SKINHEADS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pobijte crnce, dole sa crnom rasom
pobijte ih sve
bela rasa je glavna
dolazi vreme bele svi crnci ce da pate, krmatorijumi ce proraditi jos jednom i ispuniti ono za sta su stvoreni
[/quote]

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Svi optuzujete skinhede za mrznju i predrasude, a niste ni svesni da je i to jedna velika predrasuda. Nemojte o njima suditi na osnovu klinaca koji se vuku po utakmicama i koncertima i izigravaju mlade naciste. Ko sto rece neko, oni su samo skinsi-pomodari koji i ne znaju za sta se skinsi bore, a na ulicama lece svoje licne frustracije i doprinose negativnom imidzu skinheda, nemaju pametnija posla od toga. Niti su svi skinsi nacisti, fasisti ili rasisti, cak nisu svi ni celavi i ne nose martinke sa belim pertlama. To su samo neistine koje pokusavaju da proguraju nasi "proevropski" mediji tipa B92, a zasto, to mi nikad nece biti jasno. Naravno da u svakom zitu ima kukolja, ali ko je imao prilike da se malo duze druzi s njima (a ja jesam, iako nikad nisam pokusavao da postanem jedan od njih) mogao je da se uveri da postoje i oni koji zaista znaju sta hoce, razmisljaju rezolventno i ne opravdavaju svoja delovanja glupostima tipa "Cigani smrde" i "bela rasa je superiorna". Imaju cilj svoga delovanja, a ako je greh voleti svoju zemlju i svoj narod (posebno nas, kad bas i nismo mnogo omiljeni u svetu), onda su valjda svi ljudi sveta zlocinci i treba im suditi zbog toga.

I mozete i mene da napljujete zbog ovog posta, iako nisam ni nacista ni rasista, ali mozda bi vam koristilo da shvatite da nije bas sve onako kako vam mediji serviraju i da prestanete da gledate svet jednostrano.

Beli_machor:
Svi optuzujete skinhede za mrznju i predrasude, a niste ni svesni da je i to jedna velika predrasuda. Nemojte o njima suditi na osnovu klinaca koji se vuku po utakmicama i koncertima i izigravaju mlade naciste. Ko sto rece neko, oni su samo skinsi-pomodari koji i ne znaju za sta se skinsi bore, a na ulicama lece svoje licne frustracije i doprinose negativnom imidzu skinheda, nemaju pametnija posla od toga. Niti su svi skinsi nacisti, fasisti ili rasisti, cak nisu svi ni celavi i ne nose martinke sa belim pertlama. To su samo neistine koje pokusavaju da proguraju nasi "proevropski" mediji tipa B92, a zasto, to mi nikad nece biti jasno. Naravno da u svakom zitu ima kukolja, ali ko je imao prilike da se malo duze druzi s njima (a ja jesam, iako nikad nisam pokusavao da postanem jedan od njih) mogao je da se uveri da postoje i oni koji zaista znaju sta hoce, razmisljaju rezolventno i ne opravdavaju svoja delovanja glupostima tipa "Cigani smrde" i "bela rasa je superiorna". Imaju cilj svoga delovanja, a ako je greh voleti svoju zemlju i svoj narod (posebno nas, kad bas i nismo mnogo omiljeni u svetu), onda su valjda svi ljudi sveta zlocinci i treba im suditi zbog toga.

I mozete i mene da napljujete zbog ovog posta, iako nisam ni nacista ni rasista, ali mozda bi vam koristilo da shvatite da nije bas sve onako kako vam mediji serviraju i da prestanete da gledate svet jednostrano.

:wink: :wink: :wink:

E mene bas zanima to iz prve ruke, tj. ( ja nemam hrabrosti da pridjem na ulici skinsu - e izvini, za sta se ti boris u zivotu? ) ako ima nekog skinsa ovde da nam kaze sta ima. Ja hocu da saslusam.

Cao, dugo sam posmatrao ovu a ostale neke teme, ali sve do sad mrzelo me je da se ukljucujem.Ja licno poznajem dosta skinsa, neki su mi i dobri prijatelji (mada nisam jedan od njih) . I kao sto je neko rekao oni stariji su uglavnom okoreli nazi skinsi. Dok ostali koji su ogromna vecina sebe nazivaju patriotama, vole svoju zemlju, ponosni su sto su Srbi itd. Po meni nema nista lose u tome.
Cak i Ameri u svojim filmovima stalno vicu: "im proud to be American" , i svi vide to kao normalnu i razloznu pojavu.
Dok kod nas, ko god kaze nesto slicno dobija nalepnicu fasiste, bolesne osobe, rasiste itd.

wild_child:
A ja nikako da povezem Ska i skinhedse......tako vesela muzika i tako nasilni ljudi :cry: :roll:

Skinski (Skinheads) si nastali jos sezdesetih godina proslog veka u Engleskoj, kao neka vrsta revolta prema tada aktuelnim hipicima. Medjutim, tadasnji skinsi nisu bili ni nalik ovim dansnjim. Tada je u Englesku stizao veliku broj doseljenika sa Jamajke koji su, logicno, doneli sa sobom i svoje obicaje i muziku - rege. Zvuci cudno, ali tadasnji skinsi su susali rege i druzili se s crncima. Tako je, kasnije, i nastao ska - kao neka mesavina panka i regea.
U danasnje vreme skinsi uglavnom slusaju oi muziku, i nazi-punk. Rege niko ne slusa, a mislim da im ni ska nije toliko blizak.
Kod nas u zemlji, posto vise ne vaze nikakvi kriterijumi, skinsi slusaju cak i narodnjake.

Flame:
Umno poremecena osoba:
Kontam da će ova tema da popije katanac, ali dobro... Ma to je sve jedna šaka pi*aka koji ne znaju ništa o fašizmu, niti šta hoće od života. Oni su svi do juče bili klinci koji su slušali mamu i tatu, trenirali košarku i izlazili do 10. Onda su se setili da će ih možda, ako postanu fašisti, drugari više poštovati. Kao ono "madafaka smo i jako smo ludi jer furamo bele pertle i qkasti krst". One ljude koji su dovoljno zreli da imaju svoj stav i koji misle da je fašizam zlata vredan, njih bar mogu da razumem, iako ih mrzim. A ove klince što misle da su Ritam Nereda popili svu pamet ovog sveta treba po kratkom postupku našutati, i to onim njihovim omiljenim cipelicama. Inače, u Srbiji ne postoje pravi skinheadsi. Ovde postoje samo pijani klinci radikali u martinkama i dizelaši, koji, između ostalog, slušaju i skrewdriver. Najgore je što je skinheads pokret namenjenim klincima koji su podložni raznim spoljnim uticajima. Ti klinci koji će lako upasti u skinse, isto tako lako će se navući na drogu, ili zaglibiti u nekoj sekti. Jedino što mi se sviđa kod njih je njihov imidž, iako ga nisu oni smislili, nego preuzeli elemente drugih stilova oblačenja, pa ih uspešno ukomponovali. :D :D :D

:? :? :?

prvi deo ti je ok...ali hm oni koji stvarno postuju fasizam i ostala sranya :shock: daj pa fasizam je jedna takva glupost...ali stvarno ne znam za vecu besmislicu... :lol: na neki nacin je smesno tip izlupeta gomilu gluposti i pobije četvrtinu sveta jer ne moze da mu se digne...i tako je sazvakao gral :evil:

i sta bi ti njima uradio mojim omiljenim cipelicama???kakav sti oblacenja?daj pa oni samo pljuju po ostalim ljudima,pankerima najvise

naravno da nepostoje pravi skinsi... :shock: ocekujes od slovena da budu propisni fasisti nacisi ili sta god :lol:

Ala neki ljudi mene pogresno shvataju......

Lepo sam rekao da mrzim fasizam i sve vidove fasizma, ali ono pocemu se stariji skinsi razlikuju od mladjih pozera je bas po tome sto znaju u sta veruju, za razliku od ovih klinaca.... Necu vise postovati u ovoj temi jer sam video da su se neki ljudi zestoko nalupetali (ne mislim na tebe).

E da,

Sto se tice cipelica, ne znam sta si mislila da kazes. Nemam nista protiv Dr. Martens obuce :D :D :D

A ono za pankere, pa ne znaju ni zasto pljuju po njima (ovo se odnosi na klince pozere).

+ Skinsi su u Britaniji bili radnicka klasa 60-ih, nazi skinsi su nastali 10-ak, 15 godina kasnije.

plavusa ana:
DEVIL:
infidel:
Pa sta ima lose u tome sto sam rasista?
ma sta se ja trudim da objasnim kad necete da slusate

Takve ljude kao ti i ne treba slusati..

mislim da nisi u pravu, forum i sluzi tome da svako kaze svoje misljenje o datoj temi. a ako ti se necije misljenje ne svidja uvek postoji replika.
:?

hvala na podrsci
ukoliko vam se ne svidja neki moj post recite odmah cu da ga izbrisem

infidel:
New Rose:
Da, ja razumem to - biti patriota - ok.
Ali mi nije jasno, zasto u patriotizam, tj. u ljubav prema svome spada mrznja prema drugome?
Zar je to zaista neophodno?

evo npr ja
ne mrzim ja njih, ali se borim da kad vasa deca budu dosla na svet IMAJU GDE DA ZIVE :evil:

Puf, kako nece imati gde da zive, uvek ima mesta za sve :D ( a valjda ces i ti imati dece, covece :wink: ) Da, ali pazi sta mi sad nije jasno.
Ako je odgovor na pitanje sa kim se to boris recimo, hm, albanci ili slicno nesto kako se mrznja resava mrznjom? Ako vi mislite da je pogresno sto oni ubijaju nasu decu zasto mislite da je ispravno ubijati njihovu?
Ali, znas sta mi tek nije jasno? ( ima meni puuuuunoooo stvari da se razjasni :lol: )Unutrasnji nemiri. Kad vidim da skinsi napadnu hipika. Tu, decka iz susedstva, mrsavog coveka koji nosi mir ( ili peace kako god ) oko vrata, koji nikad nikome nije nista skrivio, koji samo pomaze ljudima...
Zaista...Taj decko u zivotu nije napravio problem.
U skoli odlican djak, imao je stabilnu dugogodisnju vezu, stalno drustvo, druzeljubiv decko, potpuno produhovljen, ne pije, ne pusi, ne drogira se nista!
Najsladje stvorenje na svetu koje poznajem ceo zivot, koje se pojavi na mojim vratima ujutru da me pita da li treba nesto u prodavnici, da se ja ne cimam jer on ide.
On je zavrsio u bolnici sa polomljenim rebrima i rukom.
To ne razumem. Ili zasto cigane? Oni nisu napravili sebe takvima, takvi jednostavno jesu. Zasto povrediti ljude jer jesu, jer zive?
Molim, stvarno bez ikakve ljutnje jer nikako ne mogu da skapiram to, da mi se lepo pojasni, hocu da cujem stav, jer sam do sada slusala da su skinsi losi i ne znam ni ja sta sve. Ali nikad nisam cula skinsa sta misli o tome.

Candyman:
infidel:
New Rose:
Ali mi nije jasno, zasto u patriotizam, tj. u ljubav prema svome spada mrznja prema drugome?

evo npr ja
ne mrzim ja njih, ali se borim da kad vasa deca budu dosla na svet IMAJU GDE DA ZIVE :evil:
Na ovoj temi sam rookie, ali bih te pitao na koji se to nacin borish???
CIAO! 8)

:lol: jel bi stvarno hteo da znas?

ali stvarno jedini nacin borbe protiv mrznje i ludila u koje je ovaj svet zaglibio je ljubav
ne sad ljubav..ne moze neko da voli nekoga protiv svoje volje ma kakva ljubav bila u pitanju...
ali miroljubivost...trpeljivost...stpljenje...nekako se svodi na isto kad bih sad moglada nadjem rec za to... :?

ps am not a hippieali stvarno tako mislim

Candyman:
infidel:
New Rose:

evo npr ja
Na ovoj temi sam rookie, ali bih te pitao na koji se to nacin borish???
CIAO! 8)

smisljam nove krmatorijume, zagrejacu sibir telima obojenih
ostalo je tajna

Planer:
wild_child:
A ja nikako da povezem Ska i skinhedse......tako vesela muzika i tako nasilni ljudi :cry: :roll:

Skinski (Skinheads) si nastali jos sezdesetih godina proslog veka u Engleskoj, kao neka vrsta revolta prema tada aktuelnim hipicima. Medjutim, tadasnji skinsi nisu bili ni nalik ovim dansnjim. Tada je u Englesku stizao veliku broj doseljenika sa Jamajke koji su, logicno, doneli sa sobom i svoje obicaje i muziku - rege. Zvuci cudno, ali tadasnji skinsi su susali rege i druzili se s crncima. Tako je, kasnije, i nastao ska - kao neka mesavina panka i regea.
U danasnje vreme skinsi uglavnom slusaju oi muziku, i nazi-punk. Rege niko ne slusa, a mislim da im ni ska nije toliko blizak.
Kod nas u zemlji, posto vise ne vaze nikakvi kriterijumi, skinsi slusaju cak i narodnjake.

Hvala :)

New Rose:
infidel:
New Rose:

evo npr ja

Puf, kako nece imati gde da zive, uvek ima mesta za sve :D ( a valjda ces i ti imati dece, covece :wink: ) Da, ali pazi sta mi sad nije jasno.
Ako je odgovor na pitanje sa kim se to boris recimo, hm, albanci ili slicno nesto kako se mrznja resava mrznjom? Ako vi mislite da je pogresno sto oni ubijaju nasu decu zasto mislite da je ispravno ubijati njihovu?
Ali, znas sta mi tek nije jasno? ( ima meni puuuuunoooo stvari da se razjasni :lol: )Unutrasnji nemiri. Kad vidim da skinsi napadnu hipika. Tu, decka iz susedstva, mrsavog coveka koji nosi mir ( ili peace kako god ) oko vrata, koji nikad nikome nije nista skrivio, koji samo pomaze ljudima...
U skoli odlican djak, imao je stabilnu dugogodisnju vezu, stalno drustvo, druzeljubiv decko, potpuno produhovljen, ne pije, ne pusi, ne drogira se nista!
Najsladje stvorenje na svetu koje poznajem ceo zivot, koje se pojavi na mojim vratima ujutru da me pita da li treba nesto u prodavnici, da se ja ne cimam jer on ide.
To ne razumem. Ili zasto cigane? Oni nisu napravili sebe takvima, takvi jednostavno jesu. Zasto povrediti ljude jer jesu, jer zive?
Molim, stvarno bez ikakve ljutnje jer nikako ne mogu da skapiram to, da mi se lepo pojasni, hocu da cujem stav, jer sam do sada slusala da su skinsi losi i ne znam ni ja sta sve. Ali nikad nisam cula skinsa sta misli o tome.

Pa to je ono sto ja tvrdim, da NISU svi skinsi takvi. Zapravo takvi iskompleksirani celavi idioti uopste i nisu skinsi vec se samo tripuju da jesu i smatraju da ce na taj nacin zaista nesto da promene. Postoje metode kojima ortodoksni skinhedi pokusavaju da se bore protiv devijantnih pojava u nasem drustvu kao sto su narkomanija, sektasenje i javno propagiranje nastranosti, i istina je da neke od njih ukljucuju nasilje, ali to nisu ove stvari o kojima ti pises. Razmisli i sama, vredi li na ovom nasem balkanskom podneblju uopste pokusavati da postignes nesto krupno samo pricom, posebno kad neko pokusava da ti ospori i to malo protora do kojeg dodjes da se izjasnis. Ili je nekad potrebno i malo konkretnije delovati da bi te ljudi shvatili ozbiljno i podrzali. Nazalost, posto ovde prema skinhedima postoje skoro isto tako jake predrasude kao i prema Romima, homoseksualcima i svim tim grupama koje skinsi navodno ugrozavaju, a koje pomenuti idioti samo produbljuju, tesko da ce i njihov glas uskoro moci da se cuje, da objasne ljudi sta zele i kako misle to da postignu.
I da se razumemo, nisu skinsi zatvorena grupa koja komunicira samo unutar nekog svog zatvorenog kruga koji se siri samo vrbovanjem novih clanova. I oni su normalni, svakodnevni ljudi kao i svi mi (bar vecina), koji se druze sa raznim profilima ljudi, kako sa istomisljenicima, tako i sa ostalima. Zato je uvrezen stav da hijerarhija skinsa nalikuje sekti totalno nema osnovu.

New Rose:
infidel:
New Rose:

evo npr ja

ovako
ja necu da imam decu niti devojku
devojku nikad nisam ni imao
ako oni ubijau nasu decu ja cu njih, a decu cu kad odrastu, jest da nikad necu stici da ih istrebim, ali cu uraditi nesto drugo, bice vaspitavani u nasem duhu i promenice se, a pose cemo ih ubiti, ne zasluzuju da zive
e sad da krenem
u zadnjih par godina nivo okeana i mora se poveca za 1m sto znaci da ima manje kopna
kineza ima mnogo i stvaraju teg na Zemlji sto ce da skrene Zemlju sa puta a delja moze da bude svasta
crnaca ima bas mnogo
kad se ljudi budu povukli u palnaine zbog potopa nece imati mesta za sve, neko mora da otpadne
i zadnje
priroda tezi da zadrzi ravnotezu, cim se naglo poveca broj stanovnistva na Zemlji pojavi se bolest koja ubija ljude
izgleda da SARS nije dovoljno jak da pobije kineze niti SIDA da pobije crnce
i jos nesto za vas vernike
zasto je bog stvorio Adama i Evu bele?
nece da bude vise obojenih, Hitler se vraca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back