- Poruka
- 5.859
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
2. Da si 2 dana proveo južno od Jarinja znao bi da Srbi sa Kosova
Albance zovu ŠIFTARI!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko si ti dana proveo i jesi li imao slušni aparat?
3 godine cele, uglavnom sa Srbima, nisam. jer svi ih uredno nazivaju ŠIFTARI
baš ponekad retko čuješ šiptari
evo ti gugl, pa se smej celu noć, slobodno
https://www.google.com/search?q=шифтари&client=aff-maxthon-maxthon4&channel=t24
https://www.slobodnaevropa.org/a/srbi-albanci-siptari-naziv-srbija/29933260.html
Odgovarajući na pitanje kada je termin "Šiptari" prvi put postao pežorativan za Albance sa Kosova u Titovoj Jugoslaviji, Fahri Musliu, dugogodišnji dopisnik kosovskih medija iz Beograda, za RSE kaže da je taj naziv postao pežorativan još šezdesetih godina jer je počeo da se zloupotrebljava.
"Nije se čak ni izgovaralo 'Šiptari' nego 'Šiftari'. Sećam se da je meni u to vreme kad sam bio u srednjoj školi počelo da smeta da me tako zovu. Zašto prave tu razliku? Ako sam ja Albanac, onda sam Albanac. Međutim, imali su dežurno pokriće - pa, vi sami sebe nazivate Šiptarima. To je tačno, međutim, svaki jezik ima svoja pravila. Isto to vam je kao kad u Srbiji Nemce nazivaju Švabe. Da li je to naziv za tu naciju? Da li je to pogrdno ili nije pogrdno?
https://www.kontekst.io/srpski/šiftari
Šiptari da a šiftari- nikad čuo. A na KiM sam decenijama.
idi do prištine, pa ćeš čuti
si čuo muslija šta kaže?
"Nije se čak ni izgovaralo 'Šiptari' nego 'Šiftari'
Trebo si ranije da kažeš, mi mislili ti neki domaći sendvičarJa živim na 7 km od centra Prištine.
Trebo si ranije da kažeš, mi mislili ti neki domaći sendvičar
Da nisi moj prekodrinski?a nisam ni iz srpske liste.
Neka Ace! Nitko ne može toliko unazaditi Srbiju kao on. Još dva predsjednička mandata i Srbija će biti izolirana poput Sjeverne Koreje i prosperitetna kao Moldavija.https://www.danas.rs/vesti/politika...-marko-k-jaksic-uputio-otvoreno-pismo-vucicu/
„Skini nam se više s grbače, Aco Srbine“: Marko K. Jakšić uputio otvoreno pismo Vučiću
![]()
Nekadašnji narodni poslanik, član predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Кosova i Metohije „Otadžbina“ Marko K. Jakšić, uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je naveo da Vučićeva politika na Kosovu trpi samo poraze i da nije dorastao da vodi pregovore o Kosovu.
Jakšić kao neposredan povod za pismo navodi izgradnju vojno-policijske baze na 500 metara od svoje porodične kuće u naselju Gornji Jasenovik, opština Zubin Potok i tvrdi da je za tu odluku glasao i predsednik Srpske liste Goran Rakić, „još dok je bio ministar u vladi samoproglašene republike Kosovo“.
„Ti lično, koliko se sećam, u više navrata do sada govorio si da na sever Кosova i Metohije ROSU policija ne može da dođe bez dozvole četiri predsednika opštine. Oni ne da su došli, nego grade i svoje kasarne na severu Кosova i Metohije“, napisao je Jakšić i dodao da o tome ćute mediji u Srbiji, kako je naveo, „režimiski“ jer nemaju Vučićevu dozvolu, a „antirežimski“, jer „navijaju za nezavisno Кosovo“.
Jakšić je u pismu nabrojao niz loših poteza vlasti od 2012. godine, od zahteva КFOR-u da dozvoli povratak do 1.000 srpskih vojnika i policajaca koji je, kako je ocenio, podnet „reda radi“, preko učešća Srba na kosovskim izborima, pa sve do Briselskog sporazuma.
„U skoro 11 godina svoje vladavine nisi vratio nijednog Srbina u južnu srpku pokrajinu. Кažem nijednog, i slovima nijednog“ napisao je Jakšić i izrazio bojazan da je Vučić „prihvatio doktrinu Albanaca sa Кosova i Metohije koja glasi što manje Srba lakše se pravi još jedna albanska država na Balkanu“ pa zato često ponavlja da “ na Кosovu nemamo ništa“.
Jakšić je dodao da Vučić „u političkom nadmetanju sa separatistima“ trpi samo poraze jer nema hrabrosti da im se suprotstavi, a da pobede ostvaruje samo pred televizijskim kamerama.
„Кoliko puta smo samo bili svedoci tvojih jalovih sednica za nacionalnu bezbednost, povišene borbene gotovosti koje nisu imale nikakvog smisla a ni rezulatata. Slatko sam se nasmejao kada si na jednom od tvojih brojnih nastupa govorio da ROSU policija nije smela da sruši barikade jer si ti podigao borbenu gotovost“, naveo je Jakšić.
On je istakao da Vučić nema mandat da odlučuje o sudbinama ljudi sa Kosova.
„Skini nam se više sa grbače ‘Aco Srbine’. Rezultati koje si postigao u ovih deset godina su katastrofalni. Što više pregovaraš Кosovo je sve dalje od Srbije.
Odstupi majstore! Dozvoli da se u Skupštini Srbije formira na osnovu platforme novi pregovarački tim. Ti nisi dorastao da vodiš ove pregovore“, poručio je Marko K- Jakšić.
Kad su dosli iz Cipuljica Vucice nije imao pas zasta da ujede a vidi ih sad cela Srbija njihova.
Al su se namnožili ovi strani špijuni ?https://www.danas.rs/vesti/politika...-marko-k-jaksic-uputio-otvoreno-pismo-vucicu/
„Skini nam se više s grbače, Aco Srbine“: Marko K. Jakšić uputio otvoreno pismo Vučiću
![]()
Nekadašnji narodni poslanik, član predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Кosova i Metohije „Otadžbina“ Marko K. Jakšić, uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je naveo da Vučićeva politika na Kosovu trpi samo poraze i da nije dorastao da vodi pregovore o Kosovu.
Jakšić kao neposredan povod za pismo navodi izgradnju vojno-policijske baze na 500 metara od svoje porodične kuće u naselju Gornji Jasenovik, opština Zubin Potok i tvrdi da je za tu odluku glasao i predsednik Srpske liste Goran Rakić, „još dok je bio ministar u vladi samoproglašene republike Kosovo“.
„Ti lično, koliko se sećam, u više navrata do sada govorio si da na sever Кosova i Metohije ROSU policija ne može da dođe bez dozvole četiri predsednika opštine. Oni ne da su došli, nego grade i svoje kasarne na severu Кosova i Metohije“, napisao je Jakšić i dodao da o tome ćute mediji u Srbiji, kako je naveo, „režimiski“ jer nemaju Vučićevu dozvolu, a „antirežimski“, jer „navijaju za nezavisno Кosovo“.
Jakšić je u pismu nabrojao niz loših poteza vlasti od 2012. godine, od zahteva КFOR-u da dozvoli povratak do 1.000 srpskih vojnika i policajaca koji je, kako je ocenio, podnet „reda radi“, preko učešća Srba na kosovskim izborima, pa sve do Briselskog sporazuma.
„U skoro 11 godina svoje vladavine nisi vratio nijednog Srbina u južnu srpku pokrajinu. Кažem nijednog, i slovima nijednog“ napisao je Jakšić i izrazio bojazan da je Vučić „prihvatio doktrinu Albanaca sa Кosova i Metohije koja glasi što manje Srba lakše se pravi još jedna albanska država na Balkanu“ pa zato često ponavlja da “ na Кosovu nemamo ništa“.
Jakšić je dodao da Vučić „u političkom nadmetanju sa separatistima“ trpi samo poraze jer nema hrabrosti da im se suprotstavi, a da pobede ostvaruje samo pred televizijskim kamerama.
„Кoliko puta smo samo bili svedoci tvojih jalovih sednica za nacionalnu bezbednost, povišene borbene gotovosti koje nisu imale nikakvog smisla a ni rezulatata. Slatko sam se nasmejao kada si na jednom od tvojih brojnih nastupa govorio da ROSU policija nije smela da sruši barikade jer si ti podigao borbenu gotovost“, naveo je Jakšić.
On je istakao da Vučić nema mandat da odlučuje o sudbinama ljudi sa Kosova.
„Skini nam se više sa grbače ‘Aco Srbine’. Rezultati koje si postigao u ovih deset godina su katastrofalni. Što više pregovaraš Кosovo je sve dalje od Srbije.
Odstupi majstore! Dozvoli da se u Skupštini Srbije formira na osnovu platforme novi pregovarački tim. Ti nisi dorastao da vodiš ove pregovore“, poručio je Marko K- Jakšić.
Al su se namnožili ovi strani špijuni ?
Tako je, medju siptarima se pametniji nije rodio.Aleksandar Vucic je najgrandijozniji, najveci, najpametniji, najdominantniji i najznacajniji Srbin kojeg je rodila majka Srpkinja jos od Nina Belova osnivaca Babilona...daleko iza su i Tesla i Lesandar Leskovacki i Jesa iz Arameje.
Vucic nije Albanac. Zasto vrijedjas predsjednika? On se pokazao i dokazao i bio od pomoci Srbima gdje god je trebalo..a sta si ti? Pisao postove na krstarici?Tako je, medju siptarima se pametniji nije rodio.![]()
Vucic nije Albanac. Zasto vrijedjas predsjednika? On se pokazao i dokazao i bio od pomoci Srbima gdje god je trebalo..a sta si ti? Pisao postove na krstarici?
Pa sta je on po tebi trebao da pogine. Najumnija srpska glava, a ti da prezivis..valjda se u svakom sahu najlakse preboli pjesadija.par mjeseci pred ustaški genocid etničkog čišćenja RSK
umesto ovih govora bolje da je obišao rovove na dinari i stražarska mesta, video bi svašta
da rvati dovlače tehniku kao za staljingrad, al nije imao ko da mu kaže, verovatno?
Pa sta je on po tebi trebao da pogine. Najumnija srpska glava, a ti da prezivis..valjda se u svakom sahu najlakse preboli pjesadija.
Lose cijenis, losije procjenjujes. Lokacija jasna, iza Humske zemlje, na Sinjem moru.далеко било! пу пу!
ти си нека личка поспрдица, ценим?