Sinod SPC izrazio zabrinutost zbog pokusaja da se AP Vojvodina pretvori u drzavu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли си ти нормалан човек? Мислим, не фали ти нешто, немаш неке проблеме? :)

30% "Војвођана" су ти људи из Босне и Херцеговине и Црне Горе, а већ за само једну генерацију нећеш имати ниједног Србина у Војводини коме мајка или отац неће бити 2. или 3. генерација досељеника из тих крајева, а за Србију погледај само културу њених градова у другој половини 19. века, свега неколико деценија од протеривања муслимана и њихове власти, па доноси суд да ли су "више" Мала Азија или Средња Европа.

И увек ми нешто падне на памет у оваквим "дискусијама"... Који је инструмент карактеристичан за Војводину? Турска тамбура. А који за цент. Србију? Европска виолина, хармоника и труба.

Do ovih, skorashnjih dogadjanja "naroda, za Vojvodinu je bilo tipichno to shtu su se doseljenici, ne mogavshi da *odole vojvodjanskoj kulturi i dobrim navikama, za relativno kratko vreme prilagodili tom nachinu zivota. Na srecu brzo su shvatili da drugachije ne mogu da *opstanu u toj zajednici!

.Chiste ulice (pochishcen *shor),.Okrechene kuce,(shto obichno zene rade),red u dvorishtu, nedeljni ruchak i odmor (a ne shtrikanje i heklanje), shto se instrumenata tiche, nadje se i po neki klavir, za razliku od drugih delova Srbije,(nije bash autentichno ali mnogo govori)
Sve to NARAVNO nije razlog za stvaranje nove drzave u okviru Srbije ali, nebi bilo loshe ugledati se malo na Vojvodinu, na red i kulturu pa cemo lakshe prevazici probleme koje SAMI IZMISHLJATE
ps.joj nostalgija :(:(:(:(

Poslednja izmena:
Prvo nisam Vojin, nisam niciji po politickoj pripadnosti za razliku od vas moderatora koji ste svi jasno opredeljeni... pokusajte barem da glumite nepristrasnost...
Meni samo smeta sto dozvoljavate da se neka licnost vredja bez osnova...kao na primer Kostunica tako da mi je zahvaljujuci tome cak postao simpatican...kad je u pitanju vas vodja stranke onda to nij edozvoljeno...

čuj na politici, a nepristrasan :roll:
i zašto bih ja glumio, sakrivao ili nešto treće
ja nisam mod na politici i mogu da zastupam šta god hoću

Ma bitno je da su ovi autonomasi zakleti protivnici rata kad treba da se brani Srbija,ali kad treba da se rusi Srbija,e onda su boga mi spremni i da poginu.................................a da ce krvi biti,to je i malom detetu jasno.Ali sta to briga sve ove,koji te planove prave,ima dosta autonomaskih budala da ginu za njihove interese:dash::dash::dash:

ne mogu a da ne primetim da malo previshe spominjesh, krv,klanje........
jel' ti to fetish?

Prvo nisam Vojin, nisam niciji po politickoj pripadnosti za razliku od vas moderatora koji ste svi jasno opredeljeni... pokusajte barem da glumite nepristrasnost...
Meni samo smeta sto dozvoljavate da se neka licnost vredja bez osnova...kao na primer Kostunica tako da mi je zahvaljujuci tome cak postao simpatican...kad je u pitanju vas vodja stranke onda to nij edozvoljeno...

Upravo tako.

ko je,po tebi,pravi Srbin?
da nije,možda,onaj koji nonstop pljuje po svojem predsedniku i svojoj drzavi?

pravi Srbin je onaj ko se ponasa u skladu srpske duhovnosti i tradicije, onaj ko je svetosavac, pravoslavni hriscanin i onaj kome su interesi Srbije i Srba na prvom mestu.

A interes Srba je sto jaca i veca srpska drzava a ne sto manja rascepkanija i jadnija

Stoga svako ko radi na rasturanju i cepanju Srbije ne da samo ne moze biti pravi Srbin vec je i izdajnik srpskog naroda i drzave.

e dobro je shto se samo sa ovim ne slazesh!

ps.Onda da razjasnimo i tu *nedounicu...Sve shto je Serbiano rekao je GOLA ISTNA (ovako ti se mozda vishe dopadne)

Popravljas se sto se tice nacina izrazavanja, dobro je da prihvatas kritiku, jos da pocnes i sa nacinom razmisljanja da se popravljas, ali, ima vremena za tebe, mozda i shvatis gde gresis...

Да ли си ти нормалан човек? Мислим, не фали ти нешто, немаш неке проблеме? :)

30% "Војвођана" су ти људи из Босне и Херцеговине и Црне Горе, а већ за само једну генерацију нећеш имати ниједног Србина у Војводини коме мајка или отац неће бити 2. или 3. генерација досељеника из тих крајева, а за Србију погледај само културу њених градова у другој половини 19. века, свега неколико деценија од протеривања муслимана и њихове власти, па доноси суд да ли су "више" Мала Азија или Средња Европа.

И увек ми нешто падне на памет у оваквим "дискусијама"... Који је инструмент карактеристичан за Војводину? Турска тамбура. А који за цент. Србију? Европска виолина, хармоника и труба.

ne znam shta si se unervozio toliko da si krenuo da vredjash.
Svi ti voshini kolonizatori (pre poslednjeg rata) su danas najveci zagovorenici njene autonomije povhev od Chanka, Kostresha i ostalih...dakle Srbi (pre nego Madjari ili sl.)
Mnoge je njih ta vojvodjanska ravnica primilira i pripitomila, i sad ne mozemo prichati da su takvi istog mentaliteta kao njihovi rodjaci po CG ili BH.
To shto se u par gradova u Srbiji u 19 veku napravilo par zgrada sa finim fasadama ne govori nishta da se promenilo i u glavama stanovnika. Ne moz ti porediti danas Novi Sad i Nish ma koliko se trudio, i ma koliko je u poc. 20veka taj grad modernizovan.
Danas kada svi narodi EXYU hrle u priblizavanju EU, samo se Srbi ustezu, protive, - stoga je i logichno da delovi Srbije (Vosha) koji smatraju da je Evropa njihova proslost a i buducnost teze njenom priblizavanju, za razliku od centr Srbije koja je totalno indifetentna.

Pa i najbliza istorija je pokazala -CGorci su se odvojili onda kada su zakljuchili da ih Srbija samo kochi u njenom napredovanju ka evro i svestkim integracijama -shto je i bio sluchaj! Tako ce nazalost i Vojvodjani uskoro pocheti da razmisljaju.
Istorija se ponavlja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back