синхпрнизација вибера не са мобилног на рачунар него обрнуто

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.560
Већ сам писао да сам желећи да ослободим меморију мобилног, додирнуо опцију „обриши податке“ и он се деинсталирао. Наравно, грешка је што нисам био направио резервну копију на андроиду.

Добио code и поново уградио Вибер на мобилни,

Међутим, не могу да га синхронизујем са компом. Шта год пошаљем неком контакту на андроиду,.невидљиво је на компу.
Онда, остао ми је само мали део контаката у именику, Разумем да није повратио поруке одраније, али зашто само део контаката?
Такође, моје белешке које сам сада добио немају везе са my notes на рачунару.

Значи: када имам на мобилном, иде лако: на компу кликнеш инсталаицју, два корака и на трећем се појави код, који очиташ мобилним и синхронизујеш.
Али, сада бих хтео да мобилни синхронизујем према рачунару. Да спасим десетине бројева које имам на компу а на мобилном ми се појавило само неколико.

Има ли начина да мобилни синхронизујем према рачунару?

Kontakti i viber nisu isto.

Gde su ti kontakti. Na gmailu ili gde. Gde si ih snimao kad si ih pravio. Odatle mozes da ih vratis.

A sa kompa samo rucno da ukucavas u telefon.Nisu na Gmailu nego na
Не на Gmail него на компу или мобилном, С тим што је тако, а и пише, да се нови контакт може у именик убацити само у мобилном. Али кажем, сада пошаљем нешто Мики на мобилном има само ту, а нема на компу, а пошаљем му са компа - нема на мобилно.
Јер, нема начина за синхронизаицју у том смеру.
Ако деинслалирам на компу, изгубићу десетине контаката а повратити само десетак који су се појавили у мобилном.

Контакти су у телефону а вајбер само има приступ контактима и ништа више. Исто је и са вајбером на рачунару. Он синхронизује путем QR кода контакте из телефона. Рачунар нема телефонски именик и није предвиђена синхронизација, односно, инсталација (покретање) вајбера без телефона.
Буди прецизнији, у опису, шта си тачно обрисао, само вајбер или си обрисао све податке све са имеником?
Шта год урадио, гугл налог чува именик и лако се враћа а поновним инсталирањем вајбера, враћају се подаци везани за твој број.

Ево шта сам урадио
https://forum.krstarica.com/threads/android.680464/page-30

Да не тражиш тамо, копирам:
Иначе, сваки 3-4 дан морам да празним апликације на глупом андроиду, и код Вибера, уместо да обришем само „кеш“ ја додирнем „Обриши податке“. И он га сасвим деинсталира. А и ако сам грешком то додирнуо, требало је само да обрише поруке, слике итд а не да га сасвим избаци ван.
Кад каже обриши податке, шта то значи? Ако ја дилит стотину Ворд фајлова, да ли сам деинсталирао Офис?
Не пише да обришем поставке, нити програм, него податке, слике, видео, поруке... Као што имам на Виберу на компу: обриши конверзацију. Не брише,м Вибер. На ФБ такође. обриши преписку, не значи да сам деинслалирао или деактивирао налог. .
Једна је ставр кеш меморија. Али, како да ја са андроида поскидам све непотребне Вибер поруке,с лике, видео.? Једну по једну?

Или овако: Ако имаш Вибер и на андроиду и на компу, па мењаш мобилни?
Шаљеш да ти пошаљу код.
Али,.како да тај Вибер у новом мобилном синхронизујеш са оним на рачунару?
Вајбер се синхронизује са бројем телефона, за њега је везан, а са рачунаром само дели информације!

Да, али сада неће да дели ништа. Засебне фирме. Са особом НН разменим по поруку на рачунару, нема је на мобилном.
Онда са истом особом разменим поруку на мобилном - нема је на рачунару.

Ево ја поставио питање. па да поставим и одговор, може некад некоме ваљати.

Одем на Вибер на десктопу на подешавања, са намером да га деактивирам, па поново инсталирам, то контаката што има нека има шта ћу сад. Међутим, уместо деактивирања појави се опција update и искочи онај code, а истог момента се на андроиду појави читач преко целог екрана, сам од себе (а иначе кад синхронизујеш мораш да кликнеш на ону иконицу)

Принесем га монитору, и то је то. И све готово.

Ко зна, можда некоме ваља ти што би рекао покојни Лане: не шкоди, а што не шкоди можда буде од користи.

Значи, модератору, рачунај да је проблем решен, једино још ако неко има неки коментар.

Ево ја поставио питање. па да поставим и одговор, може некад некоме ваљати.

Одем на Вибер на десктопу на подешавања, са намером да га деактивирам, па поново инсталирам, то контаката што има нека има шта ћу сад. Међутим, уместо деактивирања појави се опција update и искочи онај code, а истог момента се на андроиду појави читач преко целог екрана, сам од себе (а иначе кад синхронизујеш мораш да кликнеш на ону иконицу)

Принесем га монитору, и то је то. И све готово.

Ко зна, можда некоме ваља ти што би рекао покојни Лане: не шкоди, а што не шкоди можда буде од користи.

Значи, модератору, рачунај да је проблем решен, једино још ако неко има неки коментар.
Pa korisno samo nisi jasno objasnio korake šta i kako si radio pa ti se pojavila opcija za update?

Pa korisno samo nisi jasno objasnio korake šta i kako si radio pa ti se pojavila opcija za update?
Написао сам: на Виберу на компу сам ишао на подешавања са намером да га деинсталирам.. Хтео да идем на Приваси&Секјурити јер је тамо опција за деактивате.
Међутим, сада је, чим сам отишао на Подешавања искочила опција Апдејт
Ту опцију апдејтовања ми није нудио првих пар дана иначе бих то урадио, не бих ни постављао тему.
Него, он бистар, видео да ја 2 -3 дана покушавам да са њега шаљем поруке, и видео о чему се ради и то ми понудио.
Сада одох на Подешавања и наравно, нема те опције апдјет. Јер сад више није ни потребна.
Једино што није аутоматски синхронизвао: моје белешке на мобилном и my notes на компу. Независни колосеци. Онда одем на комп, па my notes прекрстим у моје белешке и он их састави и сад је све ОК.
Мени су те белешке најважније. Јер, дуже поруке не куцкам, него на андроиду диктирам, пошаљем на моје белешке онда седнем за комп, па поправим ако нешто није добро чуо. И пошто су слова мала, чак и кад проширим Вибер-пенџер на цео екран, ја копи-пејст, па у Ворд, и онда ту коригујем. То ми је лакше за куцање већих текстова него на gmail-docs-voice typing
.

Back