Škotski ovčar ("Lesi")

daj boze, ali to se do sad nije pokazalo. ja gubim i zvice, i kompas. sinoc sam se uhvatila kako se derem na nju sto nece da jede :sad2:

ipak ona vec gotovo nedelju dana ili ne jede nista ili pojede tek po neki zalogaj. radjen je razmaz- nije piroplazmoza, radjena joj je krvna slika pre nekih mesec i po- analiza ko iz udzbenika. njeno opste stanje (drzanje akd izadje, volja da se igra) je solidno, ali se strasno plasim da to samo zavarava. napsosto imam utisak da to nije moj pas, tj. da mu nesto fali i da to nije to. i pojma nemam da li me je uhvatila paranoja, to bi bio idealan slicaj, da ja umisljam.

zvala sam lokalnog veta, hocu sutra da je odvedem da se radi biohemija. ne znam ni sta bih radila ni na kom dellu tela sta trazila. u nekim trenucima zaista ima nenormalno cudne poteze: iz svoje cinije za veceru pojede ili nista ili gotovo nista. iz ruke hoce hleb kao nagradu. a kad napunim ciniju hlebom i jogurtom, opet nista. sinoc smo kuvali povrce, nije htela. jutros joj majka kupii najvece djubre od konzervi (u rodicu, mozes zamisliti koji je to trash), kaze da je sve pojela. pa naravno da ce sve pojesti, ne znam ni kako se jos drzi koliko dugo nije jela. uredna mokraca, stolica ne znam kakva je kad nema ni sta da izbaci...

ja cu da poludim, eto to cu da uradim. na jednom mestu ni je jedan covek rekao da je isto pre par godina imao 2-godisnju kuju, koja je pocela da brljavi sa hranom, te malo jede, te ne jede. na kraju je pocela cudno da dise. dok je stigao do veta, ustanovili su vodu u plucima zbog nekog poremecaja jetre. ishod nije bio dobar. nek prica ko sta oce, i da mi je pas razmazen, i da je vruce, ali niko ne moze da me ubedi da je normalno da ker ne jede nedelju dana. bar ne moj...

daj boze, ali to se do sad nije pokazalo. ja gubim i zvice, i kompas. sinoc sam se uhvatila kako se derem na nju sto nece da jede :sad2:

ipak ona vec gotovo nedelju dana ili ne jede nista ili pojede tek po neki zalogaj. radjen je razmaz- nije piroplazmoza, radjena joj je krvna slika pre nekih mesec i po- analiza ko iz udzbenika. njeno opste stanje (drzanje akd izadje, volja da se igra) je solidno, ali se strasno plasim da to samo zavarava. napsosto imam utisak da to nije moj pas, tj. da mu nesto fali i da to nije to. i pojma nemam da li me je uhvatila paranoja, to bi bio idealan slicaj, da ja umisljam.

zvala sam lokalnog veta, hocu sutra da je odvedem da se radi biohemija. ne znam ni sta bih radila ni na kom dellu tela sta trazila. u nekim trenucima zaista ima nenormalno cudne poteze: iz svoje cinije za veceru pojede ili nista ili gotovo nista. iz ruke hoce hleb kao nagradu. a kad napunim ciniju hlebom i jogurtom, opet nista. sinoc smo kuvali povrce, nije htela. jutros joj majka kupii najvece djubre od konzervi (u rodicu, mozes zamisliti koji je to trash), kaze da je sve pojela. pa naravno da ce sve pojesti, ne znam ni kako se jos drzi koliko dugo nije jela. uredna mokraca, stolica ne znam kakva je kad nema ni sta da izbaci...

ja cu da poludim, eto to cu da uradim. na jednom mestu ni je jedan covek rekao da je isto pre par godina imao 2-godisnju kuju, koja je pocela da brljavi sa hranom, te malo jede, te ne jede. na kraju je pocela cudno da dise. dok je stigao do veta, ustanovili su vodu u plucima zbog nekog poremecaja jetre. ishod nije bio dobar. nek prica ko sta oce, i da mi je pas razmazen, i da je vruce, ali niko ne moze da me ubedi da je normalno da ker ne jede nedelju dana. bar ne moj...
Naravno da nije normalno da toliko ne jede! I naravno da je tvoj utisak i mišljenje krajnje relevantno!
Veterinarima svaka čast, uz dužno poštovanje sveg njihovog znanja - oni ne poznaju naše pse! Bar ne tako dobro kao mi!
Da sam se oslonila na opšti utisak i procenu - moj pas bi već dva puta završio... ko zna kako! Nisu tako mislili samo veterinari, već i ukućani! Ispadoh ja paranoična... do postavljanja dijagnoze!
Nije stvar u tome da oni nisu znali... već u tome da se ona, za njih, nije ponašala neuobičajeno... Bila je vesela, raspoložena, skakala, igrala se... ali ona se tako uvek ponaša! Ona donosi loptu za igranje i sa temperaturom od preko 40C!
Uglavnom... ono što mi jedino pada na pamet je da je vodiš i kod drugog i kod trećeg i kod petog veterinara ako treba! Mada, pošto si u Bg-u, moj savet bi bio pravac Veterinarski.

Poslednja izmena:
znam smeh, pa ovde si pisala pre ne znam koliko meseci. i sve sto kazes, u pravu si. veterinarima sve izgleda kao normalno, ali vidim ja da nesto ne valja. pa razumem i njih (vetove), ako ne vidis nista alarmantno, ne znas okle da krenes. razlika je samo to sto je njima moj pas neki promil, a meni je 100%, tj. sve mi je. i sad ja moram da nagadjam sta bi moglo biti. pa tako kopaj, izmisljaj analize, ne bi li negde nesto nasli...

a svecano se zaricem, ako je celo njeno stanje zaista plod nekog njenog besa, razmazenosti ili sl, da cu joj prebiti 1-2 noge, pa cemo imati sta da lecimo!!!

znam smeh, pa ovde si pisala pre ne znam koliko meseci. i sve sto kazes, u pravu si. veterinarima sve izgleda kao normalno, ali vidim ja da nesto ne valja. pa razumem i njih (vetove), ako ne vidis nista alarmantno, ne znas okle da krenes. razlika je samo to sto je njima moj pas neki promil, a meni je 100%, tj. sve mi je. i sad ja moram da nagadjam sta bi moglo biti. pa tako kopaj, izmisljaj analize, ne bi li negde nesto nasli...

a svecano se zaricem, ako je celo njeno stanje zaista plod nekog njenog besa, razmazenosti ili sl, da cu joj prebiti 1-2 noge, pa cemo imati sta da lecimo!!!
Ma nema šanse da je njen "bes"! Daj Bože da se ispostavi da nije ništa alarmantno... ili da prođe "samo od sebe" pa da tako ispadne.
Ali... Šta god da je, pas nema niti jedan jedini razlog da štrajkuje glađu ili da se ponaša neuobičajeno... sam od sebe!
Ja kad sam otišla sa Donom na Veterinarski, bez obzira što smo imali i UZ analizu i kojekakve dijagnoze, oni su odmah pristupili pregledima i predložili da se uradi kompletna analiza krvi. Naravno da sam na sve pristala, rezultati su bili gotovi za pola sata ili sat i znali smo sa čim se borimo...
I opet napominjem, ona je za nekog ko je ne zna delovala kao potpuno zdrav pas... čak se i igrala sa tamošnjom kucom, otimala joj hranu, uredno se pozdravila sa veterinarom...

dobro vece. evo mi se nadam se konacno unormalili. sto bi se reklo- kako doslo, tako otislo. kuja opet ziva, zdrava, jede (e, ali! sad bira!), nema temperaturu.

sve u svemu, prezivesmo u ovom cugu, ja i dalje posmatram jednim okom, posteno me iscimala...
Dobro je.
Da zna da ispriča jezikom koji mi razumemo - znali bismo i šta joj je bilo.
Ovako... hvala Bogu da je sve u redu! :)

DSC05673-2-e1322684848888.jpg

bob na danasnjem wds salzburg- impressive lady fantazija.

sabolicev day dreamer cacib

CACIB Subotica - 03.06.2012
Sudija: Slavoljub Andrić

Dallinaire Unexpected Charm - "Charm" - CAC, CACIB, Best Dog, BOB

Dallinaire Touch Of Magic - "Magic" - CAC, CACIB & Best bitch

Dallinaire Pierre Cardin - CAC, R.CACIB, Vlasnik: Adrienn Varga (HU)

Rineweld Faithful Heritage - PRM, JBOB. Vlasnik: Eszter Németh Kovácsné (HU)

CACIB Nitra, Slovakia - 09.06.2012
Sudija: Eleonor Singer (Austria)

Dallinaire Unexpected Charm - CAC, CACIB, Best Dog & Grand Prix Slovakia Winner 2012!

CACIB Nitra, Slovakia - 10.06.2012
Sudija: Ildiko Muzslai (Hungary)

Dallinaire Unexpected Charm - CAC, CACIB, Best Dog & Derby Winner 2012!

Charm78-1.jpg

Charm79-1.jpg

Charm80-1.jpg

Charm81-1.jpg

Lep pas,ali zasto ga prodaju? Kupili psa da bi ga prodali sa dve i po godine! Ne razumem!? Da li neko ima mozda draganov broj,da se dodje njega i da se Dragan(Lanin) cuje sa njima da se raspita zasto to rade?

Ovo ni ja ne razumem!
Ako ga je neko kupio za ljubimca (što je najčešći slučaj) i nema za njega uslove nakon 2,5 godine, onda se takvom psu traži dom... a ne stavlja se u oglas!
U svakoj drugoj varijanti - ne razumem... Zašto neko kupi štene i prodaje ga posle 2,5 godine?!
Ako je verovati papirima, taj pas je blizak rođak moje Done (jer su, po papirima, Dona i Lana iz istog legla)... pa mi je to dovoljno komplikovan momenat da u startu odustanem od ideje da ga uzmem... ali me duša boli kad vidim ovako nešto! :(

Back