SKIATHOS ali stvarno!

Mobilni, jos jedno pitanje pred polazak (krecemo sutra!!!) - sta se moze gledati na TV? Ima li najava da ce se na nekom kanalu moci pratiti Univerzijada u Beogradu? Kako stoje stvari sa Vimbldonom? Hvala.
Pobogu, zar je to toliko bitno?! Pa valjda se na more ide da bi se čovek odmorio od svega... između ostalog i od tv-a. Uživajte u moru, suncu, plivanju... batalite tv. ;)

Hvala moderatoru na dobrim namerama, ali ima nas koji preko godine i ne gledamo toliko TV da bi na godisnjem odmoru trebali od njega da se odmaramo. Zanimaju me sportski dogadjaji - ne filmovi i spanske serije! Ako ima nekog ko moze da mi odgovori, bila bih zahvalna.
PS nisam sigurna da je rasprava o zavesama bitnija. Pozdrav: bye:

Mobilni, jos jedno pitanje pred polazak (krecemo sutra!!!) - sta se moze gledati na TV? Ima li najava da ce se na nekom kanalu moci pratiti Univerzijada u Beogradu? Kako stoje stvari sa Vimbldonom? Hvala.

Izbor satelitskih programa nije bio veliki, ali verujem da varira od smestaja do smestaja...ako ima Eurosporta, oni Wimbledon ne prenose, a Univerzijadu mislim da nece niko...od nase stampe sam video "Vecernje novosti" (evropsko izdanje), a da budem iskren nisam ni trazio...
Srecan put i javi se...

Poslednja izmena:
Hteo bih da rezervišem kartu za trajekt (za 4 osobe i automobil) preko interneta.... Molim da ako neko ima iskustva sa tim, napiše koju reč...tipa - kako nam šalju vaučere, da li dolaze na kućnu adresu ili? uzimamo karte na licu mesta (sat pre polaska trajekta)...????!

cao Ivab.zanima me cene lezaljke,izleta i td?posto cujem da je grcka generalno pskupela o odnosu na proslu godinu

Pa sad , sve je diskutabilno ...U globalu jeste poskupelo a ako je negde po restoranima ostalo isto imam utisak da su smanjili porcije . U stvari , gostiju je manje , ostala sam dugo i samo je dolazak grka bio malo veci a i oni prilicno gledaju na cene , tako da se ne zavaravamo da su oni puni para .
E sad zavisi i od osecaja za biznis i mislim da ce se i tu neke stvari morati menjati .
Za zivo cudo na Kukunarisu su lezaljke bile ''free'' i bez obaveze da se nesto pije , ali ako si vec tamo duze vreme , naravno da ces nesto popiti pa i pojesti , tako da je tamo uvek bilo dobro poseceno , za razliku od nekih drugih koji su trazili od 7-8 e za 2 lezaljke i suncobran.i zvrjali manje vise prazni sto vas ne treba odgovoriti od odlaska na iste.

Izleti- definitivno organizaciju potraziti u luci .Predstavnici NEKI , pokusavaju vec prvi dan da te smlate sa gomilom infa i uvale to isto po duplim cenama . Na tu temu cu poslati dopis svojoj agenciji sta im radi predstavnik sa sve slikama i pismenim dokazima .
Naravno da ima po neki izuzetak ali ne treba se zatrcavati prvi dan . uglavnom svi izleti krecu u 10 ujutro iz luke i dovoljno je doci pola sata ranije i sam izabrati .
E sad , celodnevni izlet obilaska Alonisosa i Skopelosa -bez rucka , a to vam i onako ne treba jer je u vidu nekog sendvica , vocke i case vina , je max 25 e i vise i ne placajte .
A rucajte u nekom od restorana na ostrvima jer zaista ne treba propustiti svezu ribu i ostale djakonije .Zbog manjka turista bio je ukinut odlazak u Marina park , ali delfine mozete i ovako usput videti ako imate srece .Preporucujem !
Izlet oko ostrva sa stajanjem na Lalariju , i jos nekoliko plaza okolo naokolo i Tsugriju , celodnevan , 20 e .Preporucujem !
Drugi brod iz nove luke , to isto , + Pelion , isto 20 e.
Sto se tice samoposluge , imam utisak da je skoro sve jeftinije i naravno kvalitetnije nego kod nas , tako da se ne treba bas opterecivati nosenjem hrane iz Srbije , izuzev grickalica na koje su vasa deca navikla i ne zele ih se nigde odreci .
Zatim , sto ni malo nije nebitno , jedan deo odmora sam provela i na Skopelosu i on je jeftiniji bar za 30% od Skijatosa a samo pola sata vise brodom udaljen od Skijatosa .
Jedna nova destinacija kojom se nase agencije jako malo bave iz nepoznatih razloga ali zato on line rezervacije jako dobro funkcionisu . Otom potom .Totalno drugaciji i za svaku preporuku ! :D

Pelion je poluostrvo koje mi je na spisku ''pod obavezno videti'', a sve zahvaljujuci jednoj nasoj forumasici , Putnici , koja pise bozanstvene reportaze i deo mozes videti na
http://forum.krstarica.com/threads/109846&highlight=pelion
a recimo i ovde http://www.greeka.com/thessaly/pelion/greece/

Ali da se vratimo Skijatosu . Deo izleta koji se pravi do tamo je u stvari samo poseta jednoj plazi i nista se nece izgubiti ni ako se ne ode tamo . Potrebno je zaista lepo vreme da bi se proslo to debelo more i adekvatan brod a ovaj u ponudi trenutnoj mi se ne cini takav.

Sto se tice putovanja busom , nista ti ne vredi nerviranje , ako tako putujes .Prosle godine , od tacke A do B ( kuca,Beograd -apartman) je trebalo 17 sati , a ove 24 . Stim sto smo ove godine dosli 2 sata ranije pre trajekta u Volos i uspeli i malo da prosvrljamo gradom , sto je po meni bolja varijanta . Gomila dugackih pauza , granice smo brzo prelazili u oba pravca , i ne vredi ...... Jos je najlepsi deo puta na trajektu (2 h 30 min). Zato , opusteno i smatraj da sve vreme dobijeno ispod toga je cist dobitak :whistling:
A da , guzve u luci uvek ima , ali ona ima neki svoj red i kad krene ukrcaj sve ide tako brzo i organizovano . Ako si kolima , uvek imas nekog da pitas gde da stanes i kako , samo vozaci ulaze kolima , ma ne brini .......

Poslednja izmena:
Ivab,hvala na odgovoru.izvini,malo mi pojasni gde je i sta je PELION?nisam cula za to mesto.da li je bilo guzve u luci? i koliko si putovala do volosa?

Pelion (Grci kazu Pilio) je planina u kopnenom delu, vrh oko 1650 m. Postoji ski centar. Skiathos i Pelion se "gledaju".
Geoloski, Sporade su vrhovi te planine koji nisu potopljeni. Stoga je, prema jednoj verziji, Skiathos senka Peliona...Prema mitu na Pelionu prebivaju Kentauri. Vrhovi dosta "sakupljaju" oblake, pa vreme na Skiathosu moze biti promenjlivo, sa iznenadnim olujama, nekada na Skiathosu zimi moze da padne sneg. Duz obalnog dela Peliona koji je strm, ima par naselja...tek sada popularnih za turiste, autenticno...mala sela i plaze, kuce u brdima...moze biti i skupo.

Poslednja izmena:
Pa sad.......ne bih rekla da je nesto posebno skuplji od ostalih ostrva ....moze se tu pronaci i smestaj pristojnih cena ...ali ono sto je neizostavno potrebno je --dobar vozac , puno avanturistickog duha i zelje za upoznavanjem novog . Nije za turiste koji vole 5 zvezdica i ligestul pored bazena sa all inclusive varijantom

Pa sad.......ne bih rekla da je nesto posebno skuplji od ostalih ostrva ....moze se tu pronaci i smestaj pristojnih cena ...ali ono sto je neizostavno potrebno je --dobar vozac , puno avanturistickog duha i zelje za upoznavanjem novog . Nije za turiste koji vole 5 zvezdica i ligestul pored bazena sa all inclusive varijantom

Slazem se da Pelion nije skuplji od ostrva...ali je skuplji od kontinentalnog dela Grcke, pri tome prevashodno mislim na sever Grcke...malo avanturizma, delimicna neotkrivenost, gotovo potpuna autenticnost, lepa priroda cine da je kod Grka popularan za odmor, vikend, medeni mesec, a stranci ga otkrivaju...britanske agencije dovode turiste...
Sto se all inclusive varijanti tice Grcka uglavnom nije tip destinacije za ovakav tip odmora, mada na Pelionu ima i dobrog smestaja, iznajmljivanje vile npr.

www.pelion.org

www.pelion.co.uk/

www.aroundpelion.com

www.pelionproperties.com

Poslednja izmena:
Pelion je poluostrvo koje mi je na spisku ''pod obavezno videti'', a sve zahvaljujuci jednoj nasoj forumasici , Putnici , koja pise bozanstvene reportaze i deo mozes videti na
http://forum.krstarica.com/threads/109846&highlight=pelion
a recimo i ovde http://www.greeka.com/thessaly/pelion/greece/

Ali da se vratimo Skijatosu . Deo izleta koji se pravi do tamo je u stvari samo poseta jednoj plazi i nista se nece izgubiti ni ako se ne ode tamo . Potrebno je zaista lepo vreme da bi se proslo to debelo more i adekvatan brod a ovaj u ponudi trenutnoj mi se ne cini takav.

Sto se tice putovanja busom , nista ti ne vredi nerviranje , ako tako putujes .Prosle godine , od tacke A do B ( kuca,Beograd -apartman) je trebalo 17 sati , a ove 24 . Stim sto smo ove godine dosli 2 sata ranije pre trajekta u Volos i uspeli i malo da prosvrljamo gradom , sto je po meni bolja varijanta . Gomila dugackih pauza , granice smo brzo prelazili u oba pravca , i ne vredi ...... Jos je najlepsi deo puta na trajektu (2 h 30 min). Zato , opusteno i smatraj da sve vreme dobijeno ispod toga je cist dobitak :whistling:
A da , guzve u luci uvek ima , ali ona ima neki svoj red i kad krene ukrcaj sve ide tako brzo i organizovano . Ako si kolima , uvek imas nekog da pitas gde da stanes i kako , samo vozaci ulaze kolima , ma ne brini .......

super,ivab.neidem autom tako da sam opustena .hvala na svim informacijama.pozdrav:bye::bye:

Molio bih za malo više info o vili Yula (ima li parkinga, kako stoje stvari sa "jeftinijim" prodavnicama). Uskoro se vraća kolega sa Skiathosa pa ćemo svi imati dodatne sveže informacije vezane za ovo ostrvo. Nestrpljivo očekujemo nove vesti.

Posle čitanja raznih iskustava i saveta odlučih se da se priključim forumu. Za sada me više interesuju iskustva drugih, ali se nadam da ću i ja uskoro biti u prilici da podelim svoje utiske sa letovanja za sve zainteresovane (Skiathos od 15 do 31.08). Interesuje me da li neko ima najsvežije podatke i info o boravku u vili Yula? Ima li u blizini jeftinijih prodavnica, kakva je situacija sa parkingom, kakvo je vreme bilo (nadam se na kao kod nas)?

Posle čitanja raznih iskustava i saveta odlučih se da se priključim forumu. Za sada me više interesuju iskustva drugih, ali se nadam da ću i ja uskoro biti u prilici da podelim svoje utiske sa letovanja za sve zainteresovane (Skiathos od 15 do 31.08). Interesuje me da li neko ima najsvežije podatke i info o boravku u vili Yula? Ima li u blizini jeftinijih prodavnica, kakva je situacija sa parkingom, kakvo je vreme bilo (nadam se na kao kod nas)?

Pa jevtiniji su Dia i Marinopulos koji su par stanica od Ahladiesa gde je Yula, kakva je ne znam

Back