SKIATHOS ali stvarno!

Zdravo svima, pratim ovaj forum neko vreme, pa me interesuje nesto a to najverovatnije moze da mi odgovori MOBILNI....
DOsao bih na Skiathos u julu 10-11, pa me interesuje da mi preporucis neki hotel koji je na plazi a i da bude blizu grada, da ne moram uvece autom.
Hotel od 3 do 5 *.
Hvala puno unapred.....

Restorani...pa "Portobello" ne izgleda mnogo tradicionalno ali im je tradicionalna kuhinja ok...,"Varthalamis" ok, ako hoces sa pogledom mozda "Infinity blue",...ne znam kakve su "Mouria" i "Mesogia",...za giros "No name",...taverne na plazama Kanapitza i Tsougria...
...Trulos nije ni mesto, jos manje grad...oblast je..i ok je (grad Skiathos je jedina urbana celina na ostrvu), Troulos ce ti biti baza...plaza Troulos je fina...

Mnogo hvala Agistros! Drzacu se vase preporuke!

А је л' зна неко зашто је Скиатос тако јефтин?

Нашла сам аранжман за 150 евра у врхунцу сезоне у хотелу са пет звездица, полупансион.
Хотел се зове Princess hotel и кажу да је 7км од града.

Је л' фора у тих 7 км?

И да ли неко зна, ако бих ишла својим колима, какве су сад цене трајекта?

Хвала :)

Нашла сам аранжман за 150 евра у врхунцу сезоне у хотелу са пет звездица, полупансион.

Је л' фора у тих 7 км?

To je mozda 150 evra dnevno.

Је л' фора у тих 7 км?

Pa to je dnevno-nije bas mala cifra:roll:I trajekt je isto tako "jeftin":lol:

Да, дневно, сад сам сконтала...и да, није јефтино, напротив..:lol:

А колико је трајект, ако знаш можда?

И да, колико су путарине?

Управо ми каже познанице из тур. агенције да би ме лични превоз изашао више од авиона.
Мис'им, јес' да се познајемо, али знам ја да би и она да заради. :lol:

Управо ми каже познанице из тур. агенције да би ме лични превоз изашао више од авиона.
putarine kroz makedoniju i grcku oko 10 evra u jednom pravcu.auto srednje kubikaze potrosi 60 evra u jednom pravcu.brodska karta za isti auto je 64 evra u jednom pravcu + 18 evra po osobi..

Evo linka pa pogledaj cene:
http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=219

putarine kroz makedoniju i grcku oko 10 evra u jednom pravcu.auto srednje kubikaze potrosi 60 evra u jednom pravcu.brodska karta za isti auto je 64 evra u jednom pravcu + 18 evra po osobi..
......sto izlazi oko 280 evra u oba pravca za auto i jednu osobu. i ako se tako gleda....jeftinije izadje avion( ali za 1 osobu!).dok za 2,3,4 osobe,sigurno je jeftinije autom,plus na ostrvu sa 60 plaza imate auto svaki dan na raspolaganju...

Za Sofiju:
Na cenu avionske karte dodaj taxu i pare da nesto iznajmis na ostrvu,jer tek sa sopstvenim prevozom mozes uzivati u svemu sto nudi Skiathos.Ima i buseva,za nuzdu moze,ali...Nadji saputnike i sedaj u auto-i samo putovanje kroz Grcku je prelep dozivljaj,zar ne?

bilo je reci da ce uci jos jedan prevoznik i da ce jos sniziti cene trajekta pocetkom jula. ima li nekih novosti po tom pitanju?
sto se tice morskih prevoznika svasta se prica i cuje.jedna od verzija je i da se ukida brod iz ag.konstantinosa,a ostaju samo putnicki.e sad....sta planira ta kompanija,jos se ne zna. da vozi iz volosa za skiatos,ili.... iz soluna?kamiondzije su ogorcene jer im sada izlazi preko 300km vise za kamion koji ide skiatos-atina-skiatos.pravi grcki haos.....

Pitanje za mobilnog... Znam da ste vec u guzvi od pocetka sezone... Ali me interesuje,gde je najbolje uzeti renta car,a da je cena prihvatljiva... S'obzirom da mi dolazimo 26.jula... I znamo da su cene u spicu naravno vise...:-) Hvala.

jos nesto, kako se zove taj jogurt sa medom i gde se moze naci? pozdrav

Jos jedan pozdrav sa Skijatosa

Jogurt sa medom se tako i zove i koliko sam ja videla ima ga svuda po radnjama ali ja taj nisam probala
vec u restoranu na samom cosku stare i nove luke i fantastican je , ukus nesto izmedju dobro gustog kiselog mleka i slatke pavlake , sluzi se u casama za sladoled i sve dobro preliveno zlatastim medom :super:
Jednostavno , mora se probati

mmmm,blago tebi.ti si jos uvek tamo?uzivaj jer ovde je vreme bljak-reci mi kakve su cene po tavernama i radnjama?:D:cool: a ja cu na skijatos za 38dana

Ja bas za cene po radnjama nisam nesto preterano merodavna , aliu definitivno treba ih obici i ne kupovati u prvoj , ali mislim da je pristojna ona koja se nalazi izmedju nulte i prve stanice i naravno Dia
Mazalice za plazu kupite kod nas jer ovde su bolje oko 20 e
A restorani , pa skoro kao prosle godine corbe oko 3 e, lignje oko 6-7 e, riba zavisi od 20 -50 po kg , grcka salata 4-5 e , ostale zaziki , sir , paradajz itd oko 3 e......kafe od 1.5 -3 , zavisi koja i gde , vina bolja od 7.5 dl , od 16 do 23 e , sokovi 1.5 do 3 e opet zavisi gde
Izleti 20 -25 e , ali su ih prilicno skratili u odnosu na proslu godinu

Jedno pitanje za Mobilnog: Da li ima komaraca na Skiatosu - odnosno na Troulosu pošto je blizu jezera Koukonaries i ako ima kako se braniti noću od njih (aparat, ima mreža na prozoru, ...)? Navikli smo na komarce na Dunavu ali je muka kada spavaš a oni ti zuje celu noć.:dash:

Back