Škotski ovčar ("Lesi")

...godinama na krstarici i tek sad otkrijem ovu temu...i na njoj neke poznate likove :)
cini mi se da koliji nisu vise popularni kod nas - ja sam trenutno ponosni vlasnik cetvrtog po redu (prvog smo kupili daleke '77)

p.s. Ljubisa, mi svi ovde drzimo palceve da nam je danasnja akcija uspela - imas pozdrav od Valijanta ;-)

Drugari, otkrijte nam tajnu, kakva je akcija u pitanju?

evo i Valijanta ;)

5bae28df-1.jpg

1a95b0b0-1.jpg

Ja cu ici na izlozbu kao turista:) . Posto me samo koliji zanimaju, da li neko zna kad su planirani?

Hvala :)

Najvaznije nam je da je zdrav. Koliji su u nasoj kuci jos od '77 i, hvala bogu, 3 su bila jako zdrava i dugovecna...jedan od njih je nazalost patio od epilepsije (to je izgleda prica o neodgovornim odgajivacima) i uginuo je u drugoj godini. Toliko smo se istraumirali, da smo posle resili da uzimamo samo sampionsku decu, iako ih nesto i ne vodimo na izlozbe. Znam da zvuci glupo, ali posto je kod nas pas clan porodice (ima i svoj dvosed, haha), mi se trudimo da budu sto duze sa nama

Hvala :)

Najvaznije nam je da je zdrav. Koliji su u nasoj kuci jos od '77 i, hvala bogu, 3 su bila jako zdrava i dugovecna...jedan od njih je nazalost patio od epilepsije (to je izgleda prica o neodgovornim odgajivacima) i uginuo je u drugoj godini. Toliko smo se istraumirali, da smo posle resili da uzimamo samo sampionsku decu, iako ih nesto i ne vodimo na izlozbe. Znam da zvuci glupo, ali posto je kod nas pas clan porodice (ima i svoj dvosed, haha), mi se trudimo da budu sto duze sa nama

Svaka cast. :) I da, svi komplimenti Valijantu.

Odakle potice Valijant? Jesu li mu roditelji poznati u svojoj pasmini kod nas? Fascinirao me svojim sharmom.

Ih, nemojte...uobrazice se ;)

Ljubisa me je prestigao sa odgovorom. Valijantovi roditelji su iz Engleske (odgajivacnica Camanna) - Camanna Carouso i Camanna Cocoon. Mislim da su oba trenutno u Novom Sadu (ne znam da li privremeno ili stalno).

Bila na izlozbi, zaprepastila me kolicina retrivera. Ne znam zasto je kolija bilo tako malo, ali su uzivo lepsi nego na slikama :cool:. Cestitke za Unexpected Charm :ok:

Double Scotch Gold First-Class
I da ne zaboravim legendarnog Topera Mikijevog dedu.

uh - izvinjavam se sto citiram post od pre dve godine - ali nisam mogla da se uzdrzim :)
Double Scotch je tata mog prethodnog psa - Lanselota (Dallinaire Golden Emperor) - poziveo nam je 14 i po godina. Imao tezak slog u 12 godina, uspeo da se oporavi (za to sam neizmerno zahvalna veterinaru Milanu, koji je dotrcao kod nas u 5 ujutro, konstatovao sta je i odmah poceo terapiju), i bio "kao nov" sledece dve godine.

I jos nesto...vidim da se (u negativnom kontekstu) pominjao srdjan katic iz stapara...
moj komsija je od njega kupio 2 sarplaninca, i, koliko se secam, pricao mi je da katic ima odgajivacnicu sarplaninaca? da skratim pricu, i ti rodovnici su bili diskutabilni....

..ili katic jako voli sve pse?

Back