Skromnost

Skromnost... :think: Skromnost je osobina neambicioznog coveka, koji svoje neuspehe, frustracije, i ljubomoru prema neskromnim ljudima, leci na taj nacin sto se zadovoljava sitnicima. Zivot je jedan, treba ga trositi maksimalno kako na krupne tako i na sitne stvari, ali se covek nikako ne sme ograniciti na skromnost...

Sta mislite o tom kvalitetu?
Ko su zapravo ljudi koji slove za skromne?

Mislim lepo o skromnosti. Mozda zato što sam ja takva, ali generalno imam lepo mišljenje o toj osobini, i smtram je kvalitetom. Jer sve sto je preterano, meni ne odgovara. Daleko od toga, da kao neko ko je skromna osoba ne zelim uvek više i bolje od sebe, od drugih i da se ne nadam najboljem ali u sutini sam skromna osoba, jer znam da je istinska sreca u posve jednostavnim stvarima, imati nekoga ko ce da te voli, zdravlja i porodica a sve drugo dodje i prodje. MOzda to ima neke i veze sto sam i prilično povučena i stidljive prirode, pa se ne isticem preterano i ne guram uvek u prvi plan, vec vladam iz senke :), ali smatram da smo svi razliciti, da ima nas raznih..i da skromnost zaista jeste vrlina, sto ne znaci da mi skromnih zeljica ili pogleda na svet ne zelimo više, bolje jer uvek treba gurati sebe do maksimuma, da vidis koliko si jak i izdrljiv, sta sve mozes i znas , uraditi ili podneti. Hocu reci, da je sve to mozda odraz kakvi smo karakterno, pomalo stvar sicaja okolnosti ali najvise kakvi smo sami, jer i da osvojim sedmicu an lotou, ja bih ostala opet prisebna i skromna, to stoji tada bih sebi mogla da prisutim stosta lepše i bolje, naravno, ali sam prizemna kao licnost i znam da je sreca u malim stvarima, u lepom osmehu, u ljudima koji nas raduju. MOzda je moja mana i sto sam negde previse skromna, jer ljudi koje sam volela i ceznula za njima, nikada do kraja nisu znali koliko vredim, jer ja vredim vise nego što pokazujem. :kiss:

Mislim lepo o skromnosti. Mozda zato što sam ja takva, ali generalno imam lepo mišljenje o toj osobini, i smtram je kvalitetom. Jer sve sto je preterano, meni ne odgovara. Daleko od toga, da kao neko ko je skromna osoba ne zelim uvek više i bolje od sebe, od drugih i da se ne nadam najboljem ali u sutini sam skromna osoba, jer znam da je istinska sreca u posve jednostavnim stvarima, imati nekoga ko ce da te voli, zdravlja i porodica a sve drugo dodje i prodje. MOzda to ima neke i veze sto sam i prilično povučena i stidljive prirode, pa se ne isticem preterano i ne guram uvek u prvi plan, vec vladam iz senke :), ali smatram da smo svi razliciti, da ima nas raznih..i da skromnost zaista jeste vrlina, sto ne znaci da mi skromnih zeljica ili pogleda na svet ne zelimo više, bolje jer uvek treba gurati sebe do maksimuma, da vidis koliko si jak i izdrljiv, sta sve mozes i znas , uraditi ili podneti. Hocu reci, da je sve to mozda odraz kakvi smo karakterno, pomalo stvar sicaja okolnosti ali najvise kakvi smo sami, jer i da osvojim sedmicu an lotou, ja bih ostala opet prisebna i skromna, to stoji tada bih sebi mogla da prisutim stosta lepše i bolje, naravno, ali sam prizemna kao licnost i znam da je sreca u malim stvarima, u lepom osmehu, u ljudima koji nas raduju. MOzda je moja mana i sto sam negde previse skromna, jer ljudi koje sam volela i ceznula za njima, nikada do kraja nisu znali koliko vredim, jer ja vredim vise nego što pokazujem. :kiss:

Skromno rečeno. :lol:

Evo sta je skroman covek, kako ON lepo zajebava nesrecni narod!!!

Poza mu je bas skromna :klap:

:klap:

____________________________________________________________________________________
semper fidelis et sic semper tyrannis

Poslednja izmena:
Šta znam... kontam da je nekad mana, nekad vrlina, zavisno od situacije.

Nekad sam delio @amonijak-ovo mišljenje, al opet...

Recimo, hoće deda/baba/ćale/keva nebitno koji član rodbine ili užeg kruga prijatelja da te časti sa određenom svotom novca. I sad recimo, tebi bi te pare tako lepo sele i odgovarale, al opet te ta skromnost sputava i kažeš "ma ne treeeeba, nemoj". Šta bre nemoj, uzimaj pare kad ti se nude. :mrgreen:

Recimo u takvim situacijama skromnost mi nije vrlina. Al opet imaš situaciju kad jedan Bobi Čarlton bira, po njemu najbolju postavu od 11 igrača koji su ikad igrali za Mančester Junajted i sebe uvrsti u nju. Pa mislim... svi znaju da si legenda i jedan od najboljih igrača ne samo kluba već i sveta ikada, al jebemumater, koliko god da si veliki, ne moraš se kurčiti toliko. Mogao je da nam to mestu levog spoljnjeg gde je sebe stavio, da stavi recimo Rajana Gigsa, koga eto uopšte nije ni uvrstio u tu postavu, a možda je čak i bolji igrač od njega. Ali ne, njegov ego to nije dozvolio. Obraza bez.

Skromnost je danas drugaciji pojam nego pre jednog veka.
Skroman covek je onaj ko se ne prejeda (valjda je to normalno), koji ne vozi tri automobila (nema tri dupeta), koji ne zeli da ima tri spavace sobe (ne moze da spava na tri mesta odjednom).

Skroman je u danasnje vreme onaj ko ne leci svoje psihicke poremecaje upadljivo raskosnim, skoro bahatim ponasanjem.
Skroman covek se nicega ne odrice, ali ne zeli visak.

Poslednja izmena:
sad se setih one pripovetke o popu koji se davio, pa mu vikali - daj pope ruku, daj pope ruku, i pop se na kraju udavio. posle pitali popadiju sta mu je bilo, a ona im rekla - trebali ste da vicete na pope ruku, na pope ruku. :lol:

Počesto je skromnost izgovor za nedostatak ambicija.
A inače je skromnost vrlo elastična osobina: ko ima previše, smatra da je skroman zato što ne želi još više; ko ima dovoljno, tvrdi da je skroman zato što ne može imati više.
Ko nema ništa, on i ne kaže da je skroman, već da je siromašan.

Skromnost je danas drugaciji pojam nego pre jednog veka.
Skroman covek je onaj ko se ne prejeda (valjda je to normalno), koji ne vozi tri automobila (nema tri dupeta), koji ne zeli da ima tri spavace sobe (ne moze da spava na tri mesta odjednom).

Skroman je u danasnje vreme onaj ko ne leci svoje psihicke poremecaje upadljivo raskosnim, skoro bahatim ponasanjem.
Skroman covek se nicega ne odrice, ali ne zeli visak.

Ovo potpisujem.
I jos samo...
Skroman je onaj koji uspe da ljude koji su njemu "potcinjeni" (ako je direktor, menager, sef, profesor...) ne gleda s visine...

zanimljivi odgovori, hvala
nesto sto mi se najtacnije cini jeste svesnost ogranicenja-
znaci,zelim vise ali trenutno sam iz objektivnih razloga sprecen i to je u redu
i mozemo negde sa sigurnoscu reci neko ko nije opterecen materijalnim stvarima

dalje mozda i ljudi koji nisu sasvim svesni svoje prave vrednosti,cini mi se da i u tome ima neceg:think:

Zelim vise?zasto?ljudi sa sela ne zele vise i nista im ne fali..nijednu manu im ne mogu naci i neko ce reci da nisu skolovani dovoljno..to nema veze sa skromnoscu ili mogucnostima..ambicijama..zive skromno preskromno..i to ne moze biti mana vec je itekako vrlina kad im sitnice zavrse posao koje mi ne vrednujemo..dakle nas problem

zelim vise- zato sto svako ispred sebe svakog dana postavlja neki cilj pa bio on mali maleni ili po sve veliki..jer to je ono sto pokrece , e sad nacin na koji se dolazi do cilja nas razlikuje i cini nas vise ili manje skromnim ili opste neskromnim

Pa ako neko radi u rudniku pola veka ne moze se bas reci da je on sebi postavio cilj da danas iskopa 100kg uglja..stvarno mi je besmislena ta fejk ambicioznost koja nema ama bas nikakve veze sa skromnoscu ili alavoscu

Skromnost... :think: Skromnost je osobina neambicioznog coveka, koji svoje neuspehe, frustracije, i ljubomoru prema neskromnim ljudima, leci na taj nacin sto se zadovoljava sitnicima. Zivot je jedan, treba ga trositi maksimalno kako na krupne tako i na sitne stvari, ali se covek nikako ne sme ograniciti na skromnost...

Cek, kakve veze ima skromnost i ambicija/uspjeh/neuspjeh?
Skroman ne znaci zaostao, lijen, frustriran...
Za nekog je ambicija osvojiti teniski kup u gradu u kome zivi ( i to nije mala stvar...), i sad, poredeci ga sa Novakom, taj uspjeh i kolicina ambicije ispadaju smijesni...

Tema: potpisujem ono sto su vec napisali Hakim Bej, i Borac za prava zivotinja...

I dodajem, da je za mene licno, skromnost stvar licnog izbora, ali i izazova...jer je katkad "skromnost vrhunac bogatstva"... (naravno ne materijalnog)

Sta mislite o tom kvalitetu?
Ko su zapravo ljudi koji slove za skromne?

Stalni podsticaj iz Id-a najčešće u vidu straha od gubitka (sklopa svoje ličnosti koji tako najoptimalnije funkcioniše, kad je pretočen u anksioznost, stid; ili materijalnih dobara, okrenut prema strahu od gubitka spolja..) utiče na ego i superego da razviju emociju opreznosti i misaoni tok nepredvidljivosti ...
Skromnost je vrsta uspostavljanja ravnoteže i kontrole sebe, okoline, toka svoga života ...

Cek, kakve veze ima skromnost i ambicija/uspjeh/neuspjeh?
Skroman ne znaci zaostao, lijen, frustriran...
Za nekog je ambicija osvojiti teniski kup u gradu u kome zivi ( i to nije mala stvar...), i sad, poredeci ga sa Novakom, taj uspjeh i kolicina ambicije ispadaju smijesni...

Tema: potpisujem ono sto su vec napisali Hakim Bej, i Borac za prava zivotinja...

I dodajem, da je za mene licno, skromnost stvar licnog izbora, ali i izazova...jer je katkad "skromnost vrhunac bogatstva"... (naravno ne materijalnog)

U svakom slucaju taj ko osvoji teniski kup u gradu u kome zivi, ne sme se ograniciti samo na tu pobedi, vec mora teziti ka visem, grabiti zivot krupnim koracima, ici dalje, na drzavni kup, na evropski kup, na svetski kup...itd...

Back