SKIATHOS ali stvarno!

Da obnovimo gradivo...vec mi se ide na more...i za one koji nisu bili...lepota sa visine...
P.S. Koutsouri (slika 1) je plaza na poluostrvu Kalamaki ili Kanapitza, kako ko vec zove...pronadjite plazu Mali delfin...

Prilozi

• koutsouri.jpg
    koutsouri.jpg
    89,6 KB · Pregleda: 42
  • kastro.jpg
    kastro.jpg
    62,5 KB · Pregleda: 35
  • agistros i elias.jpg
    agistros i elias.jpg
    50,2 KB · Pregleda: 36
  • mandraki.jpg
    mandraki.jpg
    44,1 KB · Pregleda: 34
  • kukunaries_banana.jpg
    kukunaries_banana.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena:
upravo tako...

lavreki=levrek=brancin=sea bass
tsipoura (cipura)=orada=sea bream
fagri=red seabream, a ponekad u jelovnicima piše i porgy
barbun=barbunia=red mullet
gavros=inćun=anchovy
skuša=kolios=mackerel

recimo, na kraju stare luke "ta psaridika" taverna...moja skuša je bila odlična, ali je bolja polovina dobila prilično loš grilani ohtapodi (kraci hobotnice na žaru), verovatno i nije bio svež, već smrznuti uvoz iz kine/tajvana...ali, ajde, da ne grešim dušu, bilo nam je lepo, sve sa pogledom na ga ferries koji je uplovlajvao u luku (ime broda "Milena" - možda mile ima neku anegdotu u vezi imena broda).

pozdrav svima
posto ce "agistros" o lepotama skiatosa....ja cu da dodam nesto prakticno,vezano za plodove mora.glupo bi bilo da objasnjavam,kako da ulovite dobru i kvalitetnu ribu,obzirom da je potrebno mnogo vremena.Ali,da ulovite ohtapodi(hobotnicu) bukvalno vam treba 5 minuta i onda (pod uslovom da ste u apartmanima sa kuhinjom) necete jesti smrznuto sa istoka i to jos vestacki uzgajano. u nekoliko radnji u gradu imate da kupite plasticne ribe sa kukicama-iglama na repu.samo malo "prosetajte" gde ima kamenja i eto je hobotnica nakacena... samo je dobro izlupajte-grci kazu 40 udaraca o kamen ili beton(da omeksa),zatim je istrljajte na hrapavoj podlozi,prokuvajte,pa kad zamirise....(sitno seckana u paradjz sosu ili tiganju).....

malo,da "podignem" temu... upravo razgovarah sa : sporades travel-volos,alkyon travel-skiatos i naravno helenic seaways-atina, i NIKO jos ne zna koliko ce biti pojeftinjenje brodskog prevoza,a odluceno je i objavljeno na sajtovima da je 25-40%.e sad....razlika nije mala i sada brodovlasnici "opipavaju" puls grckog turiste za uskrsnje praznike,pa tek na osnovu toga da odrede i pojeftinjenja.mislim,stvarno...grcka posla

Planiram u junu na Skiatos, pa me interesuje da li moze neko da mi da informaciju , kakav je Hotel PLAZA, ( klopa , sobe, itd) , hvala

Kakve su sobe, hrana...ne znam. Sto se lokacije hotela tice - nalazi se na poluostrvu Kalamaki (Kanapitza). Preporucujem da ukoliko odaberete ovaj smestaj dodjete automobilom jer po poluostrvu autobus ne saobraca, marketa mislim da nema, doduse hotel je u pocetnom delu poluostrva ali opet ne tako blizu puta...posle hotela krecu vile, odnosno izdvojen, ekskluzivniji deo...i strmija obala. Sama plaza Kanapitza je ok, ali Skiathos ima bolje, a i na samom poluostrvu ima boljih plaza od Kanapitza plaze...
Na prilozenoj fotografiji hotel "Plaza" bi trebalo da bude sasvim levo, iza travnjaka, lepo se vidi poluostrvo.

Prilozi

• kanapitza.jpg
    kanapitza.jpg
    43 KB · Pregleda: 26
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zdravo svima,
Ja bih ove godine isla sa deckom na Skiatos. Prosle godine sam isla na jednodnevni izlet i bukvalno se zaljubila! E, sad, koliko sam informisana, za mlade je najbolje da budu smesteni u gradu zbog propratnih sadrzaja (iskreno, ne bih samo plazu i smestaj, nego da imam i gde da izadjem, ne mora da bude neko ludilo, ali makar da bude zivo). Zanima me da li je u tom slucaju neophodan rent a car da bi se obislo ostrvo, ili na plaze moze da se stigne i autobusom (citala sam na drugim forumima da se i autobusom svuda stize relativno brzo)? I koliko se u proseku krece cena rent a cara dnevno?
Posto se jos nisam odlucila za smestaj, da li neko ko zna moze da mi kaze koja je vila od ovih najbolja - Fantasia, Makis ili Ana? Videla sam ponudu za sve 3 preko Ferior Toursa, i one mi se cine najbolje i najpristupacnije...

mislim da je sve u gradu full,a ako ima negde mesta-ne oklevaj.... nije BAS neophodan rent-a-car,ali ces zato doci opet iduce godine.bus prevoz je sa juzne strane ostrva extra organizovan ali zna da bude i velike guzve 20 jul--20 avgust.nov auto se izdaje u junu cca 20 evra,scoteri 7-8.izlet za solun i eviu ne radi niko ali ima brod solun-krit-solun via skiatos(2 puta sedmicno-putuje 6-7 sati)

Naveo sam cene mojih saradnika,koji su mi obecali po tim cenama do polovine juna-20 juna.. a vec pri kraju meseca "flertuje" sa 25 evra,negde je i 30 evra.....govorimo o novoj toyoti yaris,citroen saxo i sl.dzipovi su skuplji,kao i veci automobili. ova zadnja vila ima extra lokaciju za mlade-200 metara od centra-luke-nocnih klubova-bus stanice

Poslednja izmena:
Naravno da mozete,ali treba da me slazete da ste dosli individualno a ne preko neke agencije :lol: jer se ljuti lokalni agent na skiatosu,zato sto "njegovi" turisti ne idu preko njega nego traze mene. a ne upita se zasto? Inace,skoro sam bio dole i napomenuh taj "problem" dvojici brodara-da li da prodajem karte i onima koji nisu moji gosti.dobih isti odgovor:"bio bi lud,ako ti neko trazi a da ne prodas-zato smo ti i dali karte"....

Back