Šira slika

Tema je o tome koliko smo svesni zagadjenja oko sebe? Pocevsi od vazduha.
Jesmo li spremni da nesto uradimo po pitanju toga?
Spremni kapetane.:D
Spreman sam da pišem na ovu temu dok ne izližem sva slova na tastaturi. Znam da će da vredi. Znam da smo mnogima pomogli ili im olakšali muku otvorivši im oči.
Setio sam se prethodnih inicijativa. U trenucima dok sam očajan stajao na sred poplavljene imovine, svestan da ni od koga ne mogu da očekujem pomoć i da tu nema života, makar onog zdravog, pomislio sam kako nije sve tako crno. Setio sam forumaša i ukapirao da sigurno pomažu nekome kome je pomoć potrebnija nego meni. Takvo jedinstvo, takva svest i briga za bližnje i čovečanstvo jednostavno inspiriše. Dohvatio sam se alata i krenuo da sređujem što se srediti može, znajući da ste uz mene i da bi mi pomogli na svaki način ukoliko bih to zatražio.
Eto, Srbiju obnovismo. Sada da rešimo problem zagađenja, pa posle toga da iskorenimo glad i bolesti, pa onda možemo i da se zezamo na forumu.

znaci, da se dilajt ne buni zbog linija na nebu
Значи да су постојање кемтрејлса признале владе Немачке и Шведске, али су дале бенигно тумачење.
Сачекаћемо неко време за мање бенигно тумачење, као што смо чекали да уопште признају кемтрејлсе.

Razmišljate li nekad o onome što udišemo?
O mestu i području u kojem živimo?
O bombardovanju i tome koliko je to ostavilo uticaj?
Izduvni gasovi?
Način života i životni vek ljudi u našoj državi?

Želite li da se odselite?

Negde gde nema zračenja, izduvnih gasova, fabrika koje ispuštaju otpad u kanale, šećerane koje smrde... itd...
Negde gde je klima lepša, vazduh čistiji, gde bi vaša deca imala zdraviji život?

Srbi mnogo razmisljaju, sigurno da da. I ako je sest da ili pet da, ukupno je da, tako da DA.

Razmišljate li nekad o onome što udišemo?
O mestu i području u kojem živimo?
O bombardovanju i tome koliko je to ostavilo uticaj?
Izduvni gasovi?
Način života i životni vek ljudi u našoj državi?

Želite li da se odselite?

Negde gde nema zračenja, izduvnih gasova, fabrika koje ispuštaju otpad u kanale, šećerane koje smrde... itd...
Negde gde je klima lepša, vazduh čistiji, gde bi vaša deca imala zdraviji život?

maldivi :zaljubljena:

Tema je o tome koliko smo svesni zagadjenja oko sebe? Pocevsi od vazduha.
Jesmo li spremni da nesto uradimo po pitanju toga?
Nismo svesni i tesko da cemo nesto uraditi po pitanju toga. Mi ne umemo ni da recikliramo, a to je barem besplatno, lako i ne oduzima puno vremena. Ma ne umemo ni djubre da bacimo u kantu za otpatke, nego samo frljnemo iz kuce.

Nismo svesni i tesko da cemo nesto uraditi po pitanju toga. Mi ne umemo ni da recikliramo, a to je barem besplatno, lako i ne oduzima puno vremena. Ma ne umemo ni djubre da bacimo u kantu za otpatke, nego samo frljnemo iz kuce.

ponekad kad vidim kako se odnosimo prema okolini, onda mi bude jasno što je Hitler hteo da nas zatre

Da.
Potrebne su udarne reklame I obavestenja da bi se ljudi navikli na to.
Ne mogu da kazem da svi to ignorisu, mi razdvajamo smece, plastiku nose subotom I ceo komsiluk tad iznosi.
Oni kontejneri za plastiku kod zgrada su uvek puni, sto znaci da ljudi misle I zele, ali niko da donese drugi kontejner. Prosto ih zabole.
Tako je za sve...
Moj tata je napravio masinu za reciklazu. Godinama se cekalo za odobrenje sredstava za taj projekat. Godinama...
U drugim drzavama motivisu ljude da voze bicikloVe, da se ponasaju ekoloski... samo kod nas se zapocne I onda svi kuliraju...
uvek se negde usput odustane...
Secerana ispusta otrove u kanal, I vec 20 godina placa kazne za to. Kazu jeftinije im je platiti kaznu nego kupiti filtere!
Meni je to porazavajuce. Od strane tog vlasnika. Pa I ti zivis tu, zive tvoja deca, kako ne razmislja da time truje ne samo sebe vec I svoje praunucice...

Kako onda ne zeleti da odem odavde na neko pusto ostrvo... bez otrova I zagadjenja

Back