Skroz dobra pekara ili bolnica ili škola?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da bih i u kuhinji bila drčna
:mrgreen: ma ne ide meni to sa ljudima koje smatram nedoraslima svom poslu, ne umem da ćutim, ne umem da se prodajem.. valjda bi mi davali otkaze svud redom
:mrgreen:

ne znam na osnovu cega sudis da su svi ostali losi? tebi su svi nedorasli svom poslu. :lol: u kuhinji cesto jeste nadrqana atmosfera kada ima puno posla, nekada se i deremo. mislim da ne bi izdrzala psihicki i fizicki stres koji idu ruku pod ruku. ali, moras da imas rezultat da bi bila nadrqana. znaci da se dokazes. to je razlika izmedju drzavnog i privatnog, na drzavnim jaslama mozes i da blejis plata ide.

ne znam na osnovu cega sudis da su svi ostali losi? tebi su svi nedorasli svom poslu. :lol: u kuhinji cesto jeste nadrqana atmosfera kada ima puno posla, nekada se i deremo. mislim da ne bi izdrzala psihicki i fizicki stres koji idu ruku pod ruku. ali, moras da imas rezultat da bi bila nadrqana. znaci da se dokazes. to je razlika izmedju drzavnog i privatnog, na drzavnim jaslama mozes i da blejis plata ide.
Jer sam tako naučena. Ili savesno i stručno radim il ne pokušavam da se pravim pametna već gledam i učim. Ne mislim ja na dranje koje se dešava usputno, ne znam kako je raditi u kuhinji velikih restrorana, ali kapiram da dođe do trenutnih izliva preko kojih ideš dalje. Mene bi izluđivalo da se neko ko je neradnik a i nestručan, al iz nekog razloga je na tom radnom mestu, dernja na mene, recimo. Ne mogu upoređivati a i ne želim, ali rad sa 30-toro tuđe dece i kuvanje mi nije za merenje količine stresa ...

Jer sam tako naučena. Ili savesno i stručno radim il ne pokušavam da se pravim pametna već gledam i učim. Ne mislim ja na dranje koje se dešava usputno, ne znam kako je raditi u kuhinji velikih restrorana, ali kapiram da dođe do trenutnih izliva preko kojih ideš dalje. Mene bi izluđivalo da se neko ko je neradnik a i nestručan, al iz nekog razloga je na tom radnom mestu, dernja na mene, recimo.

ali opet sudis na osnovu nicega. ne mozes da budes neradnik, na takvim mestima, jer to ni kolege ne trpe. na radnom mestu si dok su gosti zadovoljni.

ja sam kuvarica po profesiji. kuhinja je bojno polje, jede te i psihicki i fizicki. a poenta je upravo u razlicitim uslovima rada u privatnom i drzavnom sektoru u srbiji. i sad neko dodje i meni se zali kako eto nije zadovoljan platom, a na drzavnim jaslama je. znaci, uopste me ne zanima....svi smo slobodni da radimo za sebe kako mislimo da treba. ko i oni iz sns sto su dobili posao preko stranke, pa se posle zale kad im ne produze ugovor. a cutali su dok im je trajalo. evo ja se sva ziva rasplakah.
potpuno razumijem o čemu se radi. Čitav život radim u realnom sektoru i nikada nisam bila na "državnim jaslama". I slično kada mi se netko žali da mu je teško na poslu samo kažem da to gleda s pozitivnije strane, uvijek može dati otkaz i pokrenuti svoj posao tj. raditi za sebe ako misli da je to lakše.
Nego da pitam (kad reče da si kuharica sigurna sam da bi mogla znati bar od prilike) u toj skroz dobroj pekari imaju neki fini Srpski sendvić, unutra je odličan bijeli sir (po izgledu je kao feta samo nije uopće toliko slan što mi odgovara) znaš li možda o kojem se siru radi???

Uh, šta sve ne može u današnje vreme pa se opet dešava :( Ovo što kažeš možda važi za neke veće i kvalitetnije restorane...
jao da, uciteljice bogom dane. sve znate u sve se razumete :lol:...razmazene na drzavnim jaslama. ne znate nista drugo da radite osim da quqate na platu. nije ni cudo sto mnoge boli q za vas i vase plate. da ste sposobni nesto drugo da radite, ne biste radili u prosveti.

potpuno razumijem o čemu se radi. Čitav život radim u realnom sektoru i nikada nisam bila na "državnim jaslama". I slično kada mi se netko žali da mu je teško na poslu samo kažem da to gleda s pozitivnije strane, uvijek može dati otkaz i pokrenuti svoj posao tj. raditi za sebe ako misli da je to lakše.
Nego da pitam (kad reče da si kuharica sigurna sam da bi mogla znati bar od prilike) u toj skroz dobroj pekari imaju neki fini Srpski sendvić, unutra je odličan bijeli sir (po izgledu je kao feta samo nije uopće toliko slan što mi odgovara) znaš li možda o kojem se siru radi???

ne znam za njihov sir koji koriste, jer tamo nisam radila nikada, a i ne jedem tamo nista osim nekada one njihove pite sa mesom...jedino sto sam cula od nekih da je mobing strasan. da ne stavljaju biljni sir?

da, ali to je onda kao u privatnom sektoru, ako ne platis ode ti onaj ko je dobar...ali, ljudi koji rade u drzavnom sektoru nisu vecinom spremni za takav nacin rada. navikli su da im drzava daje platu radili ili ne.
E pa onda to mu je što mu je. Zato ništa državno nikad nije ovde funkcionisalo jer se u ni jednoj instituciji ili firmi ne mere rezultati. Samo se vode abrovi, podmeću noge medjusobno a za posao sve ih briga. Komunizam u svom najboljem izdanju.

jao da, uciteljice bogom dane. sve znate u sve se razumete :lol:...razmazene na drzavnim jaslama. ne znate nista drugo da radite osim da quqate na platu. nije ni cudo sto mnoge boli q za vas i vase plate. da ste sposobni nesto drugo da radite, ne biste radili u prosveti.
Opet pogrešno tumačenje. Ja sam govorila o sebi u takvim uslovima, nevezano čime se sada bavim. Možda sam takva ličnost. I još jedan stereotip, nesposobne da radimo nešto drugo a i svi vi se razumete u naš posao koji pesmica, je l da :mrgreen: nijednom rečju nisam omalovažila bilo čiji posao, već iznela svoje mišljenje o tome kakav bih radnik, možda, ja bila.

E pa onda to mu je što mu je. Zato ništa državno nikad nije ovde funkcionisalo jer se u ni jednoj instituciji ili firmi ne mere rezultati. Samo se vode abrovi, podmeću noge medjusobno a za posao sve ih briga. Komunizam u svom najboljem izdanju.

to isto sto si sad napisao ja sve vreme pisem. ne mere rezultate po drzavnim firmama. ima strucnjaka svuda, ali vecinski njima ide plata kako god. neka se mere rezultati, drugacije bi bilo.

Opet pogrešno tumačenje. Ja sam govorila o sebi u takvim uslovima, nevezano čime se sada bavim. Možda sam takva ličnost. I još jedan stereotip, nesposobne da radimo nešto drugo a i svi vi se razumete u naš posao koji pesmica, je l da :mrgreen: nijednom rečju nisam omalovažila bilo čiji posao, već iznela svoje mišljenje o tome kakav bih radnik, možda, ja bila.

jesi, a ja ti kazem dok su gosti zadovoljni ja imam sva prava. prava i obaveze zajedno.

kazem ti ne jedem tamo nista osim te pite sa mesom i to ne cesto. sad ces me nateras da kupim taj sendvic da probam. :lol:
tamo baš imaju finu hranu :njam: moskva torta je fina, pohovano belo (isto ima neki začin, pretpostavljam da je nešto kao neki suvi začin ili možda aromatizirani majonez :think: ) uglavnom ne mogu reći da im hrana nije fina ako već treba uzeti nešto brzinski :zkez:

rece mi jednom jedan covek (kuvar) -dobar si kuvar koliko je dobro tvoje poslednje jelo. toliko. i to je sve.
A meni upadne silikonska mama sa završenim kursom za pedikir i mužem lokalnim badžom i kaže : znaš ti ko sam ja, kakvu si to ocenu dala, ti pojma nemaš svoj posao. Poslednji put je jedna takva malo prebila koleginicu i naravno, nije osuđena.

Back