Skroz dobra pekara ili bolnica ili škola?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ima ona priča za BG gradsko zelenilo....

pre 20ak godina bilo je 110 zaposlenih od toga 100 radnika i 10ak šefova a danas je oko 10ak radnika
i oko stotinjak partijskih menadžera.
Da je tako samo u zelenilu, nego video sam takvu situaciju u više firmi (naravno na tim višim pozicijama su većinski vucibatine i nestručni stranački ljudi/rođaci ...)

Smešna tema.
Nastavnici ne rade non stop, imaju slobodan vikend.-nastavnici vikendom vode decu na takmičenja ili dežuraju na istima. Vode decu na ekskurzije i dežuraju na istima.
Nastavnici ne rade noću.-opštisnke šalteruše takođe ne rade noću.
Nastavnici imaju godišnji odmor.-Svi imaju prava na godišnji odmor, jedino što samo prosvetnim radnicima oduzmu platu dok su na godišnjem odmoru. Odmor možemo koristiti samo u jednom određenom mesecu godišnje, nema ostavljam par dana godišnjeg da krečim il slavim slavu.
Nastavnici nemaju manjak.- Nastavnici imaju višak: pisanja, višak dece u odeljenju ( ako imaš dete sa smetnjama u razvoju, probaj da naučiš ostalu decu a da to dete prepustiš sebi samom) , batina od roditelja.
Nastavnici imaju pravo na štrajk (koji rado koriste)- jedino pravo na štrajk je skraćenje časova na 30 min.
A to što je jednoj osobi bolje u pekari ništa ne znači.
Znam ljude koji su radili na njivi pa im posao u fabrici banja.
Samim tim što im je oglas non stop okačen i što menjaju radnike kao na pokretnoj traci je znak da firma ne valja.
I još nešto za vas što kukate : prosvetni radnici jedini izađoše na ulice da kažu kako se u ovoj zemlji živi. Neki ostaše bez plata, neki bez posla. Nastavite da se žalite na privatnike i gazde kojima je ova vlast dozvolila takvo ponašanje prema radnicima.

I još nešto za vas što kukate : prosvetni radnici jedini izađoše na ulice da kažu kako se u ovoj zemlji živi. Neki ostaše bez plata, neki bez posla. Nastavite da se žalite na privatnike i gazde kojima je ova vlast dozvolila takvo ponašanje prema radnicima.
Значи да се приватизује школство па да ви радите 10 сати без одмора или да идете на Биро.
Кад сам ја са факултетом могао да возим камион по САД читавих 5 година док је моја бивша џабелебарила у ЕПС-у..
Значи и ово што примате од Вучића то је много. Треба да радите на минималцу ко радници у Максију мада и они треба да буду боље плаћени од вас.
Просвета треба да буде парт-тајм посао, а предавања да се изводе уз помоћ ЈуТјуба. Просветари су џабалебатори.

Значи да се приватизује школство па да ви радите 10 сати без одмора или да идете на Биро.
Кад сам ја са факултетом могао да возим камион по САД читавих 5 година док је моја бивша џабелебарила у ЕПС-у..
Значи и ово што примате од Вучића то је много. Треба да радите на минималцу ко радници у Максију мада и они треба да буду боље плаћени од вас.
Просвета треба да буде парт-тајм посао, а предавања да се изводе уз помоћ ЈуТјуба. Просветари су џабалебатори.
To što si ti vozio kamion a imaš fakultet treba da se žališ ovima koji su bili vozači kamiona ali su uz sns karticu postali srtučLJaci umesto tebe umesto što pljuješ prosvetu. I, da, slažem se, ne treba ovoj državi obrazovanje, dovoljno ima ćacija koji će umesto fakultetski obrazovanih da rade sve, recimo, da pustaju klipove sa yt i tako uče decu
:mrgreen: kada radnike maxia budu tukli klijenti onda mi se javi da pričamo o platama.

Гледајући ову @Lagerta помислим комотно да је Вучић нешто најнормалније у Србији. Владао нам Вучић 100 година и сво време @Lagerta да буде на бироу.:mrgreen:
Kada gledam takve nalik tebi koji kukaju a ništa ne pokušavaju, neka Vučići vladaju 1000 godina, za bolje i niste.
:mrgreen:

To što si ti vozio kamion a imaš fakultet treba da se žališ ovima koji su bili vozači kamiona ali su uz sns karticu postali srtučLJaci umesto tebe umesto što pljuješ
Шта да се жалим, зарађивао и по 10.000 долара недељно. 40.000 долара месечно.
I, da, slažem se, ne treba ovoj državi obrazovanje, dovoljno ima ćacija koji će umesto fakultetski obrazovanih da rade sve, recimo, da pustaju klipove sa yt i tako uče decu
Право питање је шта је образовање и какво оно треба да буде. Добро постављено питање у Гордости и Предрасуди. Наше школе нисам баш сигуран иако имам Вукову диплому као сељаче и избеглица са Косова.

:mrgreen: kada radnike maxia budu tukli klijenti onda mi se javi da pričamo o platama.
То је ваша кривица макар на неки начин. Од праисторије шегрти јуре мајстора, squire јури витеза да га научи својим вештинама.
Што не трче за вама да науче како да зараде 3.000 евра месечно и што мисле да је образовање само по себи промашено.

Kada gledam takve nalik tebi koji kukaju a ništa ne pokušavaju, neka Vučići vladaju 1000 godina, za bolje i niste.
:mrgreen:
Па шта знам, ја имам своју фирму и баш добро зарађујем. Платим држави и мафији што треба. Мени они нису проблем. Ако говоримо о мени лично.

П.С. Извињавам се на провокацијама. Више те нећу прозивати. Прошла си тест.:mrgreen:

Шта да се жалим, зарађивао и по 10.000 долара недељно. 40.000 долара месечно.

Право питање је шта је образовање и какво оно треба да буде. Добро постављено питање у Гордости и Предрасуди. Наше школе нисам баш сигуран иако имам Вукову диплому као сељаче и избеглица са Косова.

То је ваша кривица макар на неки начин. Од праисторије шегрти јуре мајстора, squire јури витеза да га научи својим вештинама.
Што не трче за вама да науче како да зараде 3.000 евра месечно и што мисле да је образовање само по себи промашено.
Nije moja krivica što MP decenijama ne ume da proceni potrebu školovanja određenih kadrova u ovoj državi. Nije moja krivica što nas niko ne čuje kada štrajkujemo da menjaju planove i programe pa da nam deca budu kvalitetno obrazovana. Nije moja krivica što mnogi uče decu kako je obrazovanje bitno samo zarad novca a ne zarad napredovanja u svim oblastima.

Ne kukam. Kuka valjda ta što je otvorila temu.
Meni je samo zasmetalo to nipodaštavanje tudje profesije.

Vidim jutros oglas za posao u Skroz dobroj pekari, ko je prodavac i pekač ima skoro istu platu kao nastavnici u osnovnim školama sa punim fondom časova.

Žena koja radi kao prodavac mi kaže dok mi naplaćivala da je diplomirani biohemičar, ali da joj ovde bolje da radi nego pre gde je radila u struci.

Ovo nije reklama za pekaru, već SIGNAL da naši nastavnici dobijaju minimalac na Evropskom nivou, dok su nam cene u prodavnicama vrlo konkurentne !

Pogledajte prilog 1781935
https://www.euronews.com/business/2...are-the-highest-rises-and-falls-in-real-terms

Zatim, medicinske sestre. Ovo je spisak plata iz 2021 koje sam našla u EU

Pogledajte prilog 1781938
https://www.euronews.com/next/2023/...h-countries-have-the-highest-and-lowest-wages

Pošto se naša vlast hvali kako smo baš uznapredovali i kako je masa ljudi bogata sa puno automobila, ima se, može se itd, kako objašnjavaju da imamo pored Albanije, Severne Makedonije najniže plate u onim sektorima koje država vodi, ne privatne kompanije. Dakle, ne mogu oni da se hvale rdom privatnih kompanija, oni treba da se hvale ako imaju s čim onim što oni upravljaju. A koji je bilans preduzeća kojima oni upravljaju? Zašto gomila njih ide na prodaju? Koja je uspešnost EPSa na primer?

U čemu je naša država uopšte uspešna? Kolika je efikasnost uloženog novca kroz dobijeno dobara njihove delatnosti? Koliko troše budžetkog zajedničkog novca u odnosu na ono što se dobija? Recimo postoje brojke koje pokazuju da 1 km našeg autoputa kroz poljanu košta isto kao neki vijadukt u Austriji.

Po cenama smo dakle konkurentni, a šta je sa platama u onim deltnostima koje vodi država? I zapto bi se iko petljao sa decom po školama, zašto bi iko prao bolesnike po bolnicama, kada u Lidlu, Maksiju ili skroz dobroj pekari mogu da zarade isto?
То вам је капитализам који сте хтели. Приватник држи пекару која прави велики профит и самим тим може да понуди својим радницима високу зараду. Исто је и са трафикама, бутицима, бензинским пумпама и ресторанима.

Никад просветни радници нису имали високе зараде.

Ако је у просвети толико лоше, што се онда људи туку да раде тамо?
Inače, trenutno je otvoren konkurs za 80000 radnih mesta za prosvetne radnike. Sa ovakvim stavovima prema prosvetarima, ko će da svoje dete školuje da bude prosvetar...a onda, ko će da uči budućnost ovde države...
Nema ko da radi više, ne znam jesi li upućen...

I to bih izdržala verovatno, jer se ne plašim nijednog posla. Kada ja pitam bilo koga da dođe i održi čas u 7/2 gde ne znaš ko će od učenika da te šutne il povredi drugo dete, niko da se javi, čudno baš...
Не знам да л би издржала. Сви причају да су ти послови за нешколоване лаки, а неће нико да напусти посао у школи и да оде на стовариште.

Не знам да л би издржала. Сви причају да су ти послови за нешколоване лаки, а неће нико да напусти посао у школи и да оде на стовариште.
Ponoviću opet : nijednog posla se ne stidim niti omalovažavam ničiju profiju.Ovaj posao radim jer volim, da volim da budem frizerka, verovatno bih i to radila i ukazivala na teškoće u tom poslu. Na stovarište ne bih mogla, jer mislim da nisam fizički toliko spremna ;)

Ponoviću opet : nijednog posla se ne stidim niti omalovažavam ničiju profiju.Ovaj posao radim jer volim, da volim da budem frizerka, verovatno bih i to radila i ukazivala na teškoće u tom poslu. Na stovarište ne bih mogla, jer mislim da nisam fizički toliko spremna ;)
Просветни радници се жале све време, али нико да напусти школу и да оде у цементару.

Не би издржала ни у пекари. Веруј ми.

Просветни радници се жале све време, али нико да напусти школу и да оде у цементару.

Не би издржала ни у пекари. Веруј ми.
Većina ih jeste napustila škole, nema ko da nam predaje po školama, prelistaj malo neke medije koji to objavljuju.

Back