Шиптари опет прете - "Забранићемо Вулину улазак на Косово!"

Крста

Poznat
Poruka
7.429
NOVI SAD – Direktoru Kancelarije za Kosovo Aleksandru Vulinu ubuduće će biti zabranjen ulazak na Kosovo, ukoliko ne bude poštovao pravila igre, izjavio je kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

„Aleksandar Vulin za ulazak na Kosovo dobija dozvolu od Vlade Kosova. Međutim, u petak smo bili prinuđeni da ga deportujemo preko prelaza Merdare jer nije poštovao utvrđenu agendu. On je i inače neprestano kršio ustanovljen protokol i mešao se u unutrašnje stvari Kosova”, rekao je Redžepi za današnji novosadski Dnevnik.

Dodao je da, ukoliko Vulin tako nastavi, više neće dobiti dozvolu da uđe na teritoriju Kosova.

Ocenio je da to neće proizvesti dodatne tenzije između Prištine i Beograda, jer se „pravila moraju poštovati”.

Vulin: Najava Redžepija je jasna provokacija

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je današnja najava kosovskog ministra unutrašnjih poslova Bajrama Radžepija da će mu zabraniti ulazak na teritoriju pokrajine „jasna provokacija i pritisak” kako bi se otežao i sprečio predstojeći dijalog Beograda i Prištine.

„Mislim da nije moglo biti boljeg dokaza da svoj posao radim dobro, u skladu sa Ustvom Srbije, Rezolucijom 1244 i na dobro našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ovo je jasna provokacija i jasan pritisak, koji traje već duže vremena kako bi se i na ovaj način otežao ili sprečio najavljeni dijalog za koji Priština niti je spremna, niti želi da bude spremna”, rekao je Vulin Tanjugu.

On je naglasio da „u toj igri podizanja tenzija” neće učestvovati, ali da želi da upozori da nasilje, „kome su organi Prištine veoma skloni može i dalje da se izliva na njegovu glavu, ali nikako prema Srbima na Kosovu i Metohiji”.

„Želim samo da upozorim da nasilje kome su organi Prištine veoma skloni može i dalje da se izliva na moju glavu i to neće ništa promeniti, ali ih upozoravam da ni slučajno ne pokušavaju da se služe ovakvim nasiljem i ovakvim provokacijama prema predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji i da slučajno ne pokušavaju nasiljem da promene faktičku situaciju na terenu”, istakao je Vulin.

„Nasilje neka sačuvaju za mene, ja ću se s njim nositi, a neka ga izbegavaju, ma koliko njemu bilo skloni, prema bilo kom Srbinu na Kosovu i Metohiju”, dodao je Vulin.

Ukoliko pak dođe i do zabrane njegovog ulaska u južnu pokrajinu, Vulin je rekao da će država da razgovara sa međunarodnom zajednicom i „sa onima sa kojima inače razgovara”.

Redžepi je za novosadski „Dnevnik” rekao da će Vulinu zabraniti ulazak na Kosovo i Metohiju ukoliko ne bude poštovao pravila igre.

U izjavi Tanjugu, Redžepi je naveo da će kosovske vlasti, kada ga dobiju, razmatrati zahtev za posetu Kosovu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

On je kazao da je Vulin pre nekoliko dana „deportovan” sa Kosova i da nisu dobijali novi zahtev za njegovi posetu.

Pripadnici kosovske policije sprečili su Vulina u petak da poseti severni deo Kosovske Mitrovice, gde je trebalo da razgovara sa predstavicima Srba i UNMIK-a, jer u agendi njegove posete koju su odobrile kosovske vlasti nije bila navedena poseta ovom gradu.

Vulin je dvodnevnu posetu Kosovu prekinuo u Prizrenu nakon što je saznao da se u petak dogodio oružani napad u opštini Zubin Potok na severu Kosova, gde su nepoznate osobe pucale na vozila Euleksa i kosovske policije.

U pratnji kosovske policije vozilo u kojem se nalazio Vulin tada je iz južnog dela Kosovske Mitrovice upućeno na administrativni prelaz Merdare u centralnu Srbiju.

Извор: Политика
Биће фрке још...:lol:

Наравно, после називају Вулина неким издајником људи који су први пут чули за њега. А човек јутрио на барикадама.

Веће признање Вулину и не треба, него да га Шиптари не воле.

Се сећа неко на устоличење патријарха у Пећи, Тадија слободно долази на КиМ, а Николића и Вељу вратили једног на граници, другог са Косова.

Ено Борко патриота, имао слободан улаз на КиМ :lol:

Шипци се ту ништа не питају, само Амери.

Баш тако. Они Америма представљају пешадију, неког ко ће да запрља руке и да, потенцијално, прокрвари. Зашто неки момак из Денвера или Бостона да крвари када то може слугарија, тако размишљају Јенкији.

И све што они кажу и раде мора да буде аминовано од Амера.

Баш тако. Они Америма представљају пешадију, неког ко ће да запрља руке и да, потенцијално, прокрвари. Зашто неки момак из Денвера или Бостона да крвари када то може слугарија, тако размишљају Јенкији.

To je, druže, jedan od načina za ostvarivanje svojih interesa. Platiš budale da ginu za tebe i tvoje interese.

То је онај метод проливања туђе крви за своје интересе.
Већ виђено, толико пута.

To je, druže, jedan od načina za ostvarivanje svojih interesa. Platiš budale da ginu za tebe i tvoje interese.

Али ти шупљоглавци никако да се запитају једно, рећи ћу ти шта.

Видиш, ми смо Косово имали ван наше контроле много пута, и увек је било безизгледно да ћемо га вратити. А вратисмо га сваки пут.
Колико су Шипци способни нека ти говори чињеница да их има много више од Срба (тачан број је много дискутабилан па не бих да излазим са тврдњама, али их има много више), и упркос њиховој великој већини.... ШИПТАРИМА ТРЕБА ЗАШТИТА ОД МАЛОБРОЈНИХ СРБА??? Па ко ту ког зјб? Милион и по Шиптара не може да се брани од 150 хиљада Срба? Ко је ту јачи?

Оно што сам рекао у почетку, то је следеће. Па да ли се ти малоумници уопште питају шта ће бити ако нам се поново врати КиМ? Ајд да кажемо да то није баш изгледно (у тренутној ситуацији), али шта ће бити ако ми успемо? Ја не знам ни једног јединог Србина (Моравац сам) који би их штедео. Ни једног не знам да их цени и поштује после '99. Они нису свесни шта ће бити у случају да се ми вратимо доле. Не подржавам злочине, али таквих усијаних глава имаш међу Србима да не могу ни да претпоставим шта ће лудаци радити Шиптарима, наравно ако и кад продремо доле.

Али ти шупљоглавци никако да се запитају једно, рећи ћу ти шта.

Видиш, ми смо Косово имали ван наше контроле много пута, и увек је било безизгледно да ћемо га вратити. А вратисмо га сваки пут.
Колико су Шипци способни нека ти говори чињеница да их има много више од Срба (тачан број је много дискутабилан па не бих да излазим са тврдњама, али их има много више), и упркос њиховој великој већини.... ШИПТАРИМА ТРЕБА ЗАШТИТА ОД МАЛОБРОЈНИХ СРБА??? Па ко ту ког зјб? Милион и по Шиптара не може да се брани од 150 хиљада Срба? Ко је ту јачи?

Оно што сам рекао у почетку, то је следеће. Па да ли се ти малоумници уопште питају шта ће бити ако нам се поново врати КиМ? Ајд да кажемо да то није баш изгледно (у тренутној ситуацији), али шта ће бити ако ми успемо? Ја не знам ни једног јединог Србина (Моравац сам) који би их штедео. Ни једног не знам да их цени и поштује после '99. Они нису свесни шта ће бити у случају да се ми вратимо доле. Не подржавам злочине, али таквих усијаних глава имаш међу Србима да не могу ни да претпоставим шта ће лудаци радити Шиптарима, наравно ако и кад продремо доле.

Jedini problem sa tim usijanim glavama je to da će se te iste usijane glave obrušiti na civile, izbegavajući sukobe sa ekstremnim delovima, dok ćemo mi, kojima rat nije ni na kraj pameti, biti pod vatrom. Već viđen scenario u Hrvatskoj 90-tih.

Back