ne omalovazavam sve, ali vecina jeste tu gde jeste preko partije one ili ove. niko vam ne gleda rezultate rade, vec ako se poveca plata povecava se svima bez obzira na rezultate. onda se zalite konstantno na plate, a relano imate puno bolje uslove rada, ispostovane praznike, godisnje odmore, prijave na punu platu i slicno. ali to ne pominjes. vec sam napisala, ako prodavacica u pekari ima istu platu ko ti, realno ona ima manju, jer radi 6 dana nedeljno, sto je uobicajeno u takvim sistemima. vase plate idu iz budzeta koji se trenutno popunjava kreditima i prodajom zemlje, radi odrzavanja socijalnog mira. a to se radi zbog stranackog zaposljavanja po koje kakvim salterima i kancelarijama...dakle tvoja plata nema veze sa privatnim sektorom i ako ti neko smeta, treba da ti smetaju svi oni zaposleni nepotrebno u drzavnom sektoru.
ja sam cak na nekoj od tema i pitala sta ce biti sa zaposlenima preko veze, ako vucic ode sa vlasti....pri tom nisam mislila na one u vrhu, nego na obicne ljude stranacki zaposlene. da bi tvoja plata bila veca, morace mnogi od njih da budu otpusteni, jer nemaju nikakvu funkciju. ali to se nece desiti, svi ce oni ostati na svojim mestima. ili si ti za to da se privatnbi sektor jos vise iscrpljuje radi tvog lagodnog zivota?
sta mislis zasto ne dobijate podrsku kada strajkujete? samo zato sto ljudi rad eu kojekavim uslovima i kada neko iz drzavnog sektora strajkuje (prosveta posebno, jer to radite svaki cas) nikoga nije briga.
i da ja imam vecu platu od tebe.