Škola ili vojska - šta će nas bolje naučiti patriotizmu ?

Gde konačno saznajemo šta je naša teritorija ?

• Škola

glasova: 0 0,0%
  • Bojska

glasova: 5 100,0%

• Ukupno glasova
    5
  • Anketa je zatvorena .
Škola, naravno... Pa kad dođu godišnjice mature, da te tu vidim "na parove razbrojs". :cool:
Zar godišnjice ne služe samo da se povali ono što se nije? Pitam za prijatelja:mrgreen::mrgreen:

Inače, rat bi trebao da služi zaštiti porodice pa bi u porodici i trebao da se uči patriotizam, ali današnje društvo je dosta sluđeno, tako da je malo šta ostalo normalno

Vidim da predsednica skupštine Ana Brnabić misli
da se te stvari uče u školi.
https://n1info.rs/vesti/brnabic-zbog-objave-studenata-menjamo-zakon/

Ja mislim da čovek najbolje u vojsci shvati
koja je zemlja njegova.
Dobio je pušku i pravo da ubija za otadžbinu ...
Gospođa pojma nema. Već decenijama deca u OŠ obilaze mesta koja su stratišta i mesta velikih istorijskih događaja. Ako pominje samo 2. sv. rat to znači da srpske žrtve pre toga nemaju važnost? Ali šta očekivati od lačo mata:roll:

Gospođa pojma nema. Već decenijama deca u OŠ obilaze mesta koja su stratišta i mesta velikih istorijskih događaja. Ako pominje samo 2. sv. rat to znači da srpske žrtve pre toga nemaju važnost? Ali šta očekivati od lačo mata:roll:

U principu ona dobro priča.

I ovo je dobro rekla (da se pripadnost uči)
obzirom da nije služila vojsku.

Што рече Мирољуб Петровић: Ја школу зовем дебилана, пошаљете дете врати се дебил.
Истина жива.
Када сагледам шта сам све научио у школи то сам скоро све могао научити код куће.
У војсци је већа дисциплина, зна се ред, научиш безбедно руковати оружјем...
Што се тиче патриотизма, љубава према отаџбини то се учи од малих ногу.

Poslednja izmena:
U principu ona dobro priča.

I ovo je dobro rekla (da se pripadnost uči)
obzirom da nije služila vojsku.
Je l ti razumeš šta sam rekla? Koja pripadnost, samo od 2. sv. rata smo Srbi a pre toga nismo ginuli za srpstvo? Ali stvarno ste sve smešniji sa nepoznavanjem osnovnih stvari, s obzirom ko su vam uzori, poput ove gđe ništa me ne čudi. Najtužniji su oni vojnici koji i ne znaju zbog koga ginu, a u vojsci ih neće učiti istoriju srpskog naroda. JNA je imala jaku vojsku, al tamo niko nije smeo da zucne ni o religiji ni o istoriji, samo ćuti i slušaj.

Prvo moraš da znaš šta je tvoje, šta braniš,
i za šta gineš u krajnjem slučaju.

Posle, kao stariji, možeš i da se obrazuješ.

Fala bogu ima na internetu svega, i tek će biti :
Pa gde ćeš to naučiti, to šta je tvoje i šta braniš? Tek kad dođeš u vojsku, sa 18. god ili prvo u porodici a onda u školi?

Pa gde ćeš to naučiti, to šta je tvoje i šta braniš? Tek kad dođeš u vojsku, sa 18. god ili prvo u porodici a onda u školi?

Наравно, прво у породици, па у школи.

У војсци схватиш да нема зезања,
законски си дужан да браниш свој народ и територију на којој живите.

Е, народ који нема војску ... хммм ...
Климаво, као што видимо !

Back