црна брада
Elita
- Poruka
- 21.097
Ti si iskusio i migrantske probleme?Za razliku od nekih drugih,koje cak i vracaju...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti si iskusio i migrantske probleme?Za razliku od nekih drugih,koje cak i vracaju...
Pa postaneš Bezos i zarađuješ sve više.Nema veze što Vučić tebi otima šta god stigne.kako privatni sektor da dize plate kad nema investicija od strane privatnog sektora. da bi mogao da platis vise moraos da dizes kvalitet kvantitet. A toga nema bez investicija
BEOGRAD – Vlada Srbije prelomila je danas i ipak donela odluku da minimalna cena rada bude povećana za 8,6 odsto, odnosno da cena po satu rada bude 155 dinara.
Sa ovom odlukom se, međutim, nisu saglasili predstavnici sindikata.
Predlog Vlade Srbije i poslodavaca bio je 155 dinara, odnosno, povećanje od 8,6 odsto dok su sindikati tražili 10 odsto povećanja cene rada.
Predsednik S S S Srbije Ljubisav Orbović rekao je da su i sindikati i poslodavci kao i predstavnici vlade postigli dogovor da u naredne tri godine minimalna cena rada dostigne visinu minimalne potrošačke korpe.
Potrosacka korpa je 70 000 dinara. Poenta ove mere nije ta da ce radnici vise zaradjivati, sta vise vecina ce zaradjivati manje. Ovom merom samo se vise novca pakuje u budzet kroz oporezivanje.
То полако их неће спасити,морају драстично да дижу плате.......Све док портир у влади има већу плату,него шеф производње у фабрици,нема напретка по овом питању.
i postojece plate su nerealne. Ne mozes sa tehnologijom iz kamenog doba da placas radnike kao da imas tehnologiju iz modernog doba.
pa brojke se ne poklapaju. Da je srpski radnik za trecinu produktivniji od italijanskog i da je ista tehnologaja kao i u italiji, bdp srbije bi bio trecinu veci od italijanskog tj 40000 dolara. Jer tako bajo mojKoja je to tehnologija iz kamenog doba ako pričamo o jednom vozaču kamiona, vlasnik prevozničke firme iz SM ima 40 kamiona svi 2014. godište, fabrika koja proizvodi delove za proizvođače automobila, uglavnom nemačke je preslikala pogon iz Italije, učinak radnika u Srbiji je za trećinu veći nego kolege u Italiji, a zarada u proseku 5 puta manja, dakle u istoj firmi kod istog vlasnika sa istom tehnologijom.
Pa kad Papo Rimski i Rotsild otmu od srpskog trudbenika i dadnu ga žabaru prljavom.pa brojke se ne poklapaju. Da je srpski radnik za trecinu produktivniji od italijanskog i da je ista tehnologaja kao i u italiji, bdp srbije bi bio trecinu veci od italijanskog tj 40000 dolara. Jer tako bajo moj
A 6 puta je manji, Tako da tvoja prica o vecoj produktivnosti srpskog radnika pada u vodu.
Nema ničeg lošeg u pomaganju popravka položaja sirotinje u našem narodu.
pa brojke se ne poklapaju. Da je srpski radnik za trecinu produktivniji od italijanskog i da je ista tehnologaja kao i u italiji, bdp srbije bi bio trecinu veci od italijanskog tj 40000 dolara. Jer tako bajo moj
A 6 puta je manji, Tako da tvoja prica o vecoj produktivnosti srpskog radnika pada u vodu.
Ja govorim o stranom poslodavcu, takvih je koliko hoćeš i daleko od toga da oni mogu da utiču na BDP generalno, ti bajo moj očigledno ne razumeš osnovne stvari.
Dakle, pričam o konkretnom primeru koji je dokaziv, dakle italijanski poslodavac je doneo identičnu tehnologiju, radna snaga po obučenosti je identična, učinak dosta veći.
Dakle, ishod je sledeći, poslodavac gasi i poslednji pogon u Italiji jer vodi brigu o profitu i stoli ga bojko za BDP.
ja bajo moj trenutno drzim casove ekonomije ako te zanima javi se na pp. oces da motas kablove i da sijes robu i da imas platu 2000 evra., E pa to ne ide.
- - - - - - - - - -
i opet za sve degenerike pitanje . Ako je srpski radnik skup zasto se ne isplati unajmiti ga. vec je u srbiji ogromna nezaposlenost.
Ако већ путује из Африке у Европу што би се заустављао у Србији кад му је надомак ЕУ.. Две трећине афричких држава има веће плате од Србије.uvoziti ce afrikance sto bi dizali cenu
е то је онда добро...Jer, oni koji radnike prijavljuju na minimalac, a ostatak im daju na ruke, sada će morati da plaćaju više po osnovu prijave za minimalac.
е то је онда добро...
Sta ce ljudi sa tolikim parama
Да купе пелене !
Za koga?