SKIATHOS ali stvarno!

a za te skutere ...jel ja vadim medjunarodnu dozvolu kao za kola ili za skutere je nesto posebno..koliko je ta medjunarodna i koliko vazi??:roll:
Ako iznajmljujes skuter snage do 50cc nece ti trebati A kategorija, za jace motore 100, 120cc treba. Mada u nekim agencijama ne traze nista, ali ne preporucuju zbog policije. Medjunarodna dozvola ti ne treba nikako: ni za kola ni za skuter. Pozdrav!

Ako iznajmljujes skuter snage do 50cc nece ti trebati A kategorija, za jace motore 100, 120cc treba. Mada u nekim agencijama ne traze nista, ali ne preporucuju zbog policije. Medjunarodna dozvola ti ne treba nikako: ni za kola ni za skuter. Pozdrav!
Međunarodna vozačka dozvola JE POTREBNA pogotovu za kola! E sad, činjenica da se policija i ne sreće baš tako često, ne znači da se treba maksimalno i opustiti, jer ukoliko te kojim slučajem zaustave i ustanove da nemaš međunarodnu, mogu ti naplatiti kaznu 100... 200 € bez potrebe. Zašto rizikovati kad se međunarodna dozvola vadi za 10 min. u bilo kojoj poslovnici AMSS, košta 2000. din. i važi 3.god. ;)

Ako dolazite iz Srbije sa kolima naravno da treba medjunarodna vozacka dozvola i to narocito kroz makedoniju.Ako samo iznajmljujete automobil ili scoter na ostrvu desava se da vam uzmu pasos u agenciji dok ne vratite auto a za medjunarodnu dozvolu ne pitaju.medjutim,to nije pravilno i tako radi samo 10-20% agencija.vecina trazi i treba da imate medjunarodnu dozvolu i zbog vas.takodje... da skrenem paznju,da je pametno iskopirati pasos i dati kopiju pasosa kada se pravi ugovor o iznajmljivanju auta.ako insistira neko da zadrzi pasos dok vratite auto...to treba eskivirati opravdanjem da idete na izlet u atinu,meteore..nikad se ne zna sta moze da se desi u saobracaju,pa bili u pravu ili ne....oni vam drze pasos.takodje,sa sluzbenikom agencije pregledati sve ogrebotine na autu i procitati ugovor.....

Međunarodna vozačka dozvola JE POTREBNA pogotovu za kola! E sad, činjenica da se policija i ne sreće baš tako često, ne znači da se treba maksimalno i opustiti, jer ukoliko te kojim slučajem zaustave i ustanove da nemaš međunarodnu, mogu ti naplatiti kaznu 100... 200 € bez potrebe. Zašto rizikovati kad se međunarodna dozvola vadi za 10 min. u bilo kojoj poslovnici AMSS, košta 2000. din. i važi 3.god. ;)
Ok. Sigurnije je. Ali kazem da ja vec 7 godina vozim u 7 razlicitih letovalista u Grckoj bez medjunarodne dozvole i nikada nisam imao problem. Niko mi nije postavio pitanje u agenciji da li je imam ili ne. Doduse nije me zaustavljala policija ali smatram da je duznost zaposlenih u agenciji da te upozore na eventualne probleme koji mogu da nastanu zbog ne posedovanja iste, stoga deo krivice spada na njih ukoliko nastane problem.

Ok. Sigurnije je. Ali kazem da ja vec 7 godina vozim u 7 razlicitih letovalista u Grckoj bez medjunarodne dozvole i nikada nisam imao problem. Niko mi nije postavio pitanje u agenciji da li je imam ili ne. Doduse nije me zaustavljala policija ali smatram da je duznost zaposlenih u agenciji da te upozore na eventualne probleme koji mogu da nastanu zbog ne posedovanja iste, stoga deo krivice spada na njih ukoliko nastane problem.

Meni, na Skiathosu, nisu hteli da iznajme bez medjunarodne dozvole (mislim da se zovu European ili Europa rent a car), ima agencija koje iznajmljuju i bez medjunarodne, ali imajte na umu da ukoliko se nesto desi, nemate potpuno osiguranje ako nemate medjunarodnu ....

Na Skiatosu se obratite vasem predstavniku Joci ili meni (ako je slucajno zauzet)...i samo da dodam,da nema neke ekstremne razlike u cenama.medjutim,trazeci od agencije do agencije(treba malo vremena) desava se da neko "natrci" na extra ponudu ,naravno na vise dana.....

Poslednja izmena:
Prosle godine smo bili na Skiatosu u vili Mary Angela u oblasti Kukunaries.Pre nekoliko stranica se neko ko juna ide tamo raspitivao o tom smestaju-Sasvim solidno,cisto,prilicno prostrano.Nikad nismo imali toliki frizider! Mi smo bili sa jos jednom porodicom,dobili smo apartmane jedan do drugug,u prizemlju sa pogledom na neku basticu u kojoj su rasle pomorandze, mandarine,sljive...Deca su stalno u rukama imala nekakvo voce kojim su se samoposluzivala. Terasa dugacka,siroka,u hladovini.To su one 2 sobe sto se i vide iza pomorandzi na Sabrinim fotografijama.
Najbolje plaze su blizu,bili smo ,naravno, kolima,obisli ih skoro sve i super se proveli.
Ove godine idemo na Eviu Pefki,u komsiluk.Na zalost nema slicnih foruma kao sto je ovaj na temu Evie,a znam i da je to zato sto nije atraktivna kao Skiatos.Meni ne smeta idem da vidim nesto sto jos nisam.
A vama koji idete na ovo lepo ostrvo,zelim srecan put i lep provod.:bye:

Prosle godine smo bili na Skiatosu u vili Mary Angela u oblasti Kukunaries.Pre nekoliko stranica se neko ko juna ide tamo raspitivao o tom smestaju-Sasvim solidno,cisto,prilicno prostrano.Nikad nismo imali toliki frizider! Mi smo bili sa jos jednom porodicom,dobili smo apartmane jedan do drugug,u prizemlju sa pogledom na neku basticu u kojoj su rasle pomorandze, mandarine,sljive...Deca su stalno u rukama imala nekakvo voce kojim su se samoposluzivala. Terasa dugacka,siroka,u hladovini.To su one 2 sobe sto se i vide iza pomorandzi na Sabrinim fotografijama.
Najbolje plaze su blizu,bili smo ,naravno, kolima,obisli ih skoro sve i super se proveli.
Ove godine idemo na Eviu Pefki,u komsiluk.Na zalost nema slicnih foruma kao sto je ovaj na temu Evie,a znam i da je to zato sto nije atraktivna kao Skiatos.Meni ne smeta idem da vidim nesto sto jos nisam.
A vama koji idete na ovo lepo ostrvo,zelim srecan put i lep provod.:bye:

Хвала на овим информацијама!поздрав

Obavestenje....ali i primer grcke neozbiljnosti,neorganizovanosti...Naime,na sajmovima turizma(od N.godine) po celoj evropi deljeni su posetiocima sajmova dvd-prezentacija Skiatosa.Odmah nakon sajma u beogradu,pitao sam gradonacelnika da "podignem" na svoj sajt ili "youtube" taj video.Najljubaznije me zamolio da to ne cinim "jer nije fer" da to uradi neko pre nego sto to cini opstina...a mozda se pobune neki sto imaju autorska prava( a delio se javno dvd po sajmovima..:worth:) KONACNO,pre neki dan su postavili dvd-prezentaciju na svom sajtu,koji je i azuriran nakon 4 godine.Film mozete pogledati na sajtu http://www.skiathos.gr u trajanju ods 26 minuta. A ako se pazljivo prati,mogu se naci odgovori na neka pitanja forumasa(plaze,pesak.suncobrani,lalarija...) Uzivajte.....:heart:

Obavestenje....ali i primer grcke neozbiljnosti,neorganizovanosti...Naime,na sajmovima turizma(od N.godine) po celoj evropi deljeni su posetiocima sajmova dvd-prezentacija Skiatosa.Odmah nakon sajma u beogradu,pitao sam gradonacelnika da "podignem" na svoj sajt ili "youtube" taj video.Najljubaznije me zamolio da to ne cinim "jer nije fer" da to uradi neko pre nego sto to cini opstina...a mozda se pobune neki sto imaju autorska prava( a delio se javno dvd po sajmovima..:worth:) KONACNO,pre neki dan su postavili dvd-prezentaciju na svom sajtu,koji je i azuriran nakon 4 godine.Film mozete pogledati na sajtu http://www.skiathos.gr u trajanju ods 26 minuta. A ako se pazljivo prati,mogu se naci odgovori na neka pitanja forumasa(plaze,pesak.suncobrani,lalarija...) Uzivajte.....:heart:

Odgledah film...pa mogao je biti i bolji, neoriginalan je...ali pruza osnovnu informaciju...rezolucija i boje su losije nego na pojedinim youtube klipovima...ostrvo je zapravo lepse...

vidim da je sve ispisanu vezano za skijatos,ali o taxiju nema nekih informacija.mene zanima cena u dnevnoj voznji. bicemo smesteni u gradu.ali kad bi isli na neke plaze,posle bi se vratili taxijem.najdalje do kukunarisa. ako je to izvodljivo. i da li postoje taxi stanice van grada?

za taksiste...sta reci? sticem utisak da imaju "lobi"...jer autobuski polasci posle ponoci ne pocinju do kraja juna-pocetka jula.treba i oni ("siromasi") da zarade nesto.zato i deru...nadam se da ste vozaci,je se vise isplati iznajmiti auto...cena voznje iz grada do aerodroma( 1km) je 10-ak evra ali je toliko i za trulos,kukunaries...(bar dok se ne udje u full sezone).onda pocinje "po usima".taksi stanica je skoro u luci,ali oni non-stop "zuje",narocito u odredjeno vreme(povratak sa plaze,izlazak u grad).gde god da ste na magistrali skiatos-kukunaries,za 7-8minuta nailazi taxi..(osim u podne).

Pitanje za "mobilnog". Koje agencije za renta-a car preporučuje a da nisu jako skupe i imaju solidnu i korektnu uslugu. Idemo na Skiathos početkom septembra u hotel Plaza.Unapred hvala.

Jedan savet. Mi smo prosle godine na Skijatos dosli 1. septembra i cene renta car-a su bile kao u sred sezone, obisli vise agencije i Slavica ( nas vodic ) zvala jos neke telefonom, spustila im cenu nesto malo ali ja nisam hteo da pristanem na to. Momak i devojka koji su bilu u apartmanu do nas su uzeli auto po toj ceni, sad se vise i ne secam koliko ali znam da je bilo prilicno skupo. Prvi dan nismo uzeli auto, drugi dan smo bili na krstarenju i treci sisli u grad i uzeli KIA Picanto 18e dan + osiguranje.

tako i treba-ne uzimati prvi dan auto. i vikendom.Svi mi znamo na ostrvu kada su smene scandinavcima,englezima,srbima...i tih dana je pojacana potraznja i gde ce cene nego malo na gore.mali nov auto,prvog septembra je oko 25 evra,naravno sa osiguranjem...

Pitanje za "mobilnog". Koje agencije za renta-a car preporučuje a da nisu jako skupe i imaju solidnu i korektnu uslugu. Idemo na Skiathos početkom septembra u hotel Plaza.Unapred hvala.

Auto ce dobro doci, jer je hotel van puta kojim ide bus, recimo nekih 500 m pesice, malo uzbrdo pa nizbrdo, lepa setnja...ali ako se vracate iz grada uvece...

Pitanje za "Mobilnog" - da li se izdaju sobe (apartmani?) u vili koja se nalazi na brdu iznad plaze Banana (mislim da se zove M.A.G.A.D.) i koliko je to skupo? ili je privatna kuca?Hvala

Back