SINGIDUNUM

Lucky girl:
ne,ne....jedini univerzitet u bgd-u pored filoloskog.....
a jedini priznat privatni fax....kapiras :D

Nijedan fakultet u Srbiji nije apriori priznat u svetu, to jest moras da uradis nostrifikaciju svejedno, isao u US ili EU.
U slucaju da hoces da nastavis skolovanje, svaki univerzitet ima sopstvene kriterijume o tome da li ce ti dozvoliti da studiras kod njih ili ne.
Univerzitet Singidunum je po broju studenata na 8. mestu, od ukupno 12 univerziteta.

roxy135:
Nijedan fakultet u Srbiji nije apriori priznat u svetu, to jest moras da uradis nostrifikaciju svejedno, isao u US ili EU.
U slucaju da hoces da nastavis skolovanje, svaki univerzitet ima sopstvene kriterijume o tome da li ce ti dozvoliti da studiras kod njih ili ne.
Univerzitet Singidunum je po broju studenata na 8. mestu, od ukupno 12 univerziteta.
sta po broju studenata 8-mi?

Pa ako je na prvom mestu univerzitet koji ima najvise studenata, a na poslednjem univerzitet koji ima najmanje studenata, onda je Univerzitet Singidunum na 8. mestu od 12 univerziteta koliko ima u Srbiji. Doduse ove godine prelaze na 7. mesto.

_Milanche_:
jasta je bas je na prvom mestu univerzitet po broju studenata...svud EU,Amerika ogranicavaju broj studenata po fakultetetu na 500-600...

Ja ovde govorim o tome koji univerzitet ima najvise studenata.
EU i Amerika ne poznaju instituciju fakulteta, vec je sve organizovano na nivou univerziteta, a ono sto su kod nas fakulteti kod njih su departmani, tj. studijske grupe.

Jel to u Spaniju, u Toledo, na praksu?

roxy135:
Ja ovde govorim o tome koji univerzitet ima najvise studenata.
EU i Amerika ne poznaju instituciju fakulteta, vec je sve organizovano na nivou univerziteta, a ono sto su kod nas fakulteti kod njih su departmani, tj. studijske grupe.

Jel to u Spaniju, u Toledo, na praksu?

Amerika i Britanija ne poznaju uopste u evropi nije bas tako,tj kako gde.Tamo imas smer na univeriztetu ali ista je rpica mozes imati ogranicen broj studenata a ne 3000 hiljade pa udri.
Znam sta si ti rekao ovo sam cisto onako ubacio.

Mene interesuje SINGIDUNUM, Lepe Umetnosti - Menadzment u medijima. Ako ima neko neki savet ili komentar , mnogo bi mi značilo
PS. Kakvi su uslovi za već zaposlene, što se tiče predavanja,ispita itd.

Hvala i Pozdrav :-D

zimche:
Mene interesuje SINGIDUNUM, Lepe Umetnosti - Menadzment u medijima. Ako ima neko neki savet ili komentar , mnogo bi mi značilo
PS. Kakvi su uslovi za već zaposlene, što se tiče predavanja,ispita itd.

Hvala i Pozdrav :-D
za lepe umetnosti ti ne znam,ali za vec zaposlene ce kao praviti neke rasporede,da bi mogli da se uklope u rad,jer kao cene jako kad neko radi...... ;)

zimche ti verovatno mislis na ALU, tj. Akademiju lepih umetnosti koja je u sastavu Singidunum univerziteta, ali je tu pristupila tek skoro i nije u vlasnistvu vlasnika Singidunum univerziteta.

Uf :shock: sada sam zbunjena.... kako nije vlasništvo...pa čiji je :?:

U svakom slučaju hvala na javljanju ! A ako neko ima komentar vezan za način rada,predavanja itd. To bi bilo super :wink:

ALU funkcionise vec 7, 8 godina.

Univerzitet Singidunum je osnovan pretprosle godine od fakulteta cije je vlasnik Stanisic. ALU se prikljucila Singidunumu posto do tada nije pripadala nijednom univerzitetu.

Lucky girl:
ja sam se upisala pre nekih desetak dana na fax....polagala engleski i sad sam na smeru za turizam i hotelijerstvo.....super je fax i bas mi je drago sto sam ga upisala......pozz svima sa faxa ;)
E, super! A, sta si polagala iz engleskog? Kako uopste izgleda taj prijemni? Tj. meni su rekli da ce biti intervju. Ajde mi malo nesto opisi. Hvala. Pozzz

pozdrav svima , imam problem , to jest ne znam sta da mislim .... !
evo ovako, ja stanujem u subotici i kada je doneta odluka o onom zatvaranju isturenih odeljenja , bila je velika frka o zatvaranju odeljenja SINGIDUNUMA, i jos nekih univerziteta/fakulteta...
e sad zanima me ..... posto planiram da upisem neki faks na ovom univerzitetu ( singidunum) , da li nasem ministru moze naici jos neka odluka i ne znam zatvoriti ili ukinuti univerzitet singidunum?, tacnije sta ako upisem a ministarstvo ga zatvori ?
koliko god to bilo moguce ili ne moguce!!!!!!!!!!????????'
zahvaljujem svima koji budu odgovorili na ovo pitanje!

e vidi naranvo da je moguce da se svaki fakultet ili univerzitet zatvori ako prestane da ispunjava propisane uslove za rad.Npr ako ne prodje akreditaciju koja se ocekuje uskoro.
Ali ti ne treba da brines o tome jer ako se to desi studenti nece snositi posledice takvih odluka i ministarstvo je duzno da ih prebaci na neki srodan fakultet gde bi okoncali studije.
Upisi slobodno i ne misli o tome to tebe nece pogoditi ali singidunum nece ni izgubiti dozvolu za rad jer je to ozbiljan univerzitet.

U junu mesecu bice formirana komisija za akreditaciju, koja ce utvrditi kriterijume i davati dozvole fakultetima i onim koji postoje i onim koji se tek osnivaju.

U pravu je Milanche i ako se ukine neki univerzitet studentima ce se omoguciti prelazak na srodan univerzitet.

Da se ja pitam, jedino ne bih upisivao BK, zbog politicke situacije, i FABUS, zbog afere indeksi u Hrvatskoj i Bosni.

Back