"Skandal i nepoštovanje države": Đaci sa rukama na grudima pevaju himnu sandžačkih Bošnjaka u Pazaru

Nemacka je i danas okuprana od strane SAD.Vise srece sa boljim primer
gargamelu, u nemacke unutrasnje "poslove" se SAD odavno nemesa.

Cak je suprotno i moglo se videti za vreme izbora u SADu, gde je Nemacka otvoreno lobirala protiv Trampa. Daleko iznad ostalih evropskih drzava.

Ako mislis da su i danas Nemci vezani lancem za Ameriku, onda si gluplji nego sto sam predpostavio. Odavno oni igraju svoju (prljavu) igru. Zadnji primer je Severni Tok 2, protiv Bidenove volje. A ima i niz drugih primera.

Rasteci uticaj Nemacke u EU je jedan od razloga, zasto je VB napustila istu. Ali to je druga prica. Samo se ti nadaj da ih Ameri drze na kratko. A bilo bi dobro za ostale Evropljane, da to cine!

Poslednja izmena od moderatora:
gargamelu, u nemacke unutrasnje "poslove" se SAD odavno nemesa.

Cak je suprotno i moglo se videti za vreme izbora u SADu, gde je Nemacka otvoreno lobirala protiv Trampa. Daleko iznad ostalih evropskih drzava.

Ako mislis da su i danas Nemci vezani lancem za Ameriku, onda si gluplji nego sto sam predpostavio. Odavno oni igraju svoju (prljavu) igru. Zadnji primer je Severni Tok 2, protiv Bidenove volje. A ima i niz drugih primera.

Rasteci uticaj Nemacke u EU je jedan od razloga, zasto je VB napustila istu. Ali to je druga prica. Samo se ti nadaj da ih Ameri drze na kratko. A bilo bi dobro za ostale Evropljane, da to cine!
.U vreme Baraka Obame NSA je hakovala telefon A.Merkel i skidala sve informacije,to je dovelo do skandala ali se zavrsilo na "necemo praviti problem".Tek da znas ko je gazda
Dakle,tvoja vizija je da Srbija treba da se odrekne "Boze pravde" po ugledu na porazene Nemce ? Nisi ti najbistriji

ti si zelen kao pacije govance.U vreme Baraka Obame NSA je hakovala telefon A.Merkel i skidala sve informacije,to je dovelo do skandala ali se zavrsilo na "necemo praviti problem".Tek da znas ko je gazda
Dakle,tvoja vizija je da Srbija treba da se odrekne "Boze pravde" po ugledu na porazene Nemce ? Nisi ti najbistriji
A ti su blesav ko vol ako mislis da bilo koja druga tajna sluzba to ne cini. Svi to rade, cak i saveznici medjusobno. Eto nasi su uspeli i da prisluskuju sopstvenog predsednika.

"Ti Nemci" su toliko porazeni, da danas unutar EU vec glume gazde. I da se razumemo: Ja ih ne podrzavam.

Tvoja logika je cudo: Znaci posto su Nemci porazeni, nevalja nista njihovo (sem Evre). A bilo bi dobro da vidimo koja kola vozis (verovatno nemacka) i sta od tehnickih aparata koristis.

Dobro vas znam! Vecina vas glumi patriote samo na recima ili iza kompjutera.

Не мислим да је Вучић хтео да ствара јаз. Колико год ми њега прецењивали ипак цео тај механизам СНС углавном делује импулсивно и нагонски. Овде је кроз увођење химне на тај начин у школе, хтело да се покаже како се ради на јачању српског патриотизма и идентитета. Ради се на споменицима (историја, митови), подржава се Црква (устоличење Јоаникија је претворено у национални уместо да буде црквени догађај) а сада имамо и химнисање по школама.

Србија има право да уведе певање химне у школама. Но није то оно што ће побудити национални осећај. За национални осећај су веома потребни успеси. Србија је оптерећена губитном ратова са НАТО. Ми колико год мали народ јако смо пркосни и волимо да се показујемо. Не подносимо поразе колико год их претварали у митове. Потребни су нам успеси, а тренутно су могући једино на економском пољу које је могуће једино уз жесток шамар корупцији.

А пошто корупција и негативна селекција у Србији цветају, практично су на врхунцу вегетације, тешко да ће певање химне то да промени.

Србима је потребна свежа, култивисана телевизијска сцена, јавно вешање лопова, промоција паметних људи а не будала које говоре да су ови са факултетом најглупљи, а тобоже они свињари и опанчари све знају па чак и да буду амбасадори у САД.

NSA je hakovala telefon A.Merkel i skidala informacije, ali se zavrsilo na "necemo praviti problem".
pa naravno nece praviti problema. Svi to rade.

Svaka drzava ima po nekoliko tajnih slubi. Primer SAD: CIA, NSA, USSF-ISR, NRO, MI, FBI i niz drugih. Oni se i medjusobno prisluskuju.
U Nemackoj: BND, BKA, BFV, MAD itd.

Inace, Merkelov mobilni telefon je od nemacke firme "Rhode & Schwarz" (modifikovan standardni, danas koriste modifikovane Apple iPhone 11). I pored toga taj telefon nikad nije bio odobren da se preko njega salju visoko poverljive informacije ili razgovori (veruj mi ako hoces, ja znam iz prve ruke...).

Znaci "oni" su znali da postoji mogucnost da ih prisluskuju. Ali posto to svi cine, nije bilo velike bune oko toga. Rade i oni.

Poslednja izmena:
Што се тиче санџачке деце она нису крива већ наставница. Она треба да одговара кривично по закону јер је овде у питању директно рад против државе Србије. То подразумева и пар година затвора.

А зашто се она осетила бунтовно? Зато што Србију не сматра домовином. Зато су Санџаклије тражиле да се назив српско држављанство промени у држављанство Републике Србије. Да они нису српски људи него неке државе, а тиме се покаже како је то нека Република која ето случајно се зове Србија. Можемо сутра и да јој променимо име. Зашто се јавни сервис не зове Српска телевизија?

А занима ме та учитељица када сутра оде на море у своју Турску и уопште ти наши муслимани, Мађари, Албанци, Бугари када оду на море у Турску па када их питају ко сте ви? Да ли ућитељица каже из Србије или каже ја сам знате муслиманка из Србије или каже из Санџака? Да ли има овде некога одатле ко је муслиман или зна одговор на ово питање?

Они се дакле осећају окупирани од стране Срба. Они мисле и имају дубок осећај да је Санџак турски и муслимански од 1459. до 1912. Дакле 450 година. Онда такав гест представља нешто што ће да се понавља.

Једно је јасно а то је да Срби тамо где их има могу да спроводе своју државност. Пример је Српска. Пример је Војводина. У Санџаку Срба данас има више него муслимана. То значи да муслимани ако желе да буду део заједнице, морају да поштују српску државу. А не да је мрзе и сматрају агресором. Ко то не жели, он је теорориста који крши устав и треба бити кажњен.

Шпанија је своје сепаратисте позатварала. Америка поубијала у Тексасу.

Када би полиција заиста исту привела вероватнод а би смо имали протесте а то не би било добро у ситуацији да нам српски утицај оснажује у Црној Гори. Обод српске земље је Црна Гора и сав фокус треба бити усмерен на повратак српства у Црној Гори.

Дакле ово у Санџаку треба заташкати а не алармирати по свим медијима. Србизација треба да се чини мудро. Колико је наш народ мудар?

Где год нас има у мноштву лакше је. Поред тога што нам је потребно културно и домаћинско друштво, позитивне селекције, а то нам доноси бољитак у свакодневном животу, за будућност Срби морају да се размножавају.

Што се тиче санџачке деце она нису крива већ наставница. Она треба да одговара кривично по закону јер је овде у питању директно рад против државе Србије. То подразумева и пар година затвора.

А зашто се она осетила бунтовно? Зато што Србију не сматра домовином. Зато су Санџаклије тражиле да се назив српско држављанство промени у држављанство Републике Србије. Да они нису српски људи него неке државе, а тиме се покаже како је то нека Република која ето случајно се зове Србија. Можемо сутра и да јој променимо име. Зашто се јавни сервис не зове Српска телевизија?

А занима ме та учитељица када сутра оде на море у своју Турску и уопште ти наши муслимани, Мађари, Албанци, Бугари када оду на море у Турску па када их питају ко сте ви? Да ли ућитељица каже из Србије или каже ја сам знате муслиманка из Србије или каже из Санџака? Да ли има овде некога одатле ко је муслиман или зна одговор на ово питање?

Они се дакле осећају окупирани од стране Срба. Они мисле и имају дубок осећај да је Санџак турски и муслимански од 1459. до 1912. Дакле 450 година. Онда такав гест представља нешто што ће да се понавља.

Једно је јасно а то је да Срби тамо где их има могу да спроводе своју државност. Пример је Српска. Пример је Војводина. У Санџаку Срба данас има више него муслимана. То значи да муслимани ако желе да буду део заједнице, морају да поштују српску државу. А не да је мрзе и сматрају агресором. Ко то не жели, он је теорориста који крши устав и треба бити кажњен.

Шпанија је своје сепаратисте позатварала. Америка поубијала у Тексасу.

Када би полиција заиста исту привела вероватнод а би смо имали протесте а то не би било добро у ситуацији да нам српски утицај оснажује у Црној Гори. Обод српске земље је Црна Гора и сав фокус треба бити усмерен на повратак српства у Црној Гори.

Дакле ово у Санџаку треба заташкати а не алармирати по свим медијима. Србизација треба да се чини мудро. Колико је наш народ мудар?

Dzabe ti je, nece Bosnjak da ti peva o djurdjevom stubu, samo se dzaba umaras i bez prava ljutis.

Sve li biste tudje :lol:
ја имам свој грб, не треба ми туђи. никад не посежем за оним што ми не припада. тај грб је лични и породични грб српског Краља Стефана Твртка (тако се он сам потписивао), и настао је управо поводом његовог крунисања у Милешеви, над гробом Св. Саве.
како су носиоци османског верског и културног наслеђа нашли начина да се идентификују са знамењем једног хришћанског Краља чију су државу разорили управо Османлије, то није питање за мене.

ја имам свој грб, не треба ми туђи. никад не посежем за оним што ми не припада. тај грб је лични и породични грб српског Краља Стефана Твртка (тако се он сам потписивао), и настао је управо поводом његовог крунисања у Милешеви, над гробом Св. Саве.
како су носиоци османског верског и културног наслеђа нашли начина да се идентификују са знамењем једног хришћанског Краља чију су државу разорили управо Османлије, то није питање за мене.
Pusti ti dal je hriscanski kralj ili ne, Tvrtko ti sa Srbijom nije imao nista. To sto Vi pravoslavni ISILovci vezete naciju za veru govori o vasem ekstremizmu i zatucanosti. Jedno je vera drugo narodnost i etnicitet. Tvrtko je Bosanski Kralj sa korenima iz Bosne, za razliku od tvojih Karadjordjevica za cije se Malisorske korene sve ozbilinije govori iako ste se nekad podsmevali tome.

https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...ima-pevaju-himnu-sandzackih-bosnjaka-u-pazaru

Prvi put u istoriji, školska godina u Srbiji počela je ovog 1. septembra intoniranjem državne himne "Bože pravde". U školama širom zemlje odjekivali su juče stihovi naše himne, dok su đaci kraj svojih klupa ponosno stajali. Ipak, u Osnovnoj školi Rifat Burdžović - Tršo u Novom Pazaru slika iz učionica bila je drugačija. Naime, umesto "Bože pravde" učenici jednog razreda pevali su himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".

ocekivano

zbog nasih losih poteza se desavaju ovakve stvari, nastaju nove nacije na nasem tlu

ne svidja mi se ni upotreba himne svakodnevno , ona je za posebne prilike

nit mi se svidja himna koja podstice nepravoslavce da je ne osecaju svojom , time i srbiju ne osecaju svojom

Podrška sugrađanima u borbi za prava i protivu velikosrpske okupacije Raškog kraljevstva.

Не знам зашто то певају јер они су Шиптари , нису словени , нити имају словенско порекло .

Додуше половина је Шиптара адруга половина Турака који нису успешно славенизирани и представљају највећи огранак србомрзаца , мржња им је у генима дубоко усађена и сматрам да ће доћи време када ћемо решити овај проблем једном за навек.

Најгора грешка је направљена када је приликом ослбођења од Турака тадашња власт Србије , у страху од губљења финасија кроз порезе , зауставила селидбу из Рашке области која је тих година била масовна .Можда никада не би имали овакве проблеме а можда ни проблеме у БиХ да се ово није зауставило.

Pusti ti dal je hriscanski kralj ili ne, Tvrtko ti sa Srbijom nije imao nista. To sto Vi pravoslavni ISILovci vezete naciju za veru govori o vasem ekstremizmu i zatucanosti. Jedno je vera drugo narodnost i etnicitet. Tvrtko je Bosanski Kralj sa korenima iz Bosne, za razliku od tvojih Karadjordjevica za cije se Malisorske korene sve ozbilinije govori iako ste se nekad podsmevali tome.
Стефан Твртко се крунисао за Краља Србије (о томе лепо, бираним речима, и нашироко пише у две своје повеље Дубровчанима), и то врло смислено и симболички знаковито бира место за тај чин- Милешеву, у којој је гроб Св. Саве, који је лично својим рукама и молитвама осветио, помазао и крунисао прву тројицу српских краљева- свога брата Стефана Првовенчаног, и његова два сина- Стефана Радослава и Стефана Владислава. Твртко је њихов наследник и настављач државних традиција српског Краљевства. то и сам каже, и хералдички потврђује.

pa naravno nece praviti problema. Svi to rade.

Svaka drzava ima po nekoliko tajnih slubi. Primer SAD: CIA, NSA, USSF-ISR, NRO, MI, FBI i niz drugih. Oni se i medjusobno prisluskuju.
U Nemackoj: BND, BKA, BFV, MAD itd.

Inace, Merkelov mobilni telefon je od nemacke firme "Rhode & Schwarz" (modifikovan standardni, danas koriste modifikovane Apple iPhone 11). I pored toga taj telefon nikad nije bio odobren da se preko njega salju visoko poverljive informacije ili razgovori (veruj mi ako hoces, ja znam iz prve ruke...).

Znaci "oni" su znali da postoji mogucnost da ih prisluskuju. Ali posto to svi cine, nije bilo velike bune oko toga. Rade i oni.
ae pali

Back