Sirija je hanefijska drzava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Abdullah

Domaćin
Banovan
Poruka
3.616
Sirija je hanefijska drzava koja ima dosta osmanskog utjecaja. Vjerujem da siijama nije cilj da Siriju pretvore u siijsku zemlju. Da Al Assad nema podrsku hanefija on bi odmah pao sa vlasti. Zato, vjerujem da je i Al Assad hanefija i da ce on protjerati teroriste iz Sirije. Znam da je to tesko mnogim selefijama ali u slucaju pobjede Al Nusre i FSA nad Al Assadom nastala bi pometnja slicna onoj iz Libije nastao bi haos.

Zato, ostanak Al Assada na vlasti zavisi od volje vecine gradjana Sirije a to je od hanefija.

Hanbelijska skola kojoj pripada Saudijska Arabija i Zaljevske zemlje moraju se dobro razmisliti da li ce postovati teoriju Abdul Vehaba o zabrani amuleta. Imam Ahmed ibn Hanbel osnivac hanbelijske skole nije promovvirao zabranu amuleta.. To je promovirao samo Abdul Vehab. Hanbelije su imale dosta poznatih sufija i naravno da taj narod Saudijske Arabije i Zaljevskih zzemalja ne mogu zivjeti bez zastite to jest bez amuleta.

Bez amuleta mi smo pod Bozjoj milosti ako vjerujemo u Bogu nego zato trpimo teska iskusenja i nedaca i ne zivimo smirenim zivotom. Amulet nas drzi u sigurnom stanju. Zato, protestanti u Americi zive u selima daleko od civilzacije i utjecaja negativnih magija.
Nase tijelo je stvoreno za raj a ne za zemlju. Mi smo na zemlji tudjinci i mi trpimo iskusenja. Zasto kad odemo u Africi moramo preboljeti neku njihovu bolest??? Naravno i to je dokaz prisutnosti magije. Amulet nas stiti utjecaja promjene sredine.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back