SKIATHOS ali stvarno!

Iskljucivo uzmi mapu koja kosta 5 evra (najskuplju), pa polako...savetijem da na Kastro ides popodne kad je manja guzva kolima, iako moze i brodom, interesantan je taj kopneni prilaz...jedan deo mora peske...sto se tice lepih plaza na severnom delu, tu asfalta nema, ali je put sirok i ok, doduse ima krivina...ostavis auto pa se spustiste do plaza...malo iscitaj ovaj forum, srecan put
:)
Veliko hvala na pomoci!
Javljam utiske kad se vratim.

Нема на чему него да се наставим.Следећег дана сам лечио грдне ране на Мандракију да бисмо осмог дана посетили Мегали Аселинос плажу.Иако је лако доступна и прилично лепа на нас није оставила нарочити утисак (имао сам осећај да вода није чиста као на другим плажама).Решили смо да остатак дана проведемо на Агистросу до којег постоји шумски пут са Мегали Аселиносом.Пут је земљани али добар,међутим јасно је да је тај пут -пут којим се ређе иде.До тог закључка сам дошао пошто сам успут срео змију која је прелазила исти,а мало затим и стадо коза.Али на том путу постоји и одмориште са клупом одакле се пружа фантастичан поглед на језеро Кукунариес и околину.Девети дан -Мандраки,Десетог дана смо отишли на екскурзију бродом Лаларија-Кастро-Чугрија-Пелион.Пошли смо ујутро из луке,на бродићу су се налазили српски и енглески туристи,за које је постојао и водич који је објашњавао шта је шта и који се повремено и глупирао(чак је и стављао женску перику)Мени је лично био најсмешнији кад је на крају путовања на излазу чекао са неком теглицом за бакшиш....наставићу се

Može li malo o cenama izleta (kao npr. Лаларија-Кастро-Чугрија-Пелион)? Dobro bi dosle info o ostalim cenama na ostrvu.

evo i mene....sa par OBAVESTENJA: zbog ekonomske krize(i monopola!) doslo je do restrikcije brodskih linija u pravcu grckih ostrva.Tako,na primeru Skiatosa-imamo ukidanje(nepolazak ove godine) broda iz soluna kao i najverovatniji nepolazak trece linije(u 12.00) iz volosa za skiatos(ceka se avgust-pa mozda krene).Tako, da su svi turisti iz severne grcke(inace najbrojniji) upuceni u luku volos preko koje dolaze i turisti iz srbije.I situacija je sledeca: u volosu vise nema povratnih karti do kraja avgusta-mozete samo kupiti kartu u pravcu skiatosa.Ovde,na skiatosu....ima da se kupe karte za nazad ali se ne moze rezervisati vec odmah kupiti i to uglavnom za vecernji-nocni brod jer je podnevni full.Zbog tih problema,primecuje se bahatost nekih nasih turista koji su sami rezervisali preko net-a....u smislu da hoce da odu dan-dva ranije jer su nasli karte za podnevni(jer nece da voze nocu)..i hoce da plate samo koliko su spavali.vlasnici smestaja nisu krivi za raspored brodova i za svaku rezervaciju smestaja "lepe" sledecu-tako da ta dva dana puta nekoliko puta....izadje prilicno.Ako ste rezervisali od 5-og do 15-og....red je da to i platite a mozete otici i 7 dana ranije.Zamoljen sam da to postavim na forum....a resenje je prosto-kako ste vozili nocu da stignete na jutarnji brod,tako isto mozete voziti i u povratku,jer odlazite vecernjim brodom.svake sezone dolazi i do ekstremnih slucajeva,da turisti iz volosa idu za agios konstantinos i voze 150km do kuce,sto moze i to biti resenje za srpske turiste ali je duzi put za oko 120km.takodje....Sve ovo se odnosi na turiste koji ne idu preko agencija i koji mi se obracaju za pomoc u vezi karti a ne mogu pomoci...jer je situacija takva-kakva jeste.oko izleta-informisite se neki dan ranije i kupite karte jer su vec puni izletnicki brodovi.....cena izleta kod vlasnika broda "KALIPSO" je 20 evra po osobi(deca do 10 god. ne placaju a starija polovinu) za izlet lalaria,kastro,pelion,oko ostrva i tsugria..a za plaze skopelos gde je sniman "mamma mia" cena je 30 evra.cena izleta kod vlasnika broda za skopelos-alonisos je 25 evra.Sto se tice SVIH turista koji na bilo koji nacin putuje u pravcu luke volos,treba da znaju da ce u avgusdtu biti redukcije saobracaja u dolini Tebi jer ce nekim danima zbog miniranja i izgradnje tunela biti u funkciji naizmenicno samo jedna traka.To se ne moze znati precizno....zato krenite ranije-brod vas nece cekati.

ova tema ima da traje bogami...jaooo jos jedan dan i krecem,mobilni vidimo se tamo u nedelju,nego cudi me da dosad nemas svoje agencije i klubove na ostrvu,koliko si samo pomogao ljudima zasluzio si!!!:)
Htedoh da te pitam,ides li ti sa turistima na te izlete u vidu nekakvog vodica i ako ides kojim je to danom?

Mobilni, šta da radimo onda za povratak sa Skiatosa? Pretpostavljam da neće biti gužve u septembru kada se mi vraćamo jer će roditelji čija deca idu u školu već odavno otići.

Znači biću večno zarobljena na Skiatosu, što i nije tako loše.

Jedno pitanje. Da li je neko bio u apartmanu Lake?
Hvala unapred

Znam gde je...lokacija je odlicna na Kukunariesu, odatle je na 10-30 min peske veliki broj plaza...prodavnica oko 300-350m, bus stanica 30-ak metara. Objekat arhitektonski meni nije lep, kako je unutra, ne znam. Terase su onako, ni male, ni velike, a mislim da ima apartmana u u polusuterenu, gledaju na ulicu, deluje cisto.
Svi ti apartmani preko nasih agencija nisu nesto, ti na Kukunariesu su radjeni npr. 80-ih (renoviraju ih, ne mislim na Lake, nego uopste), a malo moze na toj lokaciji novih i da se izgradi, posto je zasticen biotop. Bolje na Skiathosu kosta mnogo vise, a narocito je tesko na Kukunariesu naci smestaj.

Poslednja izmena:
Znam gde je...lokacija je odlicna na Kukunariesu, odatle je na 10-30 min peske veliki broj plaza...prodavnica oko 300-350m, bus stanica 30-ak metara. Objekat arhitektonski meni nije lep, kako je unutra, ne znam. Terase su onako, ni male, ni velike, a mislim da ima apartmana u u polusuterenu, gledaju na ulicu, deluje cisto.
Svi ti apartmani preko nasih agencija nisu nesto, ti na Kukunariesu su radjeni npr. 80-ih (renoviraju ih, ne mislim na Lake, nego uopste), a malo moze na toj lokaciji novih i da se izgradi, posto je zasticen biotop. Bolje na Skiathosu kosta mnogo vise, a narocito je tesko na Kukunariesu naci smestaj.

Mi smo bili u Lake apartmanima pre dve godine. Slazem se sa prethodnim postom. Generalno studio je bio ok. Standardna ponuda za grcke uslove(sve je melo i skuceno). Imali su peskire, menjali su nam ih jednom u toku smene. Svaki dan je cisceno, mada ne bas detaljno (cisto odradjivanje). Nama je odgovarao polozaj, jer smo bili sa dvoje male dece, a najlepse plaze(za nas ukus), su u blizini.
E, da, pretpostavljam da znate da imaju i bazen koji je skroz ok i redovno ga ciste.:D

Posto dobijam veliki broj e-mailova sa pitanjima da li mogu da proverim u volosu da li su vam rezervisane karte za koje imate potvrde od agencija a treba da ih podignete u volosu...odgovor je NE, jer se mesam u tudji posao,kako mi i rekose u volosu.Vase rezervacije mozete proveriti na telefon(koji je cesto zauzet) 00302421023400 ili na e-mail : sporades2008@yahoo.gr Problem sa povratnim kartama ZAISTA postoji za automobile i za taj problem nije kriva ni jedna agencija niti vlasnici smestaja vec monopol brodovlasnika i ekonomska kriza pa je smanjen broj brodova.ovde se svi nadamo da ce biti ubacen (kao i raniih godina) jos jedan brod.za sada se nekako snalazimo,pa ce turisti sa ostrva da odlaze dan ranije ili dan kasnije....

OBAVESTENJE AGENCIJAMA: trojica vlasnika smestaja sa skiatosa traze ozbiljnu srpsku agenciju za saradnju za iducu sezonu.Uz jedan USLOV: saradnja treba da bude bez posrednika-lokalne agencije sa skiatosa uz predlog,da srpska agencija dobijeni popust na grupne karte i ustedu koju ce imati ne placajuci lokalnoj agenciji usluge-iskoristi za placanje karte za svoj autobus koji bi dolazio iz srbije na skiatos i tako se izbegao haos i maltretiranje sa putnicima u lukama volos i skiatos( 2 x utovar i istovar prtljaga).cena karte za autobus je oko 200 evra. za eventualne informacije iskljucivo telefonski:00306944112465

hmmm pre 3 dana sam dosla sa skiathosa. mogu da kazem da je fenomenalno za mlade....po meni je najbolja plaza koukounaries ....ima kafica ima onih voznja na vodi tipa banana i to....grad je sladak prodavnice su tipicne ....suveniri....grcke zavrzlame i tako to....za jelo...za jelo ima sve...sto se tice prevoza autobusi idu stalno i svidja mi se sto su putnicki autobusi a ne ko nasi ovde budjavi u srbiji...od grada do koukounaries tj do kraja plaze mu treba 30 minuta ionako vozi samo po juznoj strani ostrva....ima klubova....mada ako prodjete danju cinice vam se bezveze jer su to u stvari kafici koi nocu postanu klubovi...kahlua...bbc..remezzo...pure...ma raznih nmg sva imena da popamtim..uglavnom extra je uvece....ima mnogo lepih mesta da se poseti mada se ja bas tim nisam bavila nego sam htela sto bolje ovako da se provedem al ovo sigurno nece biti moj poslednji put na skiatosu jer planiram sledece godine opet al malo duze da ostanem...ljudi su hmm gostoljubivi lol nzn kako da se izrazim...mnogo sam ljudi upoznala ove godine...cene....ja u to nisam zalazila ja trosim pa dok sve ne potrosim...voda kosta 0.5 evra...mada ima i mesta gde je skuplja al uglavnom je 0.5e .... ja sam odusevljena i jedva cekam sledecu godinu....

Putujem na Skiajtos 14.septembra...Vila Eleni, oblast Platanias...Zanima koje su plaze u okolini, po misljenu vas koji ste vec bili tamo kakve su.Kako saobraca bus u septembru? Da li u ovoj oblasti ima marketa i taverni.Ah, da...Je li neko bio u ovoj vili i kakvi su utisci? :)

Putujem na Skiajtos 14.septembra...Vila Eleni, oblast Platanias...Zanima koje su plaze u okolini, po misljenu vas koji ste vec bili tamo kakve su.Kako saobraca bus u septembru? Da li u ovoj oblasti ima marketa i taverni.Ah, da...Je li neko bio u ovoj vili i kakvi su utisci? :)

Oblast Platanias je isto sto i Agia Paraskevi...zaista dosta toga pise na forumu...

U medjuvremenu pozari na Sporadama (Skopelos i Skiros), kao i na susednoj Eviji...

July 29, 2009 at 13:19 PM GMT

Two major fires were raging on Wednesday morning on the island of Skopelos and in Evia, with large fighting forces battling the blazes.
A third fire that broke out before dawn in Corinth was partially contained a few hours later.

The fire at Panormos, on the Sporades island of Skopelos, which broke out on Tuesday evening, is burning in a pine tree forest in an inaccessible area, battled by 40 firefighters with 14 fire engines and a 40-member team on foot, aided by three airplanes and a helicopter.

The second fire, at Marmari in Evia, broke out at 2:00 a.m. on Wednesday in an expanse of dry shrubs, and was being battled by 40 firefighters with 18 engines and a 16-member team on foot, aided by two airplanes and two helicopters, but strong winds in the area were encumbering firefighters' efforts.
According to firefighters, the flames reached up to the yards of homes, but did not cause damage to any of the houses.

AAccording to the Fire Brigade's Operations Center, a total of 58 fires broke out throughout Greece in a 24-hour period from 6:00 a.m. Tuesday to 6:00 a.m. Wednesday. The Center further said that the fire-fighting mechanism remained on full alert Wednesday due to high winds in many parts of the country.

Courtesy of ANA-MPA

Ja sam bila pre dve godine u toj vili bas u tom periodu. Vila je ok, redovno su cistili, nisam imala zamerki. Meni je ta najbliza plaza bila ok, nekoliko puta smo se na njoj okupali, ali ima i mnogo lepsih. Ima mislim dva mala marketa u blizini, a ima i nekih tavernica, ali ih ja nisam posecivala. Srecan put

Zna li neko kakav je hotel Morfija u Troulus oblasti?

Koco, moja devojka i ja idemo 10.08. u Morfiju i do sada sam se raspitivao izmedju ostalog i ovde na forumu i impresije su sledece: troulos je dobra lokacija ( mirna turisticka oblast) izmedju grada i kukunaries plaze, a dobra je i zbog asfaltnog puta kojim se direktno izlazi na manje posecene i manje urbane plaze na severo-zapadu. U blizini Morfije ima 2 ili 3 taverne, pumpa na kojoj je moguce rentirati skuter ili auto, cini mi se i da ima neki market ali samo za najnuznije potrepstine, za sve ostalo se preporucuje Marinopulos ili Dia na 4-oj stanici, autobuska stanica (br 18) je udaljena nekih sto metara. Za smestaj nisam nesto mnogo nasao na ovom forumu, ali na nekim engleskim forumima je dobio zaista dobre ocene, mozda je jedina stvar na koju su se zalili sto je malo uz brdo. Za Troulos plazu isto kazu da je ok, porodicna plaza, mirna i lepa, mada mi planiramo da bacimo akcenat na one manje i divlje.
Eto, toliko od mene. Pozdrav.

Back