škola

petarbosni4

Zainteresovan član
Poruka
136
Budući da tekst nešto duži od onoga što ga prima Krstarica, molim vas da ga pogledate na linku: http://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2013/02/19/271/ , ili

http://pollitika.com/skola

Tekst pokazuje da su škola i školstvo velik unutrašnjepolitički problem suvremenih država. Uvjeren sam da moj tekst nije prosto grebanje po površini problema zvanog školstvo, nego jedan originalan tekst koji pokazuje sam korjen problema i metodu njegovog iskorjenjivanja. U tekstu sam na jednom mjestu naveo da je današnje školstvo ustvari sramota za ljudsku vrstu, jer joj je materijalna proizvodnja bitno, neusporedivo bolje i funkcionalnije organizirana nego tzv. "proizvodnja radne snage" tj. školovanje ljudi (djece) Najveći dio teksta pokazuje kako treba organizirati školovanje da bi bilo barem toliko funkcionalno kao proizvodnja raznih roba. Jasno, treba biti i funkcionalnije i humanije, jer čovjek, njegovo znanje i vještine su najdragocjenija vrsta "robe" na ovom svijetu, a proces proizvodnje te "robe" nije se mijenjao sve od Kvintilijanovih vremena - 60 n.e.
Zato sam rekao da je današnje školstvo sramota za čovjeka

Ovdje je popravljeni tekst :http://pollitika.com/skola

Poslednja izmena:
А да нам ти укратко препричаш
и да даш уводни пост ...

Оно - о чему да причамо,
ког ДА ХВАЛИМО,
А КОГА ДА КУДИМО ....

:roll::roll::roll:

Član 4
Predškolska djeca bit će, npr. već nakon navršene druge godine života trajno smještena u vrtićima, gdje će imati svu potrebnu skrb i odgoj. Roditelji će biti dužni provoditi vikende sa svojom djecom – dva dana u tjednu, jer se pretpostavlja da tada neće raditi i da će se moći posvetiti djeci

Шта је бре ово, неки "врли нови свет"? :fdlan:

А да нам ти укратко препричаш
и да даш уводни пост ...

Оно - о чему да причамо,
ког ДА ХВАЛИМО,
А КОГА ДА КУДИМО ....

:roll::roll::roll:

Tekst govori o nužnosti promjene u školstvu, promjene koja se čeka i odgađa već dve hiljade godinica.

Mene hvalite a kudite sve moje prethodnike.

Боснићу, изађи мало у шетњу, чини се да уносиш премало кисеоника.

Duhovit komentar. Čestitam. Zato volim objavljivati na Krstarici.

A pogledaj ovo i daj još neki komentar.

Riječ govori o tome što treba činiti, a šiba; o onome što se ne smije.
Odsjecanje ruku, nogu, ušiju, glava ili drugih ekstremiteta i organa ili pak kastraciju ne možemo baš najtoplije preporučiti kao dobra pedagoška sredstva i metode popravljanja i usavršavanja mladih pripadnika ljudske vrste.

Da ne bih stvarao zabunu i samome sebi činio štetu, evo naglašavam da je onaj tekst o školstvu vrlo ozbiljan, a mislim da će vam biti i zanimljiv, jer do sada niste sigurno susretali takve tekstove. No i u ozbiljnim pitanjima, ja sam sposoban našaliti se, i cijenim duhovite komentare.
"Škola" je uistinu tekst koji ne govori samo o velikoj problematičnosti škole danas nego i velikim društvenim problemima koje ona stvara. Među najmanje probleme spada to da neki učenik uzme pištolj ili štogod slično i poubija dvadesetak svojih kolega, a onda i sebe. Veći problemi koje stvara današnja škola nisu ovako teatralni ali čine štetu u samim korijenima društva. Zato sam zamislio jednu korjenitu reformu školstva.

Poslednja izmena:

Back