoj prosek 3000 evra a u srbiji prosek 300 evra.

to znaci da ako uporedimo prema prihodima srpski porezi na "luksuz" su jedno 75 puta veci nego svedski porezi na "luksuz"

kada u svedskoj obracunas ceo trosak registracije, sa porezima koje si izostavio verujem slucajno, cena registracije ispadne mnogo veca nego u srbiji. cak se moze zakljuciti da je u srbiji registracija skoro pa besplatna. :)

sto se tice plata skandinavije, treba da znas da je ona skuplja od londona tako da ti standard u svedskoj slican kao da imas platu 1500 eur u srbiji, bolje ali ne toliko koliko ti prikazujes. a videcemo sta ce se desiti do kraja godine jer ni oni nisu imuni na krizu.

Back