SINGIDUNUM

Ja zelim da upisem novinarstvo na Fakultetu za Medije i Komunikacije na Singidunumu, smatrajuci da je tu svakako vise iskustva i prakse nego na drzavnom faksu, ali su me neki komentari ovde prilicno uzdrmali...Sada sam u dilemi...Obradovalo me je kada sam u opisu fakulteta procitao da nudi dosta prakse i novih kontakata pa me zanima da li neko moze to i da potvrdi...Sta da radim, moze li neko da odgovori please? :)

Ej, FMK uopšte nije loš fakultet! Praksa je odlična na tom fakultetu, a i ne razlikuje se mnogo od žurnalistike na FPNu. Priznajmo, žurnalistika i nije neka nauka, tebi treba više praktičnog iskustva nego teorije, tako da ja mislim da je FMK odličan za to! P.S. Ja sam odbio stipendiju sa Singidunuma za FMK, ali ne zbog nekvaliteta, već zbog svojih nekih principa državni-privatni, a i vukovac sam pa me je bilo sramota da to upišem, ali ako si slabiji đak, upiši slobodno, bolje ćeš proći nego na državnom!

Pa Vladimire hvaal ti, znaci mi ta preporuka...Inace sam se vec odlucio za FMK, bio sam na prijemnom i primljen sam (mislim ko nije :D) i ostalo mi je jos da samo sutra sredim neke formalnosti oko upisa...Ali ova potvrda mi znaci...;)
Nisam jako los djak, prosecan sam, vrlo dobar tokom cele srednje skole (XII gimnazija, vrlo teska) ali mi znaci sto ne ubijaju sa nepotrebnom teorijom vec sticem kvalitetno, primenjivo znanje...Nestrpljiv sam da pocnem sa faksom, pa kad budem imao neke prve utiske podelicu s vama, ako nekog zanima...:)

Ja zelim da upisem novinarstvo na Fakultetu za Medije i Komunikacije na Singidunumu, smatrajuci da je tu svakako vise iskustva i prakse nego na drzavnom faksu, ali su me neki komentari ovde prilicno uzdrmali...Sada sam u dilemi...Obradovalo me je kada sam u opisu fakulteta procitao da nudi dosta prakse i novih kontakata pa me zanima da li neko moze to i da potvrdi...Sta da radim, moze li neko da odgovori please? :)

Hej Borise, nadam se da i dalje proveravas da li ti neko pise ovde...posto je meni potrebna pomoc sto pre!!!!!! Dvoumim se izmedju megatrenda fefe i singidunuma fkm...FKM mi se najvise dopao (pre svega mislim na smer Komunakcije-odnosi sa javnoscu) zbog praksi koje nude,nacina rada,komunikacije sa profesorima,rada u manjim grupama..itd..sad me zanima tvoje misljenje? kako si zadovoljan? Sta je sve uracunato u cenu od 2100? Gde postoje prakse? Sve ama bas sve sto zna smolim te mi napisi, znacilo bi mi do neba..hvala unapred!!!http://forum.krstarica.com/images/smilies/phil_40.gif

ej cao Borise,nova sam ovde pa nemam pojma dal ti je stigla moja poruka, "odgovori sa citatom" tu sam isla :) pls pogledaj i odgovori mi ovde ,dok ne udjem u stos sa porukama ...veeeeliki pozzz!

LJUDI MOLIM VAS POMAGAJTE!!!! Neka mi neko kaze ko studira na fkm-u komunikacije ili ako nema takvih bar ko je na ovom faxu kako ste zadovoljni?ima li prakse i jel svima obezbedjena? sta ulazi u cenu od 2100 e? i sta se polaze za prijemni,cula sam engleski pismeno i razgovor sa komisijom-sta podrazumeva,o cemu pricate sa komisijom..to me jako zanima:)
HVALA UNAPRED,ZELJNO ISCEKUJEM VAS ODGOVOR,ZAISTA MI JE HITNO!

Cao, ja sam slucajno nasla ovu temu pa ako su ti i dalje potrebne informacije slobodno mi se javi! Na trecoj godini sam na smeru komunikacije tako da mogu da ti kazem sta god te zanima:) poz

Mene zanima da se prebacim na cetvrtu godinu novinarstva na Fmk Singidunum uz, naravno, polaganje diferencijalnih ali ne znam kakav je kriterijum na fakultetu? Koliko se uci, koliko je zahtevan smer?

Mene zanima da se prebacim na cetvrtu godinu novinarstva na Fmk Singidunum uz, naravno, polaganje diferencijalnih ali ne znam kakav je kriterijum na fakultetu? Koliko se uci, koliko je zahtevan smer?

Pa ja sam na komunikacijama mada je u sustini isto, cula sam da su u cetvrtoj godini predavanja uglavnom popodne (prilagodjena studentima koji rade). Oba smera nisu uopste zahtevna, evo za ove 3 godine raspored mi je takav da po par dana u nedelji imam slobodno... Ako hoces poslacu ti u poruci detaljnije, samo ne mogu jos posto sam novi clan...

Tema je ok i hteo bih da pitam jel ide neko na ovaj smjer Informatika i racunarstvo,kakav je smjer(tesko ili ne),kakvo je zvanje kad se zavrsi.Da li neko ide na ovaj Cisco kurs,kako izgleda,ima li neke koristi od njega npr naci berze posao itd.Hvala unapred.

@MilanBoske ja sam na PFB-marketing i trgovina,koliko sma ja cula niko se sa tog smera nije zalio d aje nesto ekstremno tesko,ako redovno odlazis na predavanja i vezbe pola muka reseno,bitno je da si redovan da pazis na predavanjima i da te upamte profesori i asistenti... sto se zvanja tice sve ti pise na sajtu univerziteta u informatoru koji ces tamo naci. Toliko od mene,neka je sa srecom sta god upisao. :)

Cao, ja sam slucajno nasla ovu temu pa ako su ti i dalje potrebne informacije slobodno mi se javi! Na trecoj godini sam na smeru komunikacije tako da mogu da ti kazem sta god te zanima:) poz

Jao, ja tek sad vidim ovu poruku..u medjuvremenu sam se i upisala na komunikologiju, i sad bi mi bas znacili svi tvoji utisci...kako sve izgleda, predavanja?jel zahtevno i koliko?koliko na primer u proseku strana imas za jedan ispit?kakvi su profesori?storgi?ima li normalnih ljudi a ne samo nafuranih?:)))Nadam se da ces videti ovo sto pre..pusti mi tvoj mail ako mozes,tako cemo lakse da s enadjemo..ili ako imas fejsbuk nalog..veliki veliki pozdrav buducoj koleginici

Jao, ja tek sad vidim ovu poruku..u medjuvremenu sam se i upisala na komunikologiju, i sad bi mi bas znacili svi tvoji utisci...kako sve izgleda, predavanja?jel zahtevno i koliko?koliko na primer u proseku strana imas za jedan ispit?kakvi su profesori?storgi?ima li normalnih ljudi a ne samo nafuranih?:)))Nadam se da ces videti ovo sto pre..pusti mi tvoj mail ako mozes,tako cemo lakse da s enadjemo..ili ako imas fejsbuk nalog..veliki veliki pozdrav buducoj koleginici

@Mrva, mi smo koleginice izgleda! Imas poruku u inboxu ;))
I ja sam upisala FMK - Komunikologiju, tako daa bilo koji odgovor na ova pitanja bi i meni puuno znacio! :) Pre svega - kakvi su profesori, ljudi na fax-u??? Kako izgledaju predavanja???
Hvala vam unapred! ;)

Ja sam Zavrsio visoku skolu Informacionih tehnologija i sad se dvoumim izmedju faksa u Zrenjaninu(drzavni) i Singidunuma. Pa jel moze neko da mi kaze sta je bolje i dal bi u Singidunumu mogla 4 godina odmah direktno? Hteo sam FTN u NS ali mnogo velika razlika :/

E pa zdravo svima! Interesuje me sledece. Studiram državni pravni pa sam jelte zakovala sa tim pa razmišljam o singidunumu u NS tj pravno-politicke studije. Pa jel ima neko da posavetuje, koliko je to pametno. Ili da neko ko vec to studira kaze par reci o samom studiranju na tom smeru. :)

ljudi sto ste toliko protiv singija,, mogu ti na ekonomskom da budu na boljem glasu verujte mi na rec da oni nemaju pojma koliko i mi o poslu to sto oni vise uce to se samo vise muce jer lako je nabaubati a skroz drugo primena u praksi!!! mada licno ne volim sto se tako lako prolazi na singidunumu

Pozdrav ljudi :D
Zanima me sve o pomenutom fakultetu SINGIDUNUM. tacnije o hotelijarstvu. Da li moze neko da me informise sta i kako se studira, sta za prijemni i da li neko ima neka predznanja o tom smeru na fakultetu (kakav je smer, i da li je sugurno i kakvo je zaposlenje posle zavrsetka studija)?
HVALA UNAPRED :)

Pozdrav svima,

hocu da upisem master studije Socijalnog rada na FMK-u na Singidunumu, pa me zanima jer ima neko ko to studira. Da li ima prakse, kakvi su profesori, i da li je ta diploma uopste priznata u tom poslu...Iz NS-a sam pa ne znam nista o tom faksu...

Back