Školska takmičenja

Хвала на помоћи. Још пар питања и нећу више да вас давим:

1.)Ако се на општинском из енглеског у једном задатку нешто погреши, да ли се губи цео поен? Видим да у кључу пише макс. толико и толико поена.

2.)Услов за пролазак на окружно из српског је 15 бодова. Уколико нико не достигне тих 15 бодова на територији општине, да ли неко иде на окружно или не?

e ovako, za tvoje prvo pitanje nemam odg. Ja idem na srpski 3 godine unazad. U 5. sam bio 3., a u 6. i 7. bio sam 2. Sad se nadam prvom mestu;) Prosle god. kod nas valjda niko nije prosao dalje, maksimum bio 15, a ja sam imao 14. Ako se dobro secam. Valjda sam ti pomogao....

Pa delimicno jesi!
Tako da imas delimicno hvala!!:D
Ono sto me zanima jeste koji predhodni razredi ulaze u sastav testa iz geografije ( da li ulaze i 5 i 6 i 7 za osmi, tj. i 5 i 6 za sedmi )

Hvala!!!

aha....ovako:
Gradivo za 7. raz ti je ceo 5. i 7. raz, i 1. polovina 6,raz do Evrope.
Gradivo za 8.raz ti je ceo 5. i 8. raz, i 1. polovina 6raz do Evrope.
:D

Jao,ljudi,treba mi pomoc-nastavnica fizike mi je rekla da moram da se pojavim na shkolskom jer imam 5 kod nje,a takmichenje je za 2 dana :eek: .Ja nisam ni planirala da idem i nisam se spremala,ali ne bih ni da se izblamiram sa 0 poena :rtfm: (sigurno ne bi bio lep osecaj)...Interesuje me zato da li su na takmichenju samo zadaci vezani za gradivo 8. ili...?Ako moze i neki primer... :) Hvala unapred!

E tako su mene zeznuli kad su me u sedmom razredu poslali na takmičenje iz biologije; ja sam seo pa čitao knjige iz petog i šestog razreda, gubeći vreme, a na takmičenju je naravno bila samo anatomija čoveka (kao i danas)

Jao,ljudi,treba mi pomoc-nastavnica fizike mi je rekla da moram da se pojavim na shkolskom jer imam 5 kod nje,a takmichenje je za 2 dana :eek: .Ja nisam ni planirala da idem i nisam se spremala,ali ne bih ni da se izblamiram sa 0 poena :rtfm: (sigurno ne bi bio lep osecaj)...Interesuje me zato da li su na takmichenju samo zadaci vezani za gradivo 8. ili...?Ako moze i neki primer... :) Hvala unapred!

Na takmičenju pada elementarno naelektrisanje (kretanje elektrona i to), kinetička enegrgija (čak i potencijalna) -> sve u svemu elektrostatika, kapacitet kondenzatora (to se ne radi na redovnoj nastavi), električna struja, a od prošle godine padne obično razlaganje sila na komponente (i sila trenja, razume se) iii možda hitci :) A takmičenja traži po netu, ja nemam u kompjuteru.

Na takmičenju pada elementarno naelektrisanje (kretanje elektrona i to), kinetička enegrgija (čak i potencijalna) -> sve u svemu elektrostatika, kapacitet kondenzatora (to se ne radi na redovnoj nastavi), električna struja, a od prošle godine padne obično razlaganje sila na komponente (i sila trenja, razume se) iii možda hitci :) A takmičenja traži po netu, ja nemam u kompjuteru.

uh, sta si ti sve nabrojala....ja cu uciti samo 8.raz i mozda samo malo da se podsetim prethodnih. Dodatnu uopste ne radim, jer nastavnik nema vremena, radi u nekoliko skola, nema sanse da vezbamo, samo mi je dao neku literaturu...;)

Hvala!Najbolje da se ne pojavim...:rumenko:

evo jedno pitanje, nisam znao gde da postujem.
Radi se o nedoumici u geografiji: Kada koristimo pojam suzenje ( Pecenjevacko suzenje, Mezgrajsko suzenje) ustvari mislimo na sta, kotlinu ili klisuru, ili pak, ali valjda manje verovatno - dolinu?

Imas sajt na kome su takmicenja iz fizike i testovi ... Pitaj Nikolu off

Eto kazo sto rece Miss Purple :mrgreen:

http://www.dfs.org.yu/takmicenja1/PrethodneGodine/2007z.htm

Back