SKIATHOS ali stvarno!

U slucaju da se ne iznajmi neko prevozno sredstvo,da li je bolje uzeti apartman u 700metara iznad glavne pesacke zone i iznad plaze, ili na nekoj plazi duz obale na 5 km od grada Skiatosa?
Gde u gradu staju autobus koji vozi duz obale do plaze Koukorias (ili tako nekako). Kad ide poslednji bus?

Svaka lokacija ima svoje dobre strane ali ako idete u periodu do septembra kad su jos velike guzve , mozda je bolje uzeti u gradu jer uvece niste vezani za bus a preko dana ionako morate da zujite od plaze do plaze i mozda je lakse uci u bus.
Ja sam isprobala obe varijante , ali u junu kad nisu guzve i to je sasvim druga prica .
Ma tamo je svuda odlicno .....

Ahhh, bogami ste se nauzivali!!!
Reci sad i nama koji tek idemo tvoje utiske o plazama...
Daj neke, po tvom misljenju naj, naj (naravno osim neprikosnovene Lalarie)!

Ukusi su različiti...
Kastro, siv pesak, jedino mesto na kojem je bilo talasa
Kechria, livada koja se pruža do mora, sa stolovima u hladu maslina
Mikros aselinos....

Plaže na severnoj strani su mi sve bile interesantnije od onih urbanih.

Hmmm.. u stvari, tamo je skroz bezveze, nemojte da idete na Skiatos :)

E, da! Još bih nešto da pitam! Vidim da ste bili na plaži Mikro Aselinos. Sve ostale slike te plaže, drugih forumaša, su bile odozgo. Učinilo mi se da nije u pitanju samo ugao iz koga je plažu najlepše prikazati, nego da je staza strma za spuštanje do same plaže i da su mnogi odustali od kupanja na toj plaži. Pa, kako vam se čini? Jel mnogo stmo? Jel izvodljivo za porodicu sa decom?

Ima da se silazi, ali silazili su i drugi sa decom. Meni se jako svidela plaža, kao i baštica ispred taverne.

Da li se neko vratio ovih dana?

Malo me brine ta prica o guzvama i da na buseve ne moze da se racuna jer su prepuni.

Ispada da cemo morati 10 dana da rentiramo kola...uh...dekintiracemo...

Da li ici kolima uvece do grada i gde parkirati?

Ukusi su različiti...
Kastro, siv pesak, jedino mesto na kojem je bilo talasa
Kechria, livada koja se pruža do mora, sa stolovima u hladu maslina
Mikros aselinos....

Plaže na severnoj strani su mi sve bile interesantnije od onih urbanih.

Hmmm.. u stvari, tamo je skroz bezveze, nemojte da idete na Skiatos :)

Ma da, sve te guzve i malo plaza i jako sunce, pa uz to moras jos i da plivas, da se suncas, svasta da obidjes i vidis... tesko nama...evo premisljam se da li da idem:)
Nemoj bre da nas zafrkavas, vidis da smo nestrpljivi kao mala deca:D!

Hvala ti na odgovoru, i da, po svemu sto sam do sada videla, i meni se cine mnogo privlacnije plaze na severu ostrva ili one koje su manje urbane i sa manje guzve.

ps slike su vam stvarno predivne, i bas su mi lepo docarale atmosferu na ostrvu!:bye:

Mobilni,
Imam par malo ''težih'' pitanja za tebe.Supruga i ja planiramo letovanje na Eviji(Pefki).Interesuje nas mogućnost izleta na Skiatos.Znaš već-standardno:
Brod(trajekt ili šta već) sa Evije na Skijatos - cena,termini za odlazak/povratak,dužina vožnje( 1sat, 1/2sata...)
Još bolje,idealno bi bilo kada bi mogli da se posle odmora prebacimo na Skijatos.To je za sada samo ideja a ti ćeš pomoći da vidimo da li je ona ostvariva jer imam nekoliko nedoumica.
Prvo-Da li sam u obavezi da se vratim istom agencijom s' obzirom da imamo turističku vizu?
Drugo-Da li je moguće naći smeštaj za period od 23.08 pa nadalje? I kako planirati povratak sa Skijatosa, jer je jedina opcija bus.Da li to znači da se moramo vratiti sa nekom tvojom grupom(ako ima mesta za povratak).
Treće-Boravak na Skijatisu bi u tom slučaju bio ograničen na max 3-5 dana
Četvrto-ali ne i najmanje bitno.Cena ??? znači smeštaj+prevoz u povratku
Poz

ko bi bio dobar drug i pomogao mi da napravim plan putovanja! mozda ovo radim sto se kaze u poslednji cas, ali sta je tu je! tako da pomagaj! ima nas cetvoro drug, ja i nase nam dve lepse polovine! idemo kolima! hteli bi da stignemo izmedju 19og i 22og i ostanemo 10tak dana! nemamo jos uvek nista rezervisano tj. ni trajekt ni smestaj! vrlo smo avanturistcki nastrojeni, zar ne!? znaci sve informacije su dobrodosle! kuda da idemo do Volasa, da li je neophodno rezervisati trajekt (koliko na kraju tacno kosta za 4 persone i auto), ako je neophodno kako to uraditi, zatim da li je neophodno rezervisati smestaj (u obzir dolazi i jedna cetvorokrevetna ili dve dvokrevetne i apartman i studio, nije toliko bitna bas blizina same plaze, samo je bitno da je cisto i da imamo svoje kupatilo), ako jeste bilo bi lepo neko da posalje neki kontakt fon i predlog, tj. preporuku! znam da zvuci kao nemoguca misija ali ko nebi pozeleo ovakvu avanturu! narvno info o dobroj hrani, plazama i klubovima za dobar provod su dobrodosli! hvala unapred!
mozete slati na na mail

Evo šta ja mogu da pomognem!
Nisam do sad bila na Skiatosu, al se pakujem pa imam neke od informacija koje ti trebaju.
Do Volosa stižeš tako što od granice pratiš putokaz za Atinu. Orijentaciono, Volos je 250 km od Soluna, znači od granice negde oko 320. Sa glavnog auto puta skrećeš kod Larise, pratiš tablu za Volos.
Kažu da trajekt treba rezervisati. Možeš preko www.gtp.gr i u tom slučaju plaćaš preko kartice na koju ih uputiš. Na tom sajtu možeš da se informišeš i o vremenu polaska broda. Obično ima samo 2 dnevno koja voze i automobile.Možeš i telefonom da rezervišeš, preko Sporades Travela +302421035846. U tom slučaju daju ti uputstvo da karte platiš u Srbiji na račun koji ti oni izdiktiraju i da im faksom pošalješ dokaz o toj uplati. Karte podižeš sat pre polaska broda u njihovoj agneciji u samoj luci. A mislim i da možeš da nastaviš da budeš avanturista i da uopšte ne rezervišeš, pa ako baš i propustiš jedan brod Volos je dovoljno zanimljiv.
Smeštaj prvo potraži preko mobilnog (Jeremić, živi na Skiatosu), najaktivniji član ovog foruma, trenutno zauzet živim gostima tamo pa se slabije javlja. Njegov broj koji je ponudio ovde na forumu (pretraži prethodne stranice) je: 6944112465. Njegov e-mail je: el_grecos1@yahoo.gr.
O plažama, restoranima i klubovima na ovom forumu ima više nego što ti treba, pa potroši par sati na iščitavanje.
Pa, srećan put i lep provod!

Opet za tribeku!
Zaboravih da ti kažem za cenu broda. Za auto duži od 4,5m karta u jednom pravcu je, sad sedi, uzmi čašu vode..., 80 eura, po osobi 19,5 eura. Znači, cena za povratnu kartu preko 300 eura. Za manji auto ne znam tačno, nešto manje.

Vratila sam se i samo jedan kratak pozdrav jer sam u guzvi....Moja preporuka svima koji idu da se ne opterecuju detaljima, kakva je kuca, koliko minuta ovo ili ono, da li ima 2 ili 7 marketa....Skijatos je stvoren za uzivanje i preterano detaljisanje unistava draz odmora... Ponesite dobro raspolozenje i uzivajte...

Vratila sam se i samo jedan kratak pozdrav jer sam u guzvi....Moja preporuka svima koji idu da se ne opterecuju detaljima, kakva je kuca, koliko minuta ovo ili ono, da li ima 2 ili 7 marketa....Skijatos je stvoren za uzivanje i preterano detaljisanje unistava draz odmora... Ponesite dobro raspolozenje i uzivajte...

Dobro se ti nama vratila Putnice! Nadam se da ćemo čitati još jedan odličan putopis, kada se vratiš u normalu...

da probam ponovo.Prvo pozdravi za "mobilnog" i da mu se zahvalim na pomoci,na savetima a i na druzenju i caskanju uz kaficu.Moram da kazem da nismo bili njegovi gosti,ali kad smo mu se javili bilo je kao da smo drugovi(ovo je informacija za one nepoverljive) i poruka za "mobilnog"-nadam se da se vidimo u Srbiji, ako mi pre toga ne zapalimo ponovo na Skiatos. E,a sad malo da radim,pa se javljam ponovo da prenesem utiske

Evo šta ja mogu da pomognem!
Nisam do sad bila na Skiatosu, al se pakujem pa imam neke od informacija koje ti trebaju.
Do Volosa stižeš tako što od granice pratiš putokaz za Atinu. Orijentaciono, Volos je 250 km od Soluna, znači od granice negde oko 320. Sa glavnog auto puta skrećeš kod Larise, pratiš tablu za Volos.
Kažu da trajekt treba rezervisati. Možeš preko www.gtp.gr i u tom slučaju plaćaš preko kartice na koju ih uputiš. Na tom sajtu možeš da se informišeš i o vremenu polaska broda. Obično ima samo 2 dnevno koja voze i automobile.Možeš i telefonom da rezervišeš, preko Sporades Travela +302421035846. U tom slučaju daju ti uputstvo da karte platiš u Srbiji na račun koji ti oni izdiktiraju i da im faksom pošalješ dokaz o toj uplati. Karte podižeš sat pre polaska broda u njihovoj agneciji u samoj luci. A mislim i da možeš da nastaviš da budeš avanturista i da uopšte ne rezervišeš, pa ako baš i propustiš jedan brod Volos je dovoljno zanimljiv.
Smeštaj prvo potraži preko mobilnog (Jeremić, živi na Skiatosu), najaktivniji član ovog foruma, trenutno zauzet živim gostima tamo pa se slabije javlja. Njegov broj koji je ponudio ovde na forumu (pretraži prethodne stranice) je: 6944112465. Njegov e-mail je: el_grecos1@yahoo.gr.
O plažama, restoranima i klubovima na ovom forumu ima više nego što ti treba, pa potroši par sati na iščitavanje.
Pa, srećan put i lep provod!

Ovo je napisao Miler (Jeremic) prevarant sa Skijatosa, koji vara ljude i ovde po forumima.

Back