SKIATHOS ali stvarno!

zahvaljujuci divnom coveku MOBILNOM tj.njegovim informacijama uplatila sam Skijatos vila Fantasia :klap::klap: za jul mesec ....vidimoooo seeeee tamoooooooo:D..Mobilni ako imas neki kontakt grcki broj ili srb. kad dodjem da te kontaktiram za izlete zamolila bi te da mi ostavis ...hvalaaa..mail mi je naxy84@hotmail.com:heart:
Tashana,drago mi je da si resila problem destinacije za sledece tri godine...:ok:

Ja sam jedna od onih koji ce ovog leta po prvi put "probati" Skiathos. Nadam se najboljem. Muz i ja dolazimo posle mnogo godina sami na letovanje (deca ce za svoj gros). Kao i ranije, sama sam pretrazivala net i odabrala smestaj, kontaktirala vlasnike i od nedelje treba da uplatim depozit. Odlucilil smo se za Vilu Nikh (bus stanica 9). Zanima me, ako neko zna za ovaj smestaj, koliko je zaista visoko u odnosu na plazu Vasilias, tj. koliko je lako/tesko doci do plaze. BTW, mislim da je forum odlicno mesto za prikupljanje informacija a entuzijazam Mobilnog je izuzetan! :hvala:

Ja sam jedna od onih koji ce ovog leta po prvi put "probati" Skiathos. Nadam se najboljem. Muz i ja dolazimo posle mnogo godina sami na letovanje (deca ce za svoj gros). Kao i ranije, sama sam pretrazivala net i odabrala smestaj, kontaktirala vlasnike i od nedelje treba da uplatim depozit. Odlucilil smo se za Vilu Nikh (bus stanica 9). Zanima me, ako neko zna za ovaj smestaj, koliko je zaista visoko u odnosu na plazu Vasilias, tj. koliko je lako/tesko doci do plaze. BTW, mislim da je forum odlicno mesto za prikupljanje informacija a entuzijazam Mobilnog je izuzetan! :hvala:
hvala na lepim recima.....na slici sa cvecem,a ispod onog kabla nazire se antena mobilne telefonije na najvisem vrhu skiatosa....prilicno je visoko,ali je pogled na more-extra.

Poslednja izmena:
Zahvaljujem Mobilnom na brzoj reakciji, nisam nista manje ni ocekivala! Necu dosadjivati sa pitanjima, jer sam manje-vise vec sve saznala citajuci poruke drugih. Mobilni, da li bih mogla da ti se obratim kada budemo na ostrvu za preporuku oko iznajmljivanja motora i izleta za Alonisos i sl. Pozdrav iz kisom natopljenog Beograda.

Zahvaljujem Mobilnom na brzoj reakciji, nisam nista manje ni ocekivala! Necu dosadjivati sa pitanjima, jer sam manje-vise vec sve saznala citajuci poruke drugih. Mobilni, da li bih mogla da ti se obratim kada budemo na ostrvu za preporuku oko iznajmljivanja motora i izleta za Alonisos i sl. Pozdrav iz kisom natopljenog Beograda.
naravno da mozete...ALI zamolio bih nesto... da ne bi bilo letos ili na kraju sezone zalbi na moje ponasanje na ostrvu i pisanija po forumima,od sada se ogradjujem: NECU I NE MOGU nikome pomoci niti intervenisati po pitanju smestaja.prosle godine sam kupovao tiganje,nosio iz svoje kuce serpe,trazio smestaj ljudima da prenoce(a uplatili celu sumu!!).sada vidim da se istorija ponavlja....na pretrazivacima nalazim ponude smestaja ciji vlasnici mi nude novcanu nadoknadu da im nadjem advokata u beogradu (da zna grcki jezik) ili one sto "prijateljski ubedjuju".ne pada mi na pamet da se uplicem u "vrzino kolo",jer nekome cu uciniti uslugu a nekome mozda "noz u ledja".glava prvo sluzi za razmisljanje,frizura je samo ukras.....

Poslednja izmena:
Zdravo svima!!! Volela bih da dobijem odgovore na par pitanja... Posto planiram odlazak na Skiatos sa drustvom, negde krajem jula... Interesuje me da li je bolje uzeti smestaj u npr.vili Iris, vili Rania ili vili Sunrise? Znam,da su sve u nekom sirem centru,ali nas pre svega interesuje njihova udaljenost od nocnih clubova,tj. diskoteka... Da li je neophodan taxi do istih ili moze i pesaka? S obzirom da nam je jedan od najbitnijih segmenata letovanja nocni zivot,bilo bi od pomoci

Zdravo svima!!! S obzirom da planiram odlazak sa drustvom na Skiatos krajem jula...Volela bih da dobijem par odgovora na neka od mojih pitanja. Tacnije,interesuje me da li je bolje uzeti smestaj u vili Iris,vili Rania ili vili Sunrise? Znam,da su u nekom sirem centru grada, ali bih volela da znam nesto preciznije,s obzirom da je nama nocni zivot jedna od najbitnijih stavki na letovanju,pa nas interesuje njihova udaljenost od nocnih clubova,tj.diskoteka,da li je neophodan taxi ili moze i pesaka? Hvala unapred,svaka informacija nam je zlata vredna.:-))

nocni zivot na ostrvu,je vec 7-8 godina "iseljen" iz centra gde je bio ranije( banana,spartakos,borzoi,blue chips....) pa je sada centar zbivanja(posle 23.00) u produzetku istocnog setalista u pravcu aerodroma(marakesh,remezzo,kahlua,bbc,pink cadilac...) ako ste smesteni u gradu u najgorem slucaju to je 500-600 metara.pomenute smestaje ne bih komentarisao jer poznajem licno vlasnike a ne znam da li su to uopste izdali za ovu sezonu,jer....

Eleni studio Troulos ( u pitanju je agencija Kalodoukas, imaju ih stalno)

Da li je neko bio u ovom smestaju? Pise u prospektu 300m od plaze i preko ulice. Da li neko zna nesto vise?
Da li npr imaju sef?
Da li je bolje biti na ovoj plazi ili na plazi Megali Ammos jer je tamo blizi grad? Sta je bolje za bebicu? Mislim gde je lepsa plaza?

Ah pitanja, pitanja :think:
:bye:

Informacije sa ovog foruma su mi znacajno pomogle u organizaciji proslogodisnjeg odmora. Na Skiathosu smo boravili tri nedelje u septembru 2008., prvi put.
Ukoliko ste covek sa svojstvima ostrvo ne moze da vam se ne dopadne.
Sustina je njegova gotovo nepatvorena priroda, priroda je njegova estetika.
Pripada arhipelagu Sporadi, povrsinom je neveliko, duzina obale koja je veoma razudjena iznosi 44 km. Neka vas to ne zavara, za 10 dana ostrvo ne mozete u potpunosti obici. Brdovito, veoma bogato zelenilom, dominira borovina, zatim masline, ima i listopadanog drveca (hrast, kesten), narocito u pojedinim regijama ostrva. Puno je dunja koje niko ne bere, nara, ima smokava, jabuka, kupina koje istovremeno cvetaju i daju plod, malo agruma, grozdje bas i ne uspeva, suvise je vlazno za vinograd. Ima poljskog cveca, u septembru su posvuda cvetale divlje ciklame. Ima košnica.

Koliko je zeleno pogledati na linku:

Sledeca plaza je Mala Banana, zvanicno jedina nudisticka plaza, veoma lepa, malo izlaze i stene na plazu, pa mozete postaviti peskir izmedju. Kada je o nudistima rec, atmosfera je opustena, liberalna, i uopste ponasanje na ostrvu je slobodno...

Poslednja izmena:
....nastavak...
Sada se mozete vratiti na glavni put (kojim ide autobus), pa malo unazad i opet skretanje desno ka plazi Agia Eleni, asfaltom...Sa leve strane, kod bandera nailazite na skretanje nagore, zemljanim putem, ovo nemojte propustiti, penjete se u maslinjak, odakle imate pogled od milion dolara. Vidite jezero, Kukunaries, Skopelos...mozete se spustiti ka Banani. Ako se vratite produzite putem pravo i vec ste na plazi Agia Eleni, lepa je ali manje lepa od Ambelakie i Banane, zalazak sunca je lep. Kada ste se spustali prema Agia Eleni videli ste da se put odvaja sa desne strane, nema asfalta, mogu kola ili dzip, pesice...slede biseri Skiathosa...cista priroda...Plaza Krifi Amos (Hidden beach), strma padina obrasla vresom, stena deli ovu fantasticnu plazu na dva dela, predeo predivan...dalje putem kroz gustu borovinu izlazite na Mandraki...lepa plaza...jedan deo ispod litice...zatim slede dve divne plaze, Elias, sa divnim izlaskom kroz sumu, voda je ovde nesto plica, toplija, dobro za decu, ucenje plivanja, zatim sledi fenomenalan izlazak na liticu izmedju Eliasa i Agistrosa, put ka Agistrosu je strm, plaza meni omiljena, plivao sam sa pticama koje gnjuraju, fantasticna plaza. Dalje putem, zalazite u kopno i stizete na asfalt koji povezuje Megalos Aselinos i Troulos. Sa tog puta postoji skretanje na desno (ako ste okrenuti ka Aselinosu), ka sklonistu za pse, manastiru Panagia Kounistria, opet prekid asfalta i plaza Mikro Aselinos u dubini, zatim vas put vodi bas u divlje predele, borovina prasumske gustine, i plaza Kechria, vlazno, tu je i interesantna crkva nekadasnjeg manastira Kechria iz XVIII veka. Do Kechrie se moze i preko Agie Paraskevi. Uopste na Skiathosu ima puno crkvica (ne toliko koliko na Skopelosu), onako u divljini.
Od Kukunariesa mozete prepreciti brzo i izaci na suprotnu stranu ostrva, izmedju plaza Mandarki i Elias, skretanje je od puta kojim ide bus, u pravcu table Xerxi Limani (Luka Kserks), put kroz sumu iza marketa i apartmana Mary Angela.
Baksuza li, nisam otisao na Lalariju, zvanicno najlepsu plazu, do nje moze samo brodom. Prvih nekoliko dana odmora je bilo lepo vreme, cekao da nabacim boju, medjutim vreme se pokvarilo, bilo je kise (ono veliko zahladjenje u drugoj polovini septembra), vetra, tako da nijedan od ostalih dana nisam mogao na Lalariju, brod ne moze da pristane kada je vetar i po lepom vremenu, tamo su hridi, plaza je inace sljuncana, more prozirno cisto, plave boje, kazu slike...Depeche mode su na Lalariji snimali video klip...Plaze Nikotsara, Gialos nismo videli. Svuda je voda bila veoma cista, napominjem na Megalos Aselinosu se nismo kupali. Ukoliko je na plazama u visokoj sezoni guzva trebalo bi da je na Agistrosu, Eliasu ili Mikro Aselinosu ok...
Ostrvo je vrlo brdovito, iako je najvisi vrh nesto ispod 500 m planinari nece biti razocarani, ima dobrih uspona i staza za treking, mozete da trazite skrivene izvore, manastire...sledi nastavak

Poslednja izmena:
Deca i Skiathos - ima ljudi sa bebama, ali svakako necete moci da vidite sve, to je tako kad ste roditelj...mozda je bolje van visoke sezone, predskolska deca su pod znakom pitanja, ako ste od roditelja da se sto puta vracate i nosite hiljadu stvari - ne dolazite, ako ste dobro organizovani Skiathos je za vas...

Ko su gosti – Britanci, Italijani, Skandinavci, Holandjani, i ne zaboravite, puno Grka ovde letuje...zatim Srbi, od bivseg istocnog bloka ima Rumuna, mahom dolaze na dan, nakrcanim brodicima iz mesta podno Olimpa, izbace ih u grad i na Kukunaries...nesto Ceha, Ruse nisam video...Italijani su tu u avgustu...i razni drugi sto jahtama dolaze i prolaze...

Kastro-Lalaria – Izlet brodicem, pored plaze Lalarija obilazite i ostatke srednjovekovnog grada Kastro, pecine (tri – White, Blue, Killer’s cave), brodici polaze iz grada i sa Kukunariesa. Kastro je A MUST. Moze i kopnenim putem, treba vam vozilo. Na krajnjem severu ostrva, ostaci grada smesteni duzinom vrha stene sve do litice. Misticna tacka ostrva, sa brojnim malim crkvama (naknadno izgradjenim) u koje slobodno ulazite, macke koje gospodare ostrvom, jedan objekat meni lici na turbe dzamije ili je crkva? Primetno je da je dugi niz godina ovaj lokalitet bio zapusten, nije sve u tome da se istaknu zastave Grcke i Vizantije, deluje da se situacija poslednjih godina menja...postoji i medjunarodno udruzenje prijatelja Kastra. Ispod lokaliteta mala plaza Kastro, sive boje, more svetlo parisko plavo do teget boje...taverna...okolo jos nekoliko plazica dostupnih sa mora...
Manastir Evengelistria (mislim da je prevod Blagovestenje, Annunciation?) – iznad grada, ispod vrha Skiathosa. Osnovali ga monasi sa Atosa pocetkom XIX veka, sada obnovljen sredstvima EU. Crkva, bosiljak, muzej vrednih, starih ikona, hatiserifi, zatim zbirka muzickih instrumenata sa svih kontinenata, etnografska zbirka, i zbirka posvecena Balkanskim ratovima...jedno od izvorista pobune protiv Turaka, podizanje zastave...Postoji organizovan prevoz iz grada do ovog manastira.
Manastir Panaghia Kounistria – relativno blizu plaze Meglos Aselinos, manastir iz XVII veka, tu je, prema predanju, u XVI veku na drvetu nadjena ikona Panagije Kunistre, zastitnice ostrva. Crkva ima lepe ikone, tesko ostecene, vlagom ili dimom?
Manastir Charalambos nismo obisli.
Ostrvo Tsougria – malo ostrvo prekoputa Kanapitze, izlet brodicem, blizu, sada nenastanjeno, plaza, taverna, ima komaraca, ranije su se tu presovali masline, ostaci crkve...1970-ih Bitlsi su hteli da ga iznajme...bez uspeha...prema prici stihovi «Strawberry fields» su ovde napisani...
Izleti na ostala ostrva arhipelaga Sporadi, Skopelos i Alonisos. Postoje dve varijante:
1. Poseta gradovima Skopelos i Patitiri (Alonisos), poseta muzejima
2. Alonisos – Patitiri, plaza Leftos Gyalos, plava pecina, marina park (trazite brodicem delfine i mediteranske foke), grad Skopelos...sledi nastavak...

Poslednja izmena:
...Cene – vise se i ne secam precizno, ostrvo jeste skuplje, ali ne znaci da je nedostupno, mozete proci veoma povoljno sa ne mnogo novca, narocito van sezone. Prodavnice su dobro snabdevene, ima ih u dovoljnom broju ali ne i na svakom cosku, profilise se ishrana u restoranima, ne zaboravite, ovo je svetska destinacija. Vekna belog hleba od oko 350 g je 1 evro, integralne varijante su skuplje. U regiji Kukunaries postoje dve prodavnice (nema svezeg mesa) koje su nesto skuplje od onih u gradu, svaka regija ima svoje prodavnice. Postoje tri vece samoposluge na ostrvu, odmah na putu, iznad bus stanice 1, Asteras, to je najbolja samoposluga, ima sve, sveze meso (svinjatina i jagnjetina su bile i jevtinije nego u Beogradu, junetina, piletina i narocito curetina skuplje), peceno meso, odlican izbor suhomesnatog i sireva, jevtinije je kupovati na gramazu nego pakovano, probajte odlican kritski kackavalj, pola litre piva u flasi od 0.90 do 1.15 evra npr, povrce, voce, mlecni prooizvodi, sredstva za licnu higijenu su skupa, nemaju svi proizvodi isti PDV. Kod stanice 4 (ako se dobro secam) nalaze se dve samoposluge Dia, malo musava, polusnabdevena, koja treba da bude najjevtinija (bilo dimljenog lososa po dobroj ceni) i preko puta Die Marinopulos (ima mesa, kod Die nema), sireva i suhomesnatog na meru, odlican tapenade (namaz od maslina) po dobroj ceni. Dve mesare u gradu, jedna visoko u ulici Papadiamandi, druga iznad kafea Rock and Roll, prekoputa crkve, nijedna nema meso u vitrinama, trazite da vam izvade iz hladnjace...
Lezaljke na plazi, dve i jedan suncobran 4 evra (ako dobro pamtim), mozete na svakoj od plaza, ako nije prevelika guzva da stavite peskir, bez problema...
Autobusi stari, idu na 15 min, u toku sezone prepuni, cena za 2008, od Agia Paraskevi do Kukunariesa ili do grada 1.4 evra, jedan smer, duze relacije puna cena 1.8 evra, sto znaci da je grad-Kukunaries 1.8 evra jedan smer, deca imaju popust.
Restorani i zabava – cene variraju, i od perioda sezone...Odnos cena/kvalitet – preporucujem Portobello, malo vislje u ulici Papadiamandi, sjajna grcka salata, country greek salad, 5.5 evra, dobro stono crno vino, dovoljno za jedan obrok. Ovde je stono crno vino bolje nego u nekim etno tavernama. Imaju i dobre kafe, kafe su u Grckoj generalno skupe, ovo se ne odnosi samo na Skiathos, capuccino 3-3.5 evra, redje 2.5, a moze i za 4 evra (bezobrazni Cyraino na ulazu u staru luku, nije neki kvalitet, izbegavati). Espresso ili ness su za oko 50 centi jevtiniji. Kad kazem da su kafe u Grckoj skupe, npr. na Kolonakiju, Atina, 5 evra espresso. U Elinikon (ako se tako zove) restoranu imate zivu grcku muziku, saganaki onako, gazdu pod gasom...u Aleksandrosu dobra jagnjetina sa limunom, opasnu gazdaricu sa dobrim engleskim...dobar kleftiko u Bonaparti (ovo je skuplji restoran). Ako jedete sladoled u ulici Papadiamandi obratite paznju da cena kugle nije ista ako sednete ili ponesete kornet, ima i banana splitova neukusnog izgleda...Giros, nema ih previse, nekoliko u Papadiamandi ulici, mislim da na Kukunariesu nema nijedan, ili jedan uz plazu? Cena girosa/suvlakija je bila (septembar 2008) 2.5 evra...a negde je pala i na 2. Preporucujem objekat - kada podjete od ulice Papadiamandi na gore (od obale) skrenite kod zlatare u ulicicu sa leve strane i tu na lepom cosku imate dobar suvlaki i par stolova ispred... Kafici, pa neizbezan je Rock and Roll, i njegove stepenice, skupi kokteli, fenomenalne grickalice koje dobijate uz iste, Jim Morrison vas gleda iznad ulaznih vrata, fotografije filmskih zvezda, lep enterijer, i fotografija Kurta Rasela i Goldi Hon u poseti ovom kafeu...ispod je Slip Inn sa trendy elektronskim zvukom i fancy personalom (najbolje posluzenje kafe, ali ne i najbolja kafa), pa Cassablanca koja nije radila, Bar fly, i tako dalje, ne pamtim...ima urbane zabave, ali i manje urbane-klub Spartacus npr. Jedan deo objekata nije radio, a drugi su prestali sa radom za vreme naseg boraka. Ima kafea-klubova u ulici Politehnou (ako sam dobro napisao), i restorana i klubova obalom od nove luke ka aerodromu. Naravno sve oblasti ostrva imaju svoje restorane i barove ali je glavna zabava u gradu.
Problemi – Mislim da je goruci problem urbanizam, ima objekata koji su poceli da se grade, pa deluje da se sa tim prestalo, zatim arhitektonski projekti od kojih neki naruzuju lepu prirodu, kako projektom, tako i lokacijom...vidna je transformacija...vise se grade sofisticirani objekti nego ranije, ali ne moraju biti skupi da bi bili lepi...Losija infrastruktura, ne znaci da treba asfaltrirati sve puteve, naprotiv, treba ocuvati prirodu. Mahom u toaletima imate obavestenje da ne bacate papir u solju...
Domacini – opusteni, dobro zaradjuju, sve vise drugi rade za njih, mahom Albanci, Bugari, ima i nasih...
Prevoz – vec sam pisao na ovu temu, cuveni bus, medjutim treba vam rent a car, motor, bez medjunarodne vozacke ne mozete da iznajmite gde hocete, moze Avaliotis (tako nekako, kod Alpha banke u luci), Mustang mislim da moze na Kukunariesu, cena varira od dela sezone, video tri pumpe. Mali problem je i to sto nemate setaliste na ostrvu, vec samo put kojim idu automobili, zbog konfiguracije terena, pa ako hocete uvece u stenju ili u prirodu ili u grad....zato je zgodno imati auto....
Shopping je low key. U ulici Papadiamandi kineska roba po visokim cenama. Ima nekoliko lepih prodavnica koje prodaju nakit, ne mislim na plemenite metale, puno suvenira...
Bilo je dosta pisanja, namenjeno pravim ljudima, nista lakse nego narusiti ravnotezu lepih mesta...Skiathos ce vas do kraja odmora potpuno osvojiti...mozda ponovim.
Slike koje sam nasao na netu:
slike iz vazduha:
www.hellasga.com/gallery/v/kyp/sporades
i
www.vcarious.com/Travel/Photos/Greece/Skiathos.html
P.S. Mogli bi Grci da mi dodju neku kintu kad ih ovako lepo reklamiram...

Poslednja izmena:
Eleni studio Troulos ( u pitanju je agencija Kalodoukas, imaju ih stalno)

Da li je neko bio u ovom smestaju? Pise u prospektu 300m od plaze i preko ulice. Da li neko zna nesto vise?
Da li npr imaju sef?
Da li je bolje biti na ovoj plazi ili na plazi Megali Ammos jer je tamo blizi grad? Sta je bolje za bebicu? Mislim gde je lepsa plaza?

Ah pitanja, pitanja :think:
:bye:

Mnogo je bolje biti na Trulosu, plaza mnogo bolja od Megali Amosa. Trulos je jedna od porodicnih plaza na Skiatosu. Apartmani su, prema opisu, iznad puta, nisu daleko od plaze, ali takav je Skiathos, redak je smestaj uz obalu. Vecina apartmana, koje prodaju nase agencije, zadovoljavaju osnovne potrebe, vise od toga bi bilo znacajno skuplje. A vise vam i ne treba. Ako je u pitanju beba bilo bi dobro imati auto, da se malo obidje ostrvo, steta je biti fokusiran samo na jednu oblast, i bolje je biti kada nije visoka sezona (kraj jula i avgust).

Poslednja izmena:
:klap::klap::klap::klap::klap::klap: svaka cast na trudu.samo da dodam zbog onih koji citaju i koji ce doci prvi put na skiatos:"agistros",kao i svaki turista nema vremena i ne moze da obrati paznju na sve.pa cu da ga dopunim:mesara u gradu ima 8 (2 pored obe crkve po jedna,3 preko puta "lazaros" u centru,4 preko puta gimnazije,5 na kraju papadiamantis ulice,6 "iza ledja" marketa asteras,7 na akropolisu-kad se krene obilaznim putem,8 pored prve ben.pumpe iduci sa akropolisa) i prodaju iskljucivo meso,dok mesa ima i u marinopulosu i asterasu.oba marketa su iz "lanca" marketa,pa prilikom kupovine obratiti paznju na natpise na proizvodima.oni proizvodi koji imaju na sebi ime marketa su grcki i jeftiniji su,dok su druge marke uvozne.takodje,cene pica u marketu variraju(flasa vodke u markletu u luci-17e a u mega-marketu-11e)
.ne bih da anti-reklamiram...ali neki pomenuti lokali su "tipicno" engleski,pa otuda i cene i kvalitet... takodje,"agistros" je u pravu za bezobrazluk nekih lokala u luci,tako da je pomenuti korner i lokal pored njih imao cenu u startu za gyros 2.30e pa su u avgustu uvaljivali i po 2.5e.preko puta njih, "tsak-mpam(cak-bam) je vodio rat sa njima,drzeci gyros celo leto na 2e,da bi mu cak i pretili nekim majmunima iz soluna(da ga ubede da podigne cene).inace,sam ga (kostu-vlasnika) naucio da pozdravi srpske turiste sa:" zdravo,kako si-najbolji ste turisti a ja imam najbolji gyros".takodje i ja predlazem kafe Bourzi koji je zaista ostao opstinski,pa pored lepog pogleda i ambijenta ima i solidne cene. u prilogu su cene u marketu marinopulos,od pre mesec dana.jos jednom bravo za "agistros"....:klap:

Poslednja izmena:
:klap::klap::klap::klap::klap::klap: svaka cast na trudu.samo da dodam zbog onih koji citaju i koji ce doci prvi put na skiatos:"agistros",kao i svaki turista nema vremena i ne moze da obrati paznju na sve.pa cu da ga dopunim:mesara u gradu ima 8 (2 pored obe crkve po jedna,3 preko puta "lazaros" u centru,4 preko puta gimnazije,5 na kraju papadiamantis ulice,6 "iza ledja" marketa asteras,7 na akropolisu-kad se krene obilaznim putem,8 pored prve ben.pumpe iduci sa akropolisa) i prodaju iskljucivo meso,dok mesa ima i u marinopulosu i asterasu.oba marketa su iz "lanca" marketa,pa prilikom kupovine obratiti paznju na natpise na proizvodima.oni proizvodi koji imaju na sebi ime marketa su grcki i jeftiniji su,dok su druge marke uvozne.takodje,cene pica u marketu variraju(flasa vodke u markletu u luci-17e a u mega-marketu-11e)
.ne bih da anti-reklamiram...ali neki pomenuti lokali su "tipicno" engleski,pa otuda i cene i kvalitet... takodje,"agistros" je u pravu za bezobrazluk nekih lokala u luci,tako da je pomenuti korner i lokal pored njih imao cenu u startu za gyros 2.30e pa su u avgustu uvaljivali i po 2.5e.preko puta njih, "tsak-mpam(cak-bam) je vodio rat sa njima,drzeci gyros celo leto na 2e,da bi mu cak i pretili nekim majmunima iz soluna(da ga ubede da podigne cene).inace,sam ga (kostu-vlasnika) naucio da pozdravi srpske turiste sa:" zdravo,kako si-najbolji ste turisti a ja imam najbolji gyros".takodje i ja predlazem kafe Bourzi koji je zaista ostao opstinski,pa pored lepog pogleda i ambijenta ima i solidne cene. u prilogu su cene u marketu marinopulos,od pre mesec dana.jos jednom bravo za "agistros"....:klap:

:hvala: Mobilni, hvala na lepim recima, raniji postovi su bili od pomoci pri planiranju odmora prosle godine. Portobello je mozda tipicno engleski, enterijer je vise "prekookeanski" sa interesantnim "susretom" sa Grckom, ali sto god sam popio ili pojeo bilo je dobro. Rock and Roll, Slip inn su globalni...
Nego razjasni mi nesto: ka aerodromu sam spazio jedan objekat koji je bio u uzurbanom zavrsavanju (sasvim atipicno za atmosferu u septembru, vladala je opsta, prijatna opustencija), zaboravio sam kako se zove, a lici mi...ima li ili ce biti striptiza/plesacica na Skiathosu?

Poslednja izmena:
S obzirom da vili Fantazia nema kapaciteta koji nama trebaju,jer se jos brojcano nismo definitivno odredili... Mada cemo definitivno znati jos koliko sutra,pa cemo u skladu sa tim da delamo... Htela bih da vas pitam jos nesto... Danas smo saznali, da agencija Magic holidays nudi dva trokrevetna apartmana u vili Sunrise,za koju sam vas bila pitala,a vi ste mi bili rekli da mislite da nije ponudjena za srpsko trziste ove godine... Pa,me interesuje koliko mozemo da se oslonimo na ponudu doticne agencije sa kojom nemamo iskustava,ali nam vila koliko smo mogli da vidimo deluje zaista primamljivo pre svega zbog svoje lokacije:) Veliko hvala! Mada mislim da cu vam se do krajnjeg dolaska na ostrvo jos bezbroj puta zahvaljivati.:D

S obzirom da vili Fantazia nema kapaciteta koji nama trebaju,jer se jos brojcano nismo definitivno odredili... Mada cemo definitivno znati jos koliko sutra,pa cemo u skladu sa tim da delamo... Htela bih da vas pitam jos nesto... Danas smo saznali, da agencija Magic holidays nudi dva trokrevetna apartmana u vili Sunrise,za koju sam vas bila pitala,a vi ste mi bili rekli da mislite da nije ponudjena za srpsko trziste ove godine... Pa,me interesuje koliko mozemo da se oslonimo na ponudu doticne agencije sa kojom nemamo iskustava,ali nam vila koliko smo mogli da vidimo deluje zaista primamljivo pre svega zbog svoje lokacije:) Veliko hvala! Mada mislim da cu vam se do krajnjeg dolaska na ostrvo jos bezbroj puta zahvaljivati.:D

Da ja pokusam da odgovorim delimicno...da li je u ponudi za srpsko trziste, to ne znam...ali se secam gde je, u centru, u novoj luci, blizu je bus stanica, sto moze biti prednost, ali i mana (buka npr), ona je zapravo prekoputa skole...u neposrednoj blizini je market Asteras. Da bi se u Sunrise uslo treba se popeti stepenicama, dosta strmim, obzirom na tvoju ekipu to ne bi trebalo da bude problem, terase nisu bas velike i nisu dobre. Iz prethodnih postova vidim da je provod bitna stavka, onda je bolje biti u gradu. Medjutim, ima zurki i na plazama, popodne npr na Vromolimnosu, ili Banani, mozete busom ili rent a carom, motorima...Ako ne vidite prirodu i plaze prevashodno na suprotnoj strani ostrva onda Skiathos niste dobro videli, naravno sve zavisi od prioriteta. Dobar odmor i provod:cool:

Evo i moj mali prilog...

Fantazia i Sunrise se uopste ne mogu uporedjivati . Naravno sve u korist ove prve .
Sunrize je daleko od vile . Ono sto im je jedino zajednicko je da su u gradu i samim tim
ko zeli da je uvece tu , dobar izbor.
Nazalost ove godine sam kasno krenula u akciju i za termine koje sam ja zelela nisam nikako mogla rezervisati Fantaziu ( naravoucenije za sledecu ). Tako da cu biti u Sunrise.
Na sajtu agencije sve lepo pise , ali zaista , i to sto vidite , to je . Slike govore .
Prosla sam gomilu foruma i utisci uopste nisu losi , cak bolji nego sto agencija predstavlja. Sve zavisi sta zelite . Meni smestaj tamo sluzi samo da prespavam a ako provodite dosta vremena u studiu ( sto je greota na Skiathosu ) onda je los izbor jer su prilicno mali . Meni ne smeta . Cak ni one male terase ( hehe pojavni oblik ) jer pored 66 plaza na ostrvu suludo je gubiti vreme na istim.
Koliko sam ja shvatila utiske o agenciji , sasvim su OK , i jedinu zamerku imaju na prevoz busevima .
Kako koriste iste , Barbados , kao i Sabra, tu imam iskustva , nisam bas nesto zadovoljna , ali nije strasno.
Eta , koja drzi Fantaziju , ima mnogo bolje buseve , a i to znam jer sam se njima vratila ,
al sta je tu je ....
Kad se dodje tamo sve se zaboravi....
Nema sanse da mi neko pokvari odmor ......:bye:

nastavak .....

s druge strane , u zavisnosti u kojem periodu idete , najbolja kombinacija je smestaj preko Mobilnog i prevoz Etin , tako da bi ja , a da me niko pogresno ne shvati , uvek birala takvu kombinaciju . Iskustvo proslogodisnje , mnogih pa i moje , je da puno znaci imati na ostrvu nekog naseg , ko zaista brine o svojim gostima a i o tudjim tada , jer zahvaljujuci ovom i drugim forumima , mnogi su mu se obracali za pomoc na licu mesta , kad su cuveni predstavnici jednostavno propadali u zemlju i nije ih bilo ni za leka .
Sa druge strane , svaki smestaj iza koga on stoji , je zaista dobar a izleti i usluge preko njega , kod proverenih Grka , prijatelja, koji zaista vole Srbiju .
Nazalost , ove godine , on nema smestaj u tako ranim terminima kad ja idem , a zakasnila za Etu , tako da ......sta je tu je ....

PS. ako ovo procita , dodje mi ''giros sas sve '' , da ne bude besplatna reklama

Back