SKIATHOS ali stvarno!

Dragi forumasi....u zadnjih nekoliko dana, na gr. prelazu Evzoni... od desetina automobila, koji su dosli na Skiatos, niko se nije zadrzao na granici duze od 10-ak minuta.

To mi potvrdjuju i carinici sa gr.prelaza, koje poznajem i licno.

Prema tome.... molim "lobiste" koji lobiraju, za neki drugu destinaciju...da osmisle nesto originalnije, ne bi li odvratili turiste od letovanja u Grckoj ( i "spasili" svoju sezonu). U zatvorene granice... ni deca ne veruju.:dash:

PS. Budite malo originalniji... primera radi: vulkan na Olimpu, samo sto nije proradio....:whistling:

.
Ма наравно да нема гужве ни неких озбиљнијих проблема ,надам се да ће већина нашег народа схватити провокацију Хр.лобиста.Па морају нешто да смисле уложили силне паре на тв рекламе и још веће паре на билборде али хвала Богу да још нисмо сви ,,излапели све,,.На б-92 и ртс-у приказују Грчку као Бејрут пре 20 година а о Хрватској све ,,,лепо,, ,,близу,, ,,носталгија,,-ни реч о малтретирању Српских (али и других)туриста

Pozdrav svima, hitan savet mi je potreban.
Isli bi smo na Skaitos sa jednogodisnjom bebom (PRVI put). Da li je skiatos preporuka (dostupnost decije hrane, pelena, svezeg mesa u prodavnicama i sl je minimum. Verujem da voce i povrce nije problem.
Znaci sve je podredjeno bebi tako da neke ture po ostrvu su eventualija u zavisnosti kako se mali bude ponasao. Kupanjac, setnja, vecera, vino u tavernama ... I da je sve to dostupno i decijim kolicima.
Apartmani Toros, kod plaze Ahladia, su trenutna opcija pa bi mi trebao neki hitan info o apartmanima (lokacja, ne nadjoh da li je u brdima ili ne ...). NE idemo autom.
Hvala unapred.

Imate srece, sto jutros pljusti kisa na Skiatosu....pa posle vise dana, "zavirih" na forume, da vidim sta se radi.
Ne znam na koji sajt mislite, ali ako je u pitanju kompanija "Nel Line"....sa njima zaista nemam kontakte, jer ih i ne zelim - sve dok ne budem siguran, da ce oni i ostati kao stalni prevoznik za Sporade. Licno mislim, da ce ih Helenic Seaways "istisnuti"...
Sto se tice. Hellenica, oni imaju polaske 14 jula u 7:45 ali i u 16:45, a ako zelite da vas karte cekaju u office Sporades Travel u luci Volos, posaljite mi ime i prezime vozaca, kao i marku automobila na email: el_grecos1@yahoo.gr Takodje, mini-uputstvo za putovanje, procitajte ovde: http://www.skiatostravel.com/upustvo za putovanje.html

Mobilni, molim za pomoc ako je ikako moguce. Vidim da si dobrog srca i da svima pomazes :) Naime, ja planiram vencanje u Grckoj avgusta meseca, ali sam zbog svega sto sam cula skoro odustala. Vec dve nedelje idem od agencije do agencije i ispalo je da treba brdo para samo za papire, a i za sve ostalo. Ovo sto vidim sada na ovom forumu mi vraca nadu da je ipak moguce. Mi zelimo da se vencamo na Tasosu. Da li na Tasosu postoji neki Srbin koji organizuje vencanja kao sto ti to radis na Skiatosu? Ako imas kontakt ili bilo kakvu informaciju, molim te prosledi mi. Mislim da bez takvog coveka kao sto si ti za Skiatos nije moguce nista uraditi. Moj plan za divno opusteno vencanje na plazi se pretvorio u nocnu moru :( Sve sto nam treba je samo fotograf, maticar i plaza. Tako malo trazim, a ispalo je nemoguce :(

Mobilni, molim za pomoc ako je ikako moguce. Vidim da si dobrog srca i da svima pomazes :) Naime, ja planiram vencanje u Grckoj avgusta meseca, ali sam zbog svega sto sam cula skoro odustala. Vec dve nedelje idem od agencije do agencije i ispalo je da treba brdo para samo za papire, a i za sve ostalo. Ovo sto vidim sada na ovom forumu mi vraca nadu da je ipak moguce. Mi zelimo da se vencamo na Tasosu. Da li na Tasosu postoji neki Srbin koji organizuje vencanja kao sto ti to radis na Skiatosu? Ako imas kontakt ili bilo kakvu informaciju, molim te prosledi mi. Mislim da bez takvog coveka kao sto si ti za Skiatos nije moguce nista uraditi. Moj plan za divno opusteno vencanje na plazi se pretvorio u nocnu moru :( Sve sto nam treba je samo fotograf, maticar i plaza. Tako malo trazim, a ispalo je nemoguce :(

Stvarno mi je zao sto ne mogu pomoci..ali. probajte me temi o Tasosu ili na facebook-u. Postoji osoba na Tasosu, koja bi to mogla da vam organizuje...
Kod mene je opsti haos i guzva....pa se necu vise ukljucivati do septembra. Srecno i dugovecno!!!

Slucajno pogledah....pa posto, sam neposredno odgovoran za ispravno fukcionisanje objekta, transfer i sve druge vrste servisa, vezano za boravk u toj vili, evo par informacija:
- od velikog marketa,koji je usput prema gradu, Houlis je udaljen oko 300m, a nakon jos 100-150m pocinje setaliste, pocetna bus stanica i grad
- najbliza plaza-gradska je oko 800m udaljena, ali niko od nasih turista se i ne kupa na njoj, obzirom..da je od strane naseg lokalnog agenta, na raspolaganju, svakodnevni bus prevoz ( po ceni karte lokalnog bus-a) do bilo koje plaze i nazad , juznom stranom ostrva (to je i jedina magistrala). Da naglasim, da je ovaj prevoz SAMO za klijente agencije, koja je zakupac objekata Houlis, Lefteris i Pashalis i funkcionise svakodnevno iz luke Skiatos, polazeci oko 10-11:00 (zavisi od dogovora turista) a vraca se sa Kukunarisea oko 19-20:00
- nesto blize i od strane turista koji su boravili u pomenutoj vili, procitajte na facebook profilu: Skiatos Travel Jeremic

Poslednja izmena:
Isao na Skijatos, kraj jula i pocetak avgusta, kolima, rezervaciju za trajekt zavrsio Mile Mobilni, koga ovom prilikom pozdravljam, kada se utisci jos malo srede napisacu nesto detaljnije, u svakom slucaju ovo je ostrvo na koje se ponovo odlazi, plaze, grad, taverne,...fenomenalno, prava Grcka.

Hvala forumasima koji su svojim postovima pomogli prikupljanju informacija u vezi ostrva.

cao,

jutros smo se vratili sa Skiatosa pa bih da opisem svoje utiske dok su svezi.Vecinu stvari o ostrvu sam saznao sa ovog i jos par foruma pa bih da dam svoj doprinos i mozda pomognem nekome da se provede sto bolje i da ne napravi greske koje smo mi mozda mogli da izbegnemo.
Planirajte svoje letovanje tamo nekoliko meseci ranije i dobro se informisite o ostrvu kako biste imali dovoljno vremena da odaberete smestaj koji odgovara vasim potrebama. Mi smo boravili u vili Hulis ,tacnije u objektu Hulis 2 koji je prizemna zgrada pored Hulisa 1 da ga tako nazovem. Prva i veoma bitna stvar koju moram da naglasim je da je opis koji koristi agencija Omniturs preko koje smo mi isli ali koji je uniforman i u istom obliku ga koriste sve srpske agencije koje nude tamo smestaj ne odgovara stvarnosti . Vila se ne nalazi na 10 minuta od plaze kako stoji u opisu koji koriste SVE nase agencije ,vec se nalazi na 10 minuta hoda od samog grada Skiatosa na obilaznom putu oko istog, tzv ring road-u kako ga tamo zovu. Najbliza plaza je gradska plaza-Megali amos do koje je nama trebalo vise od 40 minuta hoda . Kada se vise gostiju nakon ulaska u vilu pozalilo nasem vodicu na ostrvu gospodinu Miletu Mobilnom on je odgovorio pitanjem : 'Zasto se meni zalite ,ja vam nisam prodao aranzman?' Nakon toga je objasnio kako je on insistirao kod Omniturs agencije da se ispravi ta greska u opisu i da se navede da je vila udaljena 10 minuta od grada a ne od najblize plaze ali da iz agencije niko nije reagovao. Kada vec govorim o agenciji preko koje smo putovali ,moram da kazem da su nasi problemi poceli pri samom ulasku u autobus kada smo shvatili da nas petoro koji smo uplatili aranzman istog dana sedimo u 3 razlicita dela autobusa potpuno rastrkani. Na moje pitanje upuceno gospodinu Mici ,vodji puta,zasto ne sedimo u blizini jedni drugih on mi je osgovorio pitanjem:'Zasto mene pitate ,obratite se ljudima iz agencije,pri cemu je ironicno on bio jedina osoba u autobusu koja je nosila oznake iste agencije'
Putovali smo autobusom na sprat nas vise od 70,imali smo dovoljno stajanja za odmor i toalet . Iz Beograda smo krenuli u 13 sati a u Volos,luku iz koje smo dalje nastavili trajektom smo stigli malo pre 5 sati po Grckom vremenu.Tamo smo cekali na trajekt puna 3 sata. Na zalost nas autobus nije isao na trajekt kao sto je na primer bio slucaj kada smo putovali na Zakintos kada nas je autobus dovezao ispred vile u kojoj smo boravili,vec smo morali da teglimo nas prtljag sa autobusa na trajekt pa sa trajekta na autobus kada smo dosli na ostrvo. Ako sam ja dobro razumeo razlog zasto nase agencije rade ovako je taj sto ne zele da plate prevoz autobusa vec im je lakse da se nakon 16 sati puta mi gnjavimo sa prtljagom. Neko od putnika je po povratku sa ostrva pitao gospodina Micu zasto autobus nije isao na ostrvo i odgovor je prvobitno bio da je autobus prevelik za trajekt,nakon cega smo mu ukazali na slepere koji su u tom trenutku silazili sa istog i koji su nadmasivali velicinu autobusa,pa je Mica onda kao razlog naveo da su potrebne silne dozvole kako bi se autobus iskrcao na ostrvu i da to niko ne radi na Skiatosu na sta mu je nekoliko nas posvedocilo da smo videli turisticke autobuse stranih zemalja na ostrvu pa je konacno kao razlog naveo da bi prevoz jednog autobusa kostao 850 evra sto mu naravno niko nije poverovao. Kada smo vec kod cena trajekta moram da kazem da je na kartama koje su nam dali gospoda Mica i Mile u odlasku i povratku sa ostrva bile napisane cene i da su iznosile 16 evra u odlasku na Skiatos i 14.5 evra u povratku sto cini 30.5 evra ukupno dok nam je agencija naplatila 45 evra po osobi za trajekt i transfer na ostrvu. Na nas 70 putnika to je usteda od 1015 evra pa sve i da je trajekt za autobus zaista 850 evra!!! bilo bi dovoljno. Imam jos dve male opaske na ponasanje predstavnika agencije : u povratku nam se gospodin Mica obratio sa recima da se vidimo sledece godine a onima koji nisu zadovoljni da ima i drugih agencija:super: Takodje gospodin smo u samoj vili nasli knjigu utisaka i jedno vece smo je prelistali i nismo se mogli oteti utisku da je ista bila prepuna pohvala na racun gospodina Mileta ispisanih po nasem misljenju mahom istim tukopisom na 5,6 punih strana. Resili smo da damo svoj doprinos utiscima sto smo i uradili ali sledeceg dana je kniga utisaka nestala.:whistling:

evo i slika ,prethodni put nisam uspela da ih unesem

Prilozi

• SAM_0221.jpg
    SAM_0221.jpg
    29,6 KB · Pregleda: 61
  • SAM_0223.jpg
    SAM_0223.jpg
    25,8 KB · Pregleda: 64
Da tako je i kod nas u sobi i u kupatilu izgledala ventilacija- obicna rupa u zidu. Inace prvog dana po ulasku u apartman smo otkrili da mlaz vode koji izlazi iz kotlica nije dovoljno snazan da odnese ' bioloski otpad' ,pri tome ne mislim na ubruse i toalet papir koje smo bacali u kantu za to predvidjenu . Pozalio sam se Miletu koji je razgovarao sa vlasnicom vile i ona mi je pokazala kako da resim taj problem,tako sto cu da napunim kantu u koju bacamo ubruse i toalet papir vodom prethodno izvadivsi kesu sa TPom i zalivsi vise puta wc solju bioloski otpad bi otisao. Inace kada bismo dosli sa plaze nije bilo moguce nijedno vece normalno se istusirati jer bi mlaz vode ( bilo kakve ne samo tople vec i hladne) na momente skroz nestajao,pretpostavljam da je razlog bio taj sto se vise ljudi tusiralo istovremeno. Sto se ostalih aspekata higijene tice svaki dan nam je ciscena soba a jednom u toku 10 dana nam je zamenjena posteljina.

Na kraju bih dodao da je najbitnija stvar da je ostrvo prelepo,sa velikim brojem divnih plaza, izuzetno ocuvanim podvodnim svetom za one koji vole da rone i da ako ste odlucni da se lepo provedete u apartmanima,hotelima cete provesti veoma malo vremena. Ja cu da se vratim na Skiatos ponovo uprkos losem aranzmanu jer je ostalo dosta toga sto nisam uspeo da vidim i iskusim.

Vromolimnos velika pescana plaza bez ijednog kamena, Trulos koji je bio dosta kamenit i sa naglim padovima u vodi
SAM_0167.jpg
SAM_0179.jpg
SAM_0229.jpg
SAM_0377.jpg
SAM_0470.jpg
na nase iznenadjenje jer je cesto preporucen na forumima kao porodicna plaza sa plicakom,bili smo i na Aja Paraskevi, pogled na Burci sa broda kojim smo isli na ekskurziju. Inace ako idete na izlet najbolje je da par dana pre polaska prosetate lukom i nadjete najpovoljniji aranzman za vas,mi smo imali srece i nabasali smo na Mekedonca Pecu,koji inace kaze da ga nasi ljudi zovu Rade Serbedzija jer lici na istog ,koji nam je obezbedio izlet oko Skopelosa za 15 evra dok su ljudi koje je Mile doveo placali 20 evra na istom brodu Posejdon kojim smo isli. Bili smo i na Aja Eleni ali nazalost nismo prisustvovali cuvenom zalasku sunca jer se naoblacilo ,svejedno smo se lepo proveli. Inace tamo smo kupovali mitos pivo od pola litra po 2.5 evra i nes kafu po 3 evra dok smo na Ambelakiji na primer mali mitos placali 5 evra u obliznjem baru a nes 4 evra. Poslednjeg dana smo ipak otisli na na famoznu kukunarijes plazu upskos tome sto nam to nije bilo u planu i mogu da kazem da je zaista najlepsa ,makar u to vreme kad smo mi bili i kada nije bila guzva. Dok smo se suncali do nasih peskira su se dogegale 3 patke iz obliznje sume pored koje se nalazi jezero.

"Takodje smo u samoj vili nasli knjigu utisaka i jedno vece smo je prelistali i nismo se mogli oteti utisku da je ista bila prepuna pohvala na racun gospodina Mileta ispisanih po nasem misljenju mahom istim tukopisom na 5,6 punih strana. Resili smo da damo svoj doprinos utiscima sto smo i uradili ali sledeceg dana je kniga utisaka nestala."

Knjiga utisaka nije nestala....

...vec je sa sve obelezenim stranicama, bila 2 dana u sobi vasih sunarodnica, sugradjanki i komsinica....kojima je trebalo 2 dana da napisu pesmicu o mom polnom organu, i na pola stranice sa sve znacima uzvika, trazile da ih oplodim.
Mora da su im majke, jako ponosne....sto imaju cerke, koje imaju takav spisateljski talenat. Inace, informativno..."dame" su gore - dole, godiste mog sina...pa je svaki komentar suvisan.
Mada, kad pomislim da je to srpska buducnost, i da su to necije buduce supruge i majke....pomalo mi se povraca.

Inace na kraju sezone ( oko 20-25 septembra) knjiga ce biti scenirana i postavljena na mom profilu facebook-a, gde se nalazi preko 2500 ljudi, od kojih su vecina letovali kod nas na Skiatosu, u poslednjih nekoliko godina. A time ce se i demantovati, neistina, da je pisano "mahom, istim rukopisom".
Takodje, ako ste je vec procitali....videli ste, da su se ljudi i potpisivali, pa ih potrazite na drustvenim mrezama, pa ih pitajte zasto su hvalili objekat, bakicu, lokaciju, pa i mene pomalo.

Medjutim, meni se neizostavno namece pitanje (obzirom da veoma dugo od 1989,zivim van Srbije) kolika je zloba i negativna energija, koju neki Srbi imaju u sebi i koliki im je IQ ??

Ponovicu vam jos jednom, ono sto sam vam rekao u lice: " Necu moci da spavam, zato sto ste ljuti na mene, jer sam vam pokvario vas deal sa Pecom" a na dobit svih ostalih...pa je i ostali deo grupe platio izlet 15 evra. A NE KAKO IZNOSIS NEISTINU - 20e. Inace, njega NIKO ne zove Serbedzija...osim njega samog.
I NE MOZE NIKO, JEDNOM DELU MOJIH KLIJENATA, DA TRAZI 15E ZA IZLET, A DRUGIMA 20E.
Za one kojima to ne odgovara, resenje je prosto: ili menjajte agenciju ili menjajte brod. I tacka.
Ja se sigurno zbog toga necu onesvestiti.

A sto se tice samog izleta: ne kazes, da sam vam na info sastanku rekao: " ...da ste lepsi od mene, mnogobrojniji, verovatno i pametniji..." pa se cenkajte za cenu. Ali, i kada ste uspeli na neki nacin da dobijete, 15e po osobi... NE KAZES, da sam vam iz ruku uzeo vasu kartu i "nabio je u nos" kapetanima - zato sto i ostali srbima nisu dali istu cenu, pa su onda nakon moje pretnje tur.policijom, hteli - ne hteli, "legli na rudu". I da su svi to vece, komentarisali u Hulisu....da su isli na izlet po 15 e zahvaljujuci meni. A ja kazem, zahvaljujuci vama....
Ali dobro...malkice imate pravo da se ljutite, jer ste obecali Serbedziji, da necete nikome pricati po kojoj ceni vam je dao karte.
Ali ja nisam od juce....i ne mogu da dozvolim da Mica ide po 15e a Cica po 20e na izlet, jer vlasnici brodova imaju UGOVORE sa lokalnim agencijama, koje servisiraju srpske agencije. I cena je ili 15,20 ili 25. "Mix"...kod mene ne prolazi.
Ali, pre svega nije ljudski, to sto rade.
To se zove diskriminacija...a narocito je kod grka izrazena, kada su u pitanju srpske turistkinje.
Samo mi nije jasan razlog, zasto "neistinujes". Da ne upotrebim tezu rec....

Poslednja izmena:
Sto se tice vlasnice vile: mogu reci da za 25 godina rada nije dobila vise poklona, nego u zadnje 2 godine od srpskih turista. Dolazi u goste cak u srbiju za 2 meseca. Ali... zena ima problem, jer joj srpski turisti, non-stop zagusuju kanalizaciju bacanjem papira u wc solju, otpadaka od hrane i slicno. Zato i sipa dodatnu kolicinu vode, da odgusi od susedne sobe..Muka me uhvati, kad se setim sta sve vadi iz solje. Cak viljuske i kasike....
Ovo se ne odnosi na pomenutu sobu... jer su cevi ispod poda povezane medjusobno i onda iz susedne sobe se zaglavi nesto i onda tvoj "bioloski otpad" nece da ode.
Sto se tice vode: u pravu si...pritisak se smanji, kada se ukljuci 16 tuseva i sudopera odjednom.

Poslednja izmena:
Takodje, izvrtanje tudjih reci..moze se nazvati neistinom.... a rekao sam vam: da sam prilikom dolaska na sajam video gresku (10 min od plaze umesto od grada)... ALI, da su katalozi vec bili odstampani i to nije bilo moguce ispraviti.
A ne kako ti kazes: " iz agencije niko nije reagovao".
Uostalom, videli ste i sami da se NIKO od klijenata iz Lefterisa,koji je blizu te plaze nije tu kupao...pa nema ni smisla navoditi tu gresku, kao nesto bitno. Ali da greska postoji - tacno je.
Sto se tice prevoza do Volosa, nisam merodavan da komentarisem....samo bih se osvrnuo, na to sto kazes da si se informisao na forumu.
Lose si se informisao...jer tema sa kartama, je odavno "sazvakana" i te cene su sa popustom za agencije i one su najpovoljnije za nase turiste. Platili ste karte sa transferon na Skiatosu 45 evra...a oni turisti koji su sami placali u luci Volos su placali kartu 21.50 x 2 = 43 evra plus transfer taxijem, gde je cena do Hulisa 8-10 evra. Ukupno, preko 50 e...
Znaci pises netacno, jer si neinformisan...a ovamo "informisao sam se.."

Poslednja izmena:
Jedna od najvecih neistina, koje iznosis... da je nekoliko vas videlo autobuse na Skiatosu iz drugih zemalja. Mladicu, jel se ti drogiras ili stvarno tako ladno "neistinujes"?
Na Skiatosu postoje SAMO: opstinski autobusi i autobusi lokalnih agencija NI JEDAN VISE ALI NI MANJE.
I autobusi iz drugih zemalja ne postoje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A zasto autobusi srpskih agencija, ne dolaze na Skiatos..eee to je problem tehnicke prirode, zbog malog ostrva,monopola taxista i lokalnih agencija.
Inace bio bi povoljniji za srpske agencije,nego da placaju transer grcima....medjutim, jednostavno nemoguce je istovariti grupu,vratiti staru do luke i stici na brod.
Informativno....do ove godine SAMO srpski turisti i dolaze na Skiatos autobusima. A od ove godine pridruzulila si jedna agencija iz Poljske i Iguana iz Skoplja. Inace, i njima smo radili servis - transfer.
ALI I ONI SAMO DO VOLOSA !!

Poslednja izmena:
Na kraju... nesto generalno za objekte srpskih agencija: to su objekti koje NIKO iz drugih zemalja nece, i zaista veliki broj srpskih turista, treba da kaze "hvala" sto postoje srpske agencije i sto omogucuju i obicnim smrtnicima, da posete lepa i skupa mesta, uzimajuci u zakup objekte trece i cetvrte kategorije.
Inace, privatno jako dobro poznajem vlasnika srpske agencije, koji 4 godine, posluje sa Skiatosom na POZITIVNOJ NULI.

Takodje, ako nekoga interesuje, mi nasu ponudu za iducu godinu povecavamo za 150%, ali.... nekih objekata nece biti u ponudi kod subagenata.
Razlog: procena je, da ce se neki objekti prodati - mesec dana nakon sajma turizma. Zato, recimo...knjiga utisaka iz Lefteris studios i ne postoji - jer bi bila jednolicna ( i u superlativu). A vec i postoje rezervacije za iducu sezonu u tom objektu i to uglavnom po 2 spojene smene.

Mica vam je lepo rekao: ako vam se ne svidjamo - postoje i druge agencije.
Ja bih i jos dodao: idite pa platite autobus 75 umesto 50....i platite transfer 55 umesto 45. O tudjim smestajima, ...ne bih, jer ukusi su razliciti..
Takodje, ako vam se ne svidja Hulis, na SAMO 400m je i ovo: http://www.skiatostravel.com/Rs/Dajon_rs.htm za sta mi neki "maloletnici" iz Zemuna rekose: "cika Mile, ovo je da se smrznes". Pa umesto, da se kuvate bez ventilacije u Hulisu...izvol'te, pa se smrzavajte u Dajonu.

Poslednja izmena:
Da samo dodam da je sezona bila veoma uspesna za celu Grcku ( +15%), jer su zemlje evropske unije, diskretno savetovale svoje gradjane da letuju u grckoj, solidarisuci se i na taj nacin pomazuci im zbog krize, ali da izrazim i licno zadovoljstvo, zbog svojih saradnika - agencije koja ima u zakupu ovaj objekat....i koji su u svakom trenutku, imali vise klijenata u objektima nego TRI druge agencije, koje su radile zajedno.
Takodje i moja malenkost je prezadovoljna..jer se na moj racun slilo 45 tisuca evrica....pa ce biti zimus za zlatibor,dolinu plastike a bogami i za egzoticne destinacije.

Poslednja izmena:

Back