sinoc sam srela izvesnu zenu koja je bila prosle godine u julu na Skijatosu koja me je naplasila svojom pricom tj.apslolutno mi se nije svidela ta prica jer je skroz suprotna inf.koje sam izvukla na ovom forumu...rekla mi je da je u sezoni nenormalno skupo tipa kafa je 5 e kao i koka kola

,ne mozes da sednes u restoran a da te ne oderu posteno oko 40-50 e za 2 osobe za rucak a da ne jedes nista spec

,u buseve za plaze ne moze da se udje,a na plazu ako se ne ode rano nema mesta tj.opasna je guzva

,ulice su uske za kola i veoma je skup rent ...lezaljke sa suncobranom 9-10e

..ako je neko bio u sezoni neka podeli cene tih kafa ,sladoleda i sl...vidim ja da paradajz turizam ne gine

...
Ja nisam stekao utisak, na ovom forumu, da je Skiathos jevtin. I nije. Ali ga mozete priustiti i ukoliko nemate puno para, narocito ako letujete van sezone. Mogu da govorim jedino o cenama u septembru 2008. (vec pisao o tome, strana 90 foruma, tu napisah cene kafa...). Obrok u restoranu (jedno jelo) sa jednom casom vina je oko 15e, (jevtiniji je giros obrok koji je oko 8-9 evra - znaci giros i pomfri u tanjiru u vecoj kolicini, kao i salate, grcka je od 5.5 do 7.5 evra, ali je i ona dovoljna za jedan obrok). Prodavnica...cene nekih mesa su slicne cenama u Beogradu, neka (piletina, curetina, govedina) su skuplja. Mleko, mlecni proizvodi, sokovi, voce i povrce je skuplje...ali se mozete snaci u pojedinim prodavnicama gde je to jevtinije (Marinopulos, Dia)...
Autobuska karta jedan smer (puna cena, 2008.) je 1.8 evra, manje deonice (jedan smer) 1.4 evra. Guzva je svakako u spicu sezone, udarno od 1. do 25. avgusta, tako kazu...tada ima puno Grka (dolaze do letuju, Atinjani npr.), Italijana...
Skithios ima svoje dve strane: jednu za zabavu, i grad i plaze, drugu - divlje plaze i mir u prirodi, sto se, naravno, moze kombinovati...
Ne slazem se sa prethodnim postom da ako imate vise od 35 godina i ukoliko ste bez automobila da vam se verovatno nece dopasti...mozete da setate kroz sumu i da idete na razne plaze, ovo doduse zavisi od oblasti gde ste odseli, za ovu varijantu je najbolje biti u oblasti Kukunaries (to ne znaci plaze Kukunaries i Banana jer je u visokoj sezoni na njima guzva). Najvise vam treba auto ukoliko odsednete u gradu, sto se preporucuje onima koji traze zabavu uvece, njima treba auto za plazu...pak onima koji nisu u gradu treba auto za grad uvece...naravno moze autobusom...autobus vozi do jedan ujutro (ako se dobro secam), i taksisti moraju da zarade (a voze kao furije...)
Moj predlog je da se na Skiathos ode sto pre...on je i ranije bio popularan zbog svoje divne prirode, ali je poslednjih godina postao popularan i zbog zabave, nocnog zivota, postao je "fancy", vec sada ima neformalnu titulu "Mikonos severnog Egeja", sto znaci - kako sezone dolaze cene se povecavaju...